Mecz: Pogoń - Raków
Typ: 1x i poniżej 4,5 gola
Kurs: 1,60
Buk: Fuksiarz
Po ostatnim słabym występie w Gliwicach Pogoń swoje szanse na doskoczenie do rywali i podłączenie się do walki o podium zmniejszyła do minimum, jednak nie znaczy to, że w Szczecinie wywiesili już białe ręczniki i myślą tylko o tym, żeby dograć ten sezon do końca, skupiając się jedynie na finale Pucharu Polski.
Na pewno nie w takim meczu, jak jutrzejsza potyczka z Rakowem - dlaczego? Jest kilka powodów:
- Stadion w Szczecinie wypełni się w całości, a nie od dziś wiadomo, że kibice potrafią być tam dwunastym zawodnikiem i popchnąć zespół do sukcesu - trudno byłoby więc przed taką publiką nie dać z wątroby i przejść obok meczu obojętnie
- To już ostatni mecz w rywalem z wyższej półki przed arcytrudnym finałem Pucharu Polski i, mimo że Raków gra w innym stylu niż Legia, można, a nawet trzeba, potraktować ten mecz jako pożyteczny sprawdzian
- Raków Portowcom od dłuższego czasu nie leży i przydałoby się w końcu przerwać tę niekorzystną passę, a tym samym uprzykrzyć życie częstochowianom w walce o tytuł
- Pogoń będzie obchodzić 21 kwietnia 77 urodziny i ten mecz można właśnie uznać jako jubileuszowy
W Rakowie zabraknie w tym spotkaniu kontuzjowanych Bogdana Racovitana i Michaela Ameyawa, w Pogoni zaś nie jest jeszcze gotowy do gry Mariusz Malec. Pogoni bardzo ciężko z Rakowem przychodzi stwarzanie sytuacji strzeleckich i zazwyczaj w meczach tych dwóch zespołów nie pada dużo goli, dlatego dodałem ograniczenie na poniżej 4,5 gola, aby zwiększyć nieco kurs.
A typ na 1x, ponieważ myślę, że będziemy świadkami dobrego widowiska z obu stron, w którym gospodarze za wszelką cenę będą chcieli udowodnić, że przynależą do ścisłej czołówki krajowej i poprawić sobie humory przed Wielkanocą i czekających ich wyzwaniem - zwłaszcza po słabym meczu z Piastem.
O zwycięstwo może być ciężko, ale remis po dobrej grze również odebrany będzie w Szczecinie jako korzystny wynik.