Braunschweig - Frankfurt
Wbrew temu co napisał @darius, trochę bardziej cenię ekipę trenera Lieberknechta. Trzeba szczerze sobie powiedzieć, że w pierwszej kolejce w meczu z Werderem jeśli ktoś bardziej zasługiwał na 3 pkt, to była to właśnie ekipa Braunschweigu. Drużyna stworzyła sobie kilka naprawdę świetnych okazji i czasami po prostu brakowało trochę szczęścia, następnie niefortunnie nadziali się się na kontrę Werderu i mecz skończył się jak się skończył (można powiedzieć, że ekipa zapłaciła frycowe). Druga kolejka to mecz w Dortmundzie, gdzie drużyna beniaminka wyszła z tego pojedynku z twarzą, pokazując dobrą, zdyscyplinowaną piłkę. Eintracht równie źle zaczął sezon co ich dzisiejszy rywal, czyli od dwóch porażek. Trzeba jednak powiedzieć, że widać progres w ich grze, gdzie po laniu jakie dostali w Berlinie, ostatnio pokazali się w meczu z Bayernem z lepszej strony, mając nawet w końcówce meczu okazje na wyrównanie. Warto wspomnieć o tym, że w tygodniu do drużyny doszedł napastnik Kadlec, którego to sobie życzył już od dłuższego czasu trener Veh (nie wiadomo jeszcze czy będzie gotowy, żeby wystąpić już w tym meczu). Nie można zapomnieć także o tym, ze Frankfurt musiał w czwartek udać się w daleką podróż w ramach eliminacji do
LE, co też na pewno odbije się na dyspozycji zespołu. Według mnie zobaczymy wbrew pozorom dosyć otwarte spotkanie pomiędzy tymi zespołami, gdyż zarówno jedni, jak i drudzy chcą w końcu zdobyć pierwsze punkty w tym sezonie. Trener beniaminka był stosunkowo zadowolony z tego jak pokazała się jego drużyna w dwóch pierwszych kolejkach, ale jak sam powiedział, najważniejsze są punkty. Z tego też powodu wydaje mi się, że Braunschweig zagra u siebie trochę odważniej, a to stworzy tylko więcej okazji dla drużyny Frankfurtu. Nie wyobrażam sobie również tego, żeby Frankfurt mając na koncie 0 pkt grał statyczną piłkę. Dodajmy do tego jeszcze fakt, że w do kadry beniaminka wraca najlepszy strzelec Kumbela, natomiast u gości zabraknie ważnego obrońcy - Junga. Według mnie zobaczymy w tym meczu bramki z obu stron.
BTS (1,60)
Fortuna