Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Ide tutaj w stronę zdecydowanego underdoga jakim jest reprezentacja Grecji, bowiem mocno wierzę w to i mam delikatne przeczuciem, że drużyna przyjezdna postawi się na tyle skutecznie Anglikom, że finalnie wyrwą chociażby jeden punkt w tej potyczce.
Ciężko napisać super analizę pod propozycję, którą jak już wspomniałem przedstawiam z racji na przeczucie/wierzenie w zespół Grecji, niemniej jednak są ku temu przesłanki, warto zaznaczyć, że jest to mecz niepokonanych jak dotąd drużyn w tej grupie i nie ma się co dziwić, bowiem oprócz tych reprezentacji są tam również
Finlandia i
Irlandia, która nie oszukujmy się powinna rozstrzygnąć miejsce i 3 miejsce między sobą, natomiast między anglikami a Grekami walka będzie o pierwsze miejsce, aktualnie z racji na jedną bramkę strzeloną więcej to miejsce obejmuje właśnie
Grecja.
Anglia to drużyna z teoretycznie bardzo mocnymi zawodnikami, niemniej jednak w swoich klubach, a w reprezentacji to różnie wygląda. Z takich ciekawostek warto też zaznaczyć, że
Anglia potrafiła przegrać u siebie mecz towarzyski z Islandią po kursie ponad 20.00 oddając zaledwie jeden celny strzał na drużynę przeciwną, a od pierwszych minut na boisku mogliśmy oglądać chociażby Kane'a, Fodena, czy Palmera z przodu. 2 lata temu w Lidze Narodów potrafili przegrać aż 4:0 z reprezentacja Węgier, finalnie zajmując ostatnie miejsce w bardzo mocnej grupie, a przecież tam również skład wyjściowy był okazały, od pierwszych minut zagrali np: Kane, Saka, Bellingham.
Jak można zauważyć, w tej propozycji mam przeczucie oraz wiarę w reprezentację gości, natomiast nie jestem do końca przekonany co do Anglików w tym starciu.