>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

3. kolejka 1. Bundesligi (10-12.09.2010r.)

Status
Zamknięty.
ted 12,8K

ted

Forum VIP

Po przerwie na mecze międzynarodowe wracamy na boiska Bundesligi. Czy po fatalnym starcie Schalke i Stuttgart zdołają zdobyć pierwsze punkty na trudnych terenach rywali?

t0mson 639

t0mson

Forum VIP

FREIBURG vs VFB STUTTGART ⛔⛔⛔
kurs:2,15
Goście po fatalnym początku sezonu będą mieli okazje do przełamania się w spotkaniu z Freiburgiem. VFB nie wygrało spotkania od 3 meczy, formą nie błyszczą ale moim zdaniem pokonają spokojnie słabiutki Freiburg. Ostatnia wygrana gospodarzy trochę na farcie,karniak ewidentnie ściemniony gol na 1:1 potem druga połowa i 1:2 dla Freiburga. Co do gości ich mecz z Borussią to dramat, fatalne błedy w obronie, trochę pecha mieli przy pierwszej bramce ale przegrali zasłużenie 1:3 z Borussią. Myślę , że goście po fatalnym starcie wyciągneli wnioski i się zmobilizują po okresie 2 tygodniowej przerwy bo potencjał i możliwości mają co najmniej 2 razy większe jak ich przeciwnicy. Nadszedł czas by dopisać 3pkt dla gości bo jak do tej pory punktów brak. Mam nadzieję, że stanie się to już w tym meczu.
Ostatnio obie drużyny rozegrały mecze sparingowe , VFB się męczyło strasznie ale wygrało 2:3 zaś Freiburg przegrał z Young Boysami 3:1. Liczę na odrodzenie GOŚCI w tym spotkaniu.
edit: Czas zwinąć żagle z Bundesligi po tym co tu się dzieje.
:razz:​

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Co myślicie o VFL, dwa mecze w plecy, ale nie grali źle z mainz przecież wygrywali 3-0 , Dżeko strzelił w tedy 2 bramki w meczach el. dla Bośni tez trafiła, Diego też słyszałem, że jest w formie, a Borussia nic im nie ujmując ale wygląda słabiej na papierze, jak wilki przegrają 3 mecz z rzędu to ręce opadają, przed sezonem zapowiadali się bardzo dobrze nie grają w europejskich pucharach więc powinni stawiać na Bundesligę, właśnie zastanawiam się czy postawić czystą 2 czy X2 co sądzicie bo kursy naprawdę fajnie wyglądają, a nie sądzę ,że Borussia to wygra, dwa tygodnie przerwy były to niewierze że się VFL nie pozbiera i nie zacznie wygrywać.

K 246

krysti24

Użytkownik
Według mnie ciężki mecz do wytypowania , najlepiej odpuścić , choć szczerze powiem , że Wolfsburg mnie wogóle nie przekonuje , zbieranina gwiazdek. Drużyna VFL wogóle nie jest ze sobą zgrana , widać , że nie wszyscy przywykli jeszcze do Bundesligi. Tragicznie w drużynie Wolfsburga wygląda obrona ,6 bramke straconych w 2 meczach mów samo za siebie ,a szczególnie stracone aż 4 ! bramki na własnym stadionie z taką drużyną jaką jest Mainz.. Nowo pozyskany Kjaer nie potrafi nawiązać współpracy z Barzaglim i wygląda to jak wygląda.
Natomiast drużyna BVB , w której jest bardzo dużo młodych zawodników jest ze sobą zgrana , nie odszedł żaden zawodnik z podstawowego składu , a drużynę wzmocnili tacy zawodnicy jak Lewy czy Kagawa , radze szczególnie zwrócić uwagę na Japończyka bo na prawdę już teraz prezentuje wysoki poziom gry. Pierwszy przegrany mecz u siebie z Leverkusen można tłumaczyć tym , że drużyna jest bardzo młoda i niektórych zawodników takich jak Gotze mogła sparaliżować ilość kibiców na trybunach , lecz gdy presja już z nich zeszła to pokazali co potrafią odnosząc łatwe zwycięstwo z VfB , grali z dużą swobodą i pomysłem.
Tak więc uważałbym z tym typem , ja raczej ograniczę się do oglądania tylko :p
pozdro

belfast-boy 415

belfast-boy

Forum VIP
Spotkanie: TSG 1899 Hoffenheim - Schalke 04 Gelsenkirchen 2:0 (1:0) ⛔
Typ: 2
Kurs: 2.95
Bukmacher: unibet

Analiza: TSG w pierwszej kolejce dość niespodziewanie wysoko pokonało zespół Werderu Brema, który nie podszedł do meczu w Hoffenheim odpowiednio skoncentrowany, gdyż już po pierwszej połowie przegrywał 1:4 (prowadząc od 3 minuty 1:0), tracąc wszystkie bramki w odstępie 25 minut (3. i 4. tuż przed zejściem do szatni). Wieśniakom pozostała już wówczas tylko obrona korzystnego wyniku, co - wobec rezygnacji Bremeńczyków - się udało. Z kolei tydzień później podopieczni Ralfa Rangnicka uporali się na wyjeździe z beniaminkiem z Hamburga, wygrywając skromnie 1:0 (zwycięską bramkę udało się &quot;wymęczyć&quot; dopiero w 87. minucie).
Z kolei Schalke, które po letnich wzmocnieniach miało rozpocząć nowy sezon &quot;z grubej rury&quot;, zawiodło na całej linii, notując na samym starcie dwie porażki. Najpierw przyszła przegrana 1:2 z HSV w Hamburgu, co jakiejś wielkiej niespodzianki, wobec siły rywala, nie stanowiło. Ale w kategorii sensacji można już było traktować porażkę przed własną publicznością z Hannoverem tydzień później (również 1:2).
Najprawdopodobniej Felix Magath zdecyduje się wystawić jutro duet byłych snajperów Realu Madryt - pozyskanego tuż przed zamknięciem okna transferowego Klaas-Jana Huntelaara, dla którego mecz z Hoffenheim będzie debiutem w Bundeslidze oraz Raula Gonzaleza, który bramki w lidze dla Die Koenigsblauen jeszcze nie zdobył. Jeżeli obaj zagrają w miarę skutecznie, a linia pomocy (m.in. pozyskany z Atletico Madryt Jose Jurado) odpowiednio ich wspomoże, można być jutro pewnym bramek dla zespołu z Gelsenkirchen.
Obie drużyny przystąpią do jutrzejszego meczu w najmocniejszych składach. Jedynie Rangnick będzie się musiał obejść bez kontuzjowanego 19-letniego napastnika Peniela Mlapy, który strzelił jedną z bramek w spotkaniu z Werderem, wychodząc w dwóch pierwszych kolejkach w podstawowym składzie Wieśniaków. Pod znakiem zapytania stoi natomiast występ lewego obrońcy Marvina Comppera.
Nie wyobrażam sobie sytuacji, by zespół Schalke po 3. kolejce w dalszym ciągu legitymował się zerowym dorobkiem punktowym. Fakt, iż ekipa z Veltins Arena rozpoczęła nowy sezon od &quot;falstartu&quot;, ale po fatalnym początku może być już tylko lepiej. Moim zdaniem świadkami poprawy gry Schalke będziemy właśnie w meczu na Rhein-Necker-Arena, gdzie, o ile zagra na swoim poziomie, powinno odnieść pierwsze w tym sezonie zwycięstwo.

bayern91 0

bayern91

Użytkownik
Szybko i na temat:
Moim zdaniem w tej kolejce mozna zagrac na remis w meczu Bayernu z Werderem w ktorym zmierza sie ekipy ktore tak na prawde sa dalekie od swojej optymalnej formy i wielkich fajerwerkow sie w tym meczu nie spodziewam a poza tym sa to rownarzedne wiec mecz powinien zakonczyc sie remisem.
Co do pozostalych spotkan to pewna wydaje mi sie wygrana Wolfsburga z Borussia, po prostu Wilki dysponuja lepszym skladem a poza tym w koncu musza zaczac wygrywac.
Poza tym mecze ciezkie do typowania, moze jeszcze postawie X w meczu Schalke....

akarin 0

akarin

Forum VIP
Ja tam uważam na odwrót. Remisu nie będzie. Rok temu Werder głownie dzieki Ozilowi wywiózł z Monachium remis. Teraz nie ma Ozila. Nie wiadomo co ten Wesley, który został kupiony na jego zastępstwo, prezentuje, ale w pierwszym meczu pewnie siądzie na ławie.
W Werderze kontuzjowani są i nie zagrają na bank 3 ważni zawodnicy: Mertersacker, Naldo, Pizza. Dwaj podstawowi obrońcy środkowi nie będą mogli grać. Za Naldo tak jak ostatnio Prodl, za Mertersackera pewnie Silvestre, czyli pan błąd, jeszcze do tego brakuje Pasanena na lewej obronie i byłoby cudnie dla Mullera i Klose :wink:
W ataku chyba nie muszę nikomu mówić ile znaczy dla tego zespołu Pizza. Oczywiście w meczu z Koln zszedł raczej szybko i dobrze zagrał Almeida i Arnautovic, ale z Pizzą w składzie ta drużyna jest jeszcze silniejsza. W pomocy wszyscy dostępni, ale Borowski w fatalnej formie dalej a to pozycja vis a vis Schweiniego.
Oczywiście ktoś zaraz przytoczy mecz z Lautern. Nie mówię, że było dobrze, bo nie było. Przede wszystkim zawiodła skutecznosć, bo okazji było bez liku, dlatego też liczę, że tym razem wpadnie co ma wpaść, bo przecież nie można znów zmarnować 100 sytuacji. Chciałbym aby zagrał Kroos a nie Olic, ale podejrzewam, że van Gaal myśli na ten moment inaczej.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Ja Bayernu z Werderem nie ruszam, tak mam głupie przeczucie, że Werder wygra, no zdaje sobie sprawę jaki to mecz. Obie strzelą może być nawet pewne, lecz sądzę że będzie to mecz na granicy 2-1/1-1 to wole odpuścić liczbę goli. Źle się stało że ten kalendarz jest taki, a nie inny bo 2 tygodnie przerwy trochę namieszały i nie do końca wiadomo jaka jest sytuacja w klubach.

Huntelaar przyszedł do Schalkę, a im wyraźnie brakowało rasowego snajpera bo Raul tak sobie gra, przede wszystkim nie strzela goli (może się jeszcze nie aklimatyzował). Oczywiście drużyna Felixa jak zawsze poukładana wiec jak Holender będzie strzelał gole to będą wygrywać. Ale waham się jeszcze co do tego spotkania, Hoffenheim u siebie wiele potrafi na pewno będzie trudno Schalkę wywieźć 3 punkty.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS
BAYERN MONACHIUM - WERDER BREMA
Typ : Bayern @ 1,61 bet365 ⛔0:0 Podpisuje się pod tym co napisał Akarin. Dla mnie również zapowiada się wygrana Bayernu. Straty Werderu są w ostatnim czasie za duże. O transferach już nie wspominam nawet. Chodzi głównie o brak Pizarro i Mertesackera. Nie będzie już kompletnie lidera w środku pola bo Wesleyowi trzeba dac czasu. A atak Arnautovic -Hugo Almeida to taki duet który raczej sam sobie nie jest w stanie stworzyc dobrych okazji. Arnautovic narazie nie przekonuje kompletnie. W dodatku trzeba wziąc pod uwage to, że defensywa Werderu dostała już sporo bramek w tym sezonie. W 5 oficjalnych meczach tego sezonu az 10 straconych bramek! Do tego teraz tak jak wspomniałem brak Mertesackera. Duet stoperów mają utworzyc Silvestre - Prodl. Gdyby do tego tak jak mówił Akarin dodac Passanena to trio skazane na pośmiewisko. Jednak należy się spodziewac, że to Boenisch zagra na lewej. Silvestre na ten moment to niewiadoma, w Arsenalu sobie nie radził więc Wenger się go pozbył.
Naprawde zdziwie się jeżeli w tym meczu Werder coś ugra. Bayern może rozczarował przeciwko K&#39;lautern, no ale teraz na Allianz Arena z rozsypanym Werderem w defensywie mogą sobie poradzic.
VS
HOFFENHEIM - SCHALKE
Co do meczu Hoffenheim - Schalke to kompletnie mnie tutaj nic nie przekonuje. WIdzę wyżej próba stawiania na przełamanie SChalke, ale po tym co widziałem w wykonaniu tego zespołu w meczu z Hannoverem96 to nie zdecyduje się na tak desperacki krok. Schalke zagrało dramat, a rywalem był przecież przeciętny Hannover. Do pewnego momentu nie stwarzali sobie nawet okazji na bramke. Jedyne zagrożenie jakie stwarzają to stałe fragmenty gry tj wolne czy rożne. Teraz doszedł Hunteraar ale mnie to i tak nie przekonuje. Bo taki Raul to kompletnie w dotychczasowych meczach był niewidoczny i nie dostawał nawet podań. Dla mnie NO BET;)

L 18

ligamistrzow

Użytkownik
Panowie a co sądzicie o typie na Hambugr?
Hamburczycy bardzo udanie rozpoczeli sezon od 2 zwycięstw zaś ich przeciwnik ma na koncie tylko 1 punkt a w ostatniej kolejce poległ z freiburgiem.
Może kurs nie zachęca jednak mysle o stworzeniu dubla za grubszą stawke

mateuszz1111 27

mateuszz1111

Użytkownik
Co do jutrzejszego jedynego spotkania w niemieckiej Bundeslidze. Schalke fatalnie zainaugurowało rozgrywki i tu nie chodzi tylko o wyniki, ale i o grę... Lecz warto pamiętać, że Schalke przez te 2 tygodnie poważnie się wzmocniło i może to już być całkiem inny, lepszy zespół... Hoffenheim za to rozpoczeło sezon świetnie i efektownie. A liczę w szczególności na nowych nabytków tego zespołu a mowa tutaj o Klaas-Jan Huntelaaru oraz Raulu. Ten pierwszy strzelił pięć bramek w elimnacjach, które miały miejsce w oostatnim tygodniu zaś Raula nie muszę chyba nie komu przedstawiać klasa sama w sobie.
Stawiam na wygraną drużyny gości tego spotkania

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Po ostatnim meczu źrebaków nie ma innej opcji niż kolejna wygrana. Zrobili na mnie niesamowite wrażenie wbijając 6 goli Leverkusen. Teraz powinni iść za ciosem i znowu zdobyć 3 pkt. Rywal nie jest wymagający. Orły jeszcze nie zaznali smaku zwycięstwa w tym sezonie. Duże nadzieje przed sezonem miała ekipa Eintrachtu ale dwa pierwsze mecze dały im dwie porażki i zapał opadł. Drużyna z nad Menu skupiła się na zakupach Greków – snajpera Gekasa i lewego obrońcy Georgiosa Tzavellasa, na których wydała ponad 2 mln euro. Ani jeden ani drugi nie błyszczy jak narazie. Altintop Halil w ostatnim meczu zdobył bramkę honorową dla Eintrachtu i to wszystko na co było ich stać w spotkaniu z Hamburgerem. W poprzednim sezonie Frankfurt aż dwukrotnie przegrał z Borussia Moenchengladbach. A oni są bojowo nastawieni od początku rozgrywek. Remis w pierwszym meczu z 1.FC Nuernberg i tydzień temu ta kanonada bramek. Na własnym podwórku powinni ugrać 3 pkt. Tym bardziej że goście jeszcze nie weszli w sezon. Frankfurt za tydzień gra u siebie z Freiburgem i wtedy powinien zainkasować pierwsze ligowe punkty. W zespole źrebaków nieźle pogrywa sobie nowy napastnnik Idrissou Mohammadou. Kameruńczyk co mecz strzela bramkę! Przeszedł on do ekipy Moenchengladbach na zasadzie wolnego transferu z Freiburga. Tym razem wynik powinien być skromniejszy niż ostatnio, ale po kursie ponad 2 warto spróbować zagrać na gospodarzy, bo nie powinni tego meczu przegrać.
TYP: 1
Kurs: 2,15

Wynik: 0:4
⛔
Idrissou Mohammadou miał zdobywać gole
dla Moenchengladbach i zdobywa!

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Mainz - K&#39;lautern
1
Mainz to typowa drużyna własnego boiska. W poprzednim sezonie na własnym terenie tylko 2 porażki. Wygrali z Bayernem M., Borusią D., zremisowali z Leverkusen, Stuttgartem, Schalke, Hamburgiem. Są nie obliczalni przed własną publicznością. W obecnych rozgrywkach 2 mecze, 2 zwycięstwa ( Z Stuttgartem i Wolsburgiem ). Goście sezon zaczęli równie znakomicie co Mainz. Dwa zwycięstwa w tym z Bayernem. Nie daje im jednak większych szans z mocnym u siebie Mainz. Stawiam na 1-0.​

siergasz 13

siergasz

Użytkownik
Co do jutrzejszego jedynego spotkania w niemieckiej Bundeslidze. Schalke fatalnie zainaugurowało rozgrywki i tu nie chodzi tylko o wyniki, ale i o grę... Lecz warto pamiętać, że Schalke przez te 2 tygodnie poważnie się wzmocniło i może to już być całkiem inny, lepszy zespół... Hoffenheim za to rozpoczeło sezon świetnie i efektownie. A liczę w szczególności na nowych nabytków tego zespołu a mowa tutaj o Klaas-Jan Huntelaaru oraz Raulu. Ten pierwszy strzelił pięć bramek w elimnacjach, które miały miejsce w oostatnim tygodniu zaś Raula nie muszę chyba nie komu przedstawiać klasa sama w sobie.
Stawiam na wygraną drużyny gości tego spotkania
zgodze sie z kolega, tez stawiam na druzyne gosci ;)
przemawiac za tym bedzie jak juz kolega napisal przejscie z milanu Klaasa-Jana Hunteraara, ktory strzelil w 2 meczach EL.ME. 5 bramek.
Porażke Schalke w Hamburgu mozna jeszcze jakos wytlumaczyc(2-1), natomiast przegrana 2-1 z Hannoverem u siebie juz nie. Hoffenhaim zaskoczylo mnie tak dobrym poczatkiem wygrywajac u siebie z Werderem(4-1) i na wyjezdzie z St. Pauli(1-0). Jednak uwazam ze to koniec zwyciezkiej ścieżki dla &quot;wiesniakow&quot;, Schalke powinno wygrac to spotkanie, bo jak nie teraz to kiedy.. ??

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
vs

TSG 1899 Hoffenheim - Schalke 04 Gelsenkirchen
Typ: Over 2.5 @ 1.80 Expekt ⛔ 2 Inauguracyjne starcie trzeciej kolejki czołowej ligi świata- Bundesligi. W pierwszym spotkaniu na Rhein- Neckar Arenie w szranki staną piłkarze z Hoffenheim czyli popularne &quot;Wieśniaki&quot; oraz Schalke 04 Gelsenkirchen.
Do Schalke w ostatnich dniach dołączyli piłkarze z przeszłością na Półwyspie Iberyjskim - Jurado (poprzednio Atletico) oraz Klaas Jan Huntelaar (ostatnio Milan , wcześniej Real i Ajax). Zdaniem szefów klubu z Gelsenkirchen mają oni wzmocnić ofensywę, która i tak na papierze wygląda bardzo mocno. Nazwiska takie jak Farfan, Rakitić czy Raul mówią wiele. Wcale nie gorzej wypada w tej materii zespół z Hoffenheim, który posiada kilku równie dobrych graczy. Do takich z pewnością należą Chinedu Obasi, czy bramkostrzelny napastnik - Vedad Ibisević. Z drugiej linii są wspierani przez rodaka Ibisevicia- Sejada Salihovicia,. Obasi dziś nie jest przewidziany do gry wg Kickera, jego miejsce ma zająć Demba Ba.
Było już o mocnej defensywie, teraz kilka słów o słabej obronie. W ekipie gości mało zwrotny Christoph Metzelder. Oprócz tego kontuzjowani: Hoogland, Pander oraz Uchida. W ekipie gości tak jak pisałem wyżej zabraknie dziś Obasiego, oraz obrońcy Jaisslego.
W dwóch poprzednich meczach Schalke pokazało, że w ofensywie drzemie jakiś potencjał, nie stwarzali sobie zbyt wielu sytuacji, a mimo to potrafili zdobywać bramki. Dużo łatwiej przychodziło im jednak ich tracenie, czego apogeum mieliśmy w zeszłotygodniowym sparingu z Leverkusen, w którym podopieczni Magatha stracili 4 bramki nie strzelając żadnej.
Hoffenheim na dobry początek sezonu rozgromiło u siebie Werder, by tydzień później w dobrym stylu pokonać beniaminka St Pauli.
Podsumowując, liczę na wygraną ekipy gospodarzy, bramkę Klaasa Jana Huntelaara oraz najogólniej w świecie mówiąc: dobry mecz z dużą liczbą bramek.
Składy:
Hoffenheim: Starke - Beck, Simunic, Vorsah, Compper - Weis, Luiz Gustavo, Salihovic - Mlapa, Ibisevic, Ba
Schalke: Neuer - Höwedes, Matip, Metzelder, Sarpei - Jones - Kluge, Rakitic, Farfan - Raul, Huntelaar​

B 94

bart7890

Użytkownik
[Expekt]

⚽ Hoffenheim - Schalke
typ: over 35,5 punktów za kartki (10 pkt - żółta, 25 pkt - czerwona) @ 1.60

5/10

Sędzią tego spotkania będzie Dr. Felix Brych, który jest bardzo dobrym arbitrem i nie boi się pokazać kartki jeśli wymaga tego dana sytuacja. W tym sezonie Bundesligi prowadził jak na razie jedno spotkanie pomiędzy Koln, a Kaiserslautern i pokazał w nim 3 żółte i 1 czerwoną kartkę. Dzisiaj liczę na bardzo zacięty pojedynek, Hoffenheim jak na razie wygrało dwa dotychczasowe spotkania i będzie chciało na własnym terenie pokazać, że nie był to przypadek. Natomiast Schalke rozpoczęło zupełnie inaczej, bo od dwóch porażek, przyjadą walczyć do upadłego aby nie przedłużyć czasami serii przegranych spotkań. W pierwszych dwóch spotkaniach zawodnicy Hoffenheim ujrzeli tylko 1 żółtą kartkę, zaś ich przeciwnicy 4 co daje nam zaledwie 5 kartek w dwóch spotkaniach. Schalke grało ostrzej bo w dwóch spotkaniach uzyskali 3 żółte i 1 czerwoną, a ich rywale 4 żółte kartki. To takie małe statystyki, które moim zdaniem zbyt wiele nie mówią, a uzasadnienie jest proste, Hoffenheim wygrało swoje spotkania, więc zobaczyli mało kartek, a Schalke przegrało, więc tych kartek było więcej. Dzisiaj spodziewam się zaciętego spotkania, więc i fauli nie powinno zabraknąć, sędzia będzie panował nad przebiegiem meczu i nie będzie wahał się z pokazaniem kartki jeśli zajdzie taka potrzeba.

akarin 0

akarin

Forum VIP
Linia na kartki niska, bo np w bet365 jest linia 4,5.
Wypada mi się tylko podpisać pod typem bart898465416backspace, bo dr Felix Brych często szybko łapie za kieszeń i pokazuje bez wahania kartki. Oczywiście miewa też i inne pomysły i parę razy zdarzyło mi się u niego widzieć, że chciał bezkonfliktowo podchodzić do spotkania i niemal kartek nie pokazywał, ale to tylko parę razy. W zdecydowanej większości było inaczej. Do tej pory dwa razy sędziował mecze Hoffenheim, oba na wyjazdach i pokazał 2 i 3 kartki. Schalke też dwa razy na wyjeździe gwizdał i pokazał 7 i 2 kartki.
Trzeba pamiętać, że sytuacja z kartkami w Hoffenheim się zmieniła dopiero niedawno, bo w pierwszym sezonie byli królami kartek a w szczególności Luis Gustavo. Teraz grają spokojniej, rozważniej i mają mniej kartek.
Zagrania na over 4,5 kartki bym jednak nie był pewien.

vdv 66

vdv

Użytkownik
Wracam po banie ( ???? ) i postaram się podać parę propozycji na następną kolejkę Bundesligi.

-

⛔ Hamburger SV - 1. FC Nürnberg ⛔
Oglądając poprzedni mecz HSV, szczególnie drugą połowę, od razu pomyślałem: &quot;Następna kolejka, pewny win i trzeba by to było obstawić&quot;. Do tej pory zdania nie zmieniłem, choć moja pewność typu troszkę spadła, bo trzeba wziąć pod uwagę mecze reprezentacyjne, które czasami wpływają negatywnie na mecze ligowe. Mam nadzieję, że tutaj nic takiego nie będzie miało miejsca i wszystko potoczy się zgodnie z moim planem, czyli zwycięstwo drużyny z Hamburga. Mecz u siebie, dobry skład a właściwie to taki sam jak w wygranym meczu z Eintrachtem, nie najwyższa forma przyjezdnych to wszystko wskazuje nam kto w tym meczu jest faworytem i kto powinien zgarnąć 3 punkty. N ürnberg formą nie błyszczy, 2 mecze i tylko jeden punkt. O ile może cieszyć fanów remis w M&#39;Gladbach o tyle porażka z Freiburgiem u siebie już nie. Nie wydaje mi się, że uda im się urwać chociaż punkt z będącym w dobrej formie Hamburgerem SV.
Pamiętajcie jednak przed inwestowaniem grubych pieniędzy w np. HSV, że to jest Bundesliga i tutaj naprawdę wszystko się może zdarzyć ;)
Typ:
Hamburger SV @ 1,38 6/10

Rost - Demel, Westermann, Mathijsen, Jansen - Jarolim, Zé Roberto - Pitroipa, Guerrero, Elia - van Nistelrooy
Trainer: Veh

R. Schäfer - Judt, Nilsson, Wolf, Pinola - Hegeler, Simons - Ekici, Gündogan, Bunjaku - Schieber
Trainer: Hecking

Akarin, masz rację. HSV ostatnie sezony zawsze świetnie zaczynało i było już nie raz liderem po 5-8 kolejkach. Później tragedia... Ważna rzecz o której wspomniałeś - nie grają w Pucharach - to może być naprawdę ważne. Jak już tak rozkminiamy to wychodzi na to, że typ na HSV ma naprawdę duże szanse, bo HSV początki ma świetne ;) Zastanawiam się tylko, czy grać na swoich...?

akarin 0

akarin

Forum VIP
Pamiętajcie jednak przed inwestowaniem grubych pieniędzy w np. HSV, że to jest Bundesliga i tutaj naprawdę wszystko się może zdarzyć :wink:
Właśnie na początku można grać na pewne zespoły, bo zwykle dobrze zaczynają a na inne powinno się poczekać kilka kolejek. Do tych dobrze startujących należy m.in. HSV czy Mainz. Potem, w drugiej części sezonu (albo też w pierwszej, ale w końcówce) zaczyna się nierówna ich forma, choć zobaczymy jak to w tym sezonie będzie z HSV, bo w końcu nie grają w pucharach.

vdv 66

vdv

Użytkownik
-
1. FSV Mainz 05 - 1. FC Kaiserslautern

Przeglądając terminarz i ofertę bukmachera od razu wpadł mi w oko ten mecz. Uważam, że będzie to jedno z lepszych spotkań 3 kolejki. Dlaczego?
Oba kluby zdecydowanie na fali wznoszącej. Po dwóch kolejkach zarówno Mainz jak i Keiserslautern mają na koncie komplet zwycięstw i zajmują odpowiednio: czwarte i pierwsze miejsce w ligowej tabeli. Powiedzmy sobie szczerze, takiego początku w wykonaniu tych klubów mało kto oczekiwał. W niedzielę oba zespoły spotkają się w bezpośrednim starciu, które zapowiada się bardzo dobrym widowiskiem. Nie interesujący się na co dzień Bundesligą pewnie pomyślą, że oba kluby miały łatwych przeciwników w dwóch pierwszych kolejkach i nie długo spadną z górnych regionów tabeli. Ano wcale nie. Mainz pokonał na swoim stadionie drużynę Stuttgartu wbijając jej dwa gole, a w następnej kolejce dokonał rzeczy wręcz nie możliwej... Zawodnicy Mainz z wyniku 3-0 wyszli na 3-4 i to na trudnym terenie jakim jest stadion w Wolfsburgu. Kaiserslautern w pierwszym meczu ograli Koln 1-3 na wyjeździe, a tydzień później pokonali obecnego mistrza Niemiec Bayern 2-0. Wyniki robiące wrażenie, nieprawdaż?
Obie drużyny spotkały się na boisku oczywiście wcześniej. Patrząc na mecze w Mainz, bo to ważne pod kątem typu jaki zagram, to padały wyniki: 3-3, 2-1, 0-2, 3-2. Jak widać padało sporo bramek i to z każdej strony. Dodatkowo mając w pamięci to jakim drużynom strzelały bramki oba zespoły stawiam w tym meczu: obie strzelą.

Typ:
✅Obie drużyny strzelą bramkę @ 1,70✅

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom