Bet365
Unia Tarnów v Stal Gorzów
Unia Tarnów -6 v Stal Gorzów (handicap)
Typ: Unia Tarnów -6
Kurs: 2.15
Unia Tarnów to drużyna, która obok Stali Gorzów ma największy atut swojego toru. Jest to długi, twardy i specyficzny obiekt, który potrafi sprawiać ogromne problemy nawet doświadczonym zawodników drużyny przyjezdnej. Co prawda w Stali jest paru zawodników, którzy w przeszłości jeździli dla Unii Tarnów, ale udawało im się to z bardzo różnym skutkiem (mam tu na myśli szczególnie Kasprzaka, który miał w Unii jeden ze słabszych okresów w karierze). Liczę, że Unia będzie silniejsza w każdej formacji, włącznie z juniorską.
Wynik: Unia Tarnów 59:31 Stal Gorzów -> 53:31
Komentarz: Istny pogrom. Spodziewałem się zdecydowanego zwycięstwa Unii, ale BEZ PRZESADY!
Martin Vaculik (suma punktów)
Typ: Martin Vaculik powyżej 10
Kurs: 1.53
Vacul lata po Mościcach. Niesamowicie spasowany z obiektem i widać, że sezon po
GP jedzie swoje. 4 punkty może stracić, żeby typ wszedł. W parze słaby Buczkowski, więc z jego strony nie powinno być zagrożenia. Jedyne co mogłoby zniechęcać to cholernie słaby kurs jak na rodzaj zdarzenia. Ale liczę, że Martin dzisiaj potwierdzi klasę na tle silnego rywala.
Wynik: Martin Vaculik (3,3,3,3,1) 13
Komentarz: W czterech pierwszych biegach Martin załatwił sprawę. W 15.biegu już na wielkim luzie i niestety znowu nie dał rady zrobić kompletu punktów.
Krzysztof Buczkowski v Piotr Świderski (H2H)
Typ: Krzysztof Buczkowski
Kurs: 2.00
Buczkowski póki co z pewnością nie jest drugim Artiomem Łagutą i nie będzie. Niestety. Obaj mają cholernie trudnych prowadzących - kolejno: Vaculik i Kasprza, a więc zawodnicy poza zasięgiem. Główny argument na rzecz Buczkowskiego upatruję w tym, że typuję zwycięstwo Unii, dosyć pewne i liczę, że Piotr pojedzie 3, a może nawet tylko 2 biegi. Poza tym Piotrek woli zdecydowanie bardziej jak jest przyczepnie. Dzisiaj będzie beton. Powinno się udać.
Wyniki: Krzysztof Buczkowski (2*,2*,0,0,1*) 5
Piotr Świderski (0,0,2,0) 2
Komentarz: Pod koniec zawodów trochę się bałem, że Świderski w nominowanych wyrówna przy ew. absencji Buczkowskiego. Na szczęście trenerzy pomogli i jeszcze przed rozegraniem nominowanych było wiadomo, że jest zielono.
Falubaz Zielona Góra v Unibax Toruń
Falubaz Zielona Góra v Unibax Toruń (zwycięsto 3-drogowo)
Typ: Falubaz Zielona Góra
Kurs: 2.05
Jestem w szoku widząc te kursy! Wiadomo, że Unibax to dream team, że jadą dzisiaj o życie, ale po takim kursie warto spróbować. Jeśli tylko Dudek pojedzie swoje, a i juniorzy dorzucą swoje punkty to powinno się udać, choć mecz powinien być na styku do samego końca. Ciekawi postawa Holdera. W
SGP pojechał b. dobrze, ale dzisiaj jakoś go nie widzę.
Wynik: 53:37
Komentarz: Falubaz w zasadzie od początku nadawał ton rywalizacji. Dużo więcej spodziewałem się po Gollobie i Wardzie. Zdecydowanie zawalili oni ten meczu Unibaxowi. Patrząc na to, że Toruń ma jeszcze wyjazdy do Tarnowa i Gorzowa (dwa najtrudniejsze), a także odradzającej się Częstochowy to chyba mogą zapomnieć już o PO.
Kamil Adamczewski v Oskar Fajfer (H2H)
Typ: Kamil Adamczewski
Kurs: 2.00
Kamil w Częstochowie choć nie zrobił zbyt wielu punktów to zrobił niezłe wrażenie. To w ogóle całkiem pechowy zawodnik. Ma spore możliwości, ale ciągle coś stoi na przeszkodzie, żeby przekuł to na punkty. Może dzisiaj będzie małe przełamanie? Do tego po cichu liczę, że Fajfer zostanie raz zastąpiony z RT przez Przedpełskiego. Kurs zachęca.
Wynik: Kamil Adamczewski (2,1*,2) 5
Oskar Fajfer (0,3,0) 3
Komentarz: Bardzo dobry występ Kamila. W końcu! Trochę ciepło zrobiło się po wygranym biegu Oskara, ale wyniki ich ostatnich biegów okazały się korzystne.
Adrian Miedziński (suma punktów)
Typ: Adrian Miedziński powyżej 4
Kurs: 1.66
Tylko 5 punktów do zrobienia. Dużo i mało. Miedziński ma problemy. Przede wszystkim ze swoją głową. Jeśli Falubaz szybko nie ucieknie Unibaxowi i nie będzie opcji RT, do czego Miedziak z definicji klasyfikuje się jako pierwszy, to powinno się udać. To wciąż zawodnik z możliwościami. Niech pojedzie jak w
SGP: 3,2 i reszta dno. Starczy.
Wynik: Adrian Miedziński (1,1*,3,1*,2,0) 8
Komentarz: Całkiem niezły występ Adriana, który oprócz Holdera był najjaśniejszym punktem w drużynie. Źle to świadczy o drużynie jeśli tak jest w przypadku zawodnika, który w sześciu biegach robi tylko 8 punktów, ale może to będzie lekkie przełamanie (w głowie) dla niego.
Tomasz Gollob (suma punktów)
Typ: Tomasz Gollob powyżej 9
Kurs: 1.70
Tomasz wie o co toczy się gra i on lubi takie mecze. I umie w nich jechać. W nawiązaniu do innych typów liczę, że Tomasz pojedzie 6 biegów, a wtedy powinno być jeszcze łatwiej. Powtórki z Gdańska z pewnością nie będzie. To zbyt poważne zawody.
Wynik: Tomasz Gollob (0,0,2,1) 3
Komentarz: Całkiem żałosny występ Tomka. W tym roku zanosi się na to, że będzie już tylko zawodnikiem swojego toru. Szkoda. Mi jako jego wielkiemu kibicowi sprawia to podwójny ból - widok pałętającego się na ogonie Tomasza. U siebie będzie pewnie kozaczył, ale z takimi startami na wyjazdach będzie bity i chyba zacznę szukać underów na niego w kolejnych wyjazdach typu Gorzów i Tarnów.
Wybrzeże Gdańsk v Włókniarz Częstochowa
Wybrzeże Gdańsk v Włókniarz Częstochowa (zwycięsto 3-drogowo)
Typ: Wybrzeże Gdańsk
Kurs: 2.62
Lokalny patriotyzm jednak bierze górę, a i kurs całkiem ciekawy. Włókniarz to wielka niewiadoma, bo nikt nie jest w stanie przewidzieć co pojadą poszczególni zawodnicy. Niby jedzie pełny skład, ale wydaje mi się, że dla Włókniarza lepiej byłoby pojechać jeszcze te zawody z Z/Z. Najbardziej liczę na słabe występy Holty i Jensena. A i powtórka Griszy z zeszłorocznego
SEC-u byłaby mile widziana. Chomski straszy THJ-otem (o nim niżej). Jest jeszcze świetny w tym roku Madsen, skuteczny u siebie Mroczka, zawsze groźny u siebie Gafurow. Zobaczymy co pokaże przede wszystkim Krycha, który będzie języczkiem u wagi dla każdego meczu GKS-u u siebie. Mecz w Grudziądzu pokazał, że Woźniak mimo zmęczenia pojechał przyzwoicie. Jeśli Krycha pojedzie pod 10 punktów to GKS powinien ten mecz wygrać. Aha, liczę, że przynajmniej po punkcie na rywalu dorzucą Szymko i Kossakowski. ????
Wynik: Wybrzeże Gdańsk 34:56 Włókniarz Częstochowa
Komentarz: Krycha jednak nie dał rady po Terenzano. Madsen nie dał rady powtórzyć tego co pokazał w dwóch poprzednich meczach. Dodatkowo Włókniarz miał trójkę wspaniałych liderów i wsparcie młodzieży (tak czułem, że Czaja się przełamie w Gdańsku - lubi ten tor). Włókniarz wraca do świata żywych, a Wybrzeże powoli może się szykować do czerwcowego meczu z Wrocławiem, który może mieć kolosalne znaczenie dla układu tabeli.
Tomas H Jonasson v Michael J Jensen +1 (H2H)
Typ: Tomasz H Jonasson
Kurs: 1.83
Chomski straszy Jensenem i ja jemu ufam. Liglad jedzie pierwsze poważne zawody (ściaganie z kelnerami w Danii, gdzie i tak pojechał średnio w ogóle nie liczę). W meczu mogą pojawić się RT. Jeśli przegrywać będzie GKS to zapewne THJ będzie jednym z tych, którzy będą ratowali wynik. Jeśli Włókniarz to Dun będzie do zmiany.
Wynik: Tomas H Jonasson (1,2,0,2,3,0) 8
Michael J Jensen (2*,1,2*,0) 5+1=6
Komentarz: Spodziewałem się lepszego występu THJ. Szczęście, że Czaja zaskoczył i pojechał za Jensena w nominowanych bo różnie by mogło być.
Krystian Pieszczek v Peter Kildemand (H2H)
Typ: Peter Kildemand
Kurs: 1.95
Żart?! Kildemand w zeszłym roku LATAŁ w Gdańsku. Dzisiaj może nie będzie aż tak skuteczny (2,t,2,3,3,2 - 12). Krycha to jeszcze nie ten poziom, nawet na swoim torze. Duże value.
Wynik: Krystian Pieszczek (3,2,d,d,w) 5
Peter Kildemand (3,3,3,3,3) 15
Komentarz: To był bez wątpienia BET DNIA! Krycha nie dał rady po Terenzano. Dla GKS-u w sumie więc dobrze, że nie awansował do Finałów IMŚJ i będzie mógł się skupić na lidzę. Liczę, że w kolejnych spotkaniach wciąż będzie silnym punktem zespołu. Szczególnie na swoim torze.
Spart Wrocław v Unia Leszno
Jurica Pavlic -1 v Grzegorz Zengota (H2H)
Typ: Jurica Pavlic -1
Kurs: 1.90
Szczerze mówiąc, nie mam za bardzo pomysłu na ten mecz. Jedyne co mi przychodzi do głowy to właśnie ten typ. Zengi ma w parze Dzika i tutaj punkty traci. Jura ma Woffindena, a wiadomo że on w tym roku jedzie straszną padlinę. Liczę na niezły występ Chorwata.
Wynik: Jurica Pavlic (1*,0,0,0) 1-1=0
Grzegorz Zengota (0,0) 0
Komentarz: Gdyby ktoś po meczu powiedział, że Zengota nie zdobył punktu to bym w życiu nie uwierzył, że Pavlic tego nie pokrył. Z relacji na SportoweFakty.pl wynika, że Jura dał się wyprzedzić na ostatnim okrążeniu swojego czwartego biegu. Zdziwię się jeśli Baron w końcu nie postawi na Sucheckiego bo Pavlic zawalił dzisiaj mecz Sparcie.
8/3