Hertha - Fortuna X2 @1,91 Fortuna Luźno, szkoda tylko, że czysto nie pograne
Już tydzień temu pisałem, że granie przeciwko
Fortunie na zespół w poważnym dołku po @1,6 to kiepski pomysł. Dziś sytuacja podobna, tylko zespół w większym dołku i z mniejszym potencjałem. Do tego osłabiony brakiem Ibisevicia i też już bez specjalnych celów na ten sezon.
Fortuna bo dobrej wiośnie niemal zapewniła sobie utrzymanie. Remis usatysfakcjonuje oba zespołu i też jest to dla mnie najprawdopodobniejszy scenariusz.
Schalke - Eintracht 2 @2,26 Fortuna Dużo szczęścia, tak jak mówiłem, było ciężko
Jedyne, czego obawiam się, to tej masówki
Choć podobnie było w zeszłym tygodniu na over Hoffenheim - Bayer, a było luźno. Więc i tym razem stawiam. Generalnie wszyscy piszą o fatalnej formie Schalke, ale oczywiście nikt nie raczył wspomnieć (bo na flashscore tego nie ma), że zmienił im się trener. Pod Steevensem coś drgnęło, niezły mecz z Lipskiem, wygrana z Hannoverem. Piłkarze też sobie chwalą, przede wszystkim to, że mają więcecj treningów z piłką. Niewiele, ale zawsze coś. Frankfurt niesamowita seria zwycięstw, przybliżająca ich do gry w
LM w przyszłym sezonie. Bardzo temnu zespołowi kibicuję. Oby tylko nie poczuli się za pewnie. W dodatku grają bez Hallera, który ma problemy z brzuchem. Więc może to nie być tak łatwe, jak tutaj wszyscy piszą.
Bayer - Lipsk Jak wyżej, szkoda tylko, że nie pograne wyżej. Tak jak mówiłem, 6 bramek
Over 2,5 @1,64
Tutaj typ do jakiegoś dubelka. Niby Bayer nie zdobył ostatnio za dużo bramek, do tego wypadł im Bellarabi, niby Lipsk generalnie za dużo nie strzela, a mało traci, ale przy koncepcji na granie Bosza, kontrach Lipska i słabej obronie Leverkusen to tutaj musi skończyć się kolejną strzelaniną. Moim zdaniem, to tutaj się nawet koło 5-6 mogą zakręcić. W Lipsku wszyscy do gry, w Bayerze oprócz Bellarabiego brak Bendera, czyli kolejne osłabienie w obronie.