>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

28. kolejka La Liga [17.03 - 19.03.2017r.]

Status
Zamknięty.
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
#1. kolejka. 7. Atletico Madryt - Sevilla FC 16:15 19.03
Typ: Under 1 gol HT @2.05 0.5j b365 (azjan)

Chyba hit kolejki czeka nas w Madrycie na Vicente Calderon. O godzinie 16:15, Atletico Madryt rozpocznie pojedynek z Sevillą o 3. pozycję w lidze.
Atletico, tak jak i Sevilla nie są obecnie w najwyższej dyspozycji. Jednak to Rojiblancos powinni być tutaj stroną przeważającą. Kursy na over idą w górę, ale ja mam w pamięci mecz z zeszłego sezonu, kiedy to Atleti cisnęli cały mecz, ale nie potrafili nic wcisnąć. Sevillę z pewnością zadowoli remis. Gospodarze jak zwykle bardzo dobra postawa w defensywie, a wyjazdowa Sevilla gra monotonnie i wolno, co mogliśmy zauważyć w Leicester. Dzisiaj widzę ich bardziej schowanych za podwójną gardą i czyhających na kontry. Atletico ma problem ze skutecznością i problem, gdy rywal stawia tzw. autobus. Stawiam na azjana, więc jeden gol mnie nie krzywdzi.
Atletico powołania:
Bramkarze: Moyá, Oblak
Obrońcy: Godín, Filipe, Savić, Vrsaljko, Lucas, Juanfran, Giménez
Pomocnicy: Koke, Saúl, Carrasco, Gabi, Thomas, Gaitán
Napastnicy: Griezmann, Torres, Correa, Gameiro

Kadra Sevilla FC:
Sergio Rico, José Antonio Caro, Mariano, Mercado, Lenglet, Carriço, Rami, Escudero, Nzonzi, Iborra, Sarabia, Montoya, Nasri, Franco Vázquez, Correa, Vitolo, Jovetic i Ben Yedder​
#1. kolejka. 8. Deportivo La Coruna - Celta Vigo 18:30 19.03
Typ: obecnie brak (po pojawieniu się składów)

Deportivo zagra bez: Sidnei [22, 0-0] , Fernando Navarro [18, 1-0]. Obaj to wartościowi obrońcy zespołu gospodarzy.
Powołania Celta Vigo:
Sergio, Iván, Hugo Mallo, Fontàs, Pape, Radoja, Bongonda, Pablo Hernández, Guidetti, Iago Aspas, Sisto, Beauvue, Lemos, Jozabed, Hjulsager, Wass, Jonny, Sergi Gómez, Planas, Cabral, Señé, Roncaglia y Rossi.
Trener Berizzo postanowił powołać 23 piłkarzy, co nic nie mówi nam, typującym to spotkanie. Z reguły przed/po meczach w europejskich pucharach zdecydowanie rotował składem, niemniej to są derby, a po drugie - przerwa na mecze reprezentacyjne, które też dadzą złapać oddech większości piłkarzom pierwszej drużyny.
Dlatego myślę, że jednak trener Celestes postawi na najlepszą jedenastkę, która wywalczyła awans w Krasnodarze. Trener swoją postawą nie ukrywa, które rozgrywki są dla niego priorytetem. Ćwierćfinał LE i mecz z Genk, a więc teoretycznie wielka szansa na awans do półfinału, to wielka sprawa dla tego klubu. Trzeba jednak przyznać, że jeśli obie ekipy zagrają jak ostatnio, to nie zobaczymy wielu bramek, bo wielkiej formy nie widać po żadnej ze stron, a skuteczność jest na bardzo niskim poziomie.​
#1. kolejka. 9. Sporting de Gijon - Granada CF 18:30 19.03
Typ: over 7.5 kartki w meczu @2.00 b365 1.5j polecam (bet kolejki IMO)

O 18:30 w Gijon, na El Molinon czeka nas wielkie spotkanie o 6 punktów. Dla jednej z tych ekip bardzo prawdopodobnie zabraknie miejsca w przyszłym roku w La Liga. Na chwilę obecną o jedną pozycję i o 1 punkt wyżej są goście, natomiast ich dyspozycja wyjazdowa stawia przed wielką szansą zespół gospodarzy (przyp. Granada 0-3-11).
Ja natomiast idę w kartki. Obydwie drużyny będą dziś gryźć trawę, to pewne. Co więcej - paru zawodników zespołów mogą mieć chęć wykartkowania się na kolejne mecze. Wszak w następnej kolejce Sporting na wyjeździe zagra z Sevillą (potem u siebie z Malagą, więc mega ważny mecz); natomiast Granada zagra u siebie z Barceloną...
Dzisiaj już sporo piłkarzy Gijonu pauzuje. Bowiem za kartki nie zobaczymy Pichu Culleara (bramkarz), Duje Copa (czołowego strzelca zespołu) i Nacho Casesa. Borja Viguera i Amorebieta są kontuzjowani.
Goście na pewno bez Wakaso, który pauzuje za kartki. Zabraknie też mniej istotnych - Hectora i Ramosa.
Powołania Granada: https://pbs.twimg.com/media/C7M1kH3XwAEzm9M.jpg
Osobiście wyliczyłem 6 zawodników gospodarzy, którzy są zagrożeni pauzą za nadmiar ż/k, w tym Amorebieta, który dziś nie wystąpi.
U gości jedynie Saunier jest zagrożony pauzą.
Wydaje się, że oliwy do ognia dolewa związek, awizując na to spotkanie jednego z sędziów, który zdecydowanie nie boi się pokazywać kartoników koloru żółtego, czy czerwonego:
Javier Estrada:
http://pl.soccerway.com/referees/javier-estrada-fernandez/60734/
Oczywiście komplet widzów potwierdzony przez stronę gospodarzy.
Pragnę jeszcze przypomnieć co się działo rok temu, mniej więcej w tym samym okresie pomiędzy tymi drużynami. Warto dodać, że też obydwie drużyny drżały o awans i mecz był o 6 punktów:
http://pl.soccerway.com/matches/2016/03/03/spain/primera-division/granada-club-de-futbol/real-sporting-de-gijon/2086532/
ps. Wtedy też sędziował Pan Estrada. :cool:
#1. kolejka 10. FC Barcelona - Valencia CF 20:45 19.03
Typ: over 1.5 kartki FC Barcelona @1.75 bwin 1j

Wszystko na ten temat napisał już kolega @Furman19
Barcelona v Valencia
Barcelona powyzej 1.5 kartek @ 1.73 bwiin
Czekalem i czaiłem sie od kilku dni na kartki dla zawodników Barcelony. Dwóch podstawowych zawodników ma idealny moment na wyczyszczenie. Niestety zaden bukmacher nie wystawił samej oferty dla tych Panów, a chodzi mi Messiego i Pique. Następny mecz z Granadą, potem Sevilla, Malaga, Sociedad, Real. Barcelona dla mnie jest najpewniejszym klubem, który kalkuluje i pilnuje tego aby gracze w odpowiednim momencie się wykartkowali ( patrzcie w tym roku w LM, Neymar i Rakitic w przed ostatnim meczu w grupie perfidnie sadził sie do sędziego) i grali w wazniejszych meczach. Do tego moze ktos inny wyłapie kartkę, a linia niska.
Polecam
Co do Pique jestem niemalże pewny, że dostanie żółtko. Messi ? Jest na to szansa, ale też paru innych defensorów może dostać kartkę za przerwanie jakieś korzystnej akcji rywala. Valencia nieco się budzi.
Valencia dziś z osłabioną formacją ofensywną. Zabraknie Naniego, Santi Mina, oraz Rodrigo. Nie zagra również Mario Suarez i Santos.

@@@Ibis - w b365 o7.5 kartek (razem z czerwonymi) @2.00 lepszy kurs.
ps. dla chcących zmniejszyć nieco ryzyko jest azjan over 7 kartek @1.80 b365, przy 7 kartkach zwrot.

Otrzymane punkty reputacji: +63
RBR1one 558,2K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Panowie w meczu Sporting de Gijon - Granada najlepiej karteczki chyba zagrac w Betssonie bo mamy azjana over 7 zoltych kartek po kursie 2.05. Ewentualnie dla lubiacych mniejsze ryzyko azjan over 7 kartek w bet365 po 1.80 tutaj kazda kartka sie liczy nie tylko zolta aczkolwiek ja pobieram te opcje w betssonie. Powodzenia!

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Zagrałem te kartki bo naprawdę fajny typ ale jako że często nie gram kartek, to czy jeśli zawodnik dostanie dwie żółte i tym samym czerwoną to liczy się jako 3 kartki? Chodzi mi o Bet365. Proszę później usunąć.

//
Vidal
:zoltakartka::zoltakartka:????= 3 kartki. Dlatego oferta b365 &gt; uni/betsson, gdzie czerwone się nie liczą.

RBR1one 558,2K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Zagrałem te kartki bo naprawdę fajny typ ale jako że często nie gram kartek, to czy jeśli zawodnik dostanie dwie żółte i tym samym czerwoną to liczy się jako 3 kartki? Chodzi mi o Bet365. Proszę później usunąć.

//
Vidal
:zoltakartka::zoltakartka:????= 3 kartki. Dlatego oferta b365 &gt; uni/betsson, gdzie czerwone się nie liczą.
w Unibecie i bet at home tak samo jak na bet365 licza. na betssonie i bwinie masz zawsze zaklad liczba zoltych kartek i tam tylko zolte licza. o ile sie nie myle na bet365 bezposrednia czerwona kartka jest liczona jako 2 kartki.

K 103

kuchar1988

Użytkownik
La Coruna - Celta Vigo 19.03 18:30

Ide tu w over kartkowy. Statystyki ani ostatnich meczow ani sędziego za bardzo nie przemawiaja za moim typem. Ale patrząc na ostatnie mecze miedzy zainteresowanymi juz sprawa ma sie inaczej.

SEZON 14/15: 6 w Vigo, 8 w La Corunii,
SEZON 15/16: 9 w La Corunii, 8 w Vigo,
SEZON 16/17: 8 w Vigo, ? w La Corunii

Derby to derby. Rzadzą się swoimi prawami. Deportivo podbudowane wygraną z Barcą na pewno u siebie zaatakuje od początku. 8 pkt nad strefą spadkowa wiec to tez nie jest jeszcze pewne utrzymanie. Celta spokojna ligowego bytu, o Europie moze zapomniec (mam na mysli kwalifikacje z ligi), ale w derbach raczej nie odpusci bez walki. WG mnie mecz 2 równych druzyn. Powinno byc gorąco.

Over 6.5 żółtych 2.00✅

bet365maker 35

bet365maker

Użytkownik
Hiszpania Primera Division / Deportivo La Coruna - Celta Vigo
Suma kartek: powyżej 6
Kurs: 1.80
Godzina 18:30

Jeżeli ktoś jeszcze nie wie to dzisiaj o godzinie 18:30 na stadionie Municipal de Riazor odbędą się 113. (jak dobrze liczę) El Derbi Gallego, czyli Derby Galicji pomiędzy Deportivo La Coruna, a Celtą Vigo. Wiele gazet, wielu dziennikarzy i internautów kieruje swoją uwagę na inne dzisiejsze mecze Atl. Madryt z Sevillą i niezwykle ważnym dla obu ekip meczu pomiędzy Gijonem, a Granadą, w którym obie ekipy będą walczyć o utrzymanie w Primera Division, dokładnie tak samo jak w ubiegłym roku. Wydaje mi się, że ten mecz jest odstawiony na dalszy plan, ale mój typ jak i poprzedni jest skierowany na w stronę kartek.
Na początku chciałbym poruszyć kilka czynników wpływających negatywnie na mój typ. Mianowicie, zacznę od arbitra dzisiejszego spotkania, którym jest Juan Martínez Munuera. 4. sezon sędziuje w Primera Division. W sezonie 13/14 zadebiutował i już w tym sezonie dał o sobie poznać i wyrobił sobie nie najlepsze zdanie u kibiców Barcelony, kiedy to przegrali na San Mames 1-0, a Munuera popełnił kilka kuriozalnych błędów na niekorzyść Blaugrany. W tym sezonie pokazał 56 żółtych kartek i ani jednej czerwonej. Sezon 14/15 - 75 żółtych kartek oraz 3 czerwone. Jedna czerwień pokazana w meczu derbowym pomiędzy Bilbao, a Sociedad. Sezon 15/16 był bardzo zbliżony do dwóch poprzednich, gdyż ten arbiter nie prędko sięga do kieszonki. W tym sezonie wyciągnął 77 żółtych kartek i 3 czerwone (co ciekawe, dwie te czerwienie w meczach z udziałem Deportivo i Celty). W obecnym sezonie Pan Munuera wyciąga około 5 kartek na spotkanie, dokładnie 4.40 koloru żółtego. Na pewno nie jest to sprzyjająca informacja wiedząc, że zawodnicy mogą sobie na wiele pozwolić, a kartoniki wyciągane są w późniejszej fazie meczu. Mecze Los Turcos sędziował 6 razy i pokazał 13 żółtych i 1 czerwień. Jeżeli chodzi o ekipę Celty to 16 żółtych i jedna czerwień. Ani razu nie sędziował Derbów Galicji.
Na przestrzeni kilku ostatni lat piłkarze Deportivo grają &quot;czysty&quot; futbol. Nie jest to gra zbliżona do Betisu czy Malagi, a bardziej do Villarealu czy Eibar. Co prawda Los Turcos w tym sezonie oglądają około 2.40 kartki na spotkanie, ale większość z nich jest na obcych stadionach, 24 kartki na własnym boisku). Jeżeli chodzi o Celtę to sytuacja jest nieco bardziej klarowna pod ten typ, bo Celtistas słyną z ostrej gry i nie ma co do tego wątpliwości. Średnio 2.73 kartek na mecz (38 w meczach wyjazdowych). To jest oczywiście sucha matematyka i statystyka oparta na dotychczasowych poczynaniach, po tym spotkaniu na pewno te statystyki pójdą w górę.
Spójrzmy sobie jeszcze na skład Celty. W dzisiejszym meczu nie zagra Beauvue (napastnik), Ruben Blanco (bramkarz) i Daniel Wass (pomocnik). Nie są to żadne mocniejsze osłabienia jeżeli chodzi o grę obronną, bo tacy zawodnicy jak Hernandez, Aspas, Mallo, Roncaglia czy Guidetti oni wszyscy są do dyspozycji trenera Eduardo Berizzo i to właśnie oni są zawodnikami, którzy obejrzeli w tym sezonie najwięcej kartek. W poprzednim sezonie Pablo Hernandez obejrzał ich aż 13 i jedną czerwoną i tym samym stał się niewątpliwym liderem w tej klasyfikacji. Tuż za nim był Gustavo Cabral (9 żółtych i 2 czerwone) oraz Hugo Mallo (9 żółtych). Można by wymienić jeszcze kilku zawodników np. Cabrala czy Castro, którzy grają bardzo ostro i oszczędzają rywali. Po stronie Deportivo za kartki pauzuje dzisiaj Fernando Navarro, który w poprzednim meczu obejrzał żółty kartonik, ale ten który grać dzisiaj musi czyli Raul Albentosa wychodzi od pierwszej minuty i to w nim tkwi nadzieja, bo to właśnie były piłkarz Malagi ogląda najwięcej kartek w szeregach Depor.
Jak dla mnie linia wystawiona tylko i ze względu na arbitra. Nie oszukujmy się, ale jest to facet, który potrafi wyprowadzić kibiców i nie tylko z równowagi. Poniżej przedstawiam 15. ostatnich spotkań tych drużyn z rezultatami dyscyplinarnymi.
23.10.16 8 żółtych
02.04.16 7 żółtych, czerwona
21.11.15 9 żółtych
21.02.15 7 żółtych, czerwona
23.09.14 6 żółtych
15.03.13 6 żółtych, czerwona
27.10.12 7 żółtych, czerwona
15.04.12 7 żółtych
13.11.11 5 żółtych
15.04.07 6 żółtych
19.11.06 7 żółtych, czerwona
29.04.06 7 żółtych, czerwona
17.12.05 6 żółtych, czerwona
15.05.04 2 żółte, czerwona (3:0, więc wynik niekorzystny pod ten typ)
03.01.04 3 żółte (podobna sytuacja, wynik 0:5)
Zespoły nie zawsze podczas Derbów kończył spotkania w komplecie. Dzisiaj jest duża szansa na to, że komuś puszczą nerwy i wyleci z boiska choćby patrząc przez pryzmat pozycji w tabeli Depor. Zajmują 15. miejsce, 8 punktów nad strefą spadkową. Wydaję się to dobry zarobek, ale Deportivo w następnej kolejce jedzie na Mestalla, zmierzyć się z Valencią. Później gra mecz u siebie z Granadą, która też walczy o życie. Następnie, za trzy tygodnie mecz z Sevillą i Malagą, a za kilka dobrych tygodni mecz z Realem Madryt i Sociedad. Nie jest to sprzyjający terminarz i dzisiaj na pewno podopieczni Pepe Meli zrobią wszystko, żeby nie stracić tutaj punktów bo Celta skupia się na Lidze Europejskie, w której zagrają już w ćwierćfinale z Genk.
W Bet at homie można grać over 5.5 kartek @1.50.
Pozdrawiam! ;)

✅ ✅ ✅ ✅ ✅

lukas88 494,3K

lukas88

Forum VIP
19.03.2017 g. 20.45 Barcelona- Valencia
-
Typ: 2 (+3)✅✅✅
Kurs: 1,77
BetVictor
6/10

Barca kontra Valencia na Camp Nou, z całym szacunkiem dla bukmacherów, ale Barca nie gra dziś z Granadą czy innymi ogórkami tylko Valencią, która jest utytułowanym hiszpańskim zespołem, może w obecnym sezonie nie błyszczą ale to mecz tzw. podwyższonej rangi i nawet słabsze chwilowo zespoły mobilizują się na 120%.
Valencia to zawsze ciężki przeciwnik, nie mówię że Barca przy dobrej dyspozycji dnia nie sypnie im manity, ale kursy 1,10-1,15 na tego typu spotkanie to da mnie jakaś kpina. Stąd też idę w +3 w stronę nietoperzy, bo może być 5-0 a róenie dobrze może być 2-1 czy remis. Barca już miała przed tygodniem zdemolować La Corunę, w co sam ślepo wierzyłem jako kibic Realu.

Wczoraj Królewscy ograli basków na ich terenie i barca stanie na rzęsach by ten mecz wygrać, czy wygra większą różnicą bramek niż 3??? Szczerze mówiąc wątpię i polecam typ.​

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom