21:00 Barcelona - Valladolid
Barcelona Handicap -2.5 @ 1.98
powyżej 3.5 gola w meczu @ 1.83
Barcelona strzeli powyżej 2.5 gola @ 1.55
Barcelona wygra obie połowy @ 1.98
Fortuna
Po wczoraj porażce Atletico z Sevillą, Barcelona może zbliżyć się na jeden punkt do podopiecznych Simeone, jeśli dziś wygra, podczas gdy Real ma trzy oczka straty. Goście dzisiaj mocno osłabieni. Nie dość, że jest kilka zawieszeń i kontuzji, to w ostatnich dniach wyszło pięć dodatnich wyników na COVID. Za kartki pauzuje Orellana. Z powodu choroby nie zagrają min. bramkarz Roberto Jimenez, obrońca Joaquin Fernandez, Luis Perez, Kike, Michel. Z powodu urazów nie zagrają zaś: Raul Garcia, Pablo Hervias, Jota oraz Kiko Olivas. Goście od czterech spotkań nie doznali porażki i zapewne dzisiaj będą chcieli podtrzymać tą passę i sprawić niespodziankę. Jednak czy przy obecnej zwyżkowej formie, Real jest w stanie coś ugrać?. Nie wydaje mi się...
Barcelona od rewanżowego spotkania przeciwko Sevilli w pucharze Króla weszła jakby poziom wyżej. Zmiana taktyki i nastawienia drużyny, uśmiechnięty Messi, zaangażowanie całego zespołu sprawia, że Barcelona zaczęła grać dobrą piłkę!. Tak naprawdę to szkoda, że przerwa na reprezentację pojawiła się w tym momencie bo to jest jedyny czynnik gdzie gracze Barcelony mogą zostać wybici z rytmu. Moje typy na to spotkanie są proste i myślę, że powinny zostać pokryte bardzo szybko. Gospodarze dziś w najsilniejszym możliwym składzie. Na kartki muszą uważać Messi i De Jong, bo wtedy nie zagrają za tydzień w Klasyku. Barcelona moim zdaniem będzie chciała szybko ustawić ten mecz pod siebie. Strzelić już w pierwszej połowie dwa/trzy gole aby móc dać odpocząć właśnie Messiemu czy de Jongowi przed jednym z najważniejszych spotkań w sezonie.
Barcelona: Ter Stegen - Dest, Jordi Alba, Araujo, De Jong, Lenglet - Busquets, Pedri - Messi, Griezmann, Dembélé.
Real Valladolid: Masip - Janko, Bruno, Javi Sánchez, Olaza, Nacho - Oscar Plano, Roque Mesa, Alcaraz, Toni Villa - Guardiola.