NAC Breda - FC Groningen
NAC ma bardzo słaby start za sobą i nie zapowiada się na to by w najbliższych spotkaniach miała miejsce jakaś wielka metamorfoza. Dość młoda formacja NAC nie jest jeszcze zgrana ze sobą. Trener NAC zamierza w najbliższym spotkaniu skorzystać ponownie z tych bardziej doświadczonych zawodników. Tak czy siak, NAC nie ma obecnie 'pierwszej 11', ponieważ trener ekipy z Bredy ciągle szuka najlepszego rozwiązania.
Groningen ma w drużynie ciągle 'złoty duet'. Matavz & Tadic. Jeden z najniebezpieczniejszych duetów Eredivisie. Jedyny problem Groningen jest taki, że po bezpiecznym prowadzeniu drużyna trenera Huistry troszkę się rozluźnia, czasami za bardzo. W ostatnim spotkaniu do przerwy było 4-0, a w drugiej połowie rywal zdołał strzelić dwie bramki. Myślę jednak, że trener Groningen zdaje sobie sprawę z tego problemu i wbija zawodnikom do głów, że nie mogą tak oddawać inicjatywy po prowadzeniu.
W tym spotkaniu nie zamierzam stawiać wielkich pieniędzy, lecz na pewno spróbuję za część swojego budżetu zagrać na zwycięstwo Groningen
- NAC Breda - FC Groningen 2 @ 2.20
Matavz strzelcem bramki? Całkiem możliwe
No to wykrakałem. Do przerwy piękna gra i 2-0 a po przerwie dupa wielka i 2 gole NAC... pffff.
VVV - Ajax
VVV gra obecnie jak taki luźny worek z piachem. Zero ładu. Jedyna rzecz która mogła by wpłynąć negatywnie na wynik tego spotkania dla Ajaksu to zlekceważenie rywala. Myślę jednak, że to się nie wydarzy. Ajax gra teraz bardzo dobrą piłkę, Ci młodzi zawodnicy co o rok starsi i wiedzą, że w takich spotkaniach trzeba grać od razu bardzo ofensywnie i ze skupieniem. To właśnie zapowiadają Ajacieden. Nie ma miejsca na błędy.
Ajax pokazał w spotkaniu z Heerenveen, że ma świetną kadrę. Do gry, tym razem na pewno, wraca Jan Vertonghen. Są tacy zmiennicy jak Ebecilio, Sarero, Enoh czy Ozbiliz. Są to zawodnicy, którzy ledwo co nie łapią się na pierwszą drużynę i zazwyczaj wprowadzają bardzo dobre zmiany. Jest konkurencja, Ajax gra bardzo dojrzały futbol i jest w nim masa kreatywności. Kluczem do wysokiego zwycięstwa będzie szybkie zdobycie bramki, na pewno jeszcze przed przerwą. Później będzie już z górki.
- VVV - Ajax (-1) 2 @ 1.66
- VVV - Ajax (-2) 2 @ 2.60
- VVV - Ajax over 2,5 @ 1.40
Heerenveen - FC Twente
Mam takie przeczucie, że Twente tego spotkania nie wygra. W tamtym sezonie było 6-2 dla Heerenveen. Co prawda takiego wyniku na pewno nie będzie, ale jakaś niespodzianka? Całkiem możliwe. Czemu tak uważam...
a) Heerenveen u siebie potrafi się mobilizować na dobre ekipy. W spotkaniu z Ajaksem Heerenveen nie miało za dużo do powiedzenia, lecz Assaidi pokazał nie raz, że jest trudnym piłkarzem dla obrońców rywali.
b) Twente jest po ciężkim spotkaniu eliminacyjnym do
LM.
c) Twente jeszcze nie gra tak dobrego futbolu jak wszyscy się spodziewają. W ostatnim meczu ligowym Janko szybko strzelił bramkę i potem nic się nie działo... Dopiero Ruiz, który wszedł w drugiej połowie szarpnął ofensywą Twente. Jest jeszcze trochę niedokładności i momentów kiedy rywal może wykorzystać słabszą postawę Twente.
- Heerenveen - Twente 1X @ 1.62