Dyscyplina : Piłka nożna - T-Mobile
Ekstraklasa
Godzina : 18:00
Spotkanie : Widzew Łódź - Wisła Kraków
Typ : Widzew DNB
Kurs : 2.62
Bukmacher : Bet365
Analiza :
No to zaczynamy. Kolejny typ już w kwietniu z kursem nie mniejszym niż 2.00, aktualnie 3 na 3 typy trafione w kwietniu.
W sobotę na stadionie łódzkiego Widzewa dojdzie do pojedynku dwóch drużyn, które ostatnio (a w przypadku Widzewa dość długiego czasu) mają problem ze zdobywaniem punktów. Widzew jako czerwona latarnia ligi jest murowanym kandydatem do spadku, jednak niekoniecznie musi tak się stać, ponieważ po podziale punktów sytuacja nie wygląda aż tak tragicznie.
Piłkarze z Łodzi swój ostatni mecz wygrali... na początku listopada. Posiadają serię 13 meczów bez zwycięstwa ! Defensywa Widzewa wygląda dosyć dobrze, a wieloma dobrymi interwencjami ratującymi Widzew może pochwalić się Patryk Wolański, który odgrywa w klubie ogromną rolę.
Przedstawiciele kibiców spotkali się z piłkarzami, aby wyjaśnić wszystkie kwestie i piłkarze łódzkiego klubu mogą liczyć na pełne wsparcie swoich kibiców (a na mecz z Wisłą szykuje się największa frekwencja w tej rundzie).
Ofensywa Widzewa to ostatnio dramat, był ogromny problem z oddaniem celnego strzału na bramkę ! Jednak u siebie potrafią pokazać charakter i wyciągnąć korzystny rezultat (przykład: prowadzenie Lecha 0-2). W ostatnim meczu z Cracovią gra Widzewa zaskoczyła wielu i wiele osób powielało zdanie, że Widzew powinien wywieźć 3 pkt z Krakowa.
Na konferencji prasowej przed meczem z Wisłą :
Artur Skowronek:
„Mam duży szacunek do trenera Smudy i jutrzejszy kontakt chcę wykorzystać, bo jest on trenerem z sukcesami i chciałbym się czegoś przy tej okazji nauczyć. Jestem na początku kariery i daleko mi do jego osiągnięć. Nie ma to jednak znaczenia i jest w zespole pełna koncentracja, żeby wygrać. Nie myślę o tym, żeby pokonać widzewską legendę tylko o tym, żeby zdobyć punkty. Z Cracovią chcieliśmy mieć piłkę i wreszcie to zatrybiło. Mam nadzieję, że jutro to powtórzymy i będzie to początek widzewskiego stylu. Poza Aleksejsem Visnakovsem i Urdinowem wszyscy są zdrowi. Cała reszta jest w pełnym treningu, choć nie wszyscy są jeszcze brani pod uwagę w kontekście jutrzejszego meczu. Musimy grać do końca jak Zagłębie.”
Teraz skupmy się na drużynie
Wisły Kraków, która znajduje się na piątej pozycji mimo pięciu meczów bez zwycięstwa. Piłkarze Białej Gwiazdy są faworytami, jednak jest to
ekstraklasa a ich forma na tą chwilę jest na poziomie niskim. Jednak są ze sobą świetnie zgrani i przy wymianie podań rywale nie są za wiele zdziałać. Za Wisłą przemawia także atut, że Widzew nie wygrał z nimi od 2001 roku !
Swój niechlubny rekord śrubuje aktualnie Paweł Brożek , który nie zdobył bramki dla Wisły od 16 grudnia... jak na niego, jest to zaskakujący fakt. Również aktualny trener Białej Gwiazdy - Franciszek Smuda na stadionie Widzewa prowadząc jakąkolwiek drużynę wygrał tylko raz.
W głowach piłkarzy siedzi na pewno ostatnie spotkanie, kiedy to przy prowadzeniu 0-1 w dramatycznej końcówce stracili 3 bramki i nadzieja na zdobyte punkty legła w gruzach.
Piłkarze z Krakowa mają także nadzieję na przełamanie swojej niemocy i ogranie klubu, znajdującego się na pozycji spadkowej. Trener gości nie ukrywa swojego składu w tajemnicy, tak jak Skowronek... a skład Wisły prezentuje się następująco :
Miśkiewicz – Burliga, Głowacki, Nalepa, Bunoza – Stjepanović, Uryga, Chrapek, Garguła, Stilić – Paweł Brożek
Defensywa Wisły, a ta ostatnio nie jest w wybitnej formie, będzie musiała zwracać uwagę na niepozornych piłkarzy Widzewa. Cała drużyna Wisły Kraków zapewnia, że jedzie do Łodzi po 3 punkty. Biała Gwiazda ma parę indywidualności, które mogą sporo namieszać w jutrzejszym meczu.
Spotkanie to zapowiada się wielką niewiadomą... i jedni i drudzy oczekują w tym meczu przełamania. Widzew walczy o utrzymanie, Wisła o puchary. Najpewniejszym typem wydaję się BTS, jednak ja value widzę w typie na zwycięstwo gospodarzy - w przypadku remisu zwrot. Warto wspomnieć że Wisła na wyjazdach w tym sezonie wygrała tylko 2 mecze.
ps. Jeżeli trochę niezrozumiale to przepraszam, ale po alkoholu wszystko wydaje się ok ! Powodzenia !( pisane w piątek w nocy ???? )