W tej kolejce popieram typ na
Górnika Zabrze
W meczu z ŁKS-em widoczny był brak wiary w odniesienie sukcesu u części piłkarzy ekipy trenera Kasperczaka. Naprawdę nie mam pojęcia z czego to wynikało. Doskonale zdaje sobie sprawę, z tego, że niby Górnik miał grać ładnie i szybko wydostać się ze strefy spadkowej i z tego powodu wielu typerów już na niego nie stawia, ale ja po raz kolejny zatypuję domową wygraną Zabrzan. Wiemy, że nóż na gardle itp. ale stadion przy Roosvelta w ostatnich kolejkach stał się niezwykle pomocny dla Górników, którzy grają na nim o klasę lepiej niż na wyjazdach i co istotne w każdym z tych ostatnich spotkań wykazywali na nim duże zaangażowanie w grę. Odra po ubiegłotygodniowej wygranej tymczasowo może odetchnąć, w środku tygodnia Wodzisławianie włożyli sporo serca w finałowy mecz Pucharu
Ekstraklasy jednak nie zakończył się ich powodzeniem. Morale w drużynie więc spadły, a dodając do tego wspominany fakt przewagi nad strefą spadkową nie jestem pewien czy aby na pewno Odra będzie wstanie zdziałać wiele w meczu przeciwko Górnikowi. I choć co prawda nie w głowie każdego piłkarza, ale przynajmniej niektórych moim zdaniem może pojawić się przekonanie, że meczu w Zabrzu wygrać się nie da, bo Górnik musi, bo my przegraliśmy finał Pucharu
Ekstraklasy, bo mamy przewagę nad strefą spadkową...
Większe zaangażowanie w grę, to powinno być po stronie Górnika, którego zwycięstwo typuje.
Mój typ: Górnik Zabrze - 1,65 w Tobet (7/10)
ŁKS zaskakuje mnie w tej rundzie in plus, ale warto zauważyć, że Wisła jest drużyną, która w każdym meczu potrafi stwarzać sporo sytuacji bramkowych oraz oddaje dużo strzałów na bramkę przeciwnika (bodajże najwięcej biorąc pod uwagę wiosnę). Faworytem jest
Wisła, ale może i faktycznie granie w tej fazie sezonu typów na gości po stosunkowo niskich kursach nie jest dobrym pomysłem.
Legia mnie rozczarowuje swoją grą. Forma ekipy trenera Urbana jest strasznie nierówna. Czasem zagrają dobry mecz, a innym razem wypadają kompletnie bezbarwnie. Ja Legii po 1,25 nie ruszam.
Lech? Smuda mówi, że jego ekipa się przebudziła i najtrudniejszy mecz ma już za sobą. Z faktem, że się przebudziła i grała na wysokim poziomie to się zgadzam, ale czy najtrudniejszy mecz za sobą ? Za tydzień z Polonią w Warszawie może być ciężej
A z Lechią ? Lechia jest groźna, ale głównie na własnym stadionie. Czas na wygraną Kolejorza przed własną, wymagającą publicznością.
Mój typ: Lech Poznań - 1,27 w Tobet (8/10)
Warto też zauważyć, że coś nie tak dzieje się z ekipą
Jagielloniiodkąd zapadła decyzja o 10 punktowej karze w przyszłym sezonie. Nie wiem jaki wpływ miało to wydarzenie na postawę zawodników, ale coś trener Probierz wspominał w jednym z wywiadów, że atmosfera w drużynie się pogorszyła i nie wszyscy myślą o zdobywaniu punktów jeszcze w końcówce tego sezonu. Niby bilans Jagi na własnym stadionie wygląda solidnie, ale Polonia ciągle ma szanse na europejskie puchary, a Bełchatów broni nie złożył...
remis lub wygrana Polonii ? Chyba typ najbardziej realny.
Mój kupon:
Górnik Zabrze - 1,65
Lech Poznań - 1,27
AKO: 2,10