>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

29 kolejka Primera Division 30.03 - 01.04.2013

Status
Zamknięty.
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP

Bet365

Zgrupowania w końcu się kończą więc możemy spokojnie kontynuować nasze ligowe zmagania.
Pierwszy na rozstawieniu mamy mecz Rayo z Malagą. Faworytem tego pojedynku są gospodarze ze względu na atut własnego boiska oraz fakt, że Malaga kilka dni później zagra z BVB w Lidze Mistrzów. Obaj trenerzy w przerwie przygotowywali się do kolejnych zmagań z tą różnicą, że trener Pellegrini przygotowywał swój zespół głównie do starcia w Lidze Mistrzów. Rayo ma więcej komfortu i może jedynie myśleć o zbliżającym się ligowym spotkaniu.
Barcelona również za kilka dni zagra w Lidze Mistrzów. W La Liga zagrają z Celtą Vigo, które będzie musiało radzić sobie bez swojego lidera czyli Iago Aspasa. Do tej pory uczestniczył on przy większości zdobywanych bramek (asysty i własne zdobycze) i trenerowi ciężko będzie znaleźć alternatywę choć czasu miał pod dostatkiem. Teren Celty do najłatwiejszych jednak nie należy. Królewscy już raz tu przegrali, a za drugim razem też dość mocno się męczyli.
Levante w starciu z Sevillą będzie musiało udowodnić ile są warci bez Martinsa. Ich lider odszedł i zespół ma wyraźny problem ze zdobywaniem bramek. Goście natomiast cały czas starają się podreperować swój wyjazdowy bilans, bo nie wygląda on najlepiej. Drużyna z Walencji to jednak bardzo niewygodny rywal chociaż na papierze to Sevilla jest nieznacznym faworytem.
Tonąca Mallorca zagra z będącym już na dnie Deportivo. Kolejne spotkanie z cyklu 50/50. Każdy tu może wygrać, a remis nikogo tu raczej nie obchodzi. Zobaczymy czy zespół z Galicji będzie w stanie wrócić do gry o utrzymanie po ostatnim triumfie w derbowym pojedynku z Celtą. Mallorca ostatnio jakby trochę skoczyła z formą, bo byli w stanie nawet postraszyć Królewskich na Bernabeu, ale w drugiej połowie spotkania skończyło się paliwo. Wcześniej u siebie pokonali Sevillę więc dlaczego mieliby nie pokonać Deportivo? Sport jednak ma to do siebie, że jest nieprzewidywalny, a &quot;mecz meczowi nierówny&quot; często odnajduje swoje odzwierciedlenie w rzeczywistości.
Hitem kolejki będzie jednak pojedynek Atletico Madryt z Valencią. Drużyna z Madrytu w przedostatniej kolejce przegrała z Realem Sociedad i drużyna z Kraju Basków dała czytelny sygnał, że drużynę Simeone da się pokonać nawet w Madrycie. Valencia to z pewnością drużyna, która jest w stanie powtórzyć ten wynik. Muszą zachować jednak chłodną głowę, bo w ostatnim równie prestiżowym meczu z Betisem mecz dość wyraźnie ukierunkował wcześnie pokazane czerwo dla zawodnika z Sewilli oraz rzut karny. W pozostałych meczach wyjazdowych często strzelali gola w bardzo szczęśliwych dla nich okolicznościach i patrząc jedynie na jakość gry i stabilizację to jednak więcej przemawia za drużyną Atletico. Ciężki mecz do typowania, bo hitowe pojedynki w Hiszpanii różnie wypadają.
Zapraszam do merytorycznej dyskusji

Otrzymane punkty reputacji: +1
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Najpierw spojrzałem na kartki póki są jeszcze w niezmienionych liniach/kursach.
W meczu Rayo - Malaga to gospodarze są faworytem. Malaga ma przed sobą ważny mecz w LM i z pewnością będą myślami właśnie przy tym pojedynku. Do końca ryzykować też nie będą by nie złapać kontuzji. Swoja drogą to w normalnych okolicznościach wielu kartek i tak nie łapią. Obie drużyny lubią i potrafią pograć piłką. Raczej nie grają za wiele w środku pola, a to tam nawarstwiają się pojedyncze faule. Sędziować będzie Ignacio Villanueva, który mało kiedy pokazuje powyżej 6 kartek.
Rayo - Malaga
Poniżej 6,5 kartek 1,72 Bet365 ✅ 3

Kolejnym spotkaniem, tym razem pod over będzie pojedynek Levante - Sevilla. Sędziować będzie Teixeira Vitienes, który czasami pokazywać kartki jedną za drugą. Ostatnio sędziował przecież rewanż Sevilla - Atletico i wyrzucił dwóch zawodników z Sewilli i na pewno gdzieś mógł zapamiętać te pyskówki kierowane w jego stronę. Levante u siebie będzie zdeterminowane pod presją kibiców, bo ostatnio nie idzie im najlepiej. Kilku zawodników w kadrze to mocno faworyci do kartek w tym spotkaniu. Sevilla może być trochę poirytowana tym, że od dawna nie potrafią wygrać na wyjeździe więc spina z ich strony również powinna być. Dalej walczą przecież o puchary.
Levante - Sevilla
Powyżej 6,5 kartek 1,90 Bet365 ✅ 7

Na koniec zostawiam mecz Majorki z Deportivo. Obie drużyny walczą o utrzymanie, nogi nikt odstawiać nie będzie. Mecz będzie cały czas na styku, a często jest tak, że jak wynik jest ustalony już po pierwszej połowie to drużyna przegrywająca po prostu nie chce już łapać tych kartek bo wie, że walka nie ma sensu. Przykładem może być ostatni mecz Sevilli z Saragossą. Sędziować będzie Miguel Angel, który w ostatnich 10 spotkaniach pokazał 7 czerwonych kartek!. Tempo meczu powinno stać na wysokim poziomie, a samo spotkanie powinno być otwarte więc fauli powinno trochę być, bo remis tu nikogo nie obchodzi.
Mallorca - Deportivo
Powyżej 6,5 kartek 2,00 Bet365 ⛔ 5

Otrzymane punkty reputacji: +9
D 3

di-natalie

Użytkownik
Celta-Barcelona
kurs na Barcelone jak dla mnie calkiem przyzwoity.Jednyne co mnie martwi to podejscie Barcy do tego meczu.Obawiam sie ze moga byc bardziej myslami przy meczu z PSG anizeli przy meczu z Celta.Celta jeszcze szanse na utrzymanie ma,jakie by one nie byly ale ma.U siebie tez skory tanio nie sprzedadza,porazka w tym spotkaniu pogmatwa ich sytuacje w tabeli jeszcze bardziej.A wiec zapewne maja o co walczyc.Barcelonie nikt juz mistrzostwa nie odbierze,nie wiem w jakim skladzie wybiegna na to spotkanie,co i tak nie zmienia faktu ze sa faworytem.Tylko pozostaje pytanie jak sobie z ta rola poradza i czy bedzie sie im chcialo dac rade.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Wreszcie wraca liga, bo jednak taka przerwa, to zdecydowanie za długo. Teraz jednak już weekend w weekend będziemy mieli ligę do końca.

W sobotę zaczynamy od spotkania w Madrycie i powinno być ciekawie, chociaż faworytem jest Rayo. Niby Weligton mówi, że teraz najważniejszy jest mecz ligowy, to jednak dobrze wiemy, że w głowach graczy będzie już Borussia, z którą się spotkają w następnym tygodniu. Może nawet zagrają w prawie pełnym składzie, bo wielu zawodników, którzy nie pojechali na kadrę, to sobie mogło odpocząć. Kursy na Rayo poleciały już mocno i chyba granie poniżej 2,00 mija się z celem ale mecz powinien być całkiem całkiem więc obejrzeć można jak najbardziej.

Później mamy dwa mecze faworytów i teoretycznie powinno być łatwo ale tylko teoretycznie. Wiemy, że dla Barcelony i Realu liga teraz schodzi na drugi plan, bo w lidze już praktycznie jest wszystko jasne, a została LM i to jest priorytet. Z kolei ich rywalami będą drużyny walczące o utrzymanie. Gdyby Celta grała z Iago Aspasem, to może bym się pokusił o jakieś 1x, a tak to ewentualnie bym spróbował undera przy jakiejś wyższej linii.

Ciekawie powinno być w Walencji, bo drużyny walczące o puchary zagrają. Niby Levante w słabszej formie ale kurs na nich dość wysoki, zwłaszcza że zagrają u siebie, a tam jednak potrafią dobrze punktować, a mając w pamięci postawę Sevilli na wyjazdach, to wiemy, że ten kurs jest nie adekwatny do ryzyka. Tak czy siak zapowiada się nam bardzo ciekawy mecz i gole z obu stron powinny tutaj paść.

W niedziele zaczynamy jak zwykle w południe więc tym razem ze względu na święta, to raczej sobie nie pooglądamy. Mecz w Valladolid więc gospodarze powinni być faworytem ale dla nich ten sezon powoli się kończy, gdyż spadek praktycznie już im nie grozi, a i puchary podobnie. Z kolei Osasuna ma 4pkt przewagi nad strefą spadkową więc trzeba uważać i szukać punktów również na wyjazdach. Na godzinę 17 przewidziano najważniejsze spotkanie tej kolejki w kwestii utrzymania. Majorka ostatnio w całkiem fajnej dyspozycji głównie za sprawą dwójki Giovani dos Santos, który dogrywa i strzela, a Alejandro Alfaro jest królem pola bramkowego i strzela gola za golem. Dla Depor to kolejny mecz ostatniej szansy i muszą grać o komplet punktów, a to zwiastuje nam świetne widowisko, bo obie strony potrzebują punktów jak tlenu, a to oznacza, że będzie otwarty mecz.

Wieczór to dwa ciekawe spotkania ale niestety tego pierwszego nie zobaczymy na C+ z niewiadomych przyczyn, bo jakoś po mimo dobrej gry RSSS, to jednak rzadko mamy przyjemność ich oglądać w polskiej tv. Espanyol u siebie gra dobrze i będzie grał otwarty futbol, a to dobra informacja dla Realu Sociedad, któremu lepiej się gra w takich spotkaniach, no i to właśnie Baskowie będą faworytem w tym spotkaniu, bo dalej walczą o LM. A na koniec niedzieli mamy wielki hit tej kolejki. Atletico u siebie gra z Valencią. Dla obu ekip to ważne spotkanie, bo Rojiblancos muszą punktować, by na koniec sezonu zdobyć wicemistrzostwo, a z kolei Valencia chce zakończyć w pierwszej czwórce. Ostatnio można było przeczytać o kłopotach zdrowotnych Soldado ale z tego, co mi wiadomo to raczej zagra w niedziele.

W Hiszpanii w poniedziałki zazwyczaj mamy jedno spotkanie ale tym razem będą aż dwa. Najpierw na San Mames przyjeżdża Granada. Dla obu drużyn to będzie ważny mecz, gdyż ich sytuacja w tabeli nie jest tak do końca pewna i utrzymania jeszcze nie mogą być pewni, ani Andaluzyjczycy, ani Baskowie. Bielsa na ten mecz szykuje nową, ciekawą taktykę z trzema stoperami, z kolei Granada chce wygrać swój pierwszy mecz od 9 lutego. Myślę, że powinno być ciekawie ale kurs na Athletic jest w mojej ocenie póki co, nie do przyjęcia. Na sam koniec Betis zagra z Getafe czyli spotkają się drużyny walczące o puchary. Ciekaw jestem jaką taktykę na to spotkanie przybiorą goście, bo jeśli będą chcieli grać w piłkę i dominować, to mogą zostać za to skarceni ale jeśli sami trochę zaczną ostrożniej, to może im się to opłacić, gdyż wiemy jakie czasami problemy w ataku pozycyjnym ma Betis. Tak czy siak spotkanie zapowiada się ciekawie, bo z jednej strony Benat, Campbell, Pabon czy Ruben Castro, a z drugiej Diego Castro, Pedro Leon, Barrada czy Colunga.

Cokolwiek więcej napiszę, jak poznamy kadry meczowe zespołów i wtedy zobaczymy wszystkie osłabienia.

Otrzymane punkty reputacji: +1
valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Betis [-1 EH] - Getafe x @ 3.60 WilliamHill
Mecz co do prawda dopiero późno w poniedziałek, ale już teraz warto się przyjrzeć temu arcyciekawemu spotkaniu. Getafe po serii niezłych wyników (13 punktów w pięciu poprzednich spotkaniach) doszlusowało do drużyn walczących o czwartą lokatę w tabeli - ostatnia gwarantującą start w eliminacjach do Ligi Mistrzów. Jednak w starciu z Betisem o punkty już nie będzie tak łatwo, jak dotychczas. Gospodarze to bezpośredni rywal w tabeli, który w dodatku o wiele groźniejszy jest na własnym boisku (bilans 7W 2R 5P). Dośc powiedzieć, że Andaluzyjczycy maja na Estadio Manuel Ruiz de Lopera pokonali takie firmy jak Real Madryt, Valencia, czy Real Sociedad. W dodatku goście do Sevilli przybędą osłabieni brakiem kilku istotnych graczy formacji defensywnej tj.: bramkarza Miguela Angela Moyi oraz obrońców Xaviego Torresa i Valery. Co prawda gospodarze grają ostatnio dosyć nierówno tym niemniej spodziewam się, iż na własnym boisku okażą się lepsi od swoich rywali chociaż o jedną bramkę.

P 907

pawel-1

Użytkownik
Real Saragossa - Real Madryt
Cristiano Ronaldo strzeli bramkę @ 1.57 Unibet
Kurka, wysoko wycenili Crisa. W to mi graj. Ronaldo wraca w, zapewne, średnim humorze z kadry i będzie zabijał. Gospodarzom ostatnio Sevilla wcisnęła 4, więc Real też może ich rozjechać. Że niby bez udziału Crisa? W to nie wierzę. Marca awizuje mu towarzystwo Benzemy, Kaki i Callejona. Strzelb wśród nich próżno szukać. No i wiadomo - wolne, karne wszystko Crisu.
Do tego dorzucam surka 4.07%:
Cristiano Ronaldo over 1.5 @ 3.40 Unibet
Cristiano Ronaldo under 1.5 @ 1.50 Expect
i jutro Cristiano Ronaldo = $. :cool:

Otrzymane punkty reputacji: +12
esperanza10 506

esperanza10

Użytkownik
Barca + Real, sobota 18:00 &amp; 20:00
Celta Vigo - FC Barcelona @ 1.40
Real Saragossa - Real Madryt @ 1.40
@ 1.96 Bet365
W mojej ocenie bardzo przyjemne AKO na sobotę. Liga Mistrzów? Tak wiem, ale to dopiero w środku tygodnia, za nim przyjemność, to trzeba odrobić prace domową w rozgrywkach ligowych.
Celta u siebie jest groźna, potrafi powalczyć, postawiła się Realowi w tym sezonie, jednak tutaj zagrają bez Iago Aspasa, kluczowego piłkarza. Bez niego gra drużyny wygląda słabiej. Boisko będzie w fatalnym stanie, niby to minus dla Barcy. Ponadto zagrają oni bez Xaviego, Alby, Pedro, Puyola i Valdesa. Nadal nieobecny będzie Vilanova, który prowadził trening w piątek, ale jeszcze z zespołem do Galicji nie pojechał. Właśnie - mecz z Realem, meczem z Realem, ale to co oni pokazali w derbach z Deportivo, to było dla mnie coś dziwnego, dlatego Barca nawet myślami przy PSG powinna ich ograć. Poza tym oni chcą bić rekordy z przeszłości Realu, dlatego będą chcieli wygrać. Kilku graczy otrzyma szanse do pokazania się. Messi ma rekord do pobicia. Powinno tutaj być dobrze.
Real natomiast ostatnie trzy spotkania na La Romareda daje rade wygrywać. Rywala w Champions League otrzymali łatwiejszego, pierwszy mecz na Bernabeu, Higuain znowu postrzelał na kadrze, oby w drużynie to potwierdził. Cristiano po reprezentacji zmobilizowany do gry, znowu coś mu nie poszło, zagrał tylko jedno spotkanie - a jeśli on gra słabiej w barwach Portugalii, to potem w Real coś strzela. Ponadto niedawno odzyskali drugie miejsce w tabeli i na pewno nie będą chcieli go ponownie oddać we władanie Atletico. Saragossa ostatnio nie rozpieszcza swoimi wynikami, niby Real na wyjazdach w tym sezonie zawodzi... ale jednak na potrzeby tego AKO zaufam im, bo argumenty są po ich stronie, oby tylko pokazali to na boisku w Saragossie. Powodzenia!

Otrzymane punkty reputacji: +2
pr0napek 31

pr0napek

Użytkownik
Real Saragossa - Real Madryt (-1, -1.5) 2 @ 1.975 bet365 ⛔

Dzisiaj na La Romareda Real Saragossa podejmie Real Madryt. Drużyna gospodarzy zajmuje dopiero 17 miejsce w lidze i pewnie do samego końca będą musieli bić się o utrzymanie. Jeżeli wziąć pod uwagę tylko ostatnie wyniki obu drużyn to można byłoby powiedzieć, że ostatnia drużyna podejmuje pierwszą. Real ma passę 6 wygranych z rzędu a Real Saragossa w tym czasie zgromadziła tylko 2 punkty. Real po słabej rundzie jesiennej, wreszcie odzyskał swoją formę. Od początku stycznia prezentują się tak jak w ubiegłym sezonie, napędzani przez Ronaldo i Ozila. W dzisiejszym meczu w składzie realu zabraknie na pewno Casillasa i Varane. Można również spodziewać się kilku zmian i nie zdziwiłbym się jakby dzisiaj na ławce usiadł Xabi, Ozil czy Di Maria. Szczególnie ten ostatni może czuć trudy meczy reprezentacyjnych gdy jego reprezentacja zmierzyła się z Boliwią w bardzo trudnych warunkach. Na dodatek trzeba pamiętać, że liga już jest teoretycznie przegrana przez Real a w środę czeka ich ważny mecz w Lidze Mistrzów. Jednak nie spodziewałbym się, żeby real odpuścił ten mecz. Może trochę inaczej by go potraktowali gdyby w LM grali we wtorek, jednak sądzę, że po przerwie na reprezentację będą chcieli zagrać dobrze aby mieć przetarcie przed LM. Na dodatek Real w ostatnim czasie pokazał, że umieją sobie radzić także bez kilku podstawowych graczy i mam nadzieję że dzisiaj podtrzymają również swoją passę. Dobrym przykładem jest ostatni meczu między Realem i Barceloną gdy real w mocno okrojonym składzie pokonał Barcę. Najlepszymi strzelcami w obydwóch zespołach są portugalczycy. Helder Postiga zgromadził do tej pory jednak 10 bramek, co w porównaniu do wyniku Ronaldo (27) wydaje się liczbą mizerną. Jak dla mnie wygrana realu jest pewna, liczę jednak, że real wygra przynajmniej 2 bramkami. Jeżeli wygra 1 bramką, połowa kwoty z tego zakładu zostanie zwrócona ; ) Niech wygrają lepsi.

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Rayo - Malaga 1,99 Sbobet ⛔
Po raz n-ty gram na gospodarzy, ponieważ ich gra oraz wyniki są ku temu przesłanką.
Malaga ma mecz w LM na tygodniu, zagrałem też Sociedad z Malagą w następnej kolejce,
na wyjazdach Malaga gra przeciętnie, od 4 kolejek nie wygrała w lidze.
Rayo zagrało dobre zawody na Camp Nou, u siebie z tą grą na pewno wygrają.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Leo Messi strzeli+Cristiano Ronaldo strzeli @ 2,19 Tobet✅
Jak dla mnie bardzo dobrze wyglądający dubel na dwóch najlepszych zawodników na świecie. Messi jest po trudnym spotkaniu w Boliwii ale znając go, to zapewne zagra od 1 minuty(jeśli zacznie na ławce, to będzie zwrot) i będzie jak zwykle ganiał na pełnych obrotach. Ten zawodnik można by powiedzieć, że się nie męczy i jego celem jest strzelanie kolejnych bramek. Mam nadzieję, że tym razem nie zostanie oszczędzony, a jeśli by stało się inaczej, to będziemy mieli zwrot za niego. Druga część typu czyli Ronaldo. Ten zawodnik ostatnio odpoczywał za kartki w reprezentacji, a więc ostatni mecz rozegrał 8 dni temu, a jak na niego to jest naprawdę dłuuuga przerwa i w Aragonii będzie na pewno ochota do gry z jego strony.
Nawet jak się gra nie będzie obu zawodnikom układała, to są jeszcze wolne i karne, z których też obaj mogą skorzystać. Wprawdzie za kilka dni 1/4 finału LM ale obaj są można by rzec robotami i dla nich najważniejsza sprawa to odprawienie kolejnego rywala ligowego za sprawą swoich goli. Dubel naprawdę miło wygląda.

Levante-Sevilla
Na zakończenie soboty fajnie zapowiada się mecz w Walencji. Mam nadzieję, że wreszcie Levante się przełamie jeśli chodzi o bramki, bo przecież w tej drużynie potencjał jest dość spory, tylko ostatnio nie najlepiej szło. Wierzę, jednak że przerwa reprezentacyjna na marne nie poszła i coś się ruszy z przodu. Niestety oficjalna strona Levante ma w dupie zainteresowanych i ani widu, ani słychu o kadrze na mecz, a na innych stronach też ciężko dojść do pełnych sprawdzonych informacji. Wiadomo tyle, że za kartki zawieszeni są Ballesteros, Pedro Lopez i El Zhar. Z tego co mi wiadomo raczej nie zagra Barkero, który jest kontuzjowany ale tego też nie mam potwierdzonego... Na kogo najbardziej liczę zatem u Granotes? Oczywiście Roberto Acquafresce, który ostatnio z Granadą strzelił nawet gola i mam nadzieję, że godnie zastąpi Martinsa, który się sprzedał i wolał za kilka złotych więcej grać w USA czyli tak po prawdzie pokopać sobie bez większego wysiłku... Poza tym kto jeszcze jest w ofensywie? Pedro Rios, Juanlu, Valdo czy Ruben Garcia, którzy też są w stanie pomóc Włochowi i myślę, że wreszcie przerwą tą kompromitującą passę 3 spotkań bez gola u siebie.
Ich rywalem jak wiemy jest Sevilla, która jest faworytem tego spotkania wg. bukmacherów ale ja tak do końca nie jestem do tego przekonany. Wiadomo, że na papierze wyglądają mocno ale co z tego, skoro na wyjazdach grają tragicznie. Z resztą różnica była widoczna gdy grali dwa domowe mecze z Celtą i Zaragozą(4:1 i 4:1), a między czasie zagrali z Majorką i dostali 2:1, grając zupełnie inny futbol. Ciekaw jestem czy wygrają po raz drugi na wyjeździe w tym sezonie, bo wcześniej ta sztuka udała im się na El Riazor w La Corunii, a od tamtej pory zanotowali 2 remisy i aż 9 porażek, co jak na drużynę z aspiracjami pucharowymi jest kompletnym wstydem. Co do składu, to wracają do kadry Beto i Cicinho, zatem tego pierwszego można się spodziewać od 1 minuty w bramce. Tradycyjnie najgroźniejsi będą Rakitic, Negredo i Navas, którzy będa wsparci zapewne Reyesem, bo ten ostatnio nieźle zagrał i powinien wygrać rywalizacje z Manu del Moralem.
Skoro spotykają się dwie drużyny, które mają aspiracje na grę w pucharach, a mają do tej strefy kilka punktów straty, to można się spodziewać gry do przodu z obu stron, bo jednak punktów potrzeba i jednym i drugim. Liczę też na przełamanie strzeleckie gospodarzy, co przy mocnej ofensywie gości da nam dobre spotkanie. Kursy na bts i over są w mojej ocenie lekko przesadzone więc myślę, że warto pograć.
Sevilla: Palop, Beto, Cicinho, Coke, Fazio, Cala, Botía, Fernando Navarro, Alberto Moreno, Medel, Maduro, Kondogbia, Rakitic, Manu del Moral, Jesús Navas, Reyes, Baba i Álvaro Negredo
BTS @ 1,91 William Hill⛔1:0 - Negredo dzisiaj wolne miał...
Over 2,5 @ 2,15 Tobet⛔

I jeszcze jedna sprawa:
Hugo Almeida zgromadził do tej pory jednak 10 bramek
Hugo Almeida strzelił 9 goli ale problem w tym, że Zaragoza na tym nie skorzystała, bo on gra dla Besiktasu...

Otrzymane punkty reputacji: +4
O 0

otis_d

Użytkownik
I jeszcze jedna sprawa:
Hugo Almeida strzelił 9 goli ale problem w tym, że Zaragoza na tym nie skorzystała, bo on gra dla Besiktasu...
Koledze na pewno chodziło o Postige ????
Jeśli o mnie chodzi, to krótko. Gram Real Madryt (-1) @ 2,1 w Fortunie. Co mnie przekonuje do tego typu? Mimo, że Real na wyjazdach potrafi zagrać padakę i zdecydowanie lepiej grają na Santiago Bernabeu, to jak chcą to nie ma na nich mocnych. Wierzę, że dzisiaj będzie im się właśnie chciało. Szczególnie liczę na Crisa, który będzie się starał zmniejszyć różnicę między nim, a Messim.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Co mnie przekonuje do tego typu? Mimo, że Real na wyjazdach potrafi zagrać padakę i zdecydowanie lepiej grają na Santiago Bernabeu, to jak chcą to nie ma na nich mocnych. Wierzę, że dzisiaj będzie im się właśnie chciało. Szczególnie liczę na Crisa, który będzie się starał zmniejszyć różnicę między nim, a Messim.
Ja bym taki pewny nie był i poczekał na składy. Jak na pierwszą połowę nie wyjdzie Ozil i Ronaldo to można wtedy spróbować pograć jakiegoś łamańca. Co by nie było podstawowe składy w meczu Barcelony/Realu w tej kolejce mają olbrzymie znaczenie.

R 0

robinhood

Użytkownik
Koledze na pewno chodziło o Postige ????

Jeśli o mnie chodzi, to krótko. Gram Real Madryt (-1) @ 2,1 w Fortunie. Co mnie przekonuje do tego typu? Mimo, że Real na wyjazdach potrafi zagrać padakę i zdecydowanie lepiej grają na Santiago Bernabeu, to jak chcą to nie ma na nich mocnych. Wierzę, że dzisiaj będzie im się właśnie chciało. Szczególnie liczę na Crisa, który będzie się starał zmniejszyć różnicę między nim, a Messim.
W Realu gra masa reprezentantów wielu krajów, którzy mogą być mocno zmęczeni po meczach, czy dwumeczach eliminacyjnych MŚ. Celem będzie dziś zwycięstwo jak najmniejszym kosztem (i zwycięstwo nie za wszelką cenę), bo sytuacja na szczycie tabeli jest już jasna, a za parę dni ważniejszy mecz w LM. Nie polecam dzisiaj grania na Real z handi (To samo dotyczy Barcy).

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Tu będę wrzucał składy drużyn (oficjalne):
Rayo: Cobeño; Tito, Gálvez, Amat, Casado; Lass, José Carlos, Javi Fuego, Piti; Domínguez, Leo.

Malaga: Willy; Jesús Gámez, Demichelis, Weligton, Antunes; Pedro Morales, Toulalan; Iturra, Isco, Joaquín; Baptista
Celta: Varas; Jony, Cabral, Demidov, Roberto Lago; Pranjic, Oubiña, Insa, Augusto, Orellana y; Park
Barcelona: Pinto; Dani Alves, Piqué, Bartra, Montoya; Song, Fàbregas, Thiago; Alexis, Messi, Tello
Real Zaragoza: Roberto; Sapunaru, Álvaro, Loovens, Abraham; Movilla, Apoño; Edu Oriol, Rodri, Montañés; Hélder Postiga
Real: Diego López; Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo; Essien, Modric; Kaká, Callejón, Cristiano e Higuaín
Levante: Munúa; Chris Lell, David Navarro, Vyntra, Juanfran; Iborra, Diop; Pedro Ríos, Míchel, Rubén García; Acquafresca
Sevilla: Beto; Coke, Fazio, Fernando Navarro, Alberto Moreno; Maduro, Kondogbia; Jesús Navas, Rakitic, Reyes; Negredo
Dodatkowo lista absencji w dzisiejszych spotkaniach:
Rayo: Tamudo, Rodri, Rubén Martínez, Trashorras
Malaga: Seba Fernández, Lugano, Camacho, Duda

Celta: Sergio Álvarez, Álex López, Hugo Mallo, Krohn-Dehli, Iago Aspas, Tuñez

Barcelona: Puyol, Adriano, Alba, Xavi Hernández

Saragossa: -

Real: Varane, Casillas

Levante: Ballesteros, Pedro López, El Zhar, Barkero

Sevilla: Medel (?)

Otrzymane punkty reputacji: +3
E 2

emesej

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Primera Division, godz. 19:55
Spotkanie: Real Saragossa - Real Madrid
typ: Drużyna 2 wygra i w grze padną w sumie więcej niż 2,5 bramki
kurs: 1.80
Bukmacher: bet-at-home
Analiza:
W pierwszym pojedynku tych drużyn Real bardzo pewnie pokonał swoich przeciwników 4-0 (Gonzalo Higuain, Angel Di Maria, pomocnik Essien, Luka Modric). W poprzednim sezonie „Królewscy” u siebie pokonali Zaragozę 3-1 (Kaka, Cristiano Ronaldo, Mesut Ozil – Lafita). Tymczasem na obiekcie w Saragossie gracze Zaragozy przegrali aż ... 0-6 (Cristiano Ronaldo x3, Marcelo, Xabi Alonso, Kaka).
Aktualnie zawodnicy Realu Saragossa zajmują dopiero 17. lokatę. Madrid 2 miejsce.

betinos 200

betinos

Użytkownik
CeltaVigo-Barcelona ✅✅✅ 43 min. 1-1 ;)
Typ: BTS
Bukmacher:Betclic
Kurs 1,72

Jak wszyscy wiemy obrona Barcelony nie wyglada zbyt dobrze w tym sezonie.Na ostatnie 10 wyjazdowych spotkan tylko 2 razy Barca zachowala czyste konto.Do tego dzis obrona z dwojka mlodych zawodnikow(Montoya,Bartra),oraz rezerwowy bramkarz Pinto w bramce.Licze ze Celta,ktora ma noz na gardle strzeli bramke,no a o gola dla Barcy jestem spokojny.

Otrzymane punkty reputacji: +7
groven 2,2K

groven

Forum VIP
Atletico - Valencia
Typ: Valencia strzeli - TAK
Kurs: 1.57

Na Vicente Calderon, w ramach 29. kolejki hiszpańskiej Primera Division, kibice zobaczą starcie pomiędzy Atletico a Valencią. Trudno wskazać zdecydowanego faworyta w tym spotkaniu, jednak większe szanse daje się zespołowi z Madrytu. Co na to wpływa? Z pewnością postawa gospodarzy na własnym boisku. Bilans home 13-0-1, jest na prawdę wyśmienity. Valencia tanio skóry nie sprzeda. Dobre zawody rozegrali przeciwko Betisowi wygrywając 3:0 w ostatniej kolejce. Myślę, że będą chcieli pójść za ciosem. Pokuszę się o postawienie iż Nietoperze strzelą co najmniej 1 bramkę w spotkaniu. W 5 ostatnich meczach aż czterokrotnie im się udawało 2 gole zdobyć, więc wietrzę i teraz na to szansę. Valencia coraz lepiej radzi sobie w La Liga, awansowała do strefy europejskich pucharów, a ma apetyt na jeszcze więcej. Z pewnością dla &quot;Nietoperzy&quot; sukcesem będzie czwarte miejsce w lidze i zrobią wszystko aby tego dokonać. Brak zdecydowanego faworyta, wielki potencjał obu drużyn oraz ich dobra forma wskazuje na to, że ten mecz zapowiada się bardzo emocjonująco. Roberto Soldado powoli wraca do treningów. Skarży się jednak na ból w kostce, który utrudnia mu swobodne poruszanie się. Występ hiszpańskiego snajpera w spotkaniu z Atletico wydaje się być przekreślony, siła ataku będzie więc nieco osłabiona, dlatego nie pogram że Valencia strzeli powyżej 1,5 gola po soczystym kursie 4.00, a zastanawiałem się nad tym..

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Jeśli chodzi o niedzielę, to odpuszczam mecz w południe raczej, bo niby Osasuna walczy o utrzymanie ale kurs na nich trochę za niski, a poza tym na wyjazdach grają cienko więc różnie może być. Ale już hitowy mecz na dole chętnie opiszę:

Mallorca-Deportivo

Dla obu drużyn jest to bardzo ważne spotkanie, bo ewentualne 3pkt w tym spotkaniu będą zbawienne, gdyż raz, że sobie można pomóc, a dwa że można bezpośredniemu rywalowi w walce o utrzymanie zaszkodzić. Na ten moment Majorka ma 24pkt i zajmuje przed ostatnie miejsce, chociaż mają tyle samo punktów, co Celta, z kolei Deportivo ma 20pkt i jest na ostatnim miejscu i dwa najbliższe mecze czyli Majorka, a potem Zaragoza, to dwa mecze prawdy i jeżeli w nich nie zdobędą, co najmniej 4pkt, to chyba powoli mogą zaczynać myśleć o walce w Segunda Division. Poza tym, że zajmują dwa ostatnie miejsca w lidze, to dodatkowo mają najgorsze obrony, ale z drugiej strony w ataku nie jest tak najgorzej. Po stronie Majorki mamy duet Alfaro i Giovani dos Santos. Alfaro, co ciekawe strzelił 4 gole w ostatnich 3 spotkaniach ale jeśli by zsumować liczbę metrów z jakich strzelał te gole, to nie wiem czy wyszła by liczba powyżej 16 metrów... Wszystko to praktycznie dobitki czy jakieś przystawienie nogi do pustej bramki ale przecież takie gole też się normalnie liczą i są potrzebne. Giovani to wiadomo, ze napędza akcje ofensywne tego zespołu i jest najlepszym zawodnikiem Majorki, co widać w ostatnich spotkaniach. Ciekawe jestem na kogo postawi Manzano na szpicy, bo kandydatów jest dwóch czyli Hemed i Victor ale spodziewam się, że tylko jednego wybierze od pierwszej minuty. Kto by to nie był, to gola potrafi zdobyć więc widać, że ta siła ofensywna wygląda nie najgorzej, jak na kandydata do spadku. Podobnie rzecz się ma w Deportivo. Tutaj przede wszystkim są Riki i Pizzi, którzy łącznie zdobyli 18 bramek z 32 jakie zdobyło Depor. Do tego w derbach Galicji dwie asysty zaliczył Valeron więc może nastąpi przebudzenie tego znakomitego weterana hiszpańskich boisk. Są poza tym Portugalczycy jak Diogo Salomao czy Bruno Gama, którzy też potrafią pomóc w ataku.

Podsumowując więc mamy obraz dwóch drużyn, które nie mogą sobie pozwolić na kunktatorską grę, bo po prostu nie mają na to czasu i muszą grać o pełną pulę w każdym spotkaniu. Wg. bukmacherów faworytem jest Majorka ale ja tutaj 1x2 odpuszczam, za to pobieram overa, gdyż kurs jest wysoki, a obie drużyny mają nie najgorze ofensywy oraz dramatycznie słabe defensywy więc może jakaś strzelanina będzie.

Mallorca: Calatayud, Aouate, Hutton, Pina, Pereira, Nsue, Giovani, Hemed, J.Márquez, Tissone, Geromel, Nunes, Bigas, Víctor, Martí, Luna, Alfaro i Kevin

Deportivo: Aranzubia, Manuel Pablo, Alex, Ze Castro, Aythami, Pizzi, Juan Domínguez, Riki, Assunçao, Lux, Abel Aguilar, Bruno Gama, Camuñas, Silvio, Valerón, Salomao, Marchena y Nelson

Over 2,5 @ 2,00 Bet365

Również odpuszczam mecz w Barcelonie, bo jest sporo nie wiadomych. Espanyol zagra bez Wakaso i Capdevilli więc są to straty, chociaż wiemy, że i tak najważniejsze osoby w osobach Verdu, Stuaniego, Simao czy Sergio Garcii będą. Z kolei Real Sociedad ze sporymi kłopotami, bo nie będą grali Claudio Bravo, Carlos Vela, a nie wyleczył się jeszcze Chory Castro. Zatem można się spodziewać albo Ifrana i Agirretxe razem na boisku albo po prostu Montanier zagra trzema środkowymi pomocnikami jak z Atletico czyli Bergara i Illarramendi bardziej cofnięci, a przed nimi Zurutuza i dalej Xabi Prieto, Griezmann i Agirretxe i ja bym optował właśnie za tym ustawieniem ale wobec tego, że jest to dość defensywne ustawienie, to odpuszczam granie bts-u, jakie miałem w planie.

Atletico-Valencia

Valencia tanio skóry nie sprzeda. Dobre zawody rozegrali przeciwko Betisowi wygrywając 3:0 w ostatniej kolejce.
Zapomniałeś dodać, że sędzia oszukał wtedy Betis, dyktując karnego, podczas gdy faul był poza polem karnym. Wprawdzie czerwo się należało ale gdyby karnego nie było, to pewnie i gola by nie było, a wtedy zupełnie inaczej mógłby się mecz potoczyć.

A co do Soldado, to owszem zabraknie go na Vicente Calderon i pojawia się tutaj problem. Valdez z tego, co czytałem to nie jest w najlepszej formie fizycznej, zatem możliwe, że na szpicy od 1 minuty zagra Jonas, co moim zdaniem byłoby baaardzo złe dla zespołu. Wprawdzie jeszcze z czasów Gremio, to Jonas grał na szpicy ale też lubił głębiej się wrócić po piłkę więc dla niego najlepszą pozycją jest mediapunta, tuż za napastnikiem i tak też gra praktycznie od początku w Valencii. Poza brakiem Soldado, to pamiętajmy, że za kartki pauzuję Feghouli, a to najlepszy skrzydłowy tego zespołu, a w mojej ocenie to właśnie tercet Jonas, Soldado i Feghouli to główna siła ofensywna zespołu. Zatem kim mają straszyć goście? No właśnie ciężko powiedzieć, bo Piatti do mnie nie przemawia, podobnie jak Canales i Banega ale oni jeszcze po długich kontuzjach nie odzyskali pełni formy, więc kto? Tino Costa swoimi stałymi fragmentami? Być może ale to chyba będzie za mało.A jeszcze pamiętajmy, że dalej nie zdolni do gry są Rami i Ruiz czyli dwaj stoperzy, co oznacza, że znowu zobaczymy tam Mathieu. Z nim jest dziwna sprawa, bo niby gra dobrze ale jak przyjdzie, co do czego, to popełni mały błąd, który zaważy na stracie gola, jak w przypadku spotkań z Levante czy Athletic. Widać więc, że gości czeka trudne zadanie, zważywszy też na fakt, że Atletico przystępuję do tego spotkania praktycznie w najsilniejszym składzie. Zabraknie jedynie zawieszonego za kartki Juanfrana ale umówmy się, że ostatnio nie błyszczał zbytnio, a poza tym młody Javier Manquillo to jedna z największych młodych perełek w Atletico i już w tym sezonie, chociażby z Levante pokazał swoje umiejętności. Przede wszystkim na środku obrony zagrają razem Godin i Miranda, a to ważne, bo gdy tylko wypada jeden z nich, to gra Cata Diaz, który nie najlepiej rozumie się czy to z jednym, czy z drugim żelaznym stoperem. Wraca też Tiago po kontuzji i na pewno to daje większe pole manewru Simeone przed tym spotkaniem. Ciekaw jestem czy odblokuje się w klubie Falcao, bo swojego ostatniego gola zdobył 27 lutego z Sevillą w pucharze czyli minął od tamtej pory ponad miesiąc. W formie jest za to Diego Costa więc też i odciążyć może w strzelaniu.

Ogólnie, to o wiele większe pole manewru po swojej stronie ma Simeone i przede wszystkim do dyspozycji prawie wszystkich graczy, a to jest niezwykle ważne. Do tego własny teren i okazja na prześcignięcie Realu w tabeli. Jak dla mnie składa się to na zwycięstwo, a wobec kłopotów Valencii w ofensywie, to zwycięstwo do zera.

Atletico: Asenjo, Courtois; Godin, Filipe Luis, Cata Diaz, Miranda, Insua, Manquillo; Gabi, Mario Suarez, Tiago, Cristian Rodriguez, Koke, Raul Garcia, Arda Turan, Oliver Torres; Adrian, Diego Costa, Falcao

Valencia: Guaita, Diego Alves; Joao, Ricardo Costa, Mathieu, Cissokho, Barragán, Guardado; Tino Costa, Éver, Albelda, Piatti, Viera, Dani Parejo, Bernat; Canales, Jonas, Valdez

Atletico wygra do 0 @ 2,70 William Hill

Otrzymane punkty reputacji: +12
A 709

arkadiuszch

Użytkownik
Atletico-Valencia [email protected] bet365

Jak dla mnie szukanie niespodzianki w tym meczu nie jest najlepszym rozwiązaniem.
Wpadka Realu może spowodować, że Atletico znowu wróci na 2 miejsce w lidze, co dla nich aktualnie jest priorytetem. Finał Copa Del Rey dopiero w maju także mogą się skupić tylko i wyłącznie na lidze.
Brak Soldado jest kolasalnym osłabieniem zespołu przyjezdnych (strzelec 14 bramek) do tego nie zagra podstawowy skrzydłowy Feghouli. Jak widać siła ofensywną bardzo okrojona. Również w drużynie gości kontuzje wciąż wykluczają Ramiego i Ruiza, więc na środku obrony zobaczymy nominalnie bocznego obrońce - Mathieu. Falcao będzie miał dzięki temu znacznie ułatwioną robotę. W Atletico praktycznie najmocniejszy skład. Zabraknie tylko Juanfrana, lecz nie jest to jakieś bardzo duże osłabienie, przy osłabieniach drużyny gości.
Liczę, że ostatnia wygrana Atletico z Osasuna na wyjeździe (0:2) jest dowodem na odbudowę ich optymalnej formy. Mecz u siebie oraz wczorajszy wynik Realu tylko podwójnie zmobilizuję gospodarzy do wygrania dzisiejszej rywalizacji i wyprzedzenia rywali zza miedzy w tabeli.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Wielkanocna lista nieobecności:
Mallorca: -
Deportivo: Ayoze, Evaldo, Jesus Vazquez, André Santos, Kaka (decyzje trenera)
Espanyol: Capdevila, Wakaso
Real Sociedad: Bravo, Vela, Chory Castro
Atletico: Pulido, Domingo Cisma (decyzje trenera), Juanfran
Valencia: Víctor Ruiz, Feghouli, Soldado, Rami
Typ na mecz Majorki z Deportivo podałem w #2 poście. Na mecz Espanyolu całkowicie nie mam pomysłu.
Zdecydowałem się więc dołożyć na dziś jeszcze kartki w hitowym spotkaniu. Linia to zaledwie 5,5 kartki więc warto to wykorzystać. Valencia często sama potrafi pokryć taką linię chociaż szkoda, że jest tylu nieobecnych, bo cała ta czwórka to mocno kandydaci do zdobycia kartek. Będą jednak inni. Środkowi obrońcy będą się trochę gubić. Defensywni też będą musieli bardziej pomagać swoim kolegom. Podejrzewam, że będzie masa spięć, a faule na środku boiska będą się nawarstwiać, a po którymś faulu z kolei sędzia po prostu będzie zmuszony kartkować zawodników.
Atletico również jest drużyną, którą częścią gry obronnej jest gra faulem i pomimo, że Valencia straciła na dzisiejszy mecz swoje największe żądła to jednak zagrożenie powinni stwarzać. Dopóki mecz będzie na styku to faule będą chociaż jeśli Nietoperzom nie idzie to też potrafią się odgrywać w brzydki sposób.
Sędziować będzie jednak Estrada Fernández i pewnie z tego względu linia ustawiona jest tak niska. W ostatnim czasie ten arbiter pokazuje stosunkowo mało kartek więc to jedyny argument przemawiający w drugą stronę.

Atletico - Valencia
Powyżej 6 kartek 1,90 Bet365 (6 kartek=zwrot) ZWROT 6

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom