>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

28 kolejka Ekstraklasy [16-17.05.2009r.]

Status
Zamknięty.
M 0

mario145

Użytkownik
Pary jakie spotkają się w ramach 28 kolejki

kursy by Unibet

Walka o mistrzostwo wciąż trwa. W tej kolejce drużyny zajmujące pierwsze trzy miejsca zagrają z teoretycznie słabszymi drużynami, które (oprócz Lechii) nie walczą już o nic. Czy jednak liderzy uporają się z nimi czy może dojdzie do zmiany na fotelu lidera? Również na dole tabeli sytuacja wygląda interesujaco. Już na inaugurację kolejki Arka Gdynia będzie podejmowac inny, zagrożony spadkiem klub - a dokładniej Ruch Chorzów. Która drużyna wyjdzie z tego pojedynku zwycięsko i oddali od siebie widmo spadku?
Zapraszam do dyskusji i analizy spotkań ;)

M 0

mario145

Użytkownik
Witam.
2009-05-16
Górnik Zabrze-Odra Wodzisław na 1 @2.00 5/10 unibet

Tutaj znowu strasznie sie Unibet wychylil, akurat tutaj to kazdy wie jaka jest sytuacja Gornik mecz o zycie, a Odra jak ostatnio wygrała z Cracovia to tak sie cieszyła jakby zdobyla Mistrzostwo Polski ???? no ale wiadomo tamty mecz byl dla nich ważny bo raczej 32 pkt to juz jest utrzymanie, tak bylo w poprzednich latach i mysle ze teraz tez tak bedzie. Jesli chodzi o Gornik to raczej u siebie zdobywal punkty i teraz tez moim zdaniem zdobedzie, publicznosc za nimi tym bardziej ze w nastepnej kolejce jada do cracovi i to bedzie mecz o utrzymanie, bo ostatni mecz Gornik tez gra z polonia warszawa u siebie a juz moze byc tak ze Polonia o nic i te 3 pkt Gornik zdobedzie mysle ze cel maja jeden w tych 3 meczach 7 pkt!! co chyba da im utrzymanie albo baraz w najgorszym przypadku.Ja jakbym mial dac kurs na ten mecz to bym dal z 1.60

pozdrawiam mario

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
&quot;Badania przeprowadzone u Marcelo nie wykazały urazu mięśniowego, w związku z tym już od wtorku będzie on brał udział w treningach drużyny. Radosław Sobolewski natomiast ma, zgodnie z naszymi wczorajszymi informacjami, silnie stłuczony miesień czworogłowy w okolicy przyczepu stawu kolanowego. &quot;Sobol&quot; urazu doznał już na początku meczu z Legią, ale zdecydował się na dalszą grę i dopiero na krótko przed zejściem z boiska uznał, że nie jest w stanie kontynuować już gry na najwyższych obrotach. Już dziś jednak Sobolewski zapewniał, że do czasu meczu w Łodzi stanie na nogi i będzie gotowy zagrać z ŁKS-em.

M. Górski
Biuro Prasowe Wisły Kraków SA&#39;

Czyli tak jak sie spodziewalem, byly to urazy miesniowe wiec wymaga to jednego czy dwoch dni lzejszego treningu i dobrego rozmasowania. Boguski bedie pauzowal prawdopodobnie okolo 2 tygodni. LKS praktycznie zapewnil sobie juz utrzymanie. Najwiekszymi przeszkodami dla Wisly bedzie to ze jest w LKSie kilku zawodnikow grajacych bardzo twardo, Wisla to jeden z bardziej technicznych zespolow w polsce, a takie zespoly nie przepadaja za tak twarda gra (czasami wrecz brutalna) jaka prezentuje chocby Hajto. No i jeszcze osoba Bodzia W. ktory Lodzianom wybronil remis w Krakowie w poprzedniej rundzie. Mysle jednak ze Wislacy doskonale wiedza o co teraz graja, do tego maja doswiadczenie w grze o majstra i ten mecz pewnie wygraja. Licze na przebudzenie Brozka, obrona LKS jest duzo slabsza od obrony Legii i mysle ze Pawel to wykorzysta, bedzie mial napewno wiecej miejsca i swobody. Dla mnie pewne zwyciestwo Wisly sie szykuje. Kurs w okolicy 1,6 (Fortuna) nie powala ale juz za hc ten sam buk placi 2,55 co moim zdaniem jest dobra inwestycja pomimo slabej jak do tej pory gry Bialej Gwiazdy na obcych boiskach.

D 5

devil13england

Użytkownik
Jak dla mnie bardzo ładnie zapowiada się ta kolejeczka.
Chciałbym tutaj cos przedstawic.
Otóz zaczne od 24 kolejki jak zawsze 8 meczy i tylko Wisła i Legia wygrywaja na wyjezdzie reszta spotkan remisy i wygrane gospodarzy w tym Gornika broniacego sie przed spadkiem
25 kolejka 2 zwyciestwa wyjazdowe Piasta z ŁKS-em i Belchatowa ktory walczy o europejskie puchary reszta remisy i wygrane gospodarzy w tym wygrana Piasta i Lechii broniacych sie przed spadkiem

26 kolejka tylko broniaca sie przed spadkiem Odra wygrywa na wyjezdzie reszta remisy i wygrane gospodarzy w tym wygrana Gornika i Cracovi broniacych sie przed spadkiem

27 kolejka juz coraz lepiej tylko Lech wygrywa na wyjezdzie gdyz walczy o mistrza a gospodarze tylko jeden remis reszte zwyciestwa w tym Wisly walczacej o mistrza Poloni Bytom ŁKS-u i Odry

28 kolejka?????????wydaje mi sie ze strasznie podobnie
a wiec tak po krotce:
Arka - Ruch tutaj czas najwyzszy sie obudzic Ruch juz to zrobil ogrywajac dwa razy Legie i bedzie chyba na tyle czas na Arke uklad jak marzenie 2 mecze u siebie 6pkt i powinno wystarczyc na zostanie w lidze ale ja stawial bym 1x

Piast - Śląsk
Slask bedzie po finale pucharu ligi Piast potrzebuje mysle okolo 3pkt do utrzymania ostatnio u siebie prezentuja sie calkiem calkiem jak dla mnie 1x z pocalowaniem reki

Legia - Polonia Bytom
tutaj zdecydowana 1 ale tez zaryzykowal bym over 2,5 -&gt;POZOSTAŁA CZĘŚĆ EDIT BY TBM

Lech - Lechia zdecydowane 1 no bo przeciez pyry jeszcze na mistrza maja szanse a Lechia mam nadzieje ze w 29 kolejce urwie potrzebne punkty do utrzymania Wisle ????

Gornik - Odra 1 Gornik jak Gornik zbliza sie 27 - 28 kiolejka i wygrywaja z wszystkimi i zostaja w lidze hehe tak tez bedzie pewnie i teraz Odra to zawsze byl Janosik naszej ligi dobrym bogatym zabierala biednym oddawala

ŁKS - Wisła tutaj bym skusil sie na 1x Łks pokazal ze potrafi zagrac z najlepszymi i w krakowie juz punkty jesienia urwal ale jak dla mnie NO BET gdyz nigdy nie gram krakowian

Cracovia - Belchatow tutaj sprawa troche ciezka Cracovia wykartkowana i to bedzie mecz prawdy wygrana podniesie ich na duchu i da nadzieje na pozostanie w ekstraklasie z drugiej strony Belchatow ktory walczy o 4 miejsce a wiec i moze o Europejska lige bo jak wiemy jesli Lech wygra Puchar Polski i zajmie w lidze miejsce 1-3 a pewnie zajmie to 4 ekipa zagra rowniez w Europejskiej lidze No BET

Jagiellonia - Polonia
Tutaj mozna sie pokusic o 2 gdyz Polonia walczy rowniez o 4 miejsce a Jaga ostatnio pogrywa cos slabiej

T 10

tosiek

Użytkownik
Spotkania NO BET?
ŁKS Łódź - Wisła Kraków
Typ: 2 (+1,5/-1,5)

Cracovia - GKS Bełchatów
Typ: X/2 HT/FT

Jak devil13england wcześniej określił powyższe spotnania o charakterze NO BET to wcale nie są, tylko czasem trzeba używać głowy, a nie z góry odpuszczać. :zy3ou: Jak dla mnie typy bardzo prawdopodobne. Cracovia często remisuje u siebie do przerwy (sprawdźcie w statystykach), Bełchatów jest na fali i ma o co walczyć, choć trzeba zaznaczyć, ze Cracovia podejmie walkę. Wisła musi wygrać. W przeciwnym wypadku mistrzostwo przepada, a byłaby wielka szkoda. Skorża znajdzie patent na ŁKS. Mało jest takich trenerów jak on :-D Piłkarzom tez zależy i uważam, że się przyłożą do tego meczu. ŁKS pewny utrzymania i z problemami finansowymi.

Acha i na koniec krótka uwaga co postu devil13england. Na twoim miejscu nie faworyzowałbym tak Legii. Wiosną grają dno i nie trzeba być geniuszem, żeby to zauważyć. To jest właśnie spotkanie NO BET optymisto :zy3ou:

legia 122

legia

Użytkownik
ŁKS Łódź - Wisła Kraków
Cracovia - GKS Bełchatów
Jak devil13england wcześniej określił powyższe spotnania o charakterze NO BET to wcale nie są, tylko czasem trzeba używać głowy, a nie z góry odpuszczać. :zy3ou: Jak dla mnie typy bardzo prawdopodobne. Cracovia często remisuje u siebie do przerwy (sprawdźcie w statystykach), Bełchatów jest na fali i ma o co walczyć, choć trzeba zaznaczyć, ze Cracovia podejmie walkę. Wisła musi wygrać. W przeciwnym wypadku mistrzostwo przepada, a byłaby wielka szkoda. Skorża znajdzie patent na ŁKS. Mało jest takich trenerów jak on :-D Piłkarzom tez zależy i uważam, że się przyłożą do tego meczu. ŁKS pewny utrzymania i z problemami finansowymi.
Acha i na koniec krótka uwaga co postu devil13england. Na twoim miejscu nie faworyzowałbym tak Legii. Wiosną grają dno i nie trzeba być geniuszem, żeby to zauważyć. To jest właśnie spotkanie NO BET optymisto :zy3ou:
uwielbiam takie stwierdzenia &quot; Wisła musi wygrać &quot; teraz musi a na jesieni nie musiała remisując u siebie 0:0 z ŁKSem ??? Lech Poznań też nie musiał wygrać z ŁKSem u siebie ??? Polonia u siebie nie musiała wygrać z ŁKSem ??? skończyło się na 1:3 a więc demolką Polonii . dodam do tego że Legia się męczyła do 93 minuty a ŁKS grał mocno rezerwowym składem...
ale skoro Wisła musi to biegnij to grać bo Ci jeszcze kurs poleci z 1.6 na 1.5 ...

kursy ustawione na Wisłe to jest lep na frajerów , ja poczekam do soboty aż cała masa gamoni zacznie to masowo grać i kursy jeszcze będą bardziej przeszacowane niż obecnie i wtedy dam 1x

M 0

mesjasz

Użytkownik
Ja też nie rozumiem optymizmu cd do Wisły. Ile razy dane kluby &quot;musiały&quot; wygrać a nie wygrały? mało? Owszem bardziej prawdopodobne jest że Wisła Wygra ale pozwole sobie zauważyć że Wiśle ŁKS niekoniecznie się podoba.

W zeszłym sezonie padły wyniki 0:1 w łodzi i 5:2 w Krakowie. Pierwszy mecz to fart Wisły. To co na początku meczu zrobił napastnik ŁKS (nie pamiętam który) to jest giga piwo w porównaniu z tym co obecnie kiksuje Chinyama. Potem fartowna główka pod koniec meczu i 0:1 dla Wisły.... w następnym meczu do przerwy 0:2 dla ŁKSu. I dopiero po wejściu Paulisty Wisła zaczęła grać ale obecni zawodnicy jemu nie dorstają do pięt.

W obecnym sezonie 0:0 w Krakowie po owszem lepszej grze Wisły ale i groźnych akcjach ŁKSu.

Dlatego nie rozumiem czemu tu widzicie Wisłę w roli takiego bitego faworyta. Bo na mistrza idzie? W obecnym sezonie gdzie każdy zespół jest cholernie ciężko ograć to nie jest argument.

A Legia mimo iż gra żałosną piłkę to z Bytomiem powinna sobie postrzelać 3-4 gole

goly78 17

goly78

Użytkownik
Typowy obiektywizm .........że Wisła musi wygrać to nie wygra ???? , że LEgia musi wygrac to postrzela sobie 3-4 bramki ???? .Obawiam sie ze Wisła może mieć łatwiejszy mecz w Łodzi niz Legia u siebie z Polonią.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
???? Legia sobie postrzela 3-4 bramki , nie ma co stwierdzenie pierwsza klasa. Poloniści z Bytomia to wcale nie są słabi kopacze mimo że nie mają kasy to nadrabiają ambicją a &quot;gwiazdki&quot; Legii grają padake na wiosne. Z ŁKS wygrali mega fartem , normalnie fuks jak nie wiem co, nie potrafie zrozumiec jak mógł Sierant tak uderzyc przeciez nawet nikt go nie atakowal , ale .... :p ( nie kończe nawet ). W Krakowie potem Legia co pokazała? Antytalent Chinyame , przecież jak on będzie królem strzelców to przegięcie normalnie. Jak on z metra nie potrafi trafic do &quot;pustaka&quot; :!: To jest rasowy napastnik ? Dobre sobie.

Jedynym zmartwieniem Wisły będą osłabienia po meczu z Legią , która grala ostro , i wyeliminowala Boguskiego, Sobola i Marcelo. Braki na pierwszy rzut oka są drastyczne ale spójrzcie kto siedzi na ławce obok SKorży. Ciężko będzie skonstruowac linie defensywną, ale przednie formacje beda wyglądac dobrze.
Otóż w bramce nie do ruszenia Pawełek. W obronie Singlar pewnie na prawej, a w środku Głowacki , Diaz( Podejrzewam że zostanie cofnięty do obrony) i Piotr Brożek na lewej. W pomocy przecież dalej jest duży wybór chociaż brak Sobolewskiego i Boguskiego to spora strata ale Łobodziński, Małecki, Cantoro, Jirsak czy Zieńczuk spod ogona sroce nie wypadli i udowodnią że grac potrafią. W ataku oczywiście Paweł Brożek i Ćwielong.
ŁKS ma problemy finansowe, nie trenowali jakiś okres bo strajkowali. WIsła ten mecz wygra, i bardziej mnie zdziwi tutaj brak ich wygranej aniżeli w meczu na Łazienkowskiej .

Bez napinki ;)

goly78 17

goly78

Użytkownik
Gdzie ja napisałem ze mecz w Łodzi to bedzie łatwy mecz dla Wisły ??
Napisałem że może być łatwiejszy niż dla Legii mecz z Polonią Bytom.
Robson ......Marcelo i Sobolewski zarają na pewno w Łodzi . Wiec tylko brak bedzie Boguskiego . Prawdopodobie zastąpi go Pepe Ćwieląg ktury chociaz jest słabszy od Rafała to jednak też potrafi narobic &quot;szumu&quot; .

Robson// Ok dzięki za info , nie spradzałem nawet tego o Sobolu i Marcelo nigdzie , pisałem z głowy. Jak widac nie miałem racji. A co do Ćwielonga to dokładnie robi on dużo &quot;szumu&quot; znajduje się na pozycjeach ale brakuje troche wykończenia, ale jest przydatny bardzo.To jak będą grali Marcelo i Sobolewski to przecież WIsla ma komfort i ten mecz poprostu wygra. Może nie będize to 3-0 ale jakiekolwiek zwyciestwo cieszy przeciez. Ale tylko Legia wygrywa po 4-0 z Bytomem ...

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Moze i ja się wypowiem do tego meczu.
Hasła w stylu Wisła &quot;musi wygrac &quot; są nawet na miejscu. Trenerzy jak i piłkarze wiedzą, że są im potrzebne kolejne punkty by myslec o tytule. Dlatego możemy byc pewni ze zagrają w 100% skoncentrowani i zmobilizowani. I ... to chyba wszystko na temat &quot;musi wygrac&quot;. Jak wiemy Biała Gwiazda nie wyjdźie na na boisko by zagrac z zespołem XYZ z V ligi tylko z drużyną, która zajmuje 7 miejsce w lidze. A to może jest jakiś przypadek? To żeby było ciekawiej gdyby popatrzec na 10 ostatnich spotkań to jest nawet na 5 miejscu. Wisła również prowadzi. Jednak chcę tu pokazac, że Wiślacy nie będą mieli prostego zadania - wyjdą, kopną kilka razy piłkę i wygrają 0:3. ŁKS ma wprawdzie problemy finansowe ale piłkarze nie myślą o tym w trakcie meczu. Kolejny punkt na korzysc gospodarzy to fakt, że grają o praktycznie o nic dlatego podejdą do spotkania na większym luzie w przeciwieństwie do Wiślaków, którzy wiedzą, że &quot;muszą wygrac&quot;. Co do wyników ŁKSu to grają oni w kratkę. Potrafią zremisowac z Lechem by zostac rozgromionym przez Jagiellonię. Ostatnie spotkanie to zwycięstwo nad Górnikiem Zabrze, który też &quot;musiał wygrac&quot;. Co do Wisły, to lubią oni przeplatac zwycięstwa remisami. Ostatnio zwycięstwo nad Legią, wcześniej remis z Piastem itd. Ostatni ligowy pojedynek obu ekip zakończył się podziałem punktów (0:0). Czy teraz oba zespoły również powtorzą ten wynik? Bardzo możliwe, że tak. A jak będzie to oczywiscie wyjaśni się na boisku ;)

D 5

devil13england

Użytkownik
ŁKS Łódź - Wisła Kraków

Cracovia - GKS Bełchatów

Bełchatów jest na fali i ma o co walczyć, choć trzeba zaznaczyć, ze Cracovia podejmie walkę. Wisła musi wygrać. W przeciwnym wypadku mistrzostwo przepada, a byłaby wielka szkoda.

A Cracovia wylozy sie na boisku i beda lezec i kwiczec bo ty bedziesz stawial na Belchatow ???? co do Legii to napewno jest to pewniejsze spotkanie niz Wisly w Lodzi ???? nie tylko Wisla walczy o mistrza a Legia racja gra dno ale skas ta druga pozycje ma!A skad??Zobacz jak graja u siebie:spokodfhgfh:

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Zostały 3 kolejki do konca i kazdy wie o jaką stawke gra, ŁKS można powiedzieć ma już zapewniony byt ma 6pkt przewagi nad strefą barażową (za ŁKS-em jest sporo par które grają ze sobą w ostatnich kolejkach wiec przy potencjalnych porażkach Łodzianie już się utrzymali) sytuacja w klubie tez wesola nie jest i moze dojsc do strajku.
Wisłą wiadomo gra o majstra więc sama determinacja do zdobycia punktów jest po stronie Wisły nie wspominając o pozostałych aspektach;)
Podobnie można przedstawic sytuacje Legii która raczej roznieszie Polonie B.. dwie porazki z rzędu przed koncem sezony lecąc na możliwego majstra raczej mało prawdopodobne....
Cięzko w tej kolejce moze mieć Lech Poznan..Lech którego nalezy jasno stwierdzić forma juz dawno przekroczyła termin ważności...jednak moja prognoza się sprawdzila na koncu dostali zadyszki (szkoła Smudy dała sie we znaki)

buzero 59

buzero

Użytkownik
gdyz nigdy nie gram krakowian
to moze zacznij wreszcie grac na Wisłę to będziesz trafiał.....hahaha

jeżeli chodzi o tą kolejkę to uważam że Wisła wygra ten mecz do zera.....1-0 lub 2-0 czemu Łks jest już prawie pewien utrzymania moze ktos powie ze ma tylko 6 pkt przewagi nad strefa spadkowa ale prosze zauwazyc między łks a strefą spadkową jest jeszcze 6 innych zespołów z mniejszą ilością pkt....

Należy także zwrocic uwagę że ŁKS boreyka się z problemami finansowymi co na pewno nie wpływa korzystnie na zespół...

kurs może i nie wysoki ale w mi9arę pewny....ważne że wracają sobol i marcel..... bo bez nich bym nie grał ...

tbm 642

tbm

Forum VIP
W tej kolejce popieram typ na Górnika Zabrze ;)

W meczu z ŁKS-em widoczny był brak wiary w odniesienie sukcesu u części piłkarzy ekipy trenera Kasperczaka. Naprawdę nie mam pojęcia z czego to wynikało. Doskonale zdaje sobie sprawę, z tego, że niby Górnik miał grać ładnie i szybko wydostać się ze strefy spadkowej i z tego powodu wielu typerów już na niego nie stawia, ale ja po raz kolejny zatypuję domową wygraną Zabrzan. Wiemy, że nóż na gardle itp. ale stadion przy Roosvelta w ostatnich kolejkach stał się niezwykle pomocny dla Górników, którzy grają na nim o klasę lepiej niż na wyjazdach i co istotne w każdym z tych ostatnich spotkań wykazywali na nim duże zaangażowanie w grę. Odra po ubiegłotygodniowej wygranej tymczasowo może odetchnąć, w środku tygodnia Wodzisławianie włożyli sporo serca w finałowy mecz Pucharu Ekstraklasy jednak nie zakończył się ich powodzeniem. Morale w drużynie więc spadły, a dodając do tego wspominany fakt przewagi nad strefą spadkową nie jestem pewien czy aby na pewno Odra będzie wstanie zdziałać wiele w meczu przeciwko Górnikowi. I choć co prawda nie w głowie każdego piłkarza, ale przynajmniej niektórych moim zdaniem może pojawić się przekonanie, że meczu w Zabrzu wygrać się nie da, bo Górnik musi, bo my przegraliśmy finał Pucharu Ekstraklasy, bo mamy przewagę nad strefą spadkową... Większe zaangażowanie w grę, to powinno być po stronie Górnika, którego zwycięstwo typuje.
Mój typ: Górnik Zabrze - 1,65 w Tobet (7/10)

ŁKS zaskakuje mnie w tej rundzie in plus, ale warto zauważyć, że Wisła jest drużyną, która w każdym meczu potrafi stwarzać sporo sytuacji bramkowych oraz oddaje dużo strzałów na bramkę przeciwnika (bodajże najwięcej biorąc pod uwagę wiosnę). Faworytem jest Wisła, ale może i faktycznie granie w tej fazie sezonu typów na gości po stosunkowo niskich kursach nie jest dobrym pomysłem.

Legia mnie rozczarowuje swoją grą. Forma ekipy trenera Urbana jest strasznie nierówna. Czasem zagrają dobry mecz, a innym razem wypadają kompletnie bezbarwnie. Ja Legii po 1,25 nie ruszam.

Lech? Smuda mówi, że jego ekipa się przebudziła i najtrudniejszy mecz ma już za sobą. Z faktem, że się przebudziła i grała na wysokim poziomie to się zgadzam, ale czy najtrudniejszy mecz za sobą ? Za tydzień z Polonią w Warszawie może być ciężej ;) A z Lechią ? Lechia jest groźna, ale głównie na własnym stadionie. Czas na wygraną Kolejorza przed własną, wymagającą publicznością.
Mój typ: Lech Poznań - 1,27 w Tobet (8/10)

Warto też zauważyć, że coś nie tak dzieje się z ekipą Jagielloniiodkąd zapadła decyzja o 10 punktowej karze w przyszłym sezonie. Nie wiem jaki wpływ miało to wydarzenie na postawę zawodników, ale coś trener Probierz wspominał w jednym z wywiadów, że atmosfera w drużynie się pogorszyła i nie wszyscy myślą o zdobywaniu punktów jeszcze w końcówce tego sezonu. Niby bilans Jagi na własnym stadionie wygląda solidnie, ale Polonia ciągle ma szanse na europejskie puchary, a Bełchatów broni nie złożył... remis lub wygrana Polonii ? Chyba typ najbardziej realny.

Mój kupon:
Górnik Zabrze - 1,65
Lech Poznań - 1,27
AKO: 2,10

sutek 79

sutek

Forum VIP
Popieram TBM, również myślę ze zarówno Górnik jak i Lech wygrają. Górnik jeśli tego meczu nie wygra spadnie z ligi według mnie. Odra już jedną nogą się utrzymała, tylko matematycznie mogą spaść. Górnik u siebie grajac z Odrą poprostu musi wygrać co do tego meczu nie znam innego określenia jak &quot;Górnik ten mecz musi wygrać&quot;. Lech gra u siebie wciaż się liczy w walce o &quot;majstra&quot; gra z Lechią która na wyjazdach gra bardzo słabo, Lech dawno nie wygrał wysoko przed wlasną publicznością i wydaje mi się że Lechici polegną przy Bułgarskiej.
W meczu Cracovi z Bełchatowem przymierzam się do overa, Cracovia bardzo słabo prezentuje się w defensywie a w Bełchatowie wiemy kto strzela bramki jak na zawołanie... ;)

celahim 4

celahim

Użytkownik
to zes teraz zapodał normalnie ???? leszek wygra tutaj co najmniej 2 bramkami, mozna stawiac w ciemno handi -1 ????
polecam ten typ
Sutkowi zabrakło po prostu jednej literki, chodziło mu o to, ze to Lechiści polegną przy Bułgarskiej.;-) Swoją drogą również na podbicie AKO polecam ten typ.

Myślę jeszcze o jutrzejszym spotkaniu Arki z Ruchem. Gdynianie pod ścianą, ale oglądając ich dwa poprzednie mecze trzeba przyznać, że ich forma jest lepsza niż wcześniej. Ze Śląskiem mieli dużo szczęscia, jednak to, co los dał wtedy, zabrał w Bytomiu. Z Polonią zagrali bardzo dobry mecz, byli od Polonii znacznie lepsi, a porażkę zawdzięczają tylko temu, że Bóg jest od kilku lat Polonistą, bo cuda się tutaj dzieją w każdym sezonie;-)

Byłbym skłonny zaryzykować jutro typ na Arkę, Ruch może dodatkowo być podświadomie w finale Pucharu Polski. Wiadomo, że to utrzymanie ligi jest dla nich priorytetem, ale bądźmy szczerzy. Dla tych piłkarzy to może być jedyna szansa a w życiu na wygranie czegokolwiek dużego, wzniesieniu pucharu i w końcu zagraniu w Europejskich Pucharach. Jest szansa, ze będą troche rozproszeni w czasie meczu, stawiam więc jutro na Arkę.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
ja to bym tak nie szalał ale Lech wygra conajmniej 2 bramkami, już gorsze druzyny witały na Bułgarską i wywoziły punkty i to w okresie w którym raczej nie powinny ;)
Zresztą juz były podobne rodzynki ala Arka, Ruch czy ŁKS nie wiem czym im Lechia odstepuje a Lech chyba wygrywal z nimi na wyjazdach

T 10

tosiek

Użytkownik
jeżeli chodzi o tą kolejkę to uważam że Wisła wygra ten mecz do zera.....1-0 lub 2-0 czemu Łks jest już prawie pewien utrzymania moze ktos powie ze ma tylko 6 pkt przewagi nad strefa spadkowa ale prosze zauwazyc między łks a strefą spadkową jest jeszcze 6 innych zespołów z mniejszą ilością pkt....

Należy także zwrocic uwagę że ŁKS boreyka się z problemami finansowymi co na pewno nie wpływa korzystnie na zespół...

kurs może i nie wysoki ale w mi9arę pewny....ważne że wracają sobol i marcel..... bo bez nich bym nie grał ...
Całkowicie się z tobą zgadzam. Uważam, że ten temat (pomijając sensowne posty modów) zamienia się w kłótnie sympatyków poszczególnych drużyn. Wiadomo, że Wisła ma już wytyczone cele i musi się ich sciśle trzymać. Mistrzostwo Polski to nie jest stawka, gdzie można sobie pozwolić na utratę wyjazdowych punktów. Dla mnie komplet punktów pojedzie do Krakowa. A wy dalej grajcie Legię i Lecha - drużyny, których forma chwieje się z kolejki na kolejkę... ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom