>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

27 kolejka T-Mobile Ekstraklasy 20.04 - 23.04.2012

Status
Zamknięty.
patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Polonia - Ruch
Polonia
2.10
Bwin

Polonia ma jeszcze spore szanse na europejskie puchary. W ostatniej kolejce wygrali z z czerwoną latarnią ligi - Cracovią i awansowali na 4 miejsce w tabeli. Maja tylko jeden punkt straty do Ruchu. Jeżeli w piątek pokonają ekipę z Chorzowa, a Śląsk przegra swój mecz to Poloniście awansują na drugą pozycję. Moim zdaniem gracze z Warszawy mają spore szanse na 3 punkty. Po pierwsze zagrają przy Konwiktorskiej gdzie radzą sobie w tym sezonie bardzo dobrze. Wygrali 9 meczy z 13 rozegranych. Tylko jeden raz przegrali na swoim stadionie. Nie sądzę aby w decydującym momencie sezonu mieli ponieść porażkę z nieco moim zdaniem ostatnio słabiej dysponowanym Ruchem. Piłkarze po meczu z Legią wrócili na Śląsk aby rozegrać swój mecz z Górnikiem, a następnie znów czeka ich podróż do Warszawy. Może to się lekko odbić na formie piłkarzy, którzy ostatnio grali co trzy dni i właściwie za każdym razem z wymagającym rywalem (Widzew, Wisła, Legia, Wisłą, Górnik). Ruch na wyjazdach gra przeciętnie. Na 13 meczy wygrali 5 spotkań. Moim zdaniem w piątek z Polonią nie powiększą swojego bilansu wygranych na wyjazdach. Stawiam na Polonię. Mój typ to 2:0.

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Cracovia - Widzew Łódź
Mój typ: Widzew lub remis ✅ ✅ ✅
Kurs: 1,57
Bukmacher: bwin
Widzew już dawno pewny utrzymania i ktoś zapyta co za nimi przemawia i dlaczego akurat na Kałuży mieliby urwać punkt, bądź wygrać. Odpowiedź prosta: Bo przegrać z obecną Cracovią to wstyd, upokorzenie, frajerstwo i żenada. Twierdzę tak od początku rundy wiosennej i do końca sezonu zamierzam być uparty. To co oni grają (Cracovia), wywołuje odruch wymiotny. Gorzej się nie da, choć bardzo o to miano walczy gdańska Lechia. Dlatego każdy kto przyjeżdża na Cracovię - w mojej ocenie - jest faworytem. Widzew również. Łodzianie - patrząc na terminarz - mają sporą szansę na zajęcie siódmego miejsca. Życzę jak najlepiej przede wszystkim trenerowi Radosławowi Mroczkowskiego, który podjął się trudnego zadania: mając tak przeciętną kadrę, spokojnie utrzymać zespół w lidze. Jak widać idzie mu nieźle. Taktycznie wyglądają przyzwoicie, na pewno 10x lepiej niż Cracovia. Kondycyjnie także. To wystarczy.

lewandowski 127

lewandowski

Użytkownik

Cracovia - Widzew Łódź

Jak i kolega wyżej uważam , że to właśnie Widzew jest faworytem w starciu z Cracovią już wczoraj to pograłem kurs na czystą 2 wynosił 3.80 !! co dla mnie było wielkim value (podałem to w swoim temacie )... Cracovia tak jak wskazuje tabela ligowa to najgorszy zespół w T-Mobile Ekstraklasy no i poziom ich gry nie napawa do optymizmu jej fanów (do tego krąży plotka że Profesor przymierza się do kupna licencji Niecieczy w przypadku jej awansu do Ekstraklasy , ta Cracovia zawsze spadnie na cztery łapy jak nie kosztem ŁKS-u to jakimś cudem się utrzymają czas to skończyć) . Widzew pewny utrzymania grają na luzie po słabszych meczach zagrali bardzo dobry mecz z Legią z dużym zaangażowaniem i jeśli zagrają podobnie w Krakowie to jestem spokojny o wynik wybornej formie znajduje się Kaczmarek który ciągnie grę Widzewa . Nie zagrają Ukah i Abbes za żółte kartki . Ale nawet i bez nich moim zdaniem Widzewska obrona sobie poradzi z napadziorami Cracovii jak tacy tam w ogóle są ... w poprzednim sezonie była podobna sytuacja walcząca o byt Cracovia podejmowała bezpieczny Widzew mecz zakończył się wynikiem 2:1 dla gości a kursy były podobne a nawet i wyższe ... co tu można napisać zacytuje kolegę wyżej ...

Bo przegrać z obecną Cracovią to wstyd, upokorzenie, frajerstwo i żenada.

Typ : Widzew Łódź @ 3.80 !! | 3/10 | bwin , betsafe
Typ : Widzew Łódź DNB @ 2.70 | 6/10 | SportingBet

Kursy z wczoraj ... dziś już tylko odpowiednio 3.25 i 2.30 , ale to i tak warte gry ...

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Polonia - Ruch
Polonia
2.10
Bwin

Polonia ma jeszcze spore szanse na europejskie puchary. W ostatniej kolejce wygrali z z czerwoną latarnią ligi - Cracovią i awansowali na 4 miejsce w tabeli. Maja tylko jeden punkt straty do Ruchu. Jeżeli w piątek pokonają ekipę z Chorzowa, a Śląsk przegra swój mecz to Poloniście awansują na drugą pozycję. Moim zdaniem gracze z Warszawy mają spore szanse na 3 punkty. Po pierwsze zagrają przy Konwiktorskiej gdzie radzą sobie w tym sezonie bardzo dobrze. Wygrali 9 meczy z 13 rozegranych. Tylko jeden raz przegrali na swoim stadionie. Nie sądzę aby w decydującym momencie sezonu mieli ponieść porażkę z nieco moim zdaniem ostatnio słabiej dysponowanym Ruchem. Piłkarze po meczu z Legią wrócili na Śląsk aby rozegrać swój mecz z Górnikiem, a następnie znów czeka ich podróż do Warszawy. Może to się lekko odbić na formie piłkarzy, którzy ostatnio grali co trzy dni i właściwie za każdym razem z wymagającym rywalem (Widzew, Wisła, Legia, Wisłą, Górnik). Ruch na wyjazdach gra przeciętnie. Na 13 meczy wygrali 5 spotkań. Moim zdaniem w piątek z Polonią nie powiększą swojego bilansu wygranych na wyjazdach. Stawiam na Polonię. Mój typ to 2:0.
Polonia ma szanse na europejskie puchary... jak parę innych zespołów. Ruch ma dużo większe i w tej konfrontacji wcale nie stoi na straconej pozycji.
Zespół z Warszawa rzeczywiście na własnym terenie punktuje ostatnio bardzo dobrze. Warto jednak zwrócić uwagę, że grali z potykającą się o własne nogi Jagą (jeszcze za Zielińskiego), Śląskiem który w koncertowy sposób oddaje przewagę wypracowaną w pierwszej rundzie i - wspominaną przez Ciebie - czerwoną latarnią ligi, którą niemal wszyscy leją u siebie i na wyjazdach. Czy to takie mocne &quot;papiery&quot; na zwycięstwo w piątek? Absolutnie nie, tym bardziej jeśli przeanalizujemy grę jaką prezentowali zawodnicy Czarnych koszul. Pomiędzy dwoma zwycięstwami zaliczyli z resztą wyjazd na Śląsk, gdzie przegrali z Górnikiem.
&quot;Słabiej dysponowany Ruch&quot; - hasło może i prawdziwe ale nieco kontrowersyjne. Analizując ostatnie mecze, najbardziej rzuca się w oczy porażką w &quot;bezpośrednim pojedynku o mistrzostwo&quot; jak niektórzy określali mecz z Legią. 2:0 bolało ale... czy była to w pełni zasłużona porażka? Nie twierdzę, że Ruch powinien wywieźć punkty z Warszawy ale póki grał rozsądnie i ograniczał się do wybijania rywali z rytmu, wszystko wyglądało co najmniej poprawnie. Chorzowianie chcieli jednak wygrać i powoli zapędzali się co raz dalej konstruując coraz odważniejsze akcje. Coraz odważniejsze nieudolne akcje... które wiązały się z nieudolnym zatrzymaniem kontrataków :] Jeśli zagrają tak jak przez większość tego wyjazdowego spotkania - nie powinni mieć problemów z wywiezieniem jednego punktu z tego teoretycznie trudnego terenu.
Ruch na wyjazdach nie zachwycał... ale od przegranej w Gdańsku w listopadzie, ulegli tylko Legii, którą już opisałem. Nie sądzę, żeby do końca sezonu mieli choć raz powtórzyć takie rezultat.

Otrzymane punkty reputacji: +1
polakko20 170

polakko20

Użytkownik
Lechia - slask
2
2,38
bet365

analiza:

Przed nami mecz polskiej ligi pomiedzy lechia gdansk a slaskiem wroclaw.
Jest to mecz w ramach 27 kolejki. Wiec do konca rozgrywek nie zostalo jzu wiele. za miesiac poznamy juz mistrza Polski a na ten tytul wciaz szanse ma druzyna gosci ktora w tej chwili zajmuje 2 miejsce tracac do lidera legii warszawa 3 punkty. jesli slask dzis wygra a legia powiedzmy tylkoz remisuje z lechem to strata bedzie juz wynosila 1 punkt. na pewno pilkarze mysla o tytule ale zeby go zdobyc musza wygrac wsyztskie 4 spotkania ktore im zostaly. Dzis na drodze slaska stanie druzyna ktora broni sie przed spadkiem..wiec jesli slask nie wygra z druzyną z dna tabeli to widocznie mistrzostwo jest dla nich ale jeszcze nie w tym roku. ja wierze w podopiecznych lenczyka i stawiam 0-2.

spiderro 51

spiderro

Użytkownik
Jagiellonia Białystok - Górnik Zabrze 1 @ 2.05
Jaga to drużyna, która przed własną publicznością prezentuje się całkowicie inaczej niż na wyjazdach. Gracze z Białegostoku u siebie mają bilans 8-2-3, jeden z lepszych, a na terenie rywala gra im nie idzie i pod tym względem są najsłabsi z całej stawki. Tym razem zagrają w swoim mieście, gdzie są niepokonani od trzech spotkań. Co więcej wszystkie te 3 mecze wygrali (1:0 z Wisłą, 4:1 z Widzewem i 2:0 z Lechem). Jak widać przeciwnicy wcale nie z najniższej półki. Górnik na wyjazdach ma niekorzystny bilans 2-6-5. W rundzie wiosennej grają w kratkę przeplatając remisy z porażkami, ale odnieśli również zwycięstwo w Krakowie z Cracovią co jednak nie uznałbym za jakiś specjalny wyczyn. Moim zdaniem Franek i spółka powinni wygrać to spotkanie.

artsik 3

artsik

Użytkownik
Jaga to drużyna, która przed własną publicznością prezentuje się całkowicie inaczej niż na wyjazdach. Gracze z Białegostoku u siebie mają bilans 8-2-3, jeden z lepszych, a na terenie rywala gra im nie idzie i pod tym względem są najsłabsi z całej stawki. Tym razem zagrają w swoim mieście, gdzie są niepokonani od trzech spotkań. Co więcej wszystkie te 3 mecze wygrali (1:0 z Wisłą, 4:1 z Widzewem i 2:0 z Lechem). Jak widać przeciwnicy wcale nie z najniższej półki. Górnik na wyjazdach ma niekorzystny bilans 2-6-5. W rundzie wiosennej grają w kratkę przeplatając remisy z porażkami, ale odnieśli również zwycięstwo w Krakowie z Cracovią co jednak nie uznałbym za jakiś specjalny wyczyn. Moim zdaniem Franek i spółka powinni wygrać to spotkanie.
Nie wiem jak ty to sprawdzałeś ale ok.
Spotkania na wiosnę górnika:
Z R R R Z P Z Z R
Jedna porażka Górnika w 2012 roku.

G 72

gwiazda2010

Użytkownik
Franek nie zagra do końca sezonu więc Jaga występuje bez napastników ( nie liczę Rasiak i innego szrotu ) Górnik ma rewelacyjną wiosnę Jaga gra fatalnie więc spokojnie można pograć DNB Górnik .
A wygrywali kolejno : Ze słabą Wisłą jeszcze słabszym Widzewem i jeszcze słabszym Lechem w tamtym czasie więc to żaden wyczyn .

pawczak9 76

pawczak9

Użytkownik
dziwi mnie to przekonanie o zwyciestwie widzewa. Jak dla mnie kursy sa b. dobrze ustawione i bede mocno zdzwiony jesli lodzianie wywioza z krakowa 3pkt. Jak juz wspomnieliscie widzew jest pewny utrzymania i to cracovia bedzie miala duzo wieksza motywacje. Po drugie zle sie dzieje w klubie z lodzi, chlopaki nie dostaja kasy dudu przesuniety do ME premi za ewentualne zwyciestwo pewnie nie zobacza. Jak dla mnie maksymalnie remis ze strony lodzian jednak czuje ze 3 pkt. zostana w krakowie. Acha jeszcze warto wspomniec o znajomosci wlascicxieli obydwu zespolow, nic nie sugeruje jednak te wszystkie czynniki skuteczne zniechecaja mnie do pogrania tego spotkania. Jak dla mnie no bet ze wskazaniem na gospodarzy...
Jak dla mnie bardziej warte ryzyka sa kursy na slask z bardzo slaba lechia, oraz ruch, po tym co zobaczylem w meczu polonia - cracovia nie widze tutaj duzych szans gospodarzy.

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
Mój typ: Remis
To dopiero będzie wyrównany pojedynek. Przynajmniej wszystko na to wskazuje. Lechia i Śląsk zawodzą na całej linii. W przerwie zimowej typowałem wrocławian na mistrza, a Lechię, że znajdzie się w środku tabeli. Kilka kolejek ładnie zweryfikowało mój jakże optymistyczny wariant. Generalnie kaleczą futbol. Lechii nie da się oglądać na własnym boisku, a Śląska w ogóle nie da się oglądać... Nie wiem, coś się zacięło w tych drużynach. Złe przygotowanie do rundy, do sezonu? A może po prostu nie wytrzymali presji, grając na tak wielkich i nowoczesnych obiektach? Problem złożony. Wiadomo na tę chwilę, że Lechia musi się mocno sprężyć, żeby nie spaść, a Śląsk jeśli chce ratować puchary, to musi wygrać. Musi, musi, musi... Musi to na Rusi. Na trybunach będzie przyjacielska atmosfera, na boisku też tak sądzę. Lechia nie potrafi wygrywać na własnym boisku od baaardzo dawna, a Śląsk nie może zwyciężyć na wyjeździe od baaaardzo dawna. Remis jak w pytę strzelił

mlodywilc 569

mlodywilc

Użytkownik
Cracovia - Widzew
Typ: 1 ⛔
Kurs: 2.44
Bukmacher: Pinnacle​

Cracovia, w moim odczuciu wychodzi z kryzysu i mocno bierze sie do walki o utrzymanie. 2 tygodne temu zwycięstwo z Podbeskidziem, w zeszłej kolejce przegrana w Warszawie z Polonią. Jednak w tym meczu mimo przegranej zaprezentowali się bardzo korzystnie. Przez dłuższe okresy w meczu to oni przeważali i starali się prowadzic grę. Starali się grac zespołowo i posyłac prostopadłe piłki co często wychodziło. W obronie nie popełniali już tak dużo błędów co jeszcze miesiąc temu. Do tego wraca najprawdopodobniej Ntibazonkiza, Suvorov, Grzelak. Niedostępni bedą chyba jedynie Hosek i Nawotczyński. Co do Widzewa to powalczyli oni ostatnio z Legią. Na fatalnej murawie wyszarpali 1 punkt, ale podejrzewam, że w meczu na wyjeździe ze słabszą Cracovią ich mobilizacja, w odróżnieniu od Cracovii, nie będzie stała na najwyższym poziomie. Widzew przyjedzie bez pauzujących za kartki Hachema Abbesa i Ugo Ukah, kontuzjowanych Mariusza Rybickiego i Patryk Wolański oraz odsuniętego do młodej ekstraklasy Dudu. Wątpliwy jest występ Mehdiego Ben Dhifallaha (w skutek urazu odniesionego pod koniec meczu z Legią) oraz Souheila Ben Radhii. Cracovia nie ma słabych piłkarzy, a po zmianie trenera widac znaczną poprawę i myślę, że wywalczą tutaj 3 pkt.

Polonia Warszawa - Ruch Chorzów
Typ: X2 ✅
Kurs: 1.65
Bukmaczer: Bwin

Typ: DNB 2 ✅
Kurs: 2.62
Bukmacher: William Hill​

Jeden z ciekawszych meczów tej kolejki T-Mobile Ekstraklasy. Obie drużyny walczą o puchary. Polonia u siebie gra bardzo dobrze na przestrzeni całego sezonu. Ostatnio 3 zwycięstwa z Jagiellonią, Śląskiem i Cracovią. Z Jagiellonia wygrac u siebie to żaden problem jednak, Śłąsk gra poniżej oczekiwań w tym roku, a z Cracovią ostatnio wcale nie dominowali i tam Cracovia mogła wyszarpac jakies punkty. Teraz mecz z mocnym Ruchem, któy ostatnio nie wygrał 2 meczy z rzędu, ale grali z dobrze spisująca się na wiosnę drużyną Gónika i z Legią, w meczu o byc może mistrzostwo, ale wcale słabsi tam nie byli, mieli swoje szanse i gdyby oni pierwsi strzelili to byc może byłby inny wynik i inny lider w tym momencie. Polonia nie ma moim zdaniem rewelacyjnej defensywy co pokazała w meczu z Cracovią. Tam jednak osamotniony Van drer Biezen mógł mało wskórac,a jak któryś z pomocników otrzymywał dobrą prostopadłą piłkę to nie miał pojęcia co z nią zrobic. Myślę, że Piech z Jankowskim nie będą mieli takich problemów. Kurs podpieram gdyż we wtorek finał Puchary Polski i Ruch może nie zagrac na 100 %.

Zagłębie Lubin - GKS Bełchatów
Typ: 1 ⛔
Kurs: 2.15
Bukmacher: Bwin​

Zagłębie- rewelacja wiosny podejmuje równo puktującą, ale tylko na własnym boisku- drużyne z Bełchatowa. Zagłębie jest najlepsza drużyną tego roku w Polsce- zdobyli 20 pkt w 9 meczach. Grają bardzo ładna piłkę, zwłaszcza można zwrócic uwagę na bardzo dobre prostopadłe podania ze środka pola do napastika lub do skrzydłowych. Ostatnio wygrali w Kielcach po kontrowersyjnym karnym i czerwieni dla Jovanovicia, ale jednak wygrali i to zasłużenie. Na swoim stadionie ostatnio grali ze słabą Jagiellonia. Wygrali 2-1 , ale wynik mógł byc dużo wyższy gdyby nie zabrakło zimnej krwi pod bramką rywali. Dobrze funkcjonuje w tej drużynie obrona. W ostatnich 2 meczach nie stracili bramki, a jak stracili wcześniej z Białymstokiem to było to jedyne zagrożenie pod własną bramką. Goście już wygrali w tym roku na wyjeździe z Lechem i zremisowali na Legii co jest dużym osiagnięciem. Bełchatów nie może byc jeszcze na 100% pewny utrzymania, ale moim zdaniem osiagną je w meczach na własnym stadionie, a nie w Lubinie. Stawiam zdecydowanie na gospodarzy.

Jagiellonia Białystok - Górnik Zabrze
Typ: X2 ⛔
Kurs: 1.72
Bukmacher: Bwin

Typ: DNB 2 ⛔
Kurs: 2.62
Bukmacher: William Hill​

Górnik przyjeżdża na ciężki teren jakim jest Białystok. Ślązacy sa tutaj moim cichym faworytem. Popatrzmy na Jagę. W każdym meczu tej rundy nie zachwycali moim zdaniem. Czy to z Widzewem gdzie wygrali wysoko, ale to wynik bardziej 2 czerwonych kartek niż ich świetnej gry. Z Wisła też nie zagrali rewelacyjnie. Strzał życia Makuszewskiego, a potem oprócz karnego, którego nie było, nie stworzyli sytuacji pod bramka Wisły. Mądrze się bronili, ale tez Wisła nie miała nic do pokazania jeżeli chodzi o ofensywę bez Meliksona. Jeżeli chodzi o wyjazdy to grają tragicznie gdzie by to nie miało miejsca. Zwłaszcza w ostatnim meczu w Bełchatowie pokazali jak kiepsko potrafia grac. Za to Górnik dobrze prezentuje się na wiosnę. Na wyjeździe zremisowali w Chorzowie, Bełchatowie, wygrali z Cracovią, a przegrali w Poznaniu. U siebie pokonywali najlepszych, ale tracili punkty ze słabymi Lechią i ŁKS-em. Myślę, że w tym meczu bedą mądrze się bronili odpierając ataki Jagielloni, a gola przynajmniej jednego powinni strzelic gdyz defensywa Jagi do najlepszych nie należy. Czystej jedynki nie będę raczej grał, gdyż byc może na to spotkanie wróci już Frankowski.

uzytkownik-24118 2,1K
Cracovia – Widzew Łódź

Mecz przy Kałuży zapowiada się dość nieciekawie. Większość ludzi typuje zwycięstwo Łodzian, zapominając, że Widzew nie osiąga ostatnio rewelacyjnych wyników. Zgadzam się że Cracovia także gra fatalnie, ale oni w przeciwieństwie do zespołu Widzewa mają o co grać. ŁKS gra w Łodzi z Koroną, a Lechia w Gdańsku ze Śląskiem, a więc zespołami przynajmniej na papierze silniejszymi niż rywal Pasów. Pojawia się więc szansa żeby doskoczyć na 1 punkt do Lechii i wygrzebać się z ostatniego miejsca w ligowej tabeli. Chęci więc gospodarzom zabraknąć nie powinno. Ale same chęci mogą nie wystarczyć. Poszukam więc tutaj under 2,5 gola. Widzew w ostatnich 7 spotkaniach strzelał maksymalnie jedną bramkę, Cracovia w 5 ostatnich. W 13 meczach domowych w tym sezonie Cracovia strzeliła zaledwie 10 bramek, Widzew na wyjazdach jeszcze gorszy bilans – zaledwie 8 bramek. Dlaczego więc jutro miałoby się to nagle zmienić ? Nie widzę powodu – Cracovia będzie bardzo chciała wygrać, a jak ktoś za bardzo chce to nie wychodzi. Typowanie wyniku uważam za ryzykowne – paść tutaj może każdy wynik (ja skłaniałbym się ku gospodarzom), ale wielu bramek kibice nie zobaczą:

Under 2,5 gola 1,68 TOBET

santoro86 18,1K

santoro86

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska, Ekstraklasa
Spotkanie: Cracovia - Widzew Łódź (połowa z największą ilością goli)
Typ: 1 połowa
Kurs: 3.25
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Spotkanie z Widzewem będzie dla Cracovii ostatnią szansą na walkę o ligowy byt, nie mniej jednak gospodarzy czeka dzisiaj bardzo trudne spotkanie. Widzew w ostatnich dwóch spotkaniach remisował 1-1 z ŁKS-em oraz Legią. Były to wyrównane pojedynki o uznanej &quot;marce&quot; w naszej Ekstraklasie, uważam, że w takiej formie podopieczni R.Mroczkowskiego są tutaj w stanie nawet i wygrać, drużyna trenera Kafarskiego prezentuje się źle. Widziałem ich ostatni mecz z Polonią Warszawa i oprócz końcówki Cracovia grała futbol na poziomie I-ligi. Dzisiaj Łodzianie zapowiadają mobilizację i walkę o wygraną.
Co do mojego typu to kierowałem się głównie spotkaniami z poprzednich lat;
* w sezonie 2006/2007 Cracovia wygrała u siebie 2-1 (P.Giza 45, 63 - A.Budka 23)
* w sezonie 2010/2011 Cracovia na własnym boisku przegrała 1-2 (S.Szeliga 28 - P.Grzelczak 29, 41)
* w rundzie jesiennej obecnego sezonu Widzew grając u siebie pokonał ekipę Cracovii 1-0, bramkę w 9 minucie zdobył P.Oziębała.

Jak widzimy te mecze rozstrzygały się w pierwszych połowach gdzie padały bramki, uważam, że dzisiaj będzie podobnie.

kunciapek 896

kunciapek

Użytkownik
Dziś dojdzie do dwóch bardzo ciekawych spotkań. Ja jednak skupię się bardziej na pierwszym meczu. O 18.00 na stadionie przy ul. Kałuży gościł będzie łódzki Widzew. Widzew, który ligowy byt ma już zapewniony w przeciwieństwie do swojego dzisiejszego przeciwnika - drużyny gospodarzy czyli Cracovii Kraków. Wszyscy związani z drużyną Pasów doskonale zdają sobie sprawę, że dziś ewentualna strata punktów może oznaczać powolne witanie się z zapleczem ekstraklasy.
Trener łódzkiego klubu zapowiada, że dziś nie zabraknie im mobilizacji na spotkanie, mimo iż w zasadzie nie grają już o nic. Jednak jak sam zaznaczył na skutek trudnej sytuacji kadrowej w składzie trzeba będzie dokonać kilku zmian. Osłabienie te dotknęły w znaczącym stopniu linię defensywną (za kartki pauzują: Ukaha i Abes, zaś do ME odsunięto Dudu) i dziś na środku możemy zobaczyć młodego Sebastiana Dudę (3występy jak do tej pory). I w związku z tymi osłabieniami zdecydowałem się głównie na mój typ.

Cracovia over 1.5 @ 2,25 Tobet
Co ciekawe zwycięstwo Widzewa w dzisiejszym spotkaniu i następnej kolejce w której to Widzew podejmował będzie Lechię najbardziej ucieszyłoby... ŁKS. Także ewentualne porażki dziś i za tydzień Widzewa mogą znacznie utrudnić walkę o utrzymanie ich lokalnemu rywalowi... A jak wiadomo nie od dziś oba kluby nie pałają do siebie sympatią...

jaquar 33

jaquar

Użytkownik
Dla mnie argument, że Polonia ma szansę na europejskie puchary i dzisiaj ma duże szanse na 3 pkt. to żaden argument. Jeśli ktoś oglądał ich poprzednie spotkanie (właśnie u siebie, gdzie są wg statystyk trudni do ogrania) z Cracovią (!), gdzie więcej stali niż biegali i grali w piłkę, ten pewnie ma obawy przed ich dzisiejszym spotkaniem. Nie są w świetnej dyspozycji i choć wiem, że mecz z Ruchem będzie zupełnie inny, motywacja będzie 30x większa, do zdobycia będzie &quot;6 pkt.&quot; to i tak nie odważę się zagrać Polonii.

Ruch jest zawsze groźny, ale czy stać ich na zwycięstwo? Obstawiam za niewielkie pieniądze remis.

Mój typ: 1:1
Kurs: 7,00
Stawka: 2/10

f-by-ferragamo 41

f-by-ferragamo

Użytkownik
Krótka piłka, bo nie ma co się rozwodzić. Analogicznie do meczu Cracovii z Podbeskidziem. Widzew bezpieczny, w Łodzi bieda, Pasy w potrzebie, 3 punkty zostają w Krakowie
Cracovia 2.25

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Cracovia - Widzew

Typ: Widzew +0,25
Kurs: 2,11
Buk: sbobet

Wielu twierdzi, że Widzew nie gra dziś o nic, ale czy to oznacza, że dziś odpuści mecz ?
W Łodzi Cracovia 11 na 10 nie mogła strzelić bramki Widzewowi, byłem na tym meczu
i od tamtego czasu w grze Pasów za wiele się nie zmieniło.
Widzew gra bez żadnej presji, brakować może tylko Ukaha, bo Abbes nie jest istotnym zawodnikiem dla Widzewa,
bez Dudu też Widzew potrafi zdobywać punkty, to Cracovia moim zdaniem dziś jest bardziej osłabiona.
Ja gram Widzew +0,25, bo dziś nie będzie Mikołajem jak Podbeskidzie ????

✅ połowa wygrana

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Remis jak w pytę strzelił
Lechia patrząc na terminarz i tabelę znajduje się w dramatycznej sytuacji, gdyż teraz gra ze Śląskiem, potem na Widzewie, z Legią oraz w Chorzowie, więc 4pkty ze Śląskiem i Widzewem to plan minimum, chyba że liczą na kolejkę cudów w pewien majowy dzień...
Jak już wyżej było napisane - grają tragicznie ! Tym razem chociaż przeciwnik będzie ich godny, bo równie tragicznie grający Śląsk.
Ostatnia kolejka i mecz w Bielsku-Białej po zejściu z boiska Sebastiana Mili to jedna wielka TRAGEDIA i BEZNADZIEJA ! Zero pomysłu na grę, same długie piłki na Diaza, który w pojedynkę mógł tyle co nic, bo reszta niezbyt się kwapiła do ataków, tak jakby 1 pkt ich satysfakcjonował. Potem bramka z wolnego i Diaz ściągnięty z boiska, bo przecież trzeba bronić wyniku, choć oni bronili już chyba 0:0, a że niewykorzystane sytuacje się mszczą (Madej), to Podbeskidzie strzeliło w doliczonym i skończyło się 1:1...
Lechii pkt się przyda niewątpliwie, Śląskowi, który w tym roku kalendarzowym nie wygrał na wyjeździe także, gdyż w obliczu 2 spotkań bezpośrednich rywali Wrocławian do miejsc 1-4 (Legia-Lech, Polonia-Ruch) przybliży ich do europejskich pucharów, więc nie spodziewam się, żeby ktoś rzucił się do ataku, a już na pewno nie Śląsk...
Remis do połowy lub na koniec @ 1.60✅ Bwin wydaje się być optymalnym typem na to spotkanie...

Otrzymane punkty reputacji: +5
valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Cracovia Kraków - Widzew Łódź 1 @ 2.25 Betsson

Cracovia po raz kolejny stara się uskutecznić scenariusz, w którym w ostatniej kolejce zachowuje ligowy byt. Na chwile obecna popularne &quot;Pasy&quot; tracą cztery punkty do Lechii Gdańsk, która zajmuje pierwsze bezpieczne, czternaste miejsce. Dlatego też dzisiejsze spotkanie z łódzkim Widzewem urasta do starcia o być albo nie być podopiecznych Kafarskiego. Oba zespoły nie będą mogły zagrać w najsilniejszych składach. W zespole gospodarzy zabraknie Łukasza Nawotczyńskiego, Jana Hoska i Alexandru Suvorova, którzy leczą kontuzje. Z kolei barwach Widzewa nie zobaczymy Hachema Abbesa i Ugo Ukaha. Z kolei Dudu Paraiba został przesunięty do Młodej Ekstraklasy. Pod znakiem zapytania stoją także występy Souheila Bena Radii i Mehdiego Ben Dhifallaha, tak więc defensywa Łodzian będzie mocno osłabiona. W mojej ocenie ostatnie dwa występy Pasów (zarówno wygrany mecz z Podbeskidziem 3:1, jak również nieznacznie przegrany z Polonią Warszawa 1:2) świadczą, że dyspozycja Cracovii jest z kazdym meczem co raz lepsza (pozycja w tabeli na pewno nie jest miarodajnym wyznacznikiem aktualnej formy Krakowian). Dlatego też wierzę, że mocno zmotywowani gospodarze są w stanie wygrać z Widzewem.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom