>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

28 Kolejka Premier League 10.03-12.03.2012

Status
Zamknięty.
patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
⚽ Anglia 1
Swansea - Manchester City
Over 3.5 gola
3.40
Bet365

Na dzisiaj wybrałem mecz z ekstraklasy angielskiej. Zmierzy się ze sobą Swansea i Manchester City. Gospodarze to beniaminek, który plasuje się 15 pozycji, a goście są liderem rozgrywek. Jest to mecz w ramach 28 kolejki spotkań.
Stawiam w tym meczu na over 3.5 gola. Argumenty są dwa. Po pierwsze Manchester City jest w tym sezonie jedną z najbardziej &quot;overowych&quot; drużyn w lidze. W klasyfikacji under/over są na 4 miejscu ze średnią 3.26 gola na mecz. Zaliczyli w 27 meczach aż 12 razy over 3.5 gola co sprawia, że średnio co drugi mecz mają +3.5 gola. Ostatni raz City miało over 3.5 gola 5 meczy temu co sprawia, że dzisiaj istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, że wpadną 4 gole lub więcej. Drugim argumentem jest fakt, że w tej kolejce Premier League na 6 meczy padło aż 5 niskich wyników (under 2.5 gola). Moim zdaniem dzisiaj będzie na odwrót. Upatruję w meczu Swansea - Manchester City kilku bramek. Mój typ to 1:3 dla drużyny gości i over 3.5 gola.
⛔

majkel02 42

majkel02

Użytkownik
Zaciekawił mnie mecz Swansea - City.
Jak wiadomo, Obywatele nie popisali się w Portugalii i znając życie będą chcieli wymazać przeszłość zwycięstwem, które wydaje się dość łatwe do odniesienia w meczu z walijskim beniaminkiem zajmującym 15 miejsce w klasyfikacji.
Otóż łatwe wydaje się ono tylko z pozoru, Swansea u siebie przegrało w tym sezonie tylko dwa razy, zawsze tylko jedną bramką (0:1 z United i 2-3 z Norwich), remisowali zaś z Tottenhamem, Chelsea i wygrali z Arsenalem. Jak widać całkiem nieźle radzą sobie u siebie.
City natomiast ostatnio na wyjazdach gra w kratkę. Poza wpadką ze Sportingiem nie popisali się z Evertonem, wcześniej zaś z Sunderlandem, WBA i Chelsea. Inne mecze wygrywali najczęściej tylko jedną bramką. Myślę, że City jednak da radę w tym meczu chcąc pokazać, że porażka w Portugalii to jedynie wypadek przy pracy, niemniej jednak wątpię, żeby mieli okazję do solidnego postrzelania, stąd typ:

Man City wygra różnicą jednej bramki @ 3,75 Bet365

kunciapek 896

kunciapek

Użytkownik
Manchester United - West Brom
Szybko bo za chwilę mecz. Już nie raz pisałem po słabym meczu Manchesteru United o chęci zmazanie plamy i wynagrodzeniu kibicom braku awansu z grupowej fazy LM. Tego już chyba za wiele. Ok. Ligę Europy jak zapowiadał trener potraktują poważnie, jednak było to chyba tylko gadanie na pocieszenie samych siebie. Nikt nie ma wątpliwości, że priorytetem jest już tylko liga i mecze takie jak te trzeba wygrywać. Nie można sobie pozwolić na stratę punktów, gdyż City może to wykorzystać. Liczę na pewną wygraną gospodarzy i jakiś mały pogrom ????
Man Utd (-2) - WBA 1 2,87 Pinnacle
Man Utd - WBA over 4,5 4,10 BAH ⛔

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
No się dziś trochę działo na górze tabeli.
City pękło ? Nie wytrzymują presji ? Nie wiem. Mancini dziś namotał , Aguero ławka a około 35 minuty już musiał zmiane robić i wpuszczać Argentyńczyka bo City grało taki piach , że szok. Nie ukrywam , że liczyłem na stratę punktów , ale nie sądziłem , że aż 3. Swansea zagrało tak , jak nas do tego przyzwyczaili. Ofensywnie , z ciekawym atakiem pozycyjnym. Po 60 minucie jednak opadli z sił , i City spokojnie sobie rozgrywało piłke na 30m od bramki , lecz nic konstruktywnego nie umieli skleić. Warto nadmienić , że Sinclair bodajże w 9 minucie nie wykorzystał karnego. A i warto dodać , że pani sędzina z linii &quot;ma jaja&quot; bo pokazać 20cm spalonego w 90 minucie i nie uznać gola to też ładnie wyłapała. Mancini ma problem , bo presja coraz większa a za tydzień na Etihad melduje się Chelsea. Już raz w tym sezonie The Blues ograli City.
W drugim meczu Manchesteru , tego czerwonego w sumie dużo się nie działo. WBA w pierwszej połowie dzielnie stawiało czoła Diabłom , nie dopuszczali ich zbytnio do bramki ale i tak sobie dali wbić. II połówka dużo lepsza dla Diabłów. Nie ma co ukrywać , że czerwona kartka dla Olssona ustawiła już całkowicie mecz. WBA swoją okazję na gola miało , ale świetnie interweniował De Gea. Wysoka forma Hiszpana w kluczowym momencie sezonu bardzo cieszy.
Po około 20 kolejkach zmiana lidera. Ojj ciekawa ta walka o mistrzostwo będzie i na pewno nie mniej o 3 miejsce w tabeli. Koguty 3 porażka ligowa z rzędu , Arsenal z tyłu już się czai , warto dodać , że Kanonierzy złapali chyba wiatr w żagle i to oni moim zdaniem są faworytem do 3 miejsca. Jutro grają ostatni mecz kolejki z Newcastle i również ciekawe zawody się szykują ;)

Otrzymane punkty reputacji: +12
kylu88 806

kylu88

Użytkownik
VS

Arsenal Londyn

Ostatnio podopieczni Wengera notuja rewelacyjne wyniki ale ogladajac ich mecze odnosze jednostronne wrazenie - zarowno przeciwko Spurs (5-2) jak i Liverpoolowi (2-1) przeciwnik nie do konca gral na najwyzszych obrotach i maksymalnym zaangazowaniu. O ile Liverpool mial mase sytuacji ktore po prostu zmarnowal o tyle Koguty przy prowadzeniu 2-0 totalnie sie wylozyly przed rywalem a stopien mobilizacji w ekipie Redknappa byl momentami bliski 0. Nie mowiac juz o meczu przeciwko Milanowi, w ktorym wlosi najwyrazniej nie chcieli odgrywac roli pierwszoplanowej, a jedynie poasystowac przez 90 minut.

Newcastle

Ostry boj stoczyli pilkarze Pardewa przed tygodniem na Sports Direct Arena. Wyszarpany punkt w 92 minucie pokazuje, ze Sunderland postawil wrecz zabojcze warunki w tym spotkaniu, a przeciez Oneill i spolka grali przez wieksza czesc 2 polowy w 10. Sroki nie do konca graja fair ostatnimi czasy - u siebie grali naprawde mocne i dobre zawody po to zeby na wyjazdach odpuszczac mecze. Porazki z Fulham 2-5 czy Spurs 0-5 dowodza tego, a zwyciestwo wprawdzie 2-0 nad Blackburn nie zmienia faktu, ze byli w tym meczu tez ekipa o wiele gorsza (statystyka akcji i strzalow byla miazdzaca po stronie The Rovers).

Mecz na Emirates Stadium

Czego mozemy sie spodziewac ? Przede wszystkim licze na zaangazowanie i ambicjonalne podejscie Srok. Jesli Ba, Cisse i reszta graczy w formie wyjda z mysla rozegrania takich zawodow jak przeciwko Sunderlandowi, to Arsenal jest w tarapatach. Gracze Wengera nie radza sobie zupelnie pod presja, obrona dobrze przycisnieta bedzie sie gubic bo nie ukrywajac, defensywa Arsenalu w tym sezonie jest bardzo slaba. Wygrana nad Poolem przyszla szczesliwie bo w 92 minucie i bardzo problemowo bo The Reds mieli 2 slupki i duzo akcji. Czy teraz tez szczescie bedzie az tak dopisywac Kanonierom ? Przeblysk Walcotta byl wrecz chwilowy wiec nie liczylbym na jego kolejny rewelacyjny wystep. Jedyna osoba ktora zreszta ciagnie ten caly wozek zwany Arsenalem jest jak wiadomo RVP i to on bedzie oczkiem w glowie obroncow Castle. Oprocz tego kurs na Arsenal jest chyba troche przesadzony, przeciez Newcastle w tym sezonie to ekipa ktora robi naprawde dobre wyniki i ich gra moze sie podobac. Patrzac na to co daja buki w opcji 2 dnb az zal nie skorzystac ;)

Arsenal - Newcastle 2 dnb @ 5.65 Unibet

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Jedyna osoba ktora zreszta ciagnie ten caly wozek zwany Arsenalem jest jak wiadomo RVP i to on bedzie oczkiem w glowie obroncow Castle.
No , ale to było wiadome od początku sezonu , że Robin będzie ciągnął ten wózek , a jakoś nikt nie potrafi go zatrzymać. Efekt 25 goli w Premier League. Strzela praktycznie z sytuacji nie możliwych. Patrz choćby właśnie z Liverpool , z powietrza w krótki róg Reiny. 98% napastników próbowało by tą piłkę przyjąć i kombinować. Robin uderzył , nie na siłę - tylko tak chciał. Efekt ? 3 pkt pojechały do Londynu.
Dla emocji w lidze ciekawiej by było żeby Arsenal wygrał to spotkanie. Siadłby Kogutom na ogonie i mielibyśmy walkę o mistrza , i podium gdzie obie ekipy dzieli 1pkt. Dla mnie jednak ten kurs jest zdecydowanie za mały , żeby ruszyć Arsenal. Liczę na dużo goli , będzie Robin , będzie Oxlade który dobrą formę prezentuje ostatnio. Z drugiej strony Cisse czy Ba. Zapowiada się bramkowo i na to liczę :!:
A i jeszcze właśnie taki mały fakt. Arsenal 4 miejsce i 49 pkt , Sroki 6 miejsce i 44pkt. Ewentualna wygrana gości i też by byli już 2 pkt za kwalifikacjami Ligi Mistrzów. Jest o co grać dla jednych i drugich.

kylu88 806

kylu88

Użytkownik
No , ale to było wiadome od początku sezonu , że Robin będzie ciągnął ten wózek , a jakoś nikt nie potrafi go zatrzymać. Efekt 25 goli w Premier League. Strzela praktycznie z sytuacji nie możliwych. Patrz choćby właśnie z Liverpool , z powietrza w krótki róg Reiny. 98% napastników próbowało by tą piłkę przyjąć i kombinować. Robin uderzył , nie na siłę - tylko tak chciał. Efekt ? 3 pkt pojechały do Londynu.

Dla emocji w lidze ciekawiej by było żeby Arsenal wygrał to spotkanie. Siadłby Kogutom na ogonie i mielibyśmy walkę o mistrza , i podium gdzie obie ekipy dzieli 1pkt. Dla mnie jednak ten kurs jest zdecydowanie za mały , żeby ruszyć Arsenal. Liczę na dużo goli , będzie Robin , będzie Oxlade który dobrą formę prezentuje ostatnio. Z drugiej strony Cisse czy Ba. Zapowiada się bramkowo i na to liczę :!:

A i jeszcze właśnie taki mały fakt. Arsenal 4 miejsce i 49 pkt , Sroki 6 miejsce i 44pkt. Ewentualna wygrana gości i też by byli już 2 pkt za kwalifikacjami Ligi Mistrzów. Jest o co grać dla jednych i drugich.
Ja w tym wszystkim widze swoja mala teorie ;) Chodzi o to spotkanie z Kogutami przegrane gladko 5-0 przez Sroki. Mam nieodparte wrazenie, ze Castle przypodobalo sie Kogutom a teraz zrobi wszystko zeby wywiezc chocby punkt z Emirates zeby nie pozwolic Arsenalowi zblizyc sie do Tottenhamu.

O co chodzi ? Wlasciciel Newcastle - Mike Ashley - probowal podobno kiedys wykupic Tottenham ale nie wyszlo. Ogolnie nie jest on nawet lubiany w Newcastle poniewaz trzyma z Londynska &quot;smietanka&quot; i wlasnie strona... spursowska ;) Dlatego widocznie taki ladny wynik na White Hart Lane ale teraz ? Kanonierzy moga zapomniec o lekkiej przeprawie - Sroki przyjezdzaja na prawdziwa walke o prawdziwe punkty ????

bender7 91

bender7

Użytkownik
Newcastle w tym sezonie to ekipa ktora robi naprawde dobre wyniki
Ostatnie sześć wyjazdowych meczów Newcastle (ku przestrodze):
Norwich 2:4
Bolton 2:0
Liverpool 1:3
Fulham 2:5
Blackburn 2:0
Tottenham 0:5
Ja wyciągam z tych rezultatów inne wnioski. Piszesz, że obrona Arsenalu jest słaba to co powiesz o obronie Newcastle - 17 goli w sześciu ostatnich meczach wyjazdowych, skoro oni mają pilnować Van Persiego to myślę, że lepszym od nich się to nie udawało.. Arsenal w tym sezonie u siebie przegrał 3 mecze, z Liverpoolem zupełnie na początku sezonu 0:2, z Man. Utd 1:2 gdy miał niedawno kryzys oraz w Carling Cup z Man. City 0:1. A meczów u siebie w sezonie rozegrał 23. Naprawdę nie sądzę, żeby jutro goście wywieźli komplet punktów z Londynu. Miałem trochę obaw o psychikę zawodników po odpadnięciu z Ligi Mistrzów, ale to profesjonaliści a Newcastle jest po prostu zespołem z innej półki (przynajmniej grając na wyjeździe).

kunciapek 896

kunciapek

Użytkownik
A ja odnośnie dzisiejszego meczu znalazłem inny ciekawy(?) typ. A mianowicie spróbuję zagrać BTS. Dlaczego??? A no powód jest prosty, a mianowicie: z jednej strony van Persii, który jak napisał Konrad strzela czasami z niemożliwych sytuacji, w połączeniu z dziurawą obroną Newcastle na wyjazdach może oznaczać spore zamieszanie pod bramką gości. Z drugiej strony natomiast największe zagrożenie będzie stanowił zapewne dla obrońców Arsenalu Ba, który również potrafi strzelić, czego efektem jest 16 bramek dla Newcastle w bieżącym sezonie. Podsumowując. Staną dziś naprzeciw siebie dwaj świetni napastnicy (no może jeden trochę &quot;bardziej świetny&quot; ;-) ) i mam nadzieję, że dziś pokażą to co potrafią najlepiej.
Arsenal - Newcastle BTS 1,75 bwin ✅
Demba Ba strzeli 3,00 bwin ⛔

kha1 40

kha1

Użytkownik
Z drugiej strony natomiast największe zagrożenie będzie stanowił zapewne dla obrońców Arsenalu Ba
Dodaj do tego Papissa Cisse. Dla mnie osobiście żaden klub na świecie nie powinien go lekceważyć, a już na pewno nie Arsenal, którego obrona tez gra w kratkę. Koleś we Freiburgu wyczyniał prawdziwe cuda, a pierwsze starcia na St. James Park (tak, tak, korzystam tylko z tej nazwy ;-))) dowodzą, że w Anglii również osiągnie dużo.
⚽ Arsenal Londyn vs Newcastle United
To bardzo trudny mecz do typowania, a z tego co obserwuję, to bardzo wiele osób wybiera łatwe zwycięstwo gospodarzy. Raczej bym się tak przy tym nie upierał. Co prawda Kanonierzy mają bardzo duży procent wygranych starć domowych (zdobywają średnio 2,2 pkt na mecz), ale Sroki to chyba najbardziej nieprzewidywalna formacja roku. Tak jak kolega parę postów wyżej napisał, potrafią przegrać 2:5 czy 0:5, właściwie tylko po to, żeby nagle ograć ManU!
Na korzyść gospodarzy przemawia na pewno nie tylko ich aktualna forma, ale głównie jej brak u rywali. Newcastle nie wygrało od trzech kolejek. Ich pozycja na szóstym miejscu może być po dniu dzisiejszym zagrożona.
Osobiście za dobre typy uważałbym:
- powyżej 2,5 bramki (kurs Betsson 1,60)
- dla odważnych 3,5 (kurs 2,50)
- lub bezpośrednio strzelców Cisse bądź RvP (4,00!!! / 1,55)
Jeśli tu padnie nie więcej niż 2 bramki, to chyba wszyscy będziemy zaskoczeni.
Demba Ba strzeli 3,00 Bwin
Zobacz różnicę w kursie jaki ja podałem.

kunciapek 896

kunciapek

Użytkownik
Zobacz różnicę w kursie jaki ja podałem.
Widzę. Brałem i tego zawodnika pod uwagę, ale jak zapewne widziałeś Cisse jeszcze nie zagrał w pełnym wymiarze czasu:
- Sunderland 72min
-Wolves 65min
- Spurs 68min
- AV 76
Niby to też dużo i pozwoliło mu na zdobycie już 2 bramek, co jak na pierwsze 4 występy uważam, że jest bardzo dobrym wyczynem. A Demba Ba jednak od 31.10 występuje po 90 min (dwa razy zmieniony w 89&#39;). Typu nie neguję, ale to tak tylko dlaczego wybrałem akurat starszego z Senegalczyków ;). Pozdrawiam!

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
Arsenal Londyn - Newcastle United / Emirates Stadium

Bardzo ważny mecz dla układu czołówki tabeli. Manchestery są poza zasięgiem, ale pomiędzy Arsenalem i Newcastle, a także Chelsea i Tottenhamem trwa walka o Ligę Mistrzów. Najlepiej z tej czwórki spisują się ostatnimi czasy podopieczni Wengera i dzisiaj mogą to potwierdzić, minimalizując szanse &quot;Srok&quot; na zajęcie czwartego miejsca. Ostatnie tygodnie to według wielu kibiców Arsenalu, najlepszy okres w tym sezonie. Składa się na to wiele czynników, m.in. wygranie ważnego meczu, po dość słabej grze - z Liverpoolem na Anfield, rewelacyjny występ przeciwko Tottenhamowi, wola walki przełożona na zaskakujący wynik w starciu z Milanem. W przeciągu trzech kolejek, Arsenal może odrobić dziewięć punktów do &quot;Kogutów&quot; i teraz jasno zapowiada, że miejsce na podium to cel. Newcastle United dość szczęśliwie wywalczyło ostatnio punkt w derbach z Sunderlandem, kończącym mecz w dziewiątkę. Zresztą, ich forma pozostawia wiele do życzenia i należy spodziewać się, że prędzej czy później, pożegnają się z marzeniami o Champions League. Na murawie zobaczymy trzech świetnych napastników, w tym dwóch po stronie gości. Obrona &quot;Kanonierów&quot; gra jednak ostatnio nieco pewniej, a więc Cisse i Ba mogą mieć sporo kłopotów z przedostawaniem się w pole karne. Tego samego nie można natomiast powiedzieć o defensywie &quot;Srok&quot;, która wyraźnie pogorszyła swoje dotychczasowe statystyki. Myślę, że możemy spodziewać się też dużo walki i ostrej gry, jak to najczęściej bywa, gdy Arsenal gra z Newcastle. Wprawdzie nie ma już Bartona, doprowadzającego do szału graczy Wengera, ale znajdzie się kilku innych walczaków, nie odstawiających nogi. Czerwona kartka nie jest wykluczona. Mamy przecież do czynienia z drużynami, które zajmują niskie miejsca w rankingu Fair Play. Ponadto, sędziował będzie Howard Webb.
Moje propozycje:
Arsenal - 1,45 Expekt
Czerwona kartka - 4,25 Expekt

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Spotkanie: Arsenal Londyn - Newcastle
Typ: Arsenal powyżej 1,5 kartek
Kurs: 2,00
Bukmacher: Bet365
Stawka: 7/10
Rezultat:
Analiza: Kurs? Cud, miód i orzeszki. Wszystko co najlepsze i ta linia, która wręcz mnie powaliła na kolana... Dwie kartki w Arsenalu w tak ważnym spotkaniu jakie zapowiada się na Emirates Stadium? Dwie ekipy, które maja jasno postawiony cel, zagrać w europejskich pucharach w przyszłym sezonie. Tyle tylko, że Arsenal liczy na Ligę Mistrzów, a &quot;Sroki&quot; nawet na Ligę Europejską, a może nawet pokuszą się o Ligę Mistrzów? Kto wie. Newcastle ma kim postraszyć, duet - Ba , Cisse - robi wrażenie i dziś sprawi sporo problemów defensywie Arsenalu. Poza obroną mamy także Songa, który w ważnych meczach o sporą stawkę, często łapie kartki. Arbitrem spotkania będzie Howard Webb. Anglik dotychczas prowadził 21 spotkań na szczeblu Premier League, w których pokazał 66 kartek żółtych i 1 czerwoną. Newcastle nogi także nie odstawi w pojedynkach z graczami &quot;Kanonierów&quot; o ich waleczności przekonaliśmy się między innymi w meczu przeciwko Sunderlandowi w ubiegłej kolejce, gdzie łącznie w całym spotkaniu padło 8 żółtych kartek i 2 czerwone, z czego aż 5 było dla graczy Newcastle.
&quot;Sroki&quot; jadą z myślą wywiezienia punktów z Emirates, Arsenal za to nieźle gra u siebie i w ostatnich tygodniach mają zdecydowaną zwyżkę formy.
Dwie kartki dla gospodarzy w takim spotkaniu nie wypada nie pobrać... a kurs? Zachęca i to bardzo.

Otrzymane punkty reputacji: +7
crystalis 56

crystalis

Użytkownik
Powrót do publicznego podawania typów na PL. Mam nadzieję że będzie udany!
Arsenal - Newcastle
Wyszukałem ciekawy typ na Bet365. Polega on na sume punktów drużyny - za każdą zdobytą bramkę przyznawane jest 15 pkt, za rzut rożny - 3 pkt itp., wliczając w to oczywiście punkty za zwycięstwo lub remis. Linia ustawiona na over pkt Newcastle jest bardzo niska - jest to 15 pkt, podczas gdy linia punktów Arsenalu to 85 pkt. Nie jest to jednak pomyłka ze strony buków - bowiem za każdą żółtą kartkę odejmowane jest 5 punktów, za czerwoną - 25. Tak więc przeanalizujmy ile punktów Newcastle powinno spokojnie dostać:
1 gol - powinni coś wcisnąć, Ba i Cisse sprawią dziś masę problemów defensywie Arsenalu
4 rzuty rożne - niby loteria, ale to jednak liczba jakie zwykle spokojnie osiąga drużyna, która stara się wygrać, a Newcastle jedzie po zwycięstwo:
„W ten weekend czeka nas inny mecz, lecz tak samo trudny. Jednak podejdziemy do tego spotkania z wielką pewnością siebie i będziemy celować w trzy punkty” – powiedział Williamson dla oficjalnej strony klubu.
3 żółte kartki - w ostatnim meczu 5 kartek, cóż Sroki nie są znane z fair play, i to jest tu chyba minimum.
15 + 12 - 15 = 12
Cały mecz może ułożyć się zupełnie inaczej, jednak myślę że goli tu naprawdę trochę będzie, co powinno również przynieść dużo rożnych. Typ jest eksperymentalny, lecz powinien przynieść mi zysk.
Newcastle powyżej 15 punktów 1.90 8/10 ✅ 19 pkt
Newcastle 10-15 punktów 8.00 2/10 - dla zabezpieczenia ⛔
Pozostałe typy na mecz:
Newcastle -1 kartki 2.37 6/10 ⛔
oraz świetnie wyglądający over 1.5 kartek Arsenalu od miki9971 6/10 ✅
Wszystko z B365.

C 581

czajnol

Użytkownik
Co do meczu Arsenal vs Newcalstle kursy absolutnie nie adekwatne 1,40 na Arsenal nie zagrałbym w życiu fakt maja dobra passe ale jak tu juz ktos pisał bardziej ich przeciwnicy graja słabo. Dla mnie jednym z bardziej rozsadnych typow na te4n mecz choc raczej za mniejsze pieniadze bo zdarzyc sie moze wszystko to ze Van Persie strzeli pierwszy kurs 3.6 takze mysle ze warty grania. ????

kha1 40

kha1

Użytkownik
Widzę. Brałem i tego zawodnika pod uwagę, ale jak zapewne widziałeś Cisse(...)
Ouć! Tu moja wina, muszę cie przeprosić. Myślałem, że różnica w kursie na Cisse wynosi aż 1, tymczasem podałeś innego zawodnika - źle przeczytałem.
Ale skoro piszemy o Ba, to też warto dodać, że ostatnio jednak zasłabł. W ostatnich trzech spotkaniach niż nie strzelał. Zobaczymy w każdym razie, liczę na obu strajkerów ????

grubas 397

grubas

Użytkownik
Kurs na Arsenal jest szmaciany, w stronę Newcastle z handi- nie chcę ryzykować, bo trudno przewidzieć czy będzie pogrom, czy wyrównany mecz. Kurs na over 2,5 za mały, więc nie chcem, ale muszem zagrać na &quot;obie strzelą&quot; @1,83.

Obrona &quot;Kanonierów&quot; gra jednak ostatnio nieco pewniej, a więc Cisse i Ba mogą mieć sporo kłopotów z przedostawaniem się w pole karne.
Nie zgodzę się. Arsenal chociażby w meczu z Liverpoolem grał słabo w obronie, mogli dostać w pierwszych 35 minutach nawet 4 gole. W ogóle mi się nie podobała ich gra. Z Tottenhamem było lepiej, ale trzeba też zauważyć, że Tottenham się w pewnym momencie kompletnie zaciął i nie grał zupełnie nic. Meczu z Milanem nie oglądałem.
O obronie Gunners pisałem w tym sezonie wielokrotnie i nie będę tego powtarzał. Dodam tylko, że Szczęsny znowu wrócił do wielkiej formy, z kolei Vermaelen trochę pogorszył swoją dyspozycję.
Newcastle posiada duży potencjał w ofensywie, ostatnie, słabe wyniki były spowodowane głównie grą obrony.
Mecz za chwilę, więc nie podaję wszystkich argumentów. Jak kogoś ciekawią statystyki to Arsenal przez ostatnie 10 meczy w lidze tylko 2 razy zachował czyste konto (vs Bolton i QPR - jeszcze przed transferami), a więc żadne osiągnięcie.
Newcastle tylko raz w ostatnich 10 meczach nie zdobyło gola (przeciw Totkowi na WHL).

leci btts @1,83 ✅ Masło :cool:
gl!

bradlley 9

bradlley

Użytkownik
Pamiętacie Arsenal w tamtym sezonie ?! To jedyna ekipa, która w ubiegłym sezonie najczęściej strzelała bramki w doliczonym czasie gry . Mówią ze historia lubi się powtarzać, czyżby w tym sezonie dalej górowała w tych statystykach ?!?

Otrzymane punkty reputacji: +3
levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
No to Arsenal przed Tottenhamem @6,00 coraz lepiej wygląda;) Jeden punkcik został i same trudne wyjazdy praktycznie Spurs. Arsenal przyfarcił dziś niesamowicie,ciekawe czy szczęścia im wystarczy na tyle żeby wyprzedzić ostatecznie swoich największych rywali?!

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Arsenal przyfarcił dziś niesamowicie
No gola w 95 min można tak nazwać , ale ogólnie w przeciągu całego meczu to Kanonierzy zasługiwali na wygraną , i to dużo wyższą niż 2:1. Sytuacja Rosickiego , czy 2 (oprócz gola) Van Persiego.
ciekawe czy szczęścia im wystarczy na tyle żeby wyprzedzić ostatecznie swoich największych rywali?!
Z tego co w ostatnich sezonach było , Arsenal zawsze łapał świetną formę na okres 1-2 miesięcy , gdzie potrafili zadziwiać całą Europę. Może teraz , aż tak kolorowo nie jest , ale może w końcu przyszedł czas na wyniki. Walka o to podium to dodatkowy smaczek , tak samo jak mistrzostwo czy utrzymanie ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom