Osasuna
Co do Pepe to tak. Mogą, a wręcz powinni go zawiesić. Jutro o 14 zbiera się komitet. Będą rozważać kary dla Mou, Pepe, Ozila (tutaj pewnie tylko 1 mecz za czerwona), Pique, Alvesa. Cristiano pewnie się poszczęści bo nie znalazł się w protokole meczowym.
Znalazłem chwilkę czasu, więc podam moje przemyślenia na dzisiejsze mecze:
Betis-Espanyol
Jak pewnie większość oglądających ligę hiszpańską wie Betis potrafi grać piękną piłkę. Najlepszym przykładem są mecze z Realem i Barceloną, gdzie strzelali po 2 gole. Betis i Espanyol łączy kilka rzeczy, obie drużyny lubią zaskakiwać (na plus i na minus). Obie drużyny bardzo dobrze grają u siebie, gorzej im idzie na wyjazdach. Betis już miesiąc bez zwycięstwa, ale gra jest lepsza niż wyniki. Wydaje mi się, że dzisiejszy mecz będzie przez nich kontrolowany i zobaczymy kilka goli piłkarzy z Sevilli. Espanyol, przy odrobinie szczęścia, potrafi wygrać chyba z każdym, ale na własnym boisku. (co potwierdzają ostatnie wyniki). Dzisiaj jednak faworytem są dla mnie gospodarze. Myślę, że na 1 bramce ten mecz się nie skończy.
Typ:
Betis over 1.5 @ 2.0 bet365tylko 1; pechowy remis Betisu, chociaż mecz bardzo nudny
Racing-Sevilla
Zacznijmy od Racingu. Krótko mówiąc, nic mi się w tej drużynie nie podoba ???? . Dla mnie po sezonie spadają z ligi. Seria porażek, z przerwą na remis u siebie z drużyną z Gijon. Nie jestem także fanem Sevilli. Nigdy nie podobała mi się piłka grana przez tę drużynę (no a przynajmniej od kilku ostatnich sezonów - kwestia gustu), jednak w ostatnim czasie grają o wiele lepiej niż w pierwszej części rozgrywek. W ostatnim meczu z Barceloną zabrakło szczęścia, bo na gola zasługiwali i powinni go zdobyć. Wcześniej jeszcze wpadka ze Sportingiem. Jednak dzisiaj spodziewam się Sevilli takiej jak w meczu z Barceloną, Valencią czy nawet Atletico. Dla mnie kurs na gości jest bardzo opłacalny i chętnie go zagram. Sevilla walczy o uratowanie sezonu i to się może podobać.
Typ:
Sevilla @2.20 bet365
Malaga-Rayo
Ostatnim meczem w tej kolejce będzie spotkanie w Maladze. Kolejne miłe zaskoczenie kursem wystawionym przez buki. W Maladze z poważniejszych osłabień brakuje tylko Toulalana. Piłkarze gospodarzy na początku sezonu wyglądali jak typowi pracownicy, którzy dostają niezłą kasę, ale pracować im się nie chce. W miarę upływu czasu nastąpił jednak wyraźny postęp. Mimo, że Malaga nadal nie jest wg mnie drużyną pełną ambicji i woli walki, to realna szansa na
LM skutecznie zmobilizuje ich na takie mecze jak dzisiejszy. Rayo to typowy ligowy średniak, który od czasu do czasu pokusi się o niespodziankę. Zapowiada się ciekawy mecz, jednak wyraźnymi faworytami są gospodarze.
Typy:
Malaga @1.72 bet365
Malaga -1 @2.75 bet365
dobry meczyk, 2 gole Malagi nieuznane, a chyba były prawidłowe