>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

28. kolejka Ligue 1 [ 17.03 - 18.03 ]

Status
Zamknięty.
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Kursy za Betsson :

Przed nami kolejne mecze w najwyższej klasie rozgrywkowej we Francji.Najciekawsze spotkanie zaplanowane jest na sobotę wieczór gdzie Les Verts podejmą Olympique Lyon w Derbach Rodanu.Lider z Paryża zagra w Normandii z Caen, zaś Marsylia zagra u siebie z Dijon, czy w końcu gracze z Prowansji odniosą zwycięstwo ? Zapraszam do dyskusji i analiz.

phobos 26

phobos

Użytkownik
Na celownik w tej kolejce, zważywszy na kursy, warto brać oba spotkania obecnych liderów tabelki. A więc:
Nancy - Montpellier
Niewątpliwie w tym sezonie Montpellier radzi sobie o niebo lepiej niż w poprzednim sezonie, ku przypomnieniu powiem że zakończyli sezon 2010/11 na 14 pozycji, odskakując ledwie o kilka punktów od pozycji spadkowej. Niewiele kolejek już zostało, więc trzeba wciąż walczyć o mistrzostwo z PSG, bo moim zdaniem wysoce wątpliwym jest by do walki o 1 miejsce miał ktoś doskoczyć (choć rzecz jasna &quot;pare&quot; remisów czy porażek sytuację może zmienić. Nie mniej jednak - Nancy jest oponentem jak najbardziej do przejścia. Wprawdzie ostatnie mecze mogą nieco mącić w głowie (mam na myśli 2-0 z Lyonem), nie robi to jednak na mnie większego wrażenia, zważywszy że Lyon, trzeba z bólem przyznać, bywa w tej edycji dość chimeryczny. Cóż, w każdym bądź razie trzymam kciuki za przyjezdnych, a kurs wart jest zainteresowania.
Moja propozycja:
▶ Montpellier - 2,25 Betclic

Caen - PSG
Co tu prawić, sytuacja nieco podobna jak wyżej. Atrakcyjny kurs. Naturalnie nie ma czegoś takiego jak pewniak - nawet w przypadku wielkiego Realu czy Barcy, a tym bardziej w Ligue 1. Osobiście zastanawiam się nad zagraniem dubla na oba spotkania, ako w tym przypadku wychodzi mniej więcej na 4,00. W każdym bądź razie polecam oba spotkania do wzięcia pod uwagę. Moja propozycja:
▶ PSG - 1,80 Betclic

M 2,5K

mati89

Forum VIP
Saint Etienne - Lyon
Po odpadnięciu z LM prezes Olympique Jean Michel Aulas powiedział swoim piłkarzom parę gorzkich słów i na efekt nie trzeba było długo czekać - 3 punkty z Lille to na pewno dobry rezultat biorąc pod uwagę to co działo się na murawie bo Lille zasługiwało przynajmniej na remis. Teraz zbliżają się derby Rodanu i mobilizacja będzie jeszcze większa bo wiadomo w jakiej nienawiści żyją kibice obu klubów. Liczę że Garde nie będzie zmieniał zwycięskiego składu i od początku zagra Lisandro Lopez. Po tym co widziałem z Lille Argentyńczyk jest bardzo dobrze dysponowany i obrona Les Verts może mieć z nim niemałe kłopoty. Tym bardziej że rywal Olympique zmaga się z absencjami które mogą zaszkodzić defensywie. Nie zagrają stoper Mignot i defensywny pomocnik Lemoine którego brutalnie w ostatniej kolejce sfaulował Gomis z Valenciennes. Lemoine&#39;a zastąpi Gullavagoui, Mignota pewnie Zouma. Obaj są niedoświadczeni i robią sporo pomyłek co przy takich graczach jak Lisandro, Bastos może być bardzo kosztowne. Ofensywa wygląda dużo lepiej niz obrona. Gdyby Sako miał więcej szczęścia to zamiast trzech poprzeczek w dwóch ostatnich kolejkach miałby trzy gole. Po kontuzji wraca Nicolita i powinien na prawej flance zastąpić Brisona. Wiadomo że ASSE sporo gra skrzydłami a z Rumunem i będącym w formie Sako flanki staną się jeszcze większym atutem. Co więcej Lyon bez pauzującego za czerwony kartonik Lovrena a to właśnie on najlepszym ich zawodnikiem w ostatniej kolejce. Chyba nic więcej nie trzeba dodawać ;) Pamiętam że jesienią na Gerlande Zieloni wcale gorzej nie grali a jednak przegrali 0-2. Miałem pomysł żeby teraz zagrać Saint Etienne dnb ale gra defensywy odstrasza mnie na tyle by pójść w stronę BTSa. Lyon co prawda na wyjazdach gra często piach ale myślę że mając nóż na gardle, bo taka jest aktualna sytuacja z walką o kwalifikację do CL, nie mogą sobie pozwolić na stratę punktów. Tym bardziej w tak prestiżowym spotkaniu. Mecz mi śmierdzi remisem a że oba kluby mają ostatnio kłopoty z defensywą to liczę na remis bramkowy ;)
BTS @ 1,88 Unibet ⛔ // szkoda ale zasłużona wygrana OL

Lille - Valenciennes
Piłkarze Lille z Lyonem zagrali niezłe spotkanie ala mimo to stracili punkty. Szybka bramka dla Olympique ustawiła mecz, później Lille atakowało ale mieli zwyczajnie pecha. Na własnym boisku powtórki z nieskutecznością być nie powinno i liczę że celowniki tym razem będą nastawione bo jest okazja do tego by odskoczyć rywalom konkurującym z zespołem Garcii o kwalifikację do LM. Wygrana gospodarzy wygląda fajnie ale over Lille wydaje się jeszcze lepszym pomysłem. U siebie grają ofensywnie i sporo strzelają - 2 gole z Auxerre, 4 z Bordeaux, 3 z Niceą. Hazard w formie, na Gerlande przyjechał Ferguson i chłopak za mocno sie spiął czego efektem słabszy występ ale generalnie można na niego liczyć ;) Roux też (po części dzięki Lovrenowi) nie może zaliczyć spotkania z Lyonem do udanych. Na pewno obaj i Roux i Hazard będą mocno zdeterminowani żeby przed własną publiką zagrać lepiej. Z tego co widziałem po kontuzji wrócił Tulio z marszu rozegrał niezły mecz. Ciekawe na kogo postawi Rudy Garcia ale wydaje się że Roux jest pewniakiem do grania na szpicy. Over zamiast jednynki bo trochę obawiam się o obronę która od jakiegoś już czasu nawala. Valenciennes na wyjeździe nie powinno się zbyt mocno bronić a biorąc pod uwagę ich dyspozycję strzelecką całkiem możliwe że coś strzelą, ale to tylko lepiej dla overa gospodarzy :p
Lille over 1.5 @ 1,9 Sportingbet ✅

kha1 40

kha1

Użytkownik
Ostatnio takie cuda dzieją się na świecie, że szczerze mówiąc do kuponów podchodze trochę inaczej, niż wcześniej. Z założenia bowiem tłumaczyłem sobie, że typowanie remisów nie ma najmniejszego sensu, tymczasem teraz albo pada właśnie taki rezultat (via Serie A, ostatnio Primera Division) albo widzimy totalną, zupełnie niespodziewaną masakrę. Stąd boję się wybierać Ligue 1, tutaj nie ma właściwie znaczenia, czy jesteś liderem, czy beniaminkiem, masz takie same szanse na sukces.
No, może PSG odeszło od tej filozofii po wejściu szejków...
W każdym razie, wybrałem na dziś trzy starcia, ale absolutnie nie zdziwie się, jeśli będą trzy... remisy.
⚽ AJ Auxerre vs Evian
Bukmacher: Betsson.com
Kursy: 2,10 x 3,20 x 3,50
Komentarz: Cóż, statystyka ostatnich pięciu starć pokazuje, że padnie remis. Tak właśnie grają ostatnio gospodarze. Przyznać jednak muszę, że mimo ich niskiej pozycji w tabeli, absolutnie nie uważam, iż wychodzi im na tych boiskach marnie. Wywieźli punkty z obiektów Rennes i Lille, a to nie lada wyczyn. Co prawda gościom wiedzie się ostatnio lepiej, a ten zreformowany skład przynosi odpowiednie skutki (na 100% się utrzymają), ale po ostatnich występach AJA bardziej byłbym skłonny postawić właśnie na nich, lub ten kolejny, nieszczęsny remis.
⚽ AS Nancy vs Montpellier
Bukmacher:
Betsson.com
Kursy:
3,20 x 3,10 x 2,25
Komentarz:
Tylko Montpellier ma jeszcze szanse zdetronizować PSG. I co prawda absolutnie nie wierzę w to, że mogą to zrealizować, to uważam, że starcie z Nancy wygrać powinni. Są w bardzo dobrej formie, natomiast gospodarze mocno spuścili z tonu. Średnia zdobytych punktów w meczach domowych wynosi u nich ledwo ponad 1, a ich najlepszy strajker, w ostatnich 6 pojedynkach, punktował zaledwie raz... Nie wykorzystanie tej sytuacji przez wiceliderów byłoby straszną katastrofą.
⚽ Caen vs PSG
Bukmacher:
Betsson.com
Kursy:
4,40 x 3,30 x 1,83
Komentarz:
PSG maświetną średnią na wyjazdach, strzela do tego dużo bramek i jest ewidentnie w gazie. Kurs na nich jest szalenie wysoki, i raczej wątpie, aby nie urwali kolejnych trzech punktów. Caen gra teraz słabo, i przewaga ich własnego boiska nie robi tu raczej szczególnej różnicy. Najgorsze w ich przypadku jest jednak strzelanie bramek, ich napastnicy ewidentnie się pozacinali. W ostatnich pięciu meczach, trzech najlepszych strzelców zdobyło tylko trzy bramki.

Otrzymane punkty reputacji: +3
groven 2,2K

groven

Forum VIP
Fc Sochaux - Ogc Nice 2:0
Typ: X2
Kurs: 1.53

Statystyki 3 ostatnich ligowych spotkań

To goście mają stabilniejszą formę, to goście są wyżej w tabeli, to goście według mnie dzisiaj nie przegrają tego meczu. Sochaux owszem w ostatnim meczu powalczyli, lecz trzeba koniecznie dodać, że drużyna z Sochaux wygrała bardzo szczęśliwie, w dużej mierze dzięki fatalnej postawie defensywy rywali. Sochaux dwukrotnie trafiało do siatki przeciwnika po katastrofalnych błędach obrońców Evian. Nice ustabilizowała swoja formę. Zwycięstwa nad Bordeaux i Caen świadczą o tym. W zespole Sochaux od poprzedniej kolejki prowadzi nowy trener Eric Hely. Dlatego piłkarze chcą pokazać się z jak najlepszej strony, ale jest to także plus dla Nice. Bo nowy trener nie zna jeszcze dobrze swojej drużyny. Pod względem meczy u siebie - Sochaux znajduje się na samym dnie. Są najgorzej grającą ekipą Lique 1 na własnym stadionie. Fakt że Nice na wyjazdach nie jest potęgą, lecz ja tutaj bardziej kieruję się ostatnią formą drużyn, niż ogólnymi statystykami.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom