>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

28 Kolejka Premier League 10.03-12.03.2012

Status
Zamknięty.
grubas 397

grubas

Użytkownik
Bolton v QPR - QPR DNB @2,10 ⛔

QPR ostatnio dużo przegrywa, ale w meczach tych nie grał Cisse. Dzisiaj wraca do składu, a jeśli sobie przypomnieć jego 2 występy po przyjściu do Londynu, to zagrał w obu bardzo dobrze. Nie ma tu ironii, bo nawet w spotkaniu z Wolves w którym dostał czerwoną kartkę, do jej otrzymania grał dobrze. Powinien dzisiaj też wystąpić Taiwo. W związku z tym szykuje nam się naprawdę ciekawe zestawienie ataku Rangers:

--------------Zamora--Cisse------------
Wright-Phillips--Buzsyaky--Barton--Taarabt

Każdy chyba przyzna, że taka ofensywa jest świetna jak na drużynę bijącą się o utrzymanie.
Pod wodzą Hughesa QPR gra dobrą, ofensywną piłkę. Ostatnie wyniki może tego nie potwierdzają, ale Rangers pod jego wodzą odzyskali formę. Cisse z Zamorą w 2 wspólnych meczach (Wlves, AV) dogadywali się dobrze i tworzyli dobrze wspierającą się parę napastników.
Defensywa QPR nie jest jakaś wybitna, ale na pewno gra lepiej niż obrona Boltonu.
Właśnie Bolton to dziwna drużyna. Mają ciężkie mecze jak np. z Liverpoolem i Arsenalem, w których grają bardzo dobrze, po czym przechodzą obok takich spotkań jak to w Norwich albo wiele innych ze słabszymi zespołami. Pisałem o tym, że wydaje mi się, iż niekoniecznie zawodnicy Boltonu chcą się utrzymać w barwach tego klubu. Trudno mi powiedzieć czy to jest prawda, ale nie widzę innego wytłumaczenia dla oddawania punktów bez walki swoim rywalom w rywalizacji o utrzymanie się w lidze. Defensywa jest fatalna, ostatnio City mogło i powinno jej wmłucić co najmniej 6-7 goli. Na wysokości zadania stanął jedynie Bogdan, ale on zdecydowanie więcej miał nieudanych meczy w tym sezonie niż udanych i wątpię żeby dzisiaj znów zachwycił. W ataku słaby N&#39;Gog, który raczej potrafi tylko asystować, a nie strzelać. Jedyną dobrą, choć też niezachwycającą, formacją na ten moment jest pomoc. Ona gra w miarę solidnie, ale bez polotu. Trudno na temat tej drużyny powiedzieć więcej, po prostu ten zespół miewa chwilowe zrywy i tyle.
Na ten moment QPR jest lepsze w każdej formacji, ma lepszą pozycję w tabeli, gra z zaangażowaniem, czego nie da się powiedzieć o Boltonie. W zimie bardzo poważnie się wzmocniło, zmieniło trenera i ogólnie zdecydowanie poprawiło poziom sportowy.

mlodywilc 569

mlodywilc

Użytkownik
Sunderland-Liverpool 2

O tym meczu pisałem juz w typach dnia. MOim zdaniem należy czekac do samego meczu na składy i wtedy podjąc decyzję. Jeżeli nie będzie Carrolla to w ataku Liverpool bedzie grał kombinacyjnie i szybko. Z tym drwalem najprawdopodobniej znowu wrzutki wrzutki i jeszcze raz w rzutki, z których nic nie wyniknie. Sunderland bardzo osłabiony i dlatego nie są faworytem. Z graniem czystej jedynki ja bym się wstrzymał. Ewentualnie x. Wystarczy, ze Liverpool zagra skutecznie w ataku co im się bardzo żadko zdarza(no ale w końcu musi) i Sunderland nie ma czego szukac

Chelsea-Stoke 1 oraz Stoke strzeli?-nie

Tytaj skłaniałbym się na brak gole ze strony Stoke. Mecz moim zdaniem nudny jak flaki z olejem. Stoke się zamuruje i bedzie czekało na ciosy Chelsea. Moim zdaniem 1-0, 2-0 wchodzą w grę. Na wyjeździe Stoke strzeliło tylko 9 goli. Nowa miotła powinna zadziałac w Chelsea i gopodarze wpowinni to wygrac, ale bez jakiś fajerwerków

Wolves-Blackburn X2

Wolves gra ostatnio fatalnie, ale na taki mecz będą pewnie niesamowicie spięci. Jednak moim zdaniem Blacburn nie sa bez szans. Wolves musi to wygrac. Będą pewnie starali się prowadzic grę co im nie bardzo wychodzi i goście moga ich mocno kontrowac. Zwłaszcza myślę tutaj o ruchliwości Hoiletta, z którym obrona gopsodarzy powinna miec wiele problemów.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Proszę Was nie szukajcie drugiego dna w meczach tam gdzie go nie ma. Fixy albo 3 za 3 w Premiership .. no bo zaraz spadnę z fotela :-| Jak macie pisać takie brednie to lepiej nic nie piszcie bo tylko atmosfera i chęć udzielania się przez innych spada kiedy widzi się takie dyrdymały wyssane z palca.

VS
Sunderland - Liverpool
Typ : Poniżej 2,5gola @ 1,730 Pinnacle ✅1:0​
Liverpool to drewniana ekipa. Atak nie istnieje gdy Suarez nie stworzy nic ciekawego. Pomoc to szkoda gadać, same przecinaki jak Adam, Downing i Carroll dwaj najbardziej przepłaceni piłkarze. Pierwszy 0goli i 0 asyst.A gra niemal w kazdym meczu! Dalglish najlepszego swojego skrzydłowego Bellamy&#39;ego sadza na ławie i wpuszcza na ogony to czego oczekiwać od tej ekipy? 30 bramek strzelonych w 26 meczach PremierLegaue to dolne rejony. Niby muszą wygrać jeżeli marzą jeszcze o ChampionsLeague, ale trzeba sobie zadać pytanie czy mogą? Z brakiem potencjału w ofensywie marnie to widzę. Sunderland potrafi świetnie bronić i nastawiać się na kontry. Niestety w tym aspekcie akurat wypadł im zawieszony za kartki Sessegnon więc zostaje Bendtner. Wypadł też Cattermole także za kartki. A kontuzja wykluczyła Browna. O&#39;Neill poukładał dobrze Czarne Koty że walczą o każdy metr boiska. LFC bez mocy ofensywnej. Za to też dobrze w defensywie, szczególnie Skrtel i Johnson. Za dużo fajerwerków to w tym meczu nie uświadczymy wg mnie.
Sunderland (probable, 4-4-2): Mignolet; Bardsley, O&#39;Shea, Turner, Bridge; Larsson, Gardner, Vaughan, McClean; Bendtner, Campbell.
Liverpool (probable, 4-4-2): Reina; Johnson, Carragher, Skrtel, Enrique; Kuyt, Gerrard, Henderson, Downing; Carroll, Suarez.

VS
Chelsea - Stoke
Typ : Chelsea @ 1,40 betsson✅1:0​
Chelsea wreszcie bez Boasa. Atmosfera pod jego wodzą była nie zdrowa w ostatnim czasie. Wypowiedzi Cole&#39;a czy Lamparda... Widziałem skrót z meczu z Birmingham z FA Cup. Wygrali na lajcie 2:0. Dużo świetnych okazji ponadto + zmarnowany karny przez Mate. Właśnie to Mata napędzał akcje, kilka razy sklepali ładnie defensywe rywali jak chociażby przy bramce Meirelesa jakże pięknej notabene. Romek nie wierzy, żeby TheBlues mogło zabraknąć w LM więc ten mecz z cyklu must win. Stoke jak wiadomo groźne głównie na Britannia Stadium gdzie można się przeliczyć jadąc w roli faworyta. Na Stamford Bridge nie przewiduje dzisiaj niespodzianki. Pomoc wygląda świetnie już bo jest Essien, Ramires, Lampard, Meireles, Mata, Sturridge, Malouda. Jest z kogo wybierać. To powinno w zupełnosci starczyć na przecinaki ze Stoke.
Chelsea (probable, 4-1-2-2-1): Cech; Ivanovic, Luiz, Terry, Cole; Essien; Ramires, Lampard; Sturridge, Mata; Torres.
Stoke (probable, 4-4-1-1): Begovic; Shotton, Huth, Shawcross, Wilson; Pennant, Whitehead, Whelan, Etherington; Walters; Crouch.

Otrzymane punkty reputacji: +10
bo86bo 9,2K

bo86bo

Użytkownik
Bolton - QPR
powyżej 2.5 gola
2.00

Bet365
Analiza:
Spotkanie o 6 punktów nikt nie będzie kalkulował, na ostatnie 5 spotkań u siebie Bolton, dwa overy. QPR to samo. Ostatni mecz pomiędzy tymi ekipami skonczył się wygraną Boltonu aż 0-4. Bardziej na atak ustawieni goście, Bolton na szpicy z N&#39;gogiem. Moim zdaniem bardzo ciekawy mecz przed nami i nikogo remis nie urządza.
Na 5 ostatnich spotkań aż razy były overy więc moim zdaniem warto pójść w tą stronę.

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Proszę Was nie szukajcie drugiego dna w meczach tam gdzie go nie ma.
Coś w tym prawdy na pewno jest Robson, ale niektóre osoby w tym dziale czasami bardzo dobrze to robią i wychodzą na tym świetnie. Nie sztuką jest trafić kurs za 1.40, lecz za 4.00 i więcej. A niektórzy to potrafią i chwała im za to. Każdy ma swój styl gry. Wydaje mi się, że każdy na tym forum ma prawo do podawania swoich typów z uzasadnioną analizą. Domysły nie są mile widziane i typy na tak zwanego czuja. Jednak czasami przez zaproponowanie drugiego dna w meczach można dobrze na tym wyjść, a niespodzianki się zdarzają.
Ktoś niedawno tu napisał...:
To jest jedyna recepta na kase w EPL ! Jak nie wpadna mi dzis Wilki po 4,90 czy bede plakal ? Absolutnie bo to bylo totalne ryzyko. Ale nastepnym razem bede gral tez tak przeciwko smiesznym kursom 1,5-1,7 i to predzej czy pozniej da mi kase. Taki jest system bukmacherski :wink:
Dobrze powiedziane, Ci co chcą niech korzystają, Ci co nie chcą niech tylko poczytają.

bo86bo 9,2K

bo86bo

Użytkownik
Ja rozumiem robsona, owszem analiza może być dobra ale nie szukajmy w każdej kolejce fixa bo to maskara jakaś. Rozumiem można napisać fajną analizę,ze wskazaniem na niespodziankę ale żeby mówić,że mecze są sprzedawane to bez jaj, nie od dziś wiadomo jak wyrównana jest liga angielska i jak w żadnej lidze tutaj każdy kopciuszek chce zbić mistrza a nie przyjeżdża aby bronić się,żeby nie stracić 3 bramek a jak to osiągną to ciesza się jak ze zwycięstwa.

Groven
co do tego jak wychodzą to nie wiadomo bo Kylu88 nie ma tematu więc nie wiadomo czy na tym coś ugrywa czy tylko na forum snuje teorię dla samej zabawy nie poparte ryzykiem jakim jest pogranie na swój typ. Szanuję Kylu88 za jego typy ale mówienie o fixach jest śmiesze, ponadto większość prezentuje stawki za jakie gra. Kylu88 niestety nie prowadzi tematu co w moich oczach znacznie podważa jego opinie bo powiem tak... papier przyjmie wszystko a widząc jak stawkuje to to można także stwierdzić czy warto po pograć bo ja też mogę powiedzieć,że WBA wygra z United a bo czemu nie ale chyba nie wielu skusi sie na pogranie na to.

death89 84

death89

Użytkownik
w Betsafe zaklad bez ryzyka na EPL za 20zł. Więc rzucam typy jakie dałem za te 2 dyszki:
Chelsea - Stoke 1 - @1,37 ✅
Muszą kiedyś wygrać, może bez fajerwerków grają, ale Stoke tak na dobrą sprawę nie gra już o nic. A z kim innym można się przełamać jak nie z zespołem o bilansie wyjazdowym 4-2-7? Mimo, że czeka ich mecz w Champions League z Napoli to nie mogą zapomnieć o przyszłorocznej edycji i gonić Arsenal.
United - WBA 1 - @1,32 ✅
Tutaj nie ma co pisać, United MUSI wygrać każdy mecz do końca sezonu i liczyć na potknięcie Citizens (a mają oni trudniejszy terminarz, chociażby wyjazd na Emirates) i objęcie fotelu lidera.
Swansea (+2) - City 1 - @1,40 ✅
Walijska drużyna jest w tym sezonie jedną z najlepszych na swoim stadionie. W tym sezonie nie przegrali żadnego meczu u siebie większą różnicą niż 1 bramki - Z United 0:1, Norwich 2:3. Zremisowali chociażby z Chelsea, czy wygrali z Arsenalem. Liczę tutaj także na remis, ale to raczej pobożne życzenie kibica United. Poza tym City nie zachwyca na wyjazdach: 7-3-3. Tracą statystycznie na jeden mecz jedną bramkę. Każdy wie co było w czwartek w meczu z przeciętnym Sportingiem...
Everton - Tottenham Gospodarze strzelą - @1,33 ✅
Całkiem fajny kurs na zaledwie jedną bramkę. Skoro potrafili strzelić Chelsea czy City to czemu Tottenhamowi nie mogą? We wszystkich 7 tegorocznych meczach na Goodison strzelili conajmniej jedną bramkę. Tottenham już chyba nie będzie wykazywać aż takiej determinacji - ich temperamenty ostudzili piłkarze United i Arsenalu pakując im łacznie 8 bramek. Nie grozi im ani miejsce niższe niż trzecie, ani wyższe. Mogą wygrać, ale nie z czystym kontem.
AKO: 3,37. Zakład bez ryzyka to płakać nie będę, jak coś nie wejdzie.
edit: Takiego pięknego dnia nawet w snach nie wyobrażałem sobie! United znów liderem!;)

Otrzymane punkty reputacji: +1
junglister 15

junglister

Użytkownik
Ja rozumiem robsona, owszem analiza może być dobra ale nie szukajmy w każdej kolejce fixa bo to maskara jakaś. Rozumiem można napisać fajną analizę,ze wskazaniem na niespodziankę ale żeby mówić,że mecze są sprzedawane to bez jaj, nie od dziś wiadomo jak wyrównana jest liga angielska i jak w żadnej lidze tutaj każdy kopciuszek chce zbić mistrza a nie przyjeżdża aby bronić się,żeby nie stracić 3 bramek a jak to osiągną to ciesza się jak ze zwycięstwa.

Groven

co do tego jak wychodzą to nie wiadomo bo Kylu88 nie ma tematu więc nie wiadomo czy na tym coś ugrywa czy tylko na forum snuje teorię dla samej zabawy nie poparte ryzykiem jakim jest pogranie na swój typ. Szanuję Kylu88 za jego typy ale mówienie o fixach jest śmiesze, ponadto większość prezentuje stawki za jakie gra. Kylu88 niestety nie prowadzi tematu co w moich oczach znacznie podważa jego opinie bo powiem tak... papier przyjmie wszystko a widząc jak stawkuje to to można także stwierdzić czy warto po pograć bo ja też mogę powiedzieć,że WBA wygra z United a bo czemu nie ale chyba nie wielu skusi sie na pogranie na to.
Sorry Panowie, koniecznie staję w obronie Kylu88, może nie udzielam się na tym forum (z uwagi na brak czasu) ale regularnie go odwiedzam żeby co nieco być na bieżąco, i szczerze....zwykle to tylko jego informacjami i wnikliwością się sugeruję. Więc bolo, samokrytyki trochę do siebie raczej skieruj, bo po niektórych twoich postach to aż się prosi... a sam Kylu wnosi do tego forum bardzo wiele. jego wizja nie zawsze się sprawdza, ale jak to już kiedyś ktoś przytoczył, wolę utopić po kursie 4, zwykle z uśmiechem na twarzy, niż szargać nerwy na bardzo niskich kursach.
Powodzenia dzisiaj wszystkim!

bo86bo 9,2K

bo86bo

Użytkownik
Wolves - Rovers
powyżej 2.5
1.80
Bet365

Analiza:
Mecz 18 z 19 ekipą po tym jak QPR przegrało wygrana ktorej z tych drużyn pozwoli jej opuścić strefę spadkową. Wolves z Fletcherem, Rovers z Yakubu, ktory wspomagany jest Hoilettem i Formicą, kiedy Fletcher Jarvisem i Doylem.
Wolves każdy z 5 ostatnich meczy u siebie to over, niestety 4 porażki i jeden remis. Rovers na wyjazdach na 5 meczy 3 overy i też bardzo slabe wyniki. Moim zdaniem obie ekipy nie mają nic do stracenia i over 2.5 to absolutne minimum.
Do tego na 5 ostatnich spotkan miedzy tymi ekipami 4 razy over 2.5 pokryłby się. Remis nie ratuje żadnej z ekip i myśle,że czeka nas owocne w bramki spotkanie.

D 0

dedde

Użytkownik
W meczu Manchester Utd - West Brom stawialbym na Manchester, mimo iz nie poszlo im za dobrze w Lidze Europejskiej, to sadze ze nie powinniśmy skreślać Czerwonych Diabłów. W ostatnich kolejkach West Brom radził sobie dobrze, wygrana z Chelsea i Sunderland u siebie i wygrana na wyjeździe z Wolverhampton w 25 kolejce. Jednak nie powiem, ze to są jakieś duże wyczyny, wygrana z przedostatnia drużyna na wyjeździe i wiemy tez ze Chelsea za dobrze nie gra na wyjazdach ostatnimi czasy. Lecz United w ostatniej kolejce wygrali z Tottenhamem (3 drużyna w tabeli) 3:1 i w 25 kolejce wygrana z Liverpoolem u siebie.
Swansea - Manchester City. Wiemy, ze czwartek tez nie za dobrze wypadl City, przegrał z Sportingiem, na wyjezdzie, pewnie wszystkich to zdzwilo, mnie rozniez, ale to wlasnie jest to piłka nożna. Wracajac do tematu, obecny lider Premier League powinien wygrac z 14-sta druzyna w tabeli. W poprzedniej kolejce Swansea wygrala na wyjezdzie z ostatnia druzyna w tabeli, a 2 tygodnie temu z Stoke, rowniez na wyjeździe, City w ostanich meczach Premier League dobrze się spisuje, wątpię ze Swansea przerwie ta passe. ????

kylu88 806

kylu88

Użytkownik
VS

Nie ma sie co oszukiwac - wygrana ze Spurs moze i okazala - bez pomocy Kogutow nie bylaby taka oczywista. Proste, wrecz dziecinne bledy w kryciu (a przy golu na 2-0 to juz pokaz zupelnego olania rywala , nie do pomyslenia na tym poziomie rywalizacji !). Z Norwich juz bylo widac co powoli sie dzieje w szeregach United. Baskowie pokazali to dobitnie w tygodniu w LE - wystarczy chciec grac i biegac troche wiecej niz United i mozna z Diablami nawiazac rywalizacje na tym samym poziomie. A wyniki pokazuja, ze ostatnio WBA chce sie grac, takze kurs na gospodarzy jest bardzo cienki w tym przypadku i robie to rzadko, ale tym razem pod lupe mecz United i ...remis ;)

Warto za drobne zainwestowac w ta opcje chocby ze wzgledu rowniez na wysyp zwyciestw gospodarzy w sobote.

Man United - WBA X @ 5.75

VS

Jakis dziwny chochlik spowodowal, ze moja analiza do tego meczu wyparowala z tego forum ;) Coz, zeby nie przedluzac i sie powtarzac napisze tylko, ze Norwich lubi sie pokazywac w meczach z mocnymi rywalami bo widocznie zalezy beniaminkowi na wyrobieniu sobie dobrej opinii w 1 sezonie. Przyjezdza Wigan, ekipa ktora bedzie do samego konca bronic sie przed spadkeim. Ciezko ocenic forme obu ekip ale uwazam, ze nadchodzace mecze (ten oraz przeciwko WBA) to beda spotkania w ktorych ekipa Martineza powiekszy swoj dorobek punktowy, i to znacznie. Norwich dzis bedzie bardziej asystowac niz sie wysilac, bo oni juz przetrwali dlatego kurs na gospodarzy do odrzucenia.

Norwich - Wigan 2 dnb @ 3.40

Nic tylko podziekowac niejakiemu Diame - kto ogladal ten widzial te 2 sety po 80minucie...

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
o meczu Manchesteru z WBA. Kolejny mecz gdzie jest się czego obawiać. cieszy fakt punktowania ale łatwo to nie przychodzi. Ligę i Ligę Europejską jako tako oddzielam od siebie kreską bo europejskie puchary w tym sezonie United nie wychodzą. W Lidze Mistrzów każdy widział jak było. w LE dwa słabe mecze z Ajaxem ( ten wygrany 0:2 wcale nie porwał) , a Bilbao w ostatni czwartek przejechało się po United jak walec po świeżym asfalcie :razz:
Jeśli chodzi o Premier League to były ostatnio dwie wyjazdowe wygrane z Norwich i Tottenhamem. Wynik z Kanarkami śmiało mógł iść w dwie strony , a skończyło się 1:2 po golu w 93 min Giggsa. Z Tottenhamem 1:3. Mecz dość wyrównany , Diabły zagrali zabójczo skutecznie i osiągnęli swój cel. Dużo osób psioczyło , że Koguty nie zasłużyli na taką porażkę , ale tak na prawdę to zrobili bardzo mało aby ugrać coś dobrego z Diabłami. Zbytnio klarownych sytuacji nie mieli , dobrze zagrała obrona i pewnie de Gea.
Tak wygląda sytuacja odnośnie ostatnich meczów MU.
Co do absencji to tak: Ferguson nic nowego nie ma. A o tych długoterminowych kontuzjach nie ma sensu pisać. Niepewni występu są Cleverley i Smailing ale odnośnie Toma to jest on ogólnie po długiej kontuzji i większość sezonu grali bez niego więc nie ma tragedii , podobnie Smailling bo to także alternatywa.
Jeśli chodzi o Hodgsona i jego ekipę. Z ważniejszych to nie zagra Steven Reid , który w tej linii pomocy dość dużo gra. Po za tym reszta zdrowa. WBA ostatnio w bardzo dobrej formie , 3 zwycięstwa z rzędu: wyjazdowe 1:5 z Wolves i domowe 4:0 z Sunderlandem i 1:0 z Chelsea. W gazie Odemwingie który w meczach z Wilkami o Kotami zdobył aż 5 goli. Z taką formą śmiało można jechać i na OT i walczyć jak równy z równym. Ja nie polecam grania takich małych kursów , bo zawsze gdzieś niespodzianka może wyskoczyć. Z H2H meczów na OT to WBA nigdy nie wygrało. W poprzednim sezonie o ile dobrze pamiętam ugrali remis 2:2 i jako jedyna drużyna wywiozła wtedy jakiekolwiek pkt z tego obiektu. Jak się nie mylę Manchester prowadził wtedy nawet już 2:0 ale WBA dogoniło wynik. Jutro pewnie będzie bardzo ciekawy mecz. Manchester sobie nie może pozwolić na wpadki i teoretycznie ten mecz powinni wygrać. Ale jak pisałem , kurs do ryzyka nie adekwatny. Może coś w styl kilku bramek ? Spojrzałem z ciekawości to WBA ostatni raz gola nie zdobyło 3 Stycznie na WHL z Tottenhamem. Od tego czasu seria 9 meczów gdzie co najmniej jednego gola zdobywali.

bo86bo 9,2K

bo86bo

Użytkownik
Jutro nie ma innej opcji jak zwycięstwo możecie mowić co chcecie ale jutro zostanie wystawiony normalny sklad i będą 3 pewne punkty... typ Kylu88 nawet rozsądny i sam rozważe czy nie dać coś na X bo United i remis to mój system, który póki co wiele mnie kosztował... a kurs przedni ale z tym to poczekam do składów bo jutro zapewne nie będzie tylu roszad co w czwartkowym meczu bo sam Szkot mówil,że Rio musi w lidze grać z Evansem bo są wtedy pewni w bloku defensywnym. Przy odrobienie szczęścia może jutro lider :p

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
http://pl.soccerway.com/teams/wales/swansea-city-afc/Swansea City - Manchester City
Do Walijskiego Swansea City przyjedzie dzisiaj lider rozgrywek Manchester City który w czwartek niespodziewanie przegrał ze Sportingiem Lizbona. Na drużynę spadła fala krytyki po tym spotkaniu jednak wszystko tonuje Roberto Mancini. Łabędzie spisują się przyzwoicie w tym sezonie powoli zapewniają sobie utrzymanie i to był ich cel w tym sezonie. W pierwszym meczu wyśmienity debiut zaliczył Sergio Aguero który strzelił 2 z 4 bramek w tym spotkaniu. Dzisiejsze spotkaniu będzie miało podobny przebieg. City walczy o upragnione mistrzostwo tego oczekują właściciele, menedżer Mancini i wszyscy piłkarze. Brendana Rodgersa będzie musiał załatać dziurę po Nathanie Dayerze. Natomiast w The Citiziens obrona jest znacznie osłabiona brakiem kapitana Vincenta Kompany’ego. Jak przed tym spotkaniem powiedział Mancini nie możemy sobie pozwolić na jakąkolwiek wpadkę także dzisiaj zwycięstwo &#39;&#39;musi&#39;&#39; przyjść.
Swansea City: Vorm, Rangel, Williams, Caulker, Taylor, Routledge, Britton, Allen, Sinclair, Sigurdsson, Graham.

Manchester City: Hart, Richards, Kolo Toure, Lescott, Clichy, Nasri, Yaya Toure, Barry, Aguero, Balotelli, Silva.

Win Manchester City @@ 1,64
Strzeli gola @@ Aguero @@ 1,95

popijava 87

popijava

Użytkownik
Baskowie pokazali to dobitnie w tygodniu w LE - wystarczy chciec grac i biegac troche wiecej niz United i mozna z Diablami nawiazac rywalizacje na tym samym poziomie.
Gdyby rezultaty zależały od biegania, to trzeba by zatrudnić maratończyków i na nich stawiać. Co za chore teorie!
Hiszpanie przewyższali United wyszkoleniem technicznym i organizacją gry, a poza tym bardziej im się chciało.
Ale Czerwone Diabły w lidze to zupełnie inna drużyna, poza tym chcą zagrać na nosie szejkom i zgarnąć im tytuł. I jak znam Alexa to mu się to uda, bo to stary wyga.
West Brom nie ma takich argumentów jak Athletic Club, poza tym nie ma takiej opcji, by United po raz kolejny dali ciała. Tu trzeba szukać ujemnego handicapu, a nie bawić się w naginanie rzeczywistości.

Bardziej prawdopodobne, że Obywatele dziś stracą punkty. Łabędzie u siebie, a na wyjeździe to dwie rózne drużyny. U siebie wymiatają i prędzej uwierzę, że właśnie oni zabiegają City niż WBA United. Swany powinny być dziś w dobrej formie po ostatnim zwycięstwie. City zaś w pucharach bladziutki i widzę teraz okres, gdy ta drużyna traci team spirit, bo zdarza jej się to często. Poza tym Mario nic ostatnio nie wymodził. Azjan +1 na Swany dziś wchodzi jak nóż w masło

Otrzymane punkty reputacji: +5
doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Nie ma sie co oszukiwac - wygrana ze Spurs moze i okazala - bez pomocy Kogutow nie bylaby taka oczywista. Proste, wrecz dziecinne bledy w kryciu (a przy golu na 2-0 to juz pokaz zupelnego olania rywala , nie do pomyslenia na tym poziomie rywalizacji !). Z Norwich juz bylo widac co powoli sie dzieje w szeregach United. Baskowie pokazali to dobitnie w tygodniu w LE - wystarczy chciec grac i biegac troche wiecej niz United i mozna z Diablami nawiazac rywalizacje na tym samym poziomie. A wyniki pokazuja, ze ostatnio WBA chce sie grac, takze kurs na gospodarzy jest bardzo cienki w tym przypadku i robie to rzadko, ale tym razem pod lupe mecz United i ...remis ;)
Man United - WBA X @ 5.75
Kolege chyba poniosła trochę fantazja. Drużyny miewają słabsze mecze popatrz na to iż Bilbao ma niesamowity potencjał i pokazuje to na wszelkich frontach. Nie ukrywajmy że Manchester jest za &#39;&#39;kare&#39;&#39; w lidze europy za olewanie tej drużyny rywali przypuszczam że tak samo było w tym przypadku myśleli że United gra i każdy się podłoży te czasy już bez pamiętnie minęły. Dziwi mnie twój typ na remis w tym spotkaniu to Czerwone Diabły będą faworytem fakt że niski kurs i w czwartek rewanż ale w lidze chyba chcą zdobyć mistrza.... strata nie wynosi 12pkt....a jest o co walczyć Sir Alex jest znakomitym motywatorem także spodziewam się pogromu WBA..... Którego defensywa nie jest cudowna jak to widać w każdym meczu.

bo86bo 9,2K

bo86bo

Użytkownik
United - WBA
United czyste konto TAK 2.10
Bet365

Typ moze i trochę zwariowany ale nie oszukujmy sie z Bilbao zagrała eksperymentalna linia obrony Rafael-Smalling-Evans-Evra. Rafael gra rzadko, na jego konto gol na 1-3, Smalling zagrał zaraz po kontuzji, Evans i Evra to podstawa ale Chris częściej przed kontuzją grał na PO jak na ŚO. Do tego w drugiej linii nominalni skrzydłowi i ŚO. Nie wyglądało to dobrze, ale nie ma sie co dziwić Szkotowi, dla niego jak i kibiców United większym bólem jak blamaż na arenie europejskich turniejów będzie oddanie tytułu City i stąd Szkot chucha i dmucha na Rio Ferdinanda bo jakby jego zabrakło to mogłoby być bardzo nieciekawie. Prawda taka,że jak gra Evans z Rio to wygląda to o niebo lepiej bo Ci zawodnicy najzwyczajniej na świecie są ze sobą zgrani. Moim zdaniem dziś Szkot zrobi test United! Podstawa to nie stracić i ukuć minimum 2 bramki... czemu test?! Otóż temu,że niebawem rewanż z Bilbao a tam United musi wygrać minimum 2 bramkami przy stracie żadnej jeżeli chcą awansować.
Historia spotkań z WBA jest na korzyść United a jeżeli ktoś wyśmiewa kurs to przypomnę,że na dużo lepsze Bilbao, któremu zależy na pokazaniu sie na takim turnieju kurs na zwycięstwo United był zaledwie o 0.16 większy. Moim zdaniem pewna 1 dziś bo strata punktów równa się oddaleniu mistrzostwa a po cichu liczę,że niebawem United będzie liderem, o czym wspomniałem już tydzień temu.
Sedziuje Probert, sędzia dobry dający grać jednak moim zdaniem linia zbyt nisko ustawiona i w takim meczu, od którego notabene wiele zależy w kwestii mistrzostwa United warto zaryzykowac.
United powyżej 0.5 kartki TAK 1.61
Powyżej 2.5 kartki TAK 1.66
Trochę prywaty z mojej strony chciałbym zobaczyć dziś skład:
De Gea
Jones-Evans-Rio-Evra
Nani-Scholes-Carrick-Young
Welbeck-Rooney
Lubie Hernandeza ale moim zdaniem niech chłopak poćwiczy przyjmowanie piłki bo gdyby miał to opanowane to mecz z Bilbao nie skończyłby sie 2-3.

grubas 397

grubas

Użytkownik
Może coś w styl kilku bramek ? Spojrzałem z ciekawości to WBA ostatni raz gola nie zdobyło 3 Stycznie na WHL z Tottenhamem. Od tego czasu seria 9 meczów gdzie co najmniej jednego gola zdobywali.
Też szukałbym tu raczej typów na bramki. Dla mnie ciekawe opcje to: Ronney strzeli gola @1,66 ✅ i obie strzelą @1,83 ⛔.
Przyjrzałem się wykazowi meczów Rooneya i jasno widać, że strzela seriami. 5 pierwszych meczów tego sezonu - w każdym co najmniej gol, 8 kolejnych bez bramki, potem znów 3 mecze z bramkami, kolejny raz 4 bez gola i wreszcie 3 z golem. Mowa oczywiście o lidze. Dla mnie ciekawa rzecz. Na dodatek ostatnio 2 gole z Bilbao. Pytanie tylko czy Ferguson go dzisiaj wystawi.

Co do typu na &quot;obie strzelą&quot;, to United nie powinno mieć problemu ze zdobyciem gola, więc skupię się tylko na WBA. Ostatnio bardzo dobra forma strzelecka, przez 7 meczy zdobyli 15 goli. W meczu z Chelsea gola padł dość szczęśliwie, ale trzeba przyznać, że WBA umiało przedostać się pod bramkę Cecha. United co prawda są zdecydowanie lepszym zespołem niż The Blues, ale, mimo wszystko, nie mają defensywy nie do złamania. Dzieje się tak głównie przez kontuzje. Przez ostatnie 2 sezony ich mecze z WBA obfitowały w sytuacje bramkowe dla obu zespołów, co też oba zespoły potrafiły wykorzystać (3 mecze i w każdym bts). Ostatnio De Gea zagrał bardzo dobry mecz z Tottenhamem, co i tak nie ustrzegło United od straty gola, ale podejrzewam że nadal ma problemy z grą na przedpolu. Jedną z głównych broni WBA jest gra przy stałych fragmentach gry i myślę, że tutaj można się spodziewać bramki dla Baggies.

Zresztą United lubią ostatnio tracić bramki, bo w 4 ostatnich meczach tracili co najmniej po golu, choć trzeba też przyznać, że grali głównie z czołówką (Chelsea, Liverpool, Norwich, Tottenham).

W meczu Swansea - City widziałbym również BTTS @1,83. ⛔
Swansea jak wiadomo zawsze gra przyjemną dla oka, ofensywną piłkę, potrafi strzelać gole, nie czuje respektu dla największych &quot;firm&quot; w Anglii. Remisy z Tottenhamem, Liverpoolem, niewielkie porażki z Arsenalem i United, niezasłużona porażka z Chelsea i pogrom w debiucie na City of Manchester Stadium. Jak na beniaminka wyniki dobre. Walijczycy posiadają duży potencjał ofensywny: SInclair, Routledge, Graham i Dyer (ten ostatni nie zagra). Dzisiaj w szeregach City nie zobaczymy Kompany&#39;ego a chyba każdy wie, że Savic go nie zastąpi godnie. W ogóle Kompany na ten moment jest zawodnikiem nie do zastąpienia. Defensywa traci co najmniej połowę wartości bez niego. To jest prawdziwy kapitan. Savic, który go dzisiaj prawdopodobnie zastąpi rozegrał kilka meczy w EPL, ale nie zapadł w pamięć jakimiś świetnymi interwencjami.
Swansea potrafi powalczyć i powinna dzisiaj zdobyć gola. City ostatnio mało traci, ale grał w dużej mierze ze słabiakami. City również powinno strzelić gola, zważywszy na potencjał ofensywny.

Do tego dorzucam:
Swansea over 1,5 @4,00 ⛔
Swansea +1 @1,725 ✅

C 581

czajnol

Użytkownik
Mnie bardzo dziwi tu szukanie jakies niespodzianki w meczu United z WBA i wedlug nie stawianie na remis to czysta wtopa pieniedzy fakt WBA jest teraz w dobrej formie ale wg mnie Diabły wyjda naładowani i bardzo zmotywowani do tego meczu bo zdaja sobie sprawe ze strata punktow mogla by przekreslic mistrzostwo wiekszych kontuzji w United tez nie ma takze no poprostu nie widze niespodzianki. Sam osobiscie stawiam United (-1,5). Pozdrawiam ????

bo86bo 9,2K

bo86bo

Użytkownik
Skład United na mecz z WBA - oficjalny:
Man Utd: De Gea - Jones, Ferdinand, Evans, Evra - Young, Carrick, Scholes, Welbeck - Rooney, Hernandez.
Rezerwowi: Amos, Pogba, Rafael, Park, Giggs, Cleverley, Berbatow.
Skład United według Boba:
De Gea Jones-Evans-Rio-Evra Nani-Scholes-Carrick-Young Welbeck-Rooney
Nie trafiłem tylko z Nanim, dziwne,że nie ma go nawet na ławce... chyba SAF szykuje go na Bilbao. Dziwne także jest to,że na ławce jest Pogba, czyżby Paul został na OT?! A może SAF chce mu pokazać co ten traci :p

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom