>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

29 kolejka T-Mobile Ekstraklasy 30.05.2013

Status
Zamknięty.
pestka7 7K

pestka7

Forum VIP

betsson
&lt;hr style=&quot;color:#D1D1E1; background-color:#D1D1E1&quot; size=&quot;1&quot;&gt; &gt;&gt; Mega Promocja w Betsson- Bonus od Pierwszej Wpłaty 100% do 400PLN i Zakład bez Ryzka 75PLN + 50 spinów w kasynie &lt;&lt;
Dwie kolejki i sześć punktów do zdobycia - tyle pozostało do końca sezonu T-Mobile Ekstraklasy. Dzięki nieoczekiwanej porażce Lecha z Podbeskidziem, Mistrzem Polski została Legia Warszawa. W najbliższej kolejce z ligą mogą się pożegnać Podbeskidzie oraz GKS Bełchatów. Każdy inny wynik niżeli zwycięstwo będzie oznaczało pożegnanie się przez te zespoły z Ekstraklasą. By tak się stało oba te zespoły nie mogą wygrać , a w przypadku remisu muszą liczyć na to,że Ruch nie zdobędzie punktów w spotkaniu z Legią.
Jak zawsze dwie ostatnie kolejki zaczynamy o tej samej porze. Bardzo ciekawie będzie w Bielsko-Białej gdzie Podbeskidzie musi wygrać z Pogonią. Jeżeli zagrają tak samo jak z Lechem o trzy punkty mogą być spokojny. Kursy na gospodarzy wachają się w okolicach 2,15 , tak więc są jak najbardziej warte gry. Drugi z zespołów walczących o utrzymanie - GKS Bełchatów gościć będzie u siebie Jagiellonie Białystok. Jagiellonie ,która prezentuje koszmarną serię pięciu porażek z rzędu. Potwierdzone jest już także, że z zespołem po sezonie pożegna się Tomasz Hajto ,który nie przedłuży wygasającej z nim umowy.
Europejskie Puchary w 99% zagoszczą do Gliwic. Dzięki zdobyciu mistrzostwa przez Legię do Ligi Europejskiej zakwalifikuje się czwarta drużyna, którą aktualnie jest Piast Gliwice. Fakt faktem , że wyprzedzający ich Śląsk Wrocław nie dostał licencji na grę w Europejskich pucharach oznaczać może ,że Piast już dziś jest pewny udziału w tych rozgrywkach ( Górnik i Polonia nie dostali również takowej licencji).
Zapraszam do merytorycznej dyskusji.
&lt;script type=&quot;text/javascript&quot; src=&quot;http://ads.comeon.com/ad.aspx?pid=5111&amp;bid=13432&quot;&gt;&lt;/script&gt;
&lt;script type=&quot;text/javascript&quot; src=&quot;http://ads.comeon.com/ad.aspx?pid=5111&amp;bid=13434&quot;&gt;&lt;/script&gt;​

Otrzymane punkty reputacji: +1
daamiano1 995

daamiano1

Użytkownik
Korona Kielce - Widzew Łódź
Obserwując ostatnie mecze Widzewa, udało mi się coś zauważyć. Widzew dobrze gra pierwszą połowę, a w drugiej połowie spoczywają na laurach lub nie mają siły już biegać za piłką w drugich 45 minutach i remisują lub przegrywają mecz. Od paru spotkań Widzew lepiej radzi sobie w pierwszych połowach meczu.
Dla przykładu ostatnie dwa mecze Łodzian :
Widzew - Legia , 1-0 do przerwy , 1-1 na koniec
Widzew - Lechia , 1-0 do przerwy , 1-2 na koniec
Ostatnio Korona zagrała dobre mecze pokonując Jagę 5-0 i remisując 1-1 w Gliwicach po ciekawym spotkaniu, po tym mogą trochę popaść w hurraoptymizm i podejść z luzem do ekipy z Łodzi, a piłkarze Widzewa mogą to wykorzystać w pierwszej połowie, a Korona po przerwie wkroczy na swój właściwy tor.

Na tą chwile znalazłem takie kursy w fortunie, być może jak bukmacherzy wystawią pełną ofertę trafi się coś lepszego ;
2/1 @ 20
2/0 @ 12

Ja gram te dwa typy po 50 zł, mam wrażenie że któryś z tych typów będzie zieloniutki. Oby w czwartek to się sprawdziło ????

GKS - Jagiellonia
GKS na wiosnę robi wszystko co tylko może, aby wydostać się ze strefy spadkowej i dobrze im to wychodzi wygrywając mecze na wyjeździe jak i u siebie, przy tym grając dość ładną piłkę dla oka.
Niby mogą liczyć na to, że Polonia spadnie bo nie otrzyma licencji, ale po co patrzeć na innych ? Lepiej wziąć odpowiedzialność za samego siebie.
Jagiellonia nie gra NIC, przegrywając wszystko co się da, na zero z przodu, tracąc przy tym parę bramek w meczu. Hajto nie nadaje się już na trenera, co najwyżej może wrócić do Łodzi na handel fajkami. Można powiedzieć, że Jagiellonia się przełamie... ale tylko można sobie tak mówić, nie grają zupełnie nic z przodu, w środku, a defensywa to totalna klapa. Mają szczęście, że taka forma ich trafiła na koniec sezonu, a nie wcześniej, bo teraz mieliby ciepłe majtki.
W poprzedniej kolejce Śląsk i Śląsk -1 dał ładnie zarobić, tym razem GKS da zarobić.
GKS @ 1.8
GKS -1 , czekać aż wystawią dobre kursy i łykać śmiało ????

Tak bez analizy, zagrałbym na taśmie wszędzie BTS , prócz Bełchatowa.

cinek664 18

cinek664

Użytkownik
GKS Bełchatów vs JAGIELLONIA Białystok

Może zacznijmy od cyferek.
Gks Bełchatów - ostatnie 6 spotkań (4 wygrane, 2 remisy)
Jagiellonia Białystok - ostatnie 6 spotkań (5 przegranych, 1 remis

Do tego należy zwrócić uwagę, Gks w meczu z Lechią bramkę stracił w ostatnich minutach co doprowadziło do remisu natomiast ostatnie 2 mecze Białegostoku to wyniki 0:3 i 5:0 na niekorzyść.

Gks zajmuje 15 miejsce w tabeli i nadal jest zmuszony o walkę ze spadkiem. Mimo, że Polonia nie będzie z nami w przyszłym sezonie to Podbeskidzie po niespodziewanej wygranej z Lechem ma już tylko punkt straty do Bełchatowa i utrzymania się w lidze.

Jagiellonia w rundzie wiosennej jest coraz to gorsza. 11 miejsce daje jej bezpieczną lokatę i wątpię żeby losy ich meczy odmieniły się jeszcze w tym sezonie. Mecz na wyjeździe będzie trudnym wyzwaniem. Dla Gksu to ostanie spotkanie na własnym boisku dlatego z pewnością będzie mógł liczyć na mocne wsparcie swoich kibiców.

Gks - Jagiellonia
1 DNB

pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Brak licencji dla Poloni sprawił, że z Ekstraklasą pożegna się tylko jeden zespół. O utrzymanie zawalczą zatem Podbeskidzie i GKS Bełchatów. Obecnie różnica między obiema drużynami wynosi jeden punkt a bezpośredni bilans spotkań między tymi drużynami jest na korzyść GKSu.
Z tego też powodu w nadchodzącej kolejce pogram dwa dość pewne dla mnie typy.
Podbeskidzie - Pogoń
Typ: 1
Kurs: 2,0 bet365

Jeżeli gospodarze pokażą chociaż część tego, co pokazali w meczu z Lechem o pozostanie 3 punktów w Bielsko-Białej jestem pewny. Pogoń mimo dwóch zwycięstw z rzędu nie przekonuje mnie do tego by coś w Bielsku mieli zdziałać. Ktoś mi może zatem zarzucić skąd w takim razie tak dobry kurs na gospodarzy. A no taki, że Podbeskidzie nie może wygrać na własnym stadionie od 23 lutego. Tak wiem, że to zły prognostyk w graniu mojego typu ale:
- Podbeskidzie w tym czasie rozegrało 5 spotkań u siebie z czego:
a) dwa przegrali ( z Mistrzem Polski, oraz rewelacją ligi)
b) trzy zremisowali (między innymi z GKSem Bełchatów , czyli bezpośrednim rywalem o utrzymanie)
Jutro liczę na ciągłę ataki Podbeskidzia i to ,że Demjan coś tam w końcu wpakuje. Dla Podbeskidzia to mecz o wszystko. Jeżeli GKS Bełchatów wygra swój pojedynek a Podbeskidzie nie oznaczać będzie to spadek do niższej ligi. W Bielsku mobilizacja zatem ogromna a jako, że to ostatni mecz przed własną publicznością liczę na wygraną gospodarzy.
GKS Bełchatów - Jagiellonia Białystok
Kurs: 1,70 bet365

Dla Jagielloni to kolejny mecz o nic. Pięć porażek z rzędu w dużej mierze przyczyniło się do tego ,że Tomek Hajto nie przedłuży kontraktu i po sezonie rozstanie się z zespołem.
Przy obecnej postawie , gospodarzy i gości szykuje się prawdziwa masówka na Bełchatowian. Czy słusznie?
Mało kto się spodziewał, że po fatalnej rundzie jesiennej w tej GKS będzie mógł jeszcze zawalczyć o utrzymanie. Ja tu gram na win gospodarzy.

anzelmo 288,8K

anzelmo

Użytkownik
POLSKA: T-Mobile Ekstraklasa GKS Bełchatów-Jagiellonia Białystok 30.05.2013 18:00
BTS nie
1,83
bet365

Postaram sie krotko -wydaje się to być łatwy mecz do wytypowania z kilku powodów; to co gra Jaga to po prostu dno, nic pozytywnego nie można napisać o drużynie z Podlasia. Wiele może sie w naszej lidze jeszcze wydarzyć, kilka zespołów walczy o życie, chyba wydaje sie przesadzona sytuacja Polonii- co daje spore możliwości utrzymania sie takim zespołom jak Bełchatów i Podbeskidzie nawet zajmując 15 miejsce. Łatwe to chyba nie będzie,Kolejny bardzo ważny mecz dla GKS, który to juz z kolei...ekipa Kieresia może sie podobać możemy narzekać na słabość naszej ligi, ale ta drużyna gra od początku rundy swoja piłkę -dobra ,skuteczna zdobywają systematycznie pkt. Raz im dopisze szczęście raz nie jak choćby w ostatniej kolejce pechowo stracona bramka w koncowce.Graja bardzo poprawnie w defensywie -kilka ciekawych postaci jak ;Zubas,Michalski promują sie chłopaki podtrawia zagrać z kontry maja niezłe stale fragmenty gry. Starają sie grac piłką w ataku pozycyjnym, przez obrońców nie ma jakiejś paniki w rozegraniu.Tak jak pisałem kiedyś potencjał w drużynie jest przeciętny wykorzystany na maksa , ale zawodnicy trafili z forma graja w miarę równo choć w każdym z meczów popełniają proste błędy.Myślę ze wyjdą bardzo zmotywowani i zagrają swoje to co podtrawia najlepiej co pokazują w całej rundzie ;dobra obrona to podstawa. Jaga jest słaba,ranna... - moim zdaniem nie tworzy monolity- zespołu gra bardzo słabo w defensywie, łapie sporo kartek. Cos sobie GKS stworzy i myślę ze wygra, ale dużo bramek w tym meczu nie zobaczymy.

P 907

pawel-1

Użytkownik
Polonia Warszawa - Piast Gliwice
Piast Gliwice DNB @ 2.00 Betsafe

Polonia nie dostała licencji na grę w Ekstraklasie, Król nadal ma wszystko w dupie. O co tu grać? Cały skład pewnie w głowie ma tylko to jak odzyskać swoje pieniądze oraz gdzie będą kopać w przyszłym sezonie, bo raczej nie w IV lidze. Punktów natomiast potrzebuje Piast, bo matematyczne szanse na załapanie się do LE ma jeszcze Górnik Zabrze. W zespole Marcina Brosza panuje świetna atmosfera. Zganiacz w wywiadzie powiedział, że nikt nie myśli o europejskich pucharach ale w głowach na pewno siedzi, jak wielki wynik Piast może wykręcić na koniec sezonu. Przy Konwiktorskiej Gliwiczanie wystąpią w najmocniejszym zestawieniu. W bardzo dobrej formie Cicman, poniżej pewnego poziomu nie schodzą Trela i Podgórski. Trumna w której leży Polonia jest już zamknięta i zabita. Atmosfera w szatni, ambicje - to wszystko będzie dużym handicapem dla Piasta.

gujon301 951

gujon301

Użytkownik
Śląsk- Lech BTS @ 1.70 Unibet✅
Potencjał ofensywny obu drużyn jest olbrzymi, Śląsk u siebie zawsze jest niebezpieczny, w ostatnich meczach ich progres formy jest widoczny. Mecz zapowiada się overowo. Myślę, że to będzie otwarte spotkanie, w którym zobaczymy wiele sytuacji podbramkowych. We Wrocławiu Lech swoje szanse na strzelenia gola na pewno dostanie. Śląsk u siebie raczej dostępu do bramki nie będzie murował. Lech taką grę bardzo lubi. Śląsk już dwa razy w ostatnich meczach zagrał na zero z tyłu....pora na stratę bramki. BTS wydaje się być najlepszą opcją.... faworyta tego spotkania trudno wskazać.
Fajnym typem na to spotkanie jest ✅X2 po kursie 1.60. Nie widzę w tym spotkaniu trzeciego zwycięstwa Śląska. Lech tego meczu nie odpuści. We Wrocławiu w ostatnim czasie zawsze dobrze mu się grało.

Ruch-Legia 1X @ 1.70 Unibet✅
Dla Legii mecz o przysłowiową pietruszkę. Mistrz Polski przyjedzie do zespołu, który potrzebuje punktów. Wiadomo jak to w naszej lidze bywa. Jak potrzebuje to pewnie dostanie. Ruch będzie zmotywowany, Legia niekoniecznie. O potencjale piłkarskim celowo pisał nie będę bo w tym meczu nie będzie miało to znaczenia. Zaangażowanie i wola zwycięstwa w naszej kopanej jest często kluczem do zdobywania punktów. I tak będzie tym razem.

enrico 1,4K

enrico

Użytkownik
Polonia Warszawa - Piast Gliwice
Piast Gliwice DNB @ 2.00 Betsafe
Polonia nie dostała licencji na grę w Ekstraklasie, Król nadal ma wszystko w dupie. O co tu grać? Cały skład pewnie w głowie ma tylko to jak odzyskać swoje pieniądze oraz gdzie będą kopać w przyszłym sezonie, bo raczej nie w IV lidze. Punktów natomiast potrzebuje Piast, bo matematyczne szanse na załapanie się do LE ma jeszcze Górnik Zabrze. W zespole Marcina Brosza panuje świetna atmosfera. Zganiacz w wywiadzie powiedział, że nikt nie myśli o europejskich pucharach ale w głowach na pewno siedzi, jak wielki wynik Piast może wykręcić na koniec sezonu. Przy Konwiktorskiej Gliwiczanie wystąpią w najmocniejszym zestawieniu. W bardzo dobrej formie Cicman, poniżej pewnego poziomu nie schodzą Trela i Podgórski. Trumna w której leży Polonia jest już zamknięta i zabita. Atmosfera w szatni, ambicje - to wszystko będzie dużym handicapem dla Piasta.
Odradzam granie na Piasta. Może i jestem w tej sytuacji nieobiektywny, ale to będzie ostatni mecz Polonii przy K6 w Ekstraklasie i w najbliższych kilku latach kibice Czarnych Koszul nie będą mieli takiej okazji. Na meczu powinna być wysoka frekwencja, atmosfera będzie szczególna. Piłkarze też zapowiadają walkę na 150% i znają powagę sytuacji sami podkreślając szczególną atmosferę panującą przy Konwiktorskiej (m.in Wszołek, czy Pawełek). Cztery ostatnie mecze Polonii to bilans 2-2-0, a śmiało mogło by 4-0-0. Forma zatem jest, chłopaki chcą się pokazać w ostatnich meczach potencjalnym nowym pracodawcom, świetnie funkcjonuje obecna taktyka Stokowca, atmosfera w szatni jest bardzo dobra. Moim zdaniem piłkarze Polonii będą zdeterminowani bardziej niż w poprzednich spotkaniach i postawią Piastowi niezwykle ciężkie warunki. Raczej skłaniałbym się ku DNB na gospodarzy.

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
18:00 GKS Bełchatów - Jagiellonia Białystok 1 1,67
Jaga psychicznie jest już zmiażdżona, widać to po kolejnych meczach, siadła im wola walki. Myślę że będą chcieli w tym meczu coś udowodnić, ale zaangażowania może im starczyć na kilkanaście pierwszych minut. Jeśli w tym czasie nie złapią wiatru w żagle, mogę oddać mecz, tym bardziej że Bełchatów powinien walczyć do upadłego o cenne 3 punkty.
18:00 Górnik Zabrze - Wisła Kraków X2 1,55
Górnik gra katastrofalnie, właściwie zastanawiam się skąd tak dobre opinie o piłkarzach i trenerze Zabrzan, bowiem w tej rundzie grają tragicznie. Wisła nic wielkiego nie pokazuje, ma co prawda momenty przebłysków i momenty wpadek, ale ważą się losy kilku graczy. To właśnie od końcówki sezonu zależy kto zostanie w ekipie Białej Gwiazdy, a komu nowy trener grzecznie podziękuje. Wbrew pozorom mają o co walczyć.
18:00 Korona Kielce - Widzew Łódź 1X 1,26
Mecz o pietruszkę więc odradzam akurat gry w tym wypadku. Koronie nie leży zbytnio gra z Widzewem, więc mimo dobrej serii kilku wygranych spotkań na swoim stadionie, nie zdziwi mnie remis w tym meczu.
18:00 Podbeskidzie B-B - Pogoń Szczecin X 3,20
Znając trenera Wdowczyka może postawić w tym spotkaniu na 5 obrońców i 2 defensywnych pomocników. Podbeskidzie jest zdecydowanym faworytem, ale mam dziwne przeczucie że nie odniosą zwycięstwa. Remis w takim wypadku oznaczałby... pewny spadek dla Podbeskidzia (licząc że Bełchatów wygra swój mecz). Ja jednak ryzykuje z remisem, być może bez logiki, bo logika wskazuje na gospodarzy.
18:00 Polonia Warszawa - Piast Gliwice 1 2,50
Jeśli ktoś twierdzi że atmosfera w Polonii upada, to chyba nie śledzi na bieżąco wydarzeń Czarnych Koszul. Zawodnicy i kibice czują że to mogą być ostatnie chwile Polonii w wielkiej piłce, więc z pewnością powalczą o 3 punkty. To spotkanie wielu odbiera jako ostatni akt buntu przeciwko właścicielowi. Coś na zasadzie &quot;my wam jeszcze udowodnimy na co nas stać&quot;. Nie będzie odpuszczania, motywacja aż rozsadza graczy. Już w spotkaniu z Zagłębiem Polonia nie odpuściła (12-7 w sytuacjach bramkowych dla przypomnienia tym którzy twierdzą że to Zagłębie wtedy dominowało), teraz przed własną publicznością będą walczyć do upadłego. Mecz ten ma być symbolem tego iż Polonia nie zginie mimo trudności, kibice przygotowują specjalne oprawy, ma to być ostatnie wielkie święto na Konwiktorskiej przed wielkim upadkiem.
18:00 Ruch Chorzów - Legia Warszawa nb
Mecz nie do grania, obie ekipy mają argumenty by wygrać. Legia gra tylko o prestiż, a widać już było w meczu z Widzewem jak zeszło z nich powietrze. Ruch? Stracony sezon, ale w wypadku porażki mogą martwić się o realny spadek. Wszystko się może w tym meczu zdarzyć.
18:00 Śląsk Wrocław - Lech Poznań X2 1,55
Najciekawszy mecz kolejki. Lech myśli już o nowym sezonie. Śląsk końcówkę sezonu ma bardzo dobrą. Spodziewam się dużej ilości bramek, ale postawię jednak w stronę Lecha, który na 14 ligowych spotkań na wyjeździe wygrał... 12. Stracił zaledwie 6 bramek. Będzie ciekawy mecz ????
18:00 Zagłębie Lubin - Lechia Gdańsk nb
Zagłębie ma potencjał na puchary, a zawodzą, mimo iż grają dobrą piłkę. Widzę tutaj ich zwycięstwo, ale... no właśnie, ale każy wynik tutaj jest możliwy. Nie ma sensu na siłę ryzykować.

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Dziś przedostatnia kolejka w tym sezonie, wszystkie spotkania zostaną rozegrane o godzinie 18,
ja wybieram się do Kielc, w tym czasie na Canale Plus widzowie będą mogli na bieżąco śledzić wszystkie bramki na ośmiu stadionach.
GKS Bełchatów - Jagiellonia +0,75 2,09 ibc ✅
GKS jest w formie, zdobył 16 punktów w ostatnich sześciu spotkaniach, po serii 4 wygranych ostatnio zremisował
w Gdańsku i ma wielką szansę na zostanie w Ekstraklasie. Jagiellonia gra ostatnio tragicznie,
nie strzeliła bramki w ostatnich pięciu meczach, straciła ich aż 15. Na tym terenie zawsze ma ciężko,
jutro zagra tylko bez Słowika. Widziałem te same mecze co Wy, ale w życiu nie zagram w stronę gospodarzy
po takim kursie. Zagrałem nawet Jagiellonię po kursie 6 w bet365, bo to jest fantastyka.
Śląsk (-0,25) - Lech 2,02 ⛔ połowa przegrana
Śląsk w przeciwieństwie do Lecha ostatni zagrał dobre spotkania.
U siebie wygrał 9 z 14 spotkań i mimo tego, że Lech na wyjazdach gra najlepiej w całej lidze, gram
w stronę gospodarzy, bo brak Ślusarskiego, Ceesay&#39;a oraz Linettego będzie widoczny, na jesieni
po słabym meczu z Idzie, przegrali 0-3 ze Śląskiem u siebie, jutro też z taką grą nie mają czego szukać we Wrocławiu.
Podbeskidzie (-0,25) - Pogoń 1,84 ✅ Sbobet over 2,25 1,88 ✅
Gospodarze u siebie nie wygrali od 5 spotkań, ten mecz to przedostatnia szansa na utrzymanie w lidze.
W Poznaniu pokazali, że nadal wierzą w pozostanie w Ekstraklasie, z taką grą powinni poradzić
sobie z Pogonią, spodziewam się otwartego meczu ze strony gości i dorzucam over 2,25.
Piasta nie ruszam, bo Polonia pokazała się z dobrej strony w ostatnich trzech spotkaniach,
goście zagrali słabo u siebie z Koroną.
Zagłębie jest bez formy, ale Lechia ma kilka braków na ten mecz, jutro nie zagra Deleu i chyba Ricardinho.
W meczu Ruch z Legią najlepiej over, ale 2,5 to nie zagram przed meczem, poczekam na live.
O pozostałych dwóch spotkaniach pisałem wcześniej.

stratus 2,2K

stratus

Użytkownik
GKS Bełchatów - Jagiellonia
Patrząc na formę obu zespołów przez pryzmat ostatnich kolejek można stwierdzić, że znajdują się na przeciwległych biegunach. Bełchatów desperacko walczy o pozostanie w lidze, choć w drużynie brak wielkich nazwisk zespół tworzy monolit konsekwentnie gromadząc punkty. Tego samego nie można powiedzieć o Jagiellonii, która w ostatnich spotkaniach gra dość &quot;otwartą&quot; piłkę. Pięć porażek w ostatnich pięciu spotkaniach i 15 straconych goli (właściwie to 17 z rzędu licząc mecz z Wisłą, kiedy to krakowianie strzelili dwie bramki przegrywając 2:0). W Białymstoku sama gra jak i atmosfera nieciekawa i chyba większosc mysli już aby ten sezon dobiegł końca.
Tak jak można było się spodziewać spora liczba grających swoje środki lokować będzie w wygraną GKSu, która dziś będzie bardzo popularnym betem. Kursy na win Bełchatowa na otwarciu @1.85 teraz już większosć firm poniżej @1.70 i moim zdaniem po takim kursie już nie warto. To jest tylko polska liga, w której mało co już może dziwić i nawet niezmotywowana drużyna powinna zdobyć jakieś punkty i strzelić bramkę na sześć spotkań.
Moje propozycje na to spotkanie: Jagiellonia +0.5 @2.34 ✅ w pinnacle oraz BTS @1.95 ✅ w WH

Górnik Zabrze - Wisła Kraków
W Zabrzu będący bez formy Górnik podejmuje będąca w takiej samej sytuacji Wisłę, jedni i drudzy dogrywają już ten sezon do końca. W obu zespołach zapowiadane są zmiany po sezonie. Kluby pożegnają się z kilkoma zawodnikami, w Wiśle nastąpi zmiana trenera. Górnik dobre spotkania (2:1 z Zagłębiem), przeplata bardzo słabymi (0:1 z Pogonią czy 0:4 z Polonią). Wydaje mi się, że mecz będzie oscylował wokół remisu, zważywszy na to, że Górnik jeszcze w tym roku nie zremisował w lidze takie rozstrzygnięcie jest prawdopodobne, jednak wydaje mi się, że odrobinę większą motywację będą mieli gracze Wisły (nowy trener, nowe kontrakty) i są w stanie skutecznie wypunktować gospodarzy.
Górnik niby teoretycznie ma szansę na puchary ale te plany chyba w Zabrzu chcą zostawić na przyszły sezon.
Moja propozycja na to spotkanie: Wisła +0.25 @1.97 ✅ w pinnacle

Zagłębie Lubin - Lechia Gdańsk
Zagłębie jak co roku zalicza podobny sezon. Zespół, który ma solidne podstawy finansowe, dobrego trenera i kilku niezłych piłkarzy plasuje się w środku tabeli. Czegoś brakuje aby ten zespół skutecznie włączył się do walki o europejski puchary. Zagłębie w ostatnich spotkaniach złapało zadyszkę i po wygranej w prestiżowym spotkaniu ze Śląskiem &quot;zaciągnęło ręczy&quot; i bez zwycięstwa pozostaje od czterech spotkań przegrywając dwa mecze z Górnikiem (1:2) i Bełchatowem (2:3) oraz remisując dwa: z Podbeskidziem (1:1) oraz po bezbarwnym spotkaniu z Polonią (0:0).
Pierwszym typem na to spotkanie o jakim myślałem był over jednak zważywszy na dość okrojoną kadrę gdańszczan gdzie nie zagrają Ricardinho i Deleu (a ponadto na urazy narzeka jeszcze kilku innych zawodników) myślę, że warto spróbować poszukać wygranej Zagłębia zwłaszcza, że kurs akceptowalny do podejmowanego ryzyka.
Moja propozycja na to spotkanie: Zagłębie -0.5 @2.08 ⛔ w pinnacle

Z pozostałych spotkań pobrałem Koronę -0.25 @1.917 ⛔1/2 w pinnacle, która dość skutecznie i regularnie punktuje na własnym stadionie. Co prawda zabraknie głównej opcji w ataku Korzyma ale myślę, że w spotkaniu z dość przeciętnym Widzewem kielczanie są w stanie odnieść kolejne zwycięstwo przed własną publicznością.
Do przemyślenia pozostaje jeszcze over w spotkaniu Polonia - Piast, na który prawdopodobnie się zdecyduje. Gospodarze żegnają się z Ekstraklasą a Piast walczy o puchary, zapowiada się otwarty mecz z kilkoma golami.
Mecze Ruch - Legia i Podbeskidzie - Pogoń dla mnie no bet. Legia już bez presji, świętowanie zostawi sobie na ostatni mecz w Warszawie a Ruch wciąż niepewny utrzymania. Moim zdaniem każdy wynik możliwy.
W Bielsku zapowiada się wyrównany mecz i kolejne spotkanie &quot;o wszystko&quot; dla Podbeskidzia. Większe szanse na wygraną w tej potyczce wydają się mieć gospodarze jednak mam przeczucie, że Pogoń tego meczu nie przegra. Remis praktycznie zapewni im utrzymanie. Kilka kolejek temu usłyszałem, że trener Wdowczyk powiedział, że nie przewiduje spadku a patrząc przez pryzmat wydarzeń sprzed kilka lat to pewnie wie co mówi ;)

win1988 164

win1988

Użytkownik
Polonia - Piast 1x 1.53 @ bet365

Za to co Polonia dokonała dotychczas biorąc pod uwagę chorą sytuację w jakiej znalazł się ten klub to i tak należą się jej wielkie brawa. Piłkarze grają za darmo, wydawać by się mogło, że dograją ten sezon tylko po to żeby go dograć, ale ostatnie wyniki mówią zupełnie co innego. Po cichu zawodnicy Czarnych Koszul liczyli na to, że jeszcze, jakimś cudem, w ostatnim możliwym terminie spłaty wszelkich długów zostaną uregulowane, nic takiego się nie stało. Co z tego ? Dzisiaj Polonia zagra swój ostatni mecz na Konwiktorskiej w Ekstraklasie. Nie wiadomo na ile zniknie ten klub z piłkarskiej mapy Polski, ale to nie jest ważne. W tej chwili liczy się mecz z Piastem o 18-00. Goście mają o co grać, szansa na puchary przeogromna, zwycięstwo z Polonią przybliżyłoby ich do tego nieoczekiwanego celu. Ja jednak zaufam gospodarzom. Jak już tutaj zostało napisane, trybuny będą pełne, a ostatnie wyniki Polonii pokazują jak godnie ten klub żegna się z piłkarską elitą. Ponadto piłkarze Czarnuch Koszul grają także o swoją przyszłość. Determinacja, pełne trybuny, walka od pierwszej do ostatniej minuty. Wyniośle to zabrzmi, ale jak świetnie to ujął kolega Napoleoni ten mecz
ma być symbolem tego iż Polonia nie zginie mimo trudności, kibice przygotowują specjalne oprawy, ma to być ostatnie wielkie święto na Konwiktorskiej przed wielkim upadkiem.
Piast ma o co grać, ale Polonia tak tego nie zostawi. Skłaniam się zdecydowanie ku gospodarzom.

Otrzymane punkty reputacji: +3
auroksreno 763

auroksreno

Użytkownik
Piast ma o co grać, ale Polonia tak tego nie zostawi. Skłaniam się zdecydowanie ku gospodarzom.
Właśnie pojawia się pytanie: o co gra Piast?
Muszą tylko przypilnować by być przed Górnikiem w tabeli. Górnik ma 40 pkt, Piast 45, więc tylko komplet zwycięstw zabrzan stanowi zagrożenie - wtedy Piast musi zdobyć przynajmniej 2 pkt w ostatnich 2 meczach.

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Pilka Nozna, T-Mobile Ekstraklasa, 18:00, 30.05
Slask Wroclaw - Lech Poznan
typ: 1
2.2
ComeOn
Analiza
Dzis przedostatnia kolejka tegorocznego sezonu T-Mobile Ekstraklasy, na &quot;rozklad&quot; wybralem spotkanie pomiedzy 3 aktualnie druzyna i wicemistrzem Polski w tym sezonie. Obie ekipy moga zameldowac sie w tym sezonie na podium, to jednak zalezy od Slaska Wroclaw. Jesli wygraja beda mieli brazowe medale, w przypadku porazki Piasta w dzisiejszym meczu, w przypadku jednak innego wyniku beda musieli ogladac sie na mecz Piasta Gliwice. Na pewno jednak dzisiejsi gospodarze beda chcieli tego uniknac. Tym bardziej, ze z Lechitow zeszlo chyba nieco powietrze. Stalo sie to juz po porazce w bezposrednim meczu z Legia Warszawa. Jeszcze w poprzedniej kolejce kiedy mieli realne szanse na Mistrzostwo, ulegli na wlasnym stadionie Podbeskidziu. Jest to albo wyrazna znizka formy Lechitow, lub tak jak napisalem brak checi. Tak czy owak, tych dwoch rzeczy gospodarzom nie mozna ostatnio odmowic. Slask sposrod pieciu ostatnich spotkan wygral cztery, ambicja w ekipie aktualnego jeszcze mistrza Polski powinna byc w dniu dzisiejszym ogromna, a na pewno duzo wyzsza niz u Poznaniakow. Mysle, ze gospodarze wygraja dzisiejsze spotkanie, czym zapewnia sobie 3. miejsce na koniec sezonu w obliczu porazki Piasta.

Otrzymane punkty reputacji: +2
strzala 377

strzala

Użytkownik
Przestrzegam przed graniem na Wisłę! Górnik bronił się przed pucharami i cel został zrealizowany, szampan został wypity i władze Górnika świętują. Ale skoro już cel został wykonany i Górnik nie spadnie... tzn wybronił się przed pucharami to teraz już nie będą zabrzanie stać bezczynnie na boisku tylko pobiegają i pograją, żeby nie był aż tak wielki niesmak wśród fanów. Ważne odnotowania jest też to że dla trenera zabrzan mecz z Wisłą jest meczem sezonu. A Wisła przecież cały sezon dołuje, nigdy w Zabrzu łatwo nie miewa i gra o nic... Nie widzę sensu grania na Wiślaków..

auroksreno 763

auroksreno

Użytkownik
Podbeskidzie - Pogoń 1 @ 2,15 ( 188bet ) ✅ piłkarze zadbali o dobre samopoczucie stawiających na gospodarzy, już po 6 minutach było 2:0
Nie przekonuje mnie determinacja Pogoni w tym meczu. Szczecinianie musieliby zostać wyprzedzeni przez 4 drużyny aby spaść, mają w ostatniej kolejce mecz u siebie z Polonią Warszawa. Nawet jeśli wszyscy rywale będą wygrywać to potrzebują raptem jednego punktu do utrzymania się.
Podbeskidzie przeciwnie: gra o utrzymanie, w niedzielę w Łodzi będzie trudniej, więc mobilizacji w zespole z południa Polski nie zabraknie.
Argumentem przeciw jest fatalny bilans bielszczan na swoim boisku (ledwie 1 wygrana w 14 meczach), ale po kursie ponad 2,0 sądzę, że warto spróbować wygranej gospodarzy.

G 72

gwiazda2010

Użytkownik
Teoretycznie mecze w środku tabeli są o nim z drugiej strony dodatkowa kasa . Jest szansa że zespół 7 spadnie na 13 a to skok finansowy jest spory i dla drużyny i dla samych piłkarzy .
Co do samych spotkań najciekawiej niestety jest na dole tabeli gdyż w górze jest prawie wszystko wiadome jedynie będzie walka o miejsce na ostatnim miejscu na podium , zespoły w pucharach są znane nikt niżej nie będzie walczyć ( Polonia spadek / Górnik brak kasy na puchary )
GKS - Jaga 1 1,6
Inny wynik tutaj nie ma prawa paść w obronie Jaga dno w ofensywie coś próbuje Kupisz z Quintaną a reszta ( pozoranty ???? ) Gks powalczy , aby się utrzymać mają tylko 1pkt przewagi nad Podbeskidziem .
Podbeskidzie - Pogoń 1 2,10
Pogoń prawie pewne utrzymania brakuje im ledwie 1pkt lub dobrych wyników w tej kolejce gra fatalna , Gospodarz też w tym miesiącu nie zachwyca jednak mecz z Lechem pokazał że coś tam potrafią zagrać .
Ogólnie spróbowałbym zagrać całą kolejkę na overkach 2+ dla funu .

cr7king 0

cr7king

Użytkownik
Spotkanie: Ruch Chorzow - Legia Warszawa
Typ:
over 2.5
Kurs: 2.02
Bukmacher: Pinnacle Sports
Analiza: Legia ma już zapewnione mistrzostwo Polski po wpadce w poprzedniej kolejce Lecha z Podbeskidziem 0:2, więc tak naprawdę te dwa mecze mogą rozegrać na luzie, lecz nie leży to kulturze stołecznego klubu i do końca będę chcieli się zaprezentować jak na zwycięzce ligi przystało. Ruch zaś cały czas nie jest pewny utrzymania i będzie chciał za wszelką cenę zrobić niespodziankę chociaż Polonia Warszawa nie otrzymała licencji na grę w ekstraklasie na kolejny sezon i w związku z tym została przesunięta na ostanie miejsce w ligowe stawce. Powodem, którym jest, że nie mogę czuć się bezpiecznie to fakt, że pod nimi w tabeli jest właśnie szalejące Podbeskidzie oraz przebudzony GKS Bełchatów.
Liczę na bardzo ciekawy mecz w wykonaniu obu zespołów i myślę, że mecz skończy się wynikiem 2:1, dla którejś z drużyn.

al_capone 29K

al_capone

Gangster
Dyscyplina: piłka nożna
spotkanie: GKS Bełchatów - Jagiellonia Białystok
kurs: 1,58
Bukmacher:: Betsson
Faworytem w dzisiejszym meczu są gospodarze, którzy zdobyli w 6 meczach aż 16 punktów. Mimo, iż dużo &quot;ekspertów&quot; wskazywało Bełchatów na pewny spadek to od początku rundy grają bardzo ambitnie i dobrze w defensywie.
Dla GKSu to ostatni mecz u siebie w tym sezonie, mecz który przedłuży szansę na utrzymanie lub spowoduje definitywny spadek do I ligi. Niewątpliwie 12 zawodnikiem będą kibice na tym kameralnym stadionie.
Tak jak wspomniałem, dobra forma w ostatnich meczach, dobra gra w defensywie, dobra passa (od 6 spotkań bez porażki), wysokie morale, ambicja daje dużą przewagę w tym spotkaniu.
Co może zaoferować Jagiellonia? Nic specjalnego... porażki po 3-0 z Widzewem, Legią i Śląskiem, z Koroną 5-0! Katastrofalny styl gry i chaos. Goście mają już zapewniony ligowy byt i chyba myślami są na wakacjach.
W dniu dzisiejszym każdy inny wynik niż zwycięstwo Bełchatowa uważać będę za niespodziankę.

Ekskluzywne promocje do końca maja:

&gt;&gt; Mega Promocja w Betsson- Bonus od Pierwszej Wpłaty 100% do 400PLN i Zakład bez Ryzka 75PLN + 50 spinów w kasynie &lt;&lt;
&gt;&gt; Mega Promocja w Betsafe - Bonus od Pierwszej Wpłaty 50% do 250PLN i Zakład bez Ryzka! Promocja w ComeOn: Bonus 300PLN + 10 spinów na START - Tylko u nas!
Promocja w ComeOn - oferta cashback do 50PLN na ekstraklasę

kierpcuch 16

kierpcuch

Użytkownik
Spotkanie: TS Podbeskidzie - Pogoń Szczecin
Typ: 1 zwycięży i padnie over 2,5 gola
Kurs: 3.60
Bukmacher: bwin
TSP ciągle ma szansę na utrzymanie i zależy im na tym, bo nie są zadłużonym trupem bez infrastruktury i perspektyw. Z Pogonią liczy się tylko zwycięstwo, więc zagrają od początku jak np. z Piastem, kiedy w pierwszej połowie zabiegali przeciwnika i powinni byli prowadzić 2-3 bramkami. Pogoń jest o 1 punkt od utrzymania, więc nawet porażka w BB nie będzie dramatem. Dlatego Pogoń musi oszczędzić siły i graczy na ewentualne decydujące starcie z Polonią W., z której juz zejdzie powietrze po dzisiejszym, pokazowym balonie.
A propozzz tego meczu Polonia-Piast, to warto wspomnieć taki fakt, że piłkarze Piasta otrzymają 1.000.000 zł dodatkowej premii od klubu za zajęcie 3. miejsca. Co dostaną ci z Polonii? Poklepanie po plecach od dwóch senatorów, Listkiewicza i innych trzech celebrytów... Pytanie, dlaczego Piastowscy nie wygrali z Koroną, skoro motywacja finansowa jest taka przyjemna i osiągalna, bo Piast Gliwice to klub wypłacalny?
No, bo to sport jest ;-)

Otrzymane punkty reputacji: +2
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom