Bayern - Augsburg
Bayern -2,5 @ 2.16 Pinnacle
Bayern znowu gra fenomenalną końcówkę i finiszuje jak wytrawny sprinter. Półfinał
LM ,odrobienie znacznej części strat do BVB,morale w drużynie chyba na bardzo wysokim poziomie a w drużynie tego pokroju co Bayern należy patrzeć przede wszystkim na atmosferę wokół drużyny bo umiejętności zawsze są wielkie. Na Allianz Arenie Bayern strzelił już coś około 50 bramek tracąc 4/5 ,jak dla mnie wynik nie z tej ziemi,polubiłem Augsburczyków,ale to po prostu klasa niżej i przegraną w Monachium mają wkalkulowaną w kontekście walki o ligowy byt. Nie przewiduję tu pogromu rzędu 5/6/7. Moim zdaniem spokojne 3-0 zadowoli obie ekipy :razz: Kurs na prawdę bardzo w porządku
Koln-Werder
BTS @ 1.53 bwin Koln mimo bardzo słabej gry potrafi ukłuć ,mają przecież Podolskiego. Głupio byłoby twierdzić ,że Koln jest drużyną własnego stadionu ,ale jeśli gdziekolwiek mają zdobyć punkty to właśnie u siebie.Werder jest drużyną nastawioną na atak,stwarzają sobie dużo sytuacji co przy dziurawej obronie Koln powinno przynieść powodzenie.
Freiburg-Nurnberg
x2 @1.65 bwin / 2 DNB @2.5 bet365 Aż nie chcę się wierzyć we wspaniałą przemianę piłkarzy z Fryburga,przez wielu w tym także przeze mnie skazywanych na otchłań 2 Bundesligi po tym ,gdy do Newcastle odszedł Cisse,drużyna się podniosła,mózgami są teraz Makiadi oraz Caligiuri. Bez porażki od 5 spotkań,zwycięstwa z Schalke,Leverkusen a także remis z Gladbach robią wrażenie do tego win z HSV i Lautern,bezpieczne miejsce w lidze ,ale to na pewno nie koniec zmagań o Bundeslige.Norymberga przegrywa od 4 spotkań,niebezpiecznie zbliżyli się do miejsca barażowego (tyle samo punktów co Freiburg),jednak trzeba przyznać ,że z gry wcale nie zasłużyli na te porażki ,świetny mecz w Stuttgarcie i pechowa porażka 1-0 czy chociażby mecz z Bayernem 0-1,zgoda Bayern miał więcej sytuacji ,ale Nurnberga też je miała i mogła to spokojnie zremisować ,ale zabrakło zwyczajnie jakości pod bramką. Czas na przełamanie piłkarzy z Bawarii,jakieś punkty będą na pewno ,pytanie tylko 1 czy 3.
Monchengladbach-Hertha
Gladbach-1,5 @2.82 Pinnacle
Wierzyłem w przemianę Herthy pod wodzą Rehagela,po zwycięstwie nad Werderem uwierzyłem jeszcze bardziej lecz teraz już nie wierzę.Widzę bardzo duży potencjał w ofensywie-Ramos,Raffael,Lasogga,Torun,Ben Hatira wszyscy albo bardzo szybcy ,albo bardzo dobrze wyszkoleni technicznie ,ale obie te cechy na raz,niestety jest to zmarnowany potencjał a bramki strzelają z przypadku. Co się dzieje Gladbach? Sam się zaniepokoiłem ,ale chyba nie jest tak źle, wyśmienity ,zwycięski mecz w Leverkusen a ostatnio 2 porażki ,którymi przekreślili szanse na mistrzostwo,o których było głośno, 1-2 z Hoffe i 2-1 Hannoverem. Hoffenheim to cud wieśniaków i wypadek przy pracy Borussi,grali zdecydowanie lepiej,stwarzali okazje ,ale niestety strzelili tylko 1 gola i 2 pechowe minuty ,w których to goście zdobyli 2 gole zadecydowały o wyniku. To samo odnośnie meczu w Hannoverze,strasznie trudne miejsce do grania dla gości,nie tylko siła własnych murów ,ale także siła nie słabego Hannoveru,mimo to Borussia często zagrażała bramce Zielera,częściej była w posiadaniu piłki jednak znowu porażka..Brakuje szczęścia. Tym razem w meczu z Herthą u siebie nie będzie ono wymagane:]