Będzie krótko i nieskładnie z braku czasu...
Southampton - Fulham 1 @1.92
over 3.5 kartek @1.61 mocniej
Mecz o 6 pkt, albo i o 7! Ostatni dzwonek dla Fulham, żeby myśleć realnie o pozostaniu w lidze. Kadrowo Southampton lepszy, ostatnio mały zjazd w dół po znakomitym początku roku 2019. Własne boisko zrobi swoje, idę w Świętych. Tak jak wspomniałem ranga spotkania bardzo wysoka. Nadchodzący terminarz jest mega trudny dla obu ekip, więc jutro każda z nich będzie celowała w 3 pkt i brutalności nie powinno zabraknąć. Nie będzie kompromisów. Dodatkowy argument jest taki, że w ostatnim meczu Soton nie wyłapał kartki, a Fulham tylko 1. Wygląda mi to jakby obie ekipy "oszczędzały" kartki na tą właśnie bitwę. Sędzia ze statystyką niewiele ponad 3 kartek na mecz w tym sezonie, ale myślę, że jutro nie będzie miał wyboru.
Cardiff - Everton over 3.5 kartek @1.85
Arbiter również ze średnią niewiele ponad 3 kartek na mecz, ranga spotkania wysoka, przy zwycięstwie Cardiff, sytuacja Evertonu będzie niebezpieczna, biorąc pod uwagę ich nadchodzący, trudny terminarz. The Toffees słyną z twardej gry, a w ostatnich 2 meczach tylko 2 kartoniki... (choć w tym 1 czerwony) Nie mam pojęcia jakim wynikiem może zakończyć się to spotkanie, ale czuję kartki.
Leicester - Brighton
Leicester over 1.5 @2.10
Lisy muszą się kiedyś przełamać, grają mega ofensywnie ostatnio, są zdesperowani i brak im szczęścia. Notują czarną serie, ale dzisiaj okazja żeby to odłamać, bo Brighton kuleje na wyjazdach i traci sporo goli. Nie oglądałem dawno meczu z udziałem Mew, ale widziałem Lisy z CPalace i Totkami i myślę, że dzisiaj nareszcie odpalą, jeśli nie to wpakują się w tarapaty, bo przewaga 7 czy 8 pkt nad strefą spadkową, na 11 kolejek przed końcem sezonu jest niewielka.
Liverpool - Watford
Salah strzeli @1.73
Pisałem na ten temat w poprzedniej kolejce. Jeśli nie uda mu się ta sztuka jutro to zostanie mecz z Evertonem... a w derbach to kto wie... Watford to nie chłopcy i LFC czeka jutro ciężka przeprawa, ale myślę, że The Reds ze 2 gole strzelą, a przynajmniej jeden z nich będzie autorstwa Faraona, który podejdzie zapewne do ewentualnego rzutu karnego.
Bez analizy za drobne po kosmicznym kursie:
Newcastle - Burnley
Burnley win + BTTS @8.50
Ta kolejka może mieć bardzo duży wpływ na układ w tabeli, szczególnie w jej dolnej strefie. Warto obserwować na
live pod kątem kartek. Powodzenia