>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

29 kolejka T-Mobile Ekstraklasy 03.05.2012

Status
Zamknięty.
grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
29 kolejka T-Mobile Ekstraklasy - 03 V 2012

Kursy : Unibet
Przedostatnia kolejka naszej rodzimej ligi. O mistrza walczy 5 ekip - Legia , Śląsk , Ruch , Lech i Korona.
Z ligi pożegnaliśmy Cracovię , a matematyczne szansę ma jeszcze ŁKS , który potrzebuje dwóch zwycięstw.​

Cracovia -Ruch 2//1,75
Mysle ze Cracovia ktora w ostatniej kolejce poniosla wyjazdowa porazke w derbowym spotkaniu z Wisla przegra dosc gladko ten pojedynek.Przeciesz gospodarze beda rozbici spadkiem z ekstraklasy a Ruch walczy o mistrzostwo kraju.Niebiescy na wyjazdach spisuja sie bardzo dobrze i sadze ze Piech i Zienczuk poprowadza ich do zwyciestwa wtym pojedynku

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Śląsk - Jaga
1
1.70
Unibet

Nie od dziś wiadomo, że Jagiellonia to drużyna własnego boiska. W tym sezonie wygrali na wyjeździe zaledwie 1 mecz. Udało im się 4 razy urwać 1 punkt i aż 9 razy schodzili z boiska pokonani. Moim zdaniem Śląsk, który walczy o mistrzostwo kraju i europejskie puchary pokona Jagiellonię. Zagrają przed własną publicznością przed, którą w niedzielę pokonali Zagłębie Lubin 2:1. To będzie ich 2 mecz pod rząd na swoim terenie. Jagiellonia z kolei miała trudny mecz wyjazdowy w Warszawie, a teraz kolejna długa podróż do Wrocławia. Nie wpłynie to dobrze na dyspozycję piłkarzy. Dodatkowo Jaga już nie gra właściwie o nic. To Śląsk będzie dominował i to piłkarze z Wrocławia zdobędą w tym meczu 3 punkty. Ostatni mecz między tymi drużynami zakończył się zwycięstwem Śląska 0:2 (w Białymstoku).
✅

Otrzymane punkty reputacji: +2
kunciapek 896

kunciapek

Użytkownik
Śląsk - Jaga 1 1.70 Unibet

Wypada się tylko zgodzić. Mimo fatalnej rundy wiosennej w wykonaniu Śląska, nadal jest szansa na mistrzostwo Polski. Legia zagra z Lechią, która tanio skóry nie sprzeda, gdyż jest jeszcze &quot;szansa&quot; na spadek... Jeśli udałoby się Lechii urwać jakieś punkty stołecznej drużynie to na kolejkę przed zakończeniem sezonu Śląsk będzie liderem (oczywiście w przypadku wygranej z Jagielenią...). A w ostatniej kolejce Śląsk uda się do... Wisły, a tam sądzę, że jeśli będzie im wygrana potrzebna do mistrza to piłkarze z Krakowa nie będą im zbyt przeszkadzać. I nie doszukuję się tu jakiś spiskowych teorii... Przecież Widzew też nie chciał spuścić z Ekstraklasy ŁKS ;-)

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Taki kurs na Ruch?! Przecież powinno być ok. 1,20! Cracovia to żenujący zespół który już dawno powinien spaść do I Ligi, który nic nie gra i w ostatniej kolejce spadł z Ekstraklasy. Ruch ciągle walczy o mistrzostwo, więc dla mnie to jakieś nieporozumienie i już dzisiaj gram na Ruch bo kursy będą szybko szły w dół.

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Nie rozumiem powszechnego hurraoptymizmu w stosunku do Śląska. Całą runde graja fatalnie, zwycięstwa to większości zasługa przeciwnika, któremu nie chciało sie grać. Tak jak przed kilkoma dniami z Zagłębiem, troche ambicji przeciwnika i Śląsk miałby minimum dwa oczka mniej w tabeli. I teraz ciekawi mnie zachowanie Jagiellonii. Czy chciało im się pobiegać i pokazać, tylko w meczu z Legia, czy równiez w meczu z wrocławianami nie zabraknie im motywacji, to się okażę, ale jesli wyjdą z myślą o pokrzyżowaniu planów Śląska, to jestem pewien, że im sie uda.
Zaskakująco wysoki kurs dostajemy na mający ciągle spore szanse na MP Ruch pojedynku ze spuszczoną z ligi Cracovią. Czy bukmacherzy ciągle nie zauważyli, że ta drużyna NIE POTRAFI GRAĆ W PIŁKE, ani troche ? No, ale może wpływ na to, miała kompromitująca wpadka Ruchu sprzed tygodnia. Kto wie.

K 8

kubaohio

Użytkownik
Ja zaczne po kolei
Cracovia-Ruch:
Uważam że faworyt jest jeden RUCH! Nie widze tu nic co by mogło pomóć spadkowiczom, kiepska forma i nie zagra dwóch zawodników za ostatnie kartki z Wisłą. Ruch tez ostatnio słabsza forma ale jak chcą powalczyć o mistrza a konkurencja jest spora to muszą to wygrać.
Mój typ: Wygrana Ruchu do połowy.
ŁKS-Bełchatów
Tu statystycznie patrząc wynika remis patrząc na forme, składy itp. Tylko tu ŁKS będzie musiał zdobyć bramke bo maja jeszcze matematyczne szanse na utrzymanie się. Ja licze na zacięty mecz i myśle że gospodarze nie zrezygnują z walki.
Mój typ: ŁKS 1X
Lechia-Legia
Legia miała ostatnio wpadke słabo zagrali z Jagą. Ale w sumie wiemy że jaga potrafi zagrać dobre mecze. Lechia zauważyłem o wiele lepiej gra im się na wyjeżdzie niż u siebie. Legia zdobyło puchar polski i mysli o mistrzu ale patrząc na forme i rywalizacje jak wspomniałem będą musieli zagrać dobry mecz. Lechia nie może przegrać bo goni ich ŁKS, ale licze na emocjonujący finał.
Mój typ:2
Polonia W-Zagłebie
Wiemy że Polonia u siebie gra dobrze strzelają gole, wygrywają. Teoretycznie walczą jeszcze o puchary a Zagłebie osiągneło swój cel utrzymanie w lidze. Myśle na skromne zwyciestwo gospodarzy.
Mój typ: 1

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Nie rozumiem powszechnego hurraoptymizmu w stosunku do Śląska. Całą runde graja fatalnie, zwycięstwa to większości zasługa przeciwnika, któremu nie chciało sie grać. Tak jak przed kilkoma dniami z Zagłębiem, troche ambicji przeciwnika i Śląsk miałby minimum dwa oczka mniej w tabeli. .
W sumie podobnie można powiedzieć o Legii, z tą różnicą że drużyny na tle Śląska wypadały słabo, a na tle Legii dobrze i brały jej punkty lub Legia je zdobywała z przebiegu gdzie wcale nie była drużyną specjalnie lepszą i różnie mógło się to zakończyć.W największym progresie obecnie wydaje się być Lech, fajerwerków co prawda nie grają ale ta gra jakoś wygląda, poziom piłkarski nawet trzymają i konsekwentnie zgarniają punkty.
Z Ruch&#39;u jakby trochę zeszło powietrza, rywale na koniec jednak są tacy, że końcówka tlenu może wystarczyć.
Korona zaliczyła ostatnio parę falstartów ale zdołali się podnieść i grają w piłeczkę, zwycięstwo u siebie z Widzewem i mega emocje z Legią w Warszawie.
Na temat finiszu Legii nie chce się specjalnie wypowiadać ponieważ wiem że mogą wygrać dwa mecze i zdobyć majstra, tak samo jak mogą nie dźwignąć tego ciężaru i stracić to co jeszcze parę tygodni temu mieli pewnego, czuję jednak że może być kłopot ze zgarnięciem 6 pkt a któraś z pozostałej czwórki na pewno tego dokona, wszystko tu w rękach Legii, co robią na boisku to każdy widzi.
W ostatniej kolejce wielu myślało (w tym ja) że Legia wygra z najsłabszą drużyną wyjazdową co najmniej jakieś 2-0.Na szczęście ani nie obejrzałem meczu ani nie zdążyłem postawić tego o 1,5 na goli Legii.

pete1989 1,1K

pete1989

Użytkownik
Coś mało piszecie o Koronie,a to jest jak dla mje dopiero pewniak na tą kolejkę :]W ostatniej jak pojedzie na Legie to wcale bym się nie zdziwił jakby to była walka o mistrza.Swoją drogą coś cicho siedzą znaffffcy którzy przed sezonem typowali Koronę do spadku???? Co do jakiejkolwiek analizy to nie będę się bawił w wyświechtane frazesy,że Korona jest mocna u siebie itd., ale po prostu musi wygrać(wiem,wiem, w tej lidze nie ma takiego słowa) a Widzew, który o nic nie gra, nie powinien stwarzać wielkiego oporu. W ostatnim meczu Korona nie dość,że cały mecz kontrolowała od początku do końca,to jeszcze widać było,że grali na minimum swoich sił i możliwości, myślami będąc już przy następnym meczu.Także łapać Koronę i do boju ???? !!!!

Otrzymane punkty reputacji: +5
G 72

gwiazda2010

Użytkownik
Cracovia - Ruch 2
Przy tak fatalnej Cracovii wstyd nie wygrać chociaż z drugiej strony Kafar i jego wtyki to może 15 miejsce na utrzymanie kto to wie ????
Lechia - Legia X
Legia gra fatalnie na grę ofensywną się nie zanosi a i Lechia będzie chciała ugrać punkcik dający jej spokojne utrzymanie w Ekstraklapie
Śląsk - Jaga 1
Jaga nie zagra drugi raz takiego meczu jak z Legią do tego Hajto bierze trochę młodzieży Śląsk przy wpadce Legii ma szansę spokojnie dowieść do końca mistrza grając w next kolejce z Wisłą która odda im punkty ( wiadomo forma fatalna jednak gdzieś uciułają te 1-0)

ckkuman 21

ckkuman

Użytkownik
Coś mało piszecie o Koronie,a to jest jak dla mje dopiero pewniak na tą kolejkę :]W ostatniej jak pojedzie na Legie to wcale bym się nie zdziwił jakby to była walka o mistrza.Swoją drogą coś cicho siedzą znaffffcy którzy przed sezonem typowali Koronę do spadku???? Co do jakiejkolwiek analizy to nie będę się bawił w wyświechtane frazesy,że Korona jest mocna u siebie itd., ale po prostu musi wygrać(wiem,wiem, w tej lidze nie ma takiego słowa) a Widzew, który o nic nie gra, nie powinien stwarzać wielkiego oporu. W ostatnim meczu Korona nie dość,że cały mecz kontrolowała od początku do końca,to jeszcze widać było,że grali na minimum swoich sił i możliwości, myślami będąc już przy następnym meczu.Także łapać Koronę i do boju ???? !!!!
za 1.45 ? chyba zartujesz... fakt wszystko przemawia za Korona ale 1.45 w naszej lidze jest nie warte grania

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Sam nie uważałem że spadną [osobiście sadzilem ze zajma miejsca w przedziale 9-13], ale w tym sezonie zrobili ogromny postęp. Trener , zawodnicy. Jedno z największych zaskoczeń w ostatnich latach.
Czy wygrają ? Powinni - sam ich zagrałem w dublu ze Śląskiem. O ile sędzia nie będzie kartkował przed meczem z Legią to powinni wygrać.
Widzew o nic nie walczy.
Gdyby nie mecz z Lechem , gdzie głupio stracili bramkę w końcówce to w niedziele grali by o mistrza.
Dubel Korona + Sląsk [7/10]

pete1989 1,1K

pete1989

Użytkownik
za 1.45 ? chyba zartujesz... fakt wszystko przemawia za Korona ale 1.45 w naszej lidze jest nie warte grania
Kurs jak dla mnie adekwatny więc nie bardzo wiem o co Ci chodzi.Myślałeś,że dadzą 2,5 na nich czy jak?Co jak co,ale Korona ma przynajmniej w sobie wolę walki oraz niemałą motywację a nie jak te gwiazdeczki w &quot;większych&quot; klubach polskich przez których nieraz się już ludzie przejechali.

Otrzymane punkty reputacji: +4
fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Widzew niby o nic nie gra, ale po ostatnim meczu w mediach, byli mocno krytykowani za oddanie meczu Lechii, więc wątpie, by i teraz wyszli i chodzili po boisku. Trener Widzewa, też zdawał sie być zdenerwowany tą sytuacją. Korona powinna wygrać, ale kurs nie powala.
Mecz Legii to też dla mnie zagadka. Oczywiście zgadzam się z tobą Tommy, że Legia również gra beznadziejnie i wszystko moim zdaniem będzie zależeć od początku spotkania, jak Legia strzeli bramke to skończy się wysoko, jak długo bedzie sie utrzymywać remis, to będzie źle. Wiele meczów Legii w tym sezonie miało taki scenariusz, i w tym pewnie też tak będzie.

K 2K

kfjatek

Użytkownik
Rudnev strzeli 2,75 Expekt
Artjom jutro ponoć żegna się z poznańskimi kibicami. W Lechu spora mobilizacja, myślę że Rudnev będzie miał sporo sytuacji strzeleckich jutro, mimo tego klepowiska. W Podbeskidziu mało doświadczony środkowy obrońca Byrtek (rocznik 1991) + gorąca atmosfera (ok 30 000). Value. Kursy u innych ~2,2.
Oby Artjom nie odstawiał nogi, w kontekście przejścia do HSV.

Otrzymane punkty reputacji: +1
jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Cracovia - Ruch
Mój typ: Ruch ✅ ✅ ✅
A niech chłopaki walczą o tego mistrza do ostatniej kolejki. Cracovia już w pierwszej lidze, żadnej spiny na wygraną nie ma, bo to nie jest zespół charakternych ludzi, tylko zwykła zbieranina kopaczo-biegaczy. Wygrać przy Kałuży ciężko nie jest. Wydaje mi się, że Ruch nie powinien mieć większych problemów, nawet ze zdobyciem dwóch-trzech bramek.
Lechia - Legia
Mój typ: Lechia lub remis ✅ ✅ ✅
Coś czuję, że stołeczni się po raz kolejny potkną. Jakoś ostatnio trudno przychodzi im zdobywanie punktów. Porażka z Lechem, remis z Jagiellonią... Już wszyscy widzieli ich w podwójnej koronie, ale zaczęło się w lidze komplikować. Lechia potrzebuje jednego oczka do pewnego utrzymania. Zagrają już na większym luzie, a jak gra się na luzie to wszystko przychodzi łatwiej. Na tle dużo bardziej wymagających rywali (a za taki uważam Legię), gdańszczanie potrafią coś pokazać.

R 28

roki1

Użytkownik
Gdyby Gdansk byl forteca nie do zdobycia,albo terenem trudnym do grania dla innych to moze by mozna bylo cos sprobowac w strone gospodarzy.Ale ze gospodarze mecza sie u siebie,do tego przyjezdza Legia pod minowana na maksa to watpie zeby Lechia cos ugrala.Bardziej widzi mi sie scenariusz z Ruchem oststnio,delikatna nawalnica i szybkie strzelanie.Poza tym Lechia za duzo nie strzela i w muczu jutrzejszym moze byc im ciezko o bramke,spoko Legia ostatnio tez nie.Ale bylo widac w ostatnim meczu Legi,ze jak Maciej porobil zmiany to bardzo grozne sytuacje zaczely sie tworzyc i tylko fuksik sprawil ze nic nie wpadlo.No i jutro,ja tak przynajmniej sadze,ze Legia zagra przede wszytkim z zaangazowaniem od pierwszych minut.A nie jak to mialo miejsce w ostatnim meczu,ze dopiero w drugiej polowie.Watpie tez zeby Lechia postawila tak wysoko poprzeczke,jak Jagielonia no ale wiadomo,w pilce to roznie bywa.
Typ Lechia-Legia 2

gdansk byl forteca nie

lewandowski 127

lewandowski

Użytkownik

1.85 na Ruch ?! ✅ z Cracovią która gra taką żenadę i już spadła ? Ruch walczy o majstra ma najlepszy terminarz ze wszystkich ekip i mają nie wygrać już z I ligową Cracovią (choć kto wie ???? ???? ???? bo znowu coś wymyślą) myślę że zawodnicy z Krakowa jakoś specjalnie nie będą się spinać na ten mecz bo niby po co ?? a Ruch musi gryźć trawę od 1 do 90 minuty !! I wywalczyć 3 punkty w tym meczu bo kolejny mecz grają u siebie z Lechią i naprawdę mają wielkie szanse na majstra !! Do tego Cracovia w poniedziałek grała z Wisłą Ruch miał dwa dni więcej na odpoczynek

Fajny bet moim zdaniem podał też kfjatek na te że Rudniev @ strzeli gola ✅w czwartek meczem z Podbeskidziem pożegna się z poznańskimi kibicami bo sezonie wyląduje w HSV . Podbeskidzie nie gra już o nic co widać po wynikach 0-1-4 w ostatnich 5 meczach porażki z takimi tuzami jak ŁKS , Cracovia ???? Lech chyba zarzucił 3 bieg bo finisz ligi ma imponujący każdy już ich skreślał z szans nawet na puchary o tutaj Lech walczy o majstra ale nic dziwnego jak się wygrywa 6 z ostatnich 7 meczy i 1 remisuje ???? myślę że można jeszcze pograć Lech (-1.5) @ 2.12 .

Tutaj ktoś pisał że Korona to pefka tej kolejki , ale czy naprawdę warto pakować się w ten mecz po kursie 1.45 ?? Widzew wiadomo nie gra o nic , ale teraz bardzo głośno o tym że Widzew puścił mecz Lechii żeby z ekstraklasy spadł ŁKS nagonka duża trener wkur**ony na swoich zawodników o czym świadczą wypowiedzi po meczu . Wiadomo Korona w mega formie walczy o majstra , ale czy to wystarczy ???? do tego na 7ostatnich meczy tych ekip Korona wygrała tylko jedno spotkanie i było to 11.11.2007 w tym czasie padły 4 remisy i Widzew odniósł dwa zwycięstwa ???? ???? NAPRAWDĘ MOCNO SIĘ ZASTANÓWCIE NAD GRANIEM TEGO ! ja już jak bym miał grać to bym wolał pograć Widzew (+1) @ 2.01✅ (obyło się bez tego handicapu co po niektórzy mają swoje 1.45 w Polskiej lidze ????

kubson21 1,8K

kubson21

Użytkownik
A w ostatniej kolejce Śląsk uda się do... Lechii, a tam sądzę, że jeśli będzie im wygrana potrzebna do mistrza to piłkarze z Gdańska nie będą im zbyt przeszkadzać.
Tak w ramach ścisłości,Śląsk uda się do Krakowa,na starcie z Wisłą.
A typy na jutro?
Korona i Ruch grałbym w dublu 8\10. Po prostu grają z zespołami które już o nic nie walczą,zainteresowani widzieli co Widzew zrobił w starciu z Lechią.Cracovia gra dno i nie sądzę żeby jutro urwali punkty Ruchowi.
Do tego można zagrać Śląsk który będzie jutro bardzo zmotywowany.Mecz Lecha bym odpuścił ze względu na słaby kurs.Można też spróbować lekko Polonie,ale więcej meczów bym nie tykał.

Otrzymane punkty reputacji: +1
M 135

mhm

Użytkownik
same typy na faworytow. Nie robmy sobie zartow. Wszyscy faworyci nie wygraja.
X2 Zaglebie przy tej grze, ktora pokazali z WKS to value. Polonia w rozsypce.
Ruch 1.85 wyjazd to za maly kurs. Musza wygrac, niby musza ale oni juz swoje wygrali. Nie warto tykac takiego kursu na wyjazd.
Legia czuje otwarty mecz i over 2 dla odmiany. Legia powinna wygrac w granicach 0:2 1:3.
Slask moze wygrac dlatego ze Jaga im odpusci, zeby Legia nie zrobila mistrza przy ew potknieciu (co moze nastapic z Korona).
Lecha po takim kursie nie ma co grac. Typ na Rudneva ciekawy ale to loteria.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom