Twente 3.00 Levante
LE traktuje z przymróżeniem oka. Zapewne wystawią zmieniony skład w porównaniu do ligowych potyczek. Twente pokazuje się ładnie w Europie od paru lat. Dla mnie zespoły zbliżone do siebie i w związku z odpuszczaniem
LE przez Levante warto pograć na gości
Myślę, że nie do końca jest tak jak piszesz. Levante u siebie bardzo mocne z resztą wystarczy spojrzeć na wyniki spotkań [Atletico 1:1, Espanyol 3:2, Sociedad 2:1, Valencia 1:0]. W meczach
LE u siebie powinni zagrać normalnym składem bez żadnych eksperymentów jak w pierwszym meczu z Helsingborgiem. Kadra na ten mecz tego dowodem:
PORTEROS
1 Munúa
13 Keylor
DEFENSORES
5 Rodas
12 Juanfran
15 Nikos
16 Pedro Ríos
18 Ballesteros
19 Pedro López
22 Chris
CENTROCAMPISTAS
6 Pallardó
7 Barkero
10 Iborra
20 Juanlu
21 Michel
23 Diop
DELANTEROS
9 Ángel
17 Gekas
29 Rubén
Pewnie bronić będzie Keylor i to tyle z tego zmienionego składu. Nie ma Martinsa, ale on już grał w
LE w dawnym klubie i nie może grać w tym sezonie dla Levante. Navarro, Dudka,
El Zhar kontuzjowani.
Metalist dla mnie DNB, ale bez wglądu na skład Rosenborga bym ich pograł, bo po prostu są lepsi. W ostatnim meczu ligowym pokonali na wyjeździe Dynamo Kijów. Te samo Dynamo sprawiło na wyjeździe problemy na Dragao Porto... W składzie mnóstwo indywidualności i co najważniejsze
LE nigdy nie odpuszczali. Dla mnie 2-3 siła ukraińskiej piłki.
PSV, Steaua, Atletico sam pograłem.
Oprócz tego polecam Lyon - Athletic X2.
Athletic nieźle się zaprezentował w Valencii, który przegrał 3:2, ale przez długi okres grali ze stratą jednego zawodnika. Zwycięskie bramki dla Nietoperzy padły pod koniec spotkania, pewnie zmęczenie miało tu sporo do powiedzenia. Sytuacja w
LE jest słaba, bo 1 punkt, więc trza się spinać na lepszych rywali jak Lyon. Mam nadzieję, że zobaczymy ofensywną wersję Francuzów to Athletic będzie miał łatwiej. W świetnej formie jest Aduriz, który strzela ostatnio prawie w każdym meczu. Mówiono, że Muniain i Ekiza mieli problemy zdrowotne po ostatnim ciężkim meczu na Mestalla, ale zostali powołani na to spotkanie. Lyon z całym szacunkiem. Są wysoko w tabeli, ale z nikim znaczącym nie wygrali (wg mnie).
Do tego zagrałem Bayer. Z Austriakami powinni sobie poradzić, Rosenborg i Metalist wygrali. Przydały by się punkty także dla Niemców.