>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

29. kolejka LOTTO Ekstraklasy (15.04-17.04.2017)

Status
Zamknięty.
biernacky17 518

biernacky17

Użytkownik
Mało prawdopodobne, ale i to nie wyrzuciłoby Wisły Kraków z grupy mistrzowskiej, wciąż brakuje jednego dodatkowego kryterium, co obrazują poniższe tabele (robione na szybko, mam nadzieję, że bez błędów :jezora: )
Masz racje, zapatrzyłem się tym że wtedy Lubin miałby lepszy bilans z Wisłą Kraków nie patrząc, że jednak tam by była mała tabela ????

J 560

januszbiznesu

Użytkownik
Korona Kielce +2 azjan @ 1,53 ✅ tu mega łatwo
Korona Kielce + 0,5 azjan @ 3,65 ✅ a tu też plusik Unibet

Tak, wielu złapie się za głowę, ale to w sumie jedyne co przychodzi mi do głowy na temat tego spotkania i zarówno poniedziałkowych spotkan.
Korona z tego co widziałem w Chorzowie jest beznadziejna w obronie. Oni jednak grali z Ruchem spotkanie innego kalibru, w którym musieli wygrać a co za tym idzie atakować, aby wskoczyć do pierwszej ósemki i jak widać - ten zespół niezbyt to potrafi a o ich losie zdecydował jak to w naszej lidze bywa - rykoszet... Teraz zapewne zobaczymy inny obraz Kielczan i to nie powinno odpowiadać Legii, bo będziemy świadkami najzwyczajniejszej w świecie obrony Częstochowy, aby wywieźć chociaż ten punkcik i z Termaliką grać o top 8 w ostatniej kolejce bez ewentualnych poważnych strat do rywali.
Nie ukrywam, że granie kursów 1,3 w naszej lidze uważam za nieporozumienie a Legia ostatnio imponuje formą. Ta seria zwycięstw musi się prędzej czy później skończyć a dla Wojskowych lepiej, aby skończyła się teraz aniżeli w rundzie finałowej przy spotkaniach z Jagiellonią, Lechią czy też Lechem, które poniekąd będą decydowały w mniejszym lub większym stopniu o mistrzostwie w tym roku.
Spoglądając także na mecze Wojskowych nie widzę wielu pogromów. Ostatni raz więcej niż dwoma bramkami wygrali w grudniu tamtego roku a to oznacza, że handicap azjatycki +2 na Koronę wygląda dość pewnie w kategoriach zwrotu i to co najmniej. Wiadomo, ciśnienie na Łazienkowskiej będzie spore, bo fotel lidera jest na wyciągnięcie ręki, ale należy pamiętać, że to tylko nasza skromna liga i mecz na 1:1 również mnie nie zdziwi - tutaj oczywiste nie istnieje i pokazał to Sandomierski, grając ,,mecz sezonu&quot; w Białymstoku.
Jako bardziej smaczek dodaję wersję azjatycką ,,Korona lub remis&#39;&#39;. Myślę, że nie byłoby niczego bardziej zaskakującego od remisu najgorszej wyjazdowej drużyny w Warszawie właśnie, a że nasza liga jest taka a nie inna to pokuszę się, iż tutaj zobaczymy tę niespodziankę. Nie ma zbyt wielu argumentów za tym typem, jednak za drobne można się pokusić.
Co do pozostałych spotkań:
1) Lechia w derbach wygrać musi, bo wyjazd do Szczecina będzie tym z kategorii ciężkich a straty mogą się okazać nawet po podziale spore przy wpadkach w 2 ostatnich kolejkach...Arka z kolei nie musi niczego, przyjedzie zapewne i zamuruje się, jednocześnie kopiąc po kostkach, bo to derby...niemniej kurs 1,5 i Polska? Nie ma co się pchać...
2) Termalika ma wszelkie predyspozycje, aby stracić punkty z Piastem, ale to Polska i przy kursie 2,0 na gospodarzy zapala się lampka, że gdzieś tu jest ukryty haczyk. Bruk Bet w formie wiadomej - Piast także bez rewelacji. Może się tu zdarzyć wszystko a gospodarze będą mieli motywację...czy w naszej piłce to wiele? Kij wie...Czasami mam wrażenie, że oni wszyscy grają od niechcenia. Nie pcham się tu temu w nic (z ciekawostek to powyżej 3,5 gola w meczu tych drużyn miało do tej pory miejsce trzykrotnie...w trzech starciach w Niecieczy - niezły przypadek, nie? ???? )
3)Spotkanie, które cieszy się największym poważaniem i w sumie mnie to dziwi. Zagłębie gra taką padakę, że na własne życzenie może wypaść z top 8, chociaż momentami to przyzwoita drużyna popełniająca niewybaczalne wielbłądy. Dodam do tego może lekki niuans, ale Miedziowi mogą znaleźć się przy stracie punktów z Wisłą w tragicznym niemal położeniu (pod względem presji), bo o ich losie zadecydują...derby ze Śląskiem. Wątpię, aby piłkarze Śląska nie chcieli za wszelką cenę spuścić Zagłębia do dolnej ósemki - to starcie byłoby wtedy okraszone dodatkowym smaczkiem. Wątpie też, aby kibice Zagłębia wybaczyli gospodarzom taką wpadkę w derbach...
Nie ma co jednak gdybać - mecz z Wisłą jak na naszą ligę przystało jest wielką zagadką. Gospodarze są w formie u siebie, ale każda forma kiedyś się kończy. Zagłębie gra z kolei fatalnie wynikowo i tutaj upatrywałbym szansy dla nich. Niemniej ponownie - nie pcham się w ten mecz. Znając polskie scenariusze wyczuwałbym tutaj Wisłę lub remis i derby z dodatkowym smaczkiem.

Otrzymane punkty reputacji: +18
ibis 1,5M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
15:30 Termalica - Piast
Typ: 1
Kurs: 2.00
buk: unibet
Wynik: 1:0 ✅

Pomimo nowej/starej miotły Termalica dalej nie potrafi odnieść zwycięstwa. Trener jako pierwsze co ma za zadania to zdobyć w końcu trzy punkty. Dzisiejsza wygrana gospodarzy wiele by mogła dać w kontekście ostatniej kolejki. Gospodarze zajmują obecnie 10. miejsce i do bezpiecznego 7/8 miejsca tracą zaledwie dwa punkty. Dzisiejsza wygrana po pierwsze poprawiła by nastroje w szatni, a Termalica zakończyła by fatalną serię bez zwycięstwa. Po drugie zespół gospodarzy przed ostatnią kolejką dalej był by w grze o grupę mistrzowską. Jednak czy w obecnej formie są w stanie pokusić się tu o trzy punkty?. Myślę, że tak. Termalica nie gra imponująco, ale mecz na własnym boisku, który zawsze był trudny terenem i w końcu przełamanie złej passy musi się stać się faktem. Na dodatek mecz z Wisłą Kraków pokazał małe światło w tunelu, które dzisiaj może rozbłysnąć. Do tego jestem zdania, że mecz z Piastem jest do tego najlepszą okazją. Piast nie przegrał już czwartego kolejnego spotkania pod wodzą Dariusza Wdowczyka, lecz w dwóch ostatnich spotkaniach zanotował dwa remisy nie pokazując nic nadzwyczajnego. Tak jak Piast w dwóch pierwszych spotkaniach pod wodzą Wdowczyka brylował w ofensywie tak teraz wszystko się zablokowało. Podsumowując idę w stronę gospodarzy, którzy mam nadzieje w końcu odniosą zwycięstwo.
18:00 Wisła - Zagłębie
Typy:
Wisła @ 1.95 ✅
BTS @ 1.82 ⛔
buk: unibet

Przed nami naprawdę dobrze zapowiadające się widowisko, tak to przynajmniej wygląda na papierze. Obie ekipy cały czas walczą o pierwszą ósemkę, lecz w lepszej sytuacji jest zespół z Krakowa, który musi postawić kropkę nad i. Czy zrobi to już w meczu z Zagłębiem? Wiele za tym wskazuje. Przede wszystkim ich dobra forma. Zwycięstwo z płocczanami, remis z Lechem oraz wygrana z Bruk-Betem. Na dodatek Wisła u siebie jest niepokonana od ośmiu spotkań, gdzie zanotowała ostatnio siedem zwycięstwa i jeden remis. Ten zespół naprawdę u siebie wygląda solidnie. Dzisiaj jednak będą musieli sobie radzić bez błyszczącego na wiosnę Petara Brleka. Do gry powróci natomiast kapitan Arkadiusz Głowacki. Goście natomiast o pierwszą ósemkę będą musieli tutaj ostro zawalczyć bowiem chrapkę na grupę mistrzowską ma jeszcze parę drużyn. Zagłębie będzie musiało się wspiąć na wyżyny gdyż trzy porażki z rzędu nie wróżą nic dobrego przed spotkaniem w Krakowie. Zagłębie ma niezłe statystyki na wyjeździe, ale w poniedziałek zagra przeciwko zespołowi bardzo mocnemu u siebie i dobra dyspozycja Wisły na swoim stadionie powinna się w tym meczu okazać kluczowa.Pomimo tego liczę, że obie drużyny strzelą minimum po jednym golu, ale to i tak Krakowianie wyjdą z tego pojedynku zwycięsko.

Otrzymane punkty reputacji: +5
ajayinho 2,4K

ajayinho

Użytkownik
Wisła Kraków - Zagłębie Lubin ⛔
Typ: Wisła Kraków/+1,5 gola w meczu
Kurs 2.45 eFortuna
Czas odejść od świątecznego stołu i poświęcić trochę czasu na obejrzenie, mam nadzieję, dobrego widowiska przy Reymonta. Ostatnie mecze obu drużyn to doskonałe mecze na podbudowanie pewności siebie. Wisła po zaciętej walce wygrała 3:2 z Bruk Bet na wyjeździe (!), natomiast Zagłębie przegrało u siebie z Jagą 3:4. Z tego co wiem, dziś powyżej 10 000 ludzi na stadionie, więc motywacja powinna być. Sytuacja obu drużyn jest nie mal identyczna. Wisła zdobywając 1 punkt ma pewną 8, Zagłębie jest w tej sytuacji, że to najważniejszy mecz sezonu. Jest w gronie kilku drużyn, które walczą o top8. Co do gry obu drużyn, nie wiem jak Wy, ale ja już widzę rękę Kiko w zespole Białej Gwiazdy. Świetnie składane akcje, Brlek w życiowej formie (dziś nie zagra), Stilić wraca powoli do formy. Nadal tylko czekam na tych Kolumbijczyków, którzy dołączyli w ostatnim okienku. Zagłębie po dobrym początku sezonu ma dłuższą zadyszkę. O ile mecze z Jagą, Lechią i Legią można wliczyć w negatywny rachunek punktowy, to mecz z Ruchem u siebie był nie do przyjęcia. Typuje Wisłę i +1,5 gola w meczu (ogółem) tym, że Wisła wyjdzie najsilniejszym składzie i może bez większego ciśnienia będą chcieli wygrać to spotkanie.
Po meczu: Mało co brakło, tyle sytuacji i zabrakło skuteczności.

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Masz racje, zapatrzyłem się tym że wtedy Lubin miałby lepszy bilans z Wisłą Kraków nie patrząc, że jednak tam by była mała tabela ????
Generalnie dużo tutaj rozkminy, zgadzam się, sam jeszcze kolejkę temu to rozpatrywałem , ale w kontekście awansu Śląska do TOP8, co było mało prawdopodobne, teraz nie realne, ale moim zdaniem Nieciecza nie wejdzie, polecą w dół jak Podbeskidzie, takie jakieś przeczucie ;). Może i wygrają z Piastem dzisiaj , ale nie wierzę, żeby u siebie Korona im pozwoliła na cokolwiek, a tym samym Korona z nimi wygra i zapewni sobie TOP 8. Zostanie im miejsce 10.

Zagłębie nawet jeśli przegra dzisiaj, to jestem pewny, że poradzą sobie ze Śląskiem w derbach wygrają i wejdą do TOP8.

A z wyścigu odpadnie Wisłą Płock - nie wygrają w Gdynii z Arką, co jak co, ale Ojrzyński motywatorem jest niezłym i pewnie efekt miotły zadziała.
Lub Pogoń Szczecin, potrzeba tutaj remisu z Lechią w ostatnim spotkaniu lub porażki Wisły z Arką.
I te dwie ekipy powalczą o 8/9 miejsce.

seba23 141,8K

seba23

Użytkownik
Bruk Bet - Piast Gliwice
W tym spotkaniu ponownie wybieram typ na ilość fauli.
Mecz o dużym ciężarze gatunkowym dla obu ekip. Gospodarze wciąż z szansami na załapanie się do górnej połówki i co za tym idzie spokojna końcówka sezonu.
Piast co prawda już bez szans na pierwszą ósemkę ale grają o zajęcie pozycji 9-12 co gwarantuje 4 spotkania u siebie a wszyscy wiemy jaki to handicap w naszej lidze.
Wygrana Piasta w tym meczu znacznie przybliży ich do tego celu.
Z bezpośrednich kandydatów do tychże miejsc Ruch jeszcze mecz na wyjeździe z Lechem więc w tym przypadku będzie im ciężko o punkty.
Cracovia u siebie z Legią więc też mała szansa na punkty.
Arka dzisiaj mecz z Lechią i na koniec u siebie z Wisłą Płock, która może jeszcze walczyć o górną połówkę tabeli.
Spodziewam się dzisiaj wielu szachów z obu stron, szarpanej gry przerywanej dużą ilością fauli. Nikt zapewne od początku nie rzuci się na rywala tylko będzie wyczekiwał swojej okazji.
Bramką którejś z drużyn jeszcze dodatkowo powinna wpłynąć na powodzenie tego typu.
Typ: powyżej 29,5 fauli ✅ 39
Kurs: 1,8
Totolotek

Otrzymane punkty reputacji: +19
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom