>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

27 kolejka T-Mobile Ekstraklasy 20.04 - 23.04.2012

Status
Zamknięty.
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Krótko i na temat, bo nie mam czasu na pisanie. W meczu Cracovia - Widzew widzę czerwoną kartkę. Argumentów jest kilka. Po pierwsze w obu drużynach atmosfera nie jest najlepsza. W Cracovii walka o utrzymanie, a w Widzewie ostatnio jest sporo zawirowań, wyniki też blade, ale atmosfera w szatni podobno nie najlepsza. Cracovia nogi odstawiać nie będzie. Dla nich to wóz albo przewóz. Punkty muszą zdobywać. W dwóch poprzednich meczach tych drużyn także widzieliśmy czerwone kartki. W październiku w Łodzi sędzia pokazał aż 4 czerwone kartki. Dodatkowo sędzią tego spotkania będzie &quot;jeden z najlepszych&quot; sędziów w Ekstraklasie - Borski.. Obie drużyny grają nerwowo, przez co mamy sporo niepotrzebnych fauli. Widzi mi się tu brzydki i pełen absurdu mecz z arbitrem w roli głównej.
Cracovia - Widzew
Czerwona kartka [3,30] Tobet
⛔

lednydzbanek 2

lednydzbanek

Użytkownik
Cracovia Kraków - Widzew Łódź 1 @ 2.10 Bet365
Pomijajac wszelkie aspekty sportowe. Pasy potrzebuja pkt jak wody,prawdopodobnie jest to jedyny mecz gdzie moga zgarnac pełną pulę,bo z Wisła,Ruchem i Gks bedzie cięzko.
Widzew pewne miejsce w środku tabeli,gra o pietruszkę.
Panowie-gramy w Polsce,w polskiej lidze a Wy obstawiac chcecie Widzew ? ????
A co do aspektów czysto sportowych-Widzew bez 3 podstawowych obroncow - Abbesa,Ukah i Dudu.
Do tego dochodza kontuzje i stłuczenia po Legii.
W Cracovii pojawił sie w 18tce meczowej Saidi i prawdopodobnie zagra - co daje 40% siły ofensywnej Pasów.
Edit.
Do dabol1 - ja w sportowy charakter tego meczu nie wierze,jak dla mnie to będzie kopia meczu z PBB ;)

dabol1 679

dabol1

Użytkownik
W Cracovii pojawił sie w 18tce meczowej Saidi i prawdopodobnie zagra - co daje 40% siły ofensywnej Pasów.
A kto daje pozostałe 60%? Koen chyba nie, Visnakovs chyba też nie. Typu nie popieram, bo trzeba sobie zadać jedno szczególnie ważne pytanie.
Czy Cracovia ma siłę ofensywną ? Wygrała z PBB, ale każdy kto oglądał ten mecz widział co się na boisku działo. Sokołowski łapie się za głowę, że z dośrodkowania strzelił gola, absurd. I na pewno nie zrobił tego ze zdziwienia. Wątpię, czy Pasy dziś wygrają, nie wiem nawet czy wywalczą 1 punkt. Tak jak napisał Ramzesa, czerwień tu bardzo możliwa.
@up:
Wszystko jest możliwe, ale wątpię żeby Widzew się &quot;podłożył&quot;. Myślę, że będzie ostra walka, ale Cracovia bez mocnych argumentów z przodu nie wygra. Zobaczymy jak będzie ;)

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Cracovia Kraków - Widzew Łódź
0:0​

Dzisiaj jako pierwsi na boiskach Ekstraklasy zameldują się piłkarze Cracovii i Widzewa, drużyn o których nie można powiedzieć za dużo dobrego. Pasy tradycyjnie walczą o utrzymanie. Widzew natomiast na razie spokojnie utrzymuje się w środkowej części tabeli, ale ostatnie kiepskie wyniki sprawiają, że jeśli nie poprawią gry to i oni będą musieli zacząć bliżej przyglądać się drużynom będącym w strefie zagrożenia. 5 spotkań bez zwycięstwa oraz kiepska passa na wyjazdach (tylko 3 zwycięstwa) sprawiają, że przed dzisiejszym spotkaniem Widzewa nie można stawiać jako faworyta. Zresztą tak samo jak Pasów, które także mogą pochwalić się 3 zwycięstwami tyle, że przed własną publicznością. Gorszy u siebie od nich jest tylko ŁKS. Pasy z tak kiepską grą nie będą w stanie utrzymać się w Ekstraklasie, przynajmniej ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji. Jednak dziś są w stanie powalczyć z drużyną, która prezentuje poziom zbliżony do krakowskiej drużyny. Nie ma co ukrywać, że do tego spotkania piłkarze powinni podejść zmotywowani bo raczej tak łatwo o 3 punkty raczej nie będzie. W Widzewie umierać za zwycięstwo pewnie nie będą bo ewentualny brak punktów nie będzie miał wielkiego wpływu na ich sytuację. Pozostaje więc tylko pytanie na które każdy musi sobie odpowiedzieć: Czy piłkarze Cracovii faktycznie chcą grać o utrzymanie i będą gryźć murawę by osiągnąć dobry wynik czy też może myślami są już w nowych klubach do których odejdą po spadku drużyny z ulicy Kałuży. Osobiście stawiam na profesjonalne podejście tych zawodników, szczególnie przed własnymi kibicami i walkę o pełną pulę. Jednak porażka ani tym bardziej remis mnie tutaj nie zaskoczą.

Moja propozycja:

Cracovia / Cracovia dnb (około 2,10 / 1.52)⛔ / ▶

J 19

jajo

Użytkownik
Cracovia - Widzew
W polskiej lidze wygrywać często można samą determinacją. Wydaje mi się, że taką sytuację będziemy mieli dzisiaj. Grający już tylko o pozycję Widzew i walcząca o utrzymanie Cracovia. Gospodarze 3 punkty dzisiaj powinni wygryźć łodzianom. Nie odpuszczam w tym meczu także teorii o nieczystości sportu.
Cracovia @ 2,20 - betfred

Polonia - Ruch
Ruch w małej zadyszce, drużyna straciła świeżość, a to właśnie przygotowanie motoryczne było największym atutem Niebieskich. Do tego albo dlatego, trener Fornalik zapowiedział, że da niektórym zawodnikom odpocząć przed finałem Pucharu Polski. Wydaje się, że faworytem jest Polonia, ale czy naprawdę ten zespół osiąga dobre wyniki. Rozgromieni w Kielcach, tym samym zrewanżowali się Śląskowi, który jest jednak jedną z najsłabszych drużyn tej rundy, porażka w Zabrzu i pewna (mimo wyniku) wygrana z Cracovią. Tyle, że ryba psuje się od głowy i zaczynając od prezesa Polonia to klub chory, nieobliczalny. Z drugiej strony pojawi się chyba najregularniej grający zespół w rozgrywkach.
No bet

Legia - Lech
Hit kolejki, mecz o którym pewnie już wszystko zostało napisane. Rzadko kiedy sens ma typowanie szlagierów.
No bet

Jagiellonia - Górnik
Obie drużyny ostatnio w nie najgorszej dyspozycji. Ofensywnie grająca Jaga i dobrze ułożony z tyłu Górnik.
No bet

Podbeskidzie - Wisła
Kolejny mecz, w którym obie drużyny grają jedynie o wyższe miejsce w środkowej części tabeli na koniec sezonu. Gospodarzom determinacji na pewno nie zabraknie, bo Wisła to jednak ciągle obecny Mistrz Polski, a przy zwycięstwie Górale wyprzedziliby ją w tabeli. Czy jednak wystarczy to na niewątpliwie wyższe umiejętności piłkarskie Wisły?
no bet

Zagłębie - Bełchatów
Obie drużyny potrafią grać ładny dla oka futbol. Zagłębie zapewniło już sobie utrzymanie, a Bełchatów jest tego bardzo bliski. Sądzę, że obie w tym meczu postawią na ofensywę, a w obu drużynach ma kto strzelać gole.
over 2,5 @ 2,35 - Expekt

Lechia - Śląsk
Mecz przyjaźni na trybunach, ale obie drużyny strasznie potrzebują punktów. Obie na wiosnę są w fatalnej dyspozycji. W optymistycznych scenariuszach Śląsk miał już teraz pewnie kroczyć po Mistrzostwo, a Lechia mieć dawno zapewnione utrzymanie. Obie jednak grają fatalnie.
No bet

ŁKS - Korona
Obie drużyny o coś walczą. Dla obu podstawą w grze jest determinacja. Korona punktowała bardzo często tym, że zjadała swojego przeciwniki determinacją. ŁKS nie może się przeciwnika wystraszyć.
No bet

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Kocham te nasze hity. Smród, kiła i mogiła. Idąc tropem hit = kicz stawiam na małą ilość bramek. Wiadomo, że obie drużyny chcą wygrać, ale jak to w naszej Ekstraklasie bywa &quot;Grunt to nie stracić bramki&quot;. Rumak zapowiada, że szachów nie będzie, ale ja mu tam nie wierzę. W naszej szarej lidze brakuje zawodnikom odpowiedzialności za piłkę. Wszyscy się boją poczynić ryzyko, by nie stracić piłki. Dla Legii to jeden z ważniejszych meczów w walce o mistrza. Ruch wygrał swój mecz i jest bardzo blisko pucharów. W tym sezonie przy Bułgarskiej padł remis 0:0, choć to Legia POWINNA wygrać ten mecz. Fatalnie zachował się Ivica Vrdoljak zaliczając jedno z najgorszych pudeł w tym sezonie (drugi w rankingu tuż obok Sikorskiego)*. Legia grała niedawno z Wisła i z Polonią (oba mecze hitowe) i w żadnym z tych meczów nie padła bramka. Postawiłbym 0:0, ale zawsze ktoś przypadkowo może oddać strzał i strzelić bramkę, dlatego wybieram under 1,5 po bardzo dobrym kursie. W Ekstraklasie mało która drużyna po strzeleniu bramki idzie za ciosem. Jeśli ktoś wygra to chyba tylko Legia. Grają u siebie i niewątpliwie przy gorszej dyspozycji wyjazdowej Lecha jest to dość mocny argument. 0:0, 1:0 bardzo ciepło będzie przeze mnie przyjęte.
Legia - Lech
Poniżej 1,5 bramki [2,80] Tobet ✅ 0:1
*Ramzes analysing studio

Otrzymane punkty reputacji: +12
spiderro 51

spiderro

Użytkownik
Nie wiem jak ty to sprawdzałeś ale ok.
Spotkania na wiosnę górnika:
Z R R R Z P Z Z R
Jedna porażka Górnika w 2012 roku.
Pisząc o przeciętnej formie Górnika miałem na myśli ich spotkania wyjazdowe. Jeśli chodzi o ich porażki na obcym terenie to rzeczywiście na wiosnę odnieśli tylko jedną. Tu mój błąd, bo źle spojrzałem i myślałem, że porażka z Widzewem była już w tym roku, a to jednak była jeszcze runda jesienna.
Franek nie zagra do końca sezonu więc Jaga występuje bez napastników ( nie liczę Rasiak i innego szrotu ) Górnik ma rewelacyjną wiosnę Jaga gra fatalnie więc spokojnie można pograć DNB Górnik .
A wygrywali kolejno : Ze słabą Wisłą jeszcze słabszym Widzewem i jeszcze słabszym Lechem w tamtym czasie więc to żaden wyczyn .
Nie wiem skąd masz tę informację, że Frankowski już nie wystąpi. Franek dziś zagrał i strzelił dwa gole, a mój typ na zwycięstwo Jagi okazał się trafny.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Zagłębie-Bełchatów
1p. X @2.0
Bełchatów po pewnej wygranej z Jagiellonią i zarazem wcześniejszym paśmie niepowodzeń po przyzwoitej grze mógł w końcu odetchnąć z ulgą inkasując poważną zaliczkę kreującą w tabeli przyzwoity dystans od strefy spadkowej.Przy nieoczekiwanym progresie jednej z drużyn spadkowej rywalizacja o byt może się jeszcze zaognić biorąc pod uwagę że zespół GKS-u w ostatnich kolejkach zmierzy się właśnie z Pasami i ŁKS-em, także każdy punkt dla Bełchatowa jest tu na wagę złota i spodziewam się bardzo ostrożnej gry zważając że Zagłębie jest najlepszą drużyną u siebie w rundzie wiosennej.
Zagłębie z dorobkiem 33pkt może już spać spokojnie, na pewno ten sen zakłóca obiecana premia za każde zwycięstwie, a w ostatnim spotkaniu w Kielcach zdecydowanie pokazali że nie odpuszczą żadnego meczu.Myślę że Zagłębie ma spore szanse sobie poradzi z rywalem, jednak trochę wyleją potu zanim dojdą do celu.

krisbarca_92 481

krisbarca_92

Użytkownik
Zaglebie Lublin - GKS Belchatow
22.04.2012 14:30
1 ⛔ 1-1
bet365 2,10
Pierwsze niedzielne spotkanie w rodzimej ekstraklasie. Zaglebie podejmie u siebie gosci z Belchatowa. Jeszcze do niedawna kibicu obu klubow musieli sie martwic o ich ostateczna pozycje w tabeli w tym sezonie. Od jakiegos czasu sytuacja wyglada nieco inaczej. O utrzymanie powalcza juz raczej tylko ŁKS, Cracovia i Lechia. Zaglebie idzie na &quot;mistrza wiosny&quot;, GKS-owi brakuje paru oczek do pewnego utrzymania.
Zaglebie ostatniej porazki doznalo blisko 2 miesiace temu w wyjazdowym meczu w Podbeskidziem. Od tamtego meczu idzie im znakomicie. Nie ma co ukrywac, ze sa rewelacja drugiej czesci sezonu i gdyby nie fatalna postawa jesienia mogli by nawet powalczyc o Europejskie Puchary. 19 pkt w 7 ostatnich meczach robi wrazenie.
Ostatnie 5 meczy &quot;miedziowych&quot;:
13.04.12 EKS Korona Kielce Zagłębie Lubin 0 : 2

09.04.12 EKS Lechia Gdańsk Zagłębie Lubin 0 : 1

02.04.12 EKS Zagłębie Lubin Jagiellonia Białystok 2 : 1

24.03.12 EKS ŁKS Łódź Zagłębie Lubin 1 : 2

16.03.12 EKS Zagłębie Lubin Widzew Łódź 1 : 0
Druzynie z Belchatowa gra w pilke ostatnio tak dobrze nie wychodzi. Zaledwie 5 pkt w 5 ostatnich spotkaniach. Druzyna GKS-u jest prawie najgorsza ekipa ligi grajaca na wyjazdach. Wyprzedzaja tylko Jage lepszym bilansem bramkowym. Bilans 1-3-9 na wyjazdach nie napawa jakims wielkim optymizmem przed tym meczem. Ostatnie mecze Belchatowa:
13.04.12 EKS GKS Bełchatów Jagiellonia Białystok 2 : 0

07.04.12 EKS Śląsk Wrocław GKS Bełchatów 1 : 0

30.03.12 EKS GKS Bełchatów Lechia Gdańsk 1 : 3

24.03.12 EKS Legia Warszawa GKS Bełchatów 1 : 1

17.03.12 EKS GKS Bełchatów Wisła Kraków 2 : 2
W pierwszym meczu obu druzyn w tym sezonie gora byl GKS-s wygrywajac ostatecznie 2-1. Dzisiaj licze na rewanz Zaglebia, podtrzymanie dobrej passy i pewna wygrana - 2:0 to optymalny wynik na dzis. Tradycyjnie Pozdrawiam i Pozdrawiam !​

K 8

kubaohio

Użytkownik
ŁKS-Korona Kielce
ŁKS walczy przed spadkiem a Kielce walczą o puchary. Mecz bardzo ciężki i trudno powiedzieć jaki wynik tu może paść. Jedno wiemy remis nikogo nie ucieszy w tym spotkaniu ponieważ żadna drużyna nie osiągnie tym swego celu. Wiemy również że będzie straszna walka a boisku bo obie drużyny interesują tylko 3pkt i żadna z nich nie bierze pod uwagę porażki. Ale los jak wiemy jest odmienny i jak obie drużyny bardzo chcą i jadą na ofensywną piłke to możemy spodziewać se w tym meczu 1 bramke którejś z drużyn i bronienie wyniku lub jedni i drudzy będą próbować i mecz zakończy sie 0 do 0.
Typ: Ilość bramek under 1,5 i REMIS

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
ŁKS-Korona Kielce
ŁKS walczy przed spadkiem a Kielce walczą o puchary. Mecz bardzo ciężki i trudno powiedzieć jaki wynik tu może paść. Jedno wiemy remis nikogo nie ucieszy w tym spotkaniu ponieważ żadna drużyna nie osiągnie tym swego celu. Wiemy również że będzie straszna walka a boisku bo obie drużyny interesują tylko 3pkt i żadna z nich nie bierze pod uwagę porażki. Ale los jak wiemy jest odmienny i jak obie drużyny bardzo chcą i jadą na ofensywną piłke to możemy spodziewać se w tym meczu 1 bramke którejś z drużyn i bronienie wyniku lub jedni i drudzy będą próbować i mecz zakończy sie 0 do 0.
Typ: Ilość bramek under 1,5 i REMIS
No nie wiem czy to jest najlepszy pomysł. ŁKS-u jeden punkt nie urządza. By się utrzymać potrzebują pełnej puli. Korona gra słabo i wylew ich poirytowania widzieliśmy w meczu z Zagłębiem. ŁKS gra coraz lepiej (szkoda, że tak późno). Z Krakowem dali dobry mecz i w drugiej połowie nie było widać kto walczy o utrzymanie. Kilku zawodników którym przyszyto łatę &quot;wypalonych&quot; pokazuje, że to jeszcze nie koniec i z meczu na mecz udowadniają swoją wartość. Ja szukam tu typu na czerwoną kartkę. Korona wiemy jak gra - najbrutalniejszy zespół ligi. To nawet nie jest twarda gra, ale zwyczajne chamstwo i prostactwo. Poziom B klasy, gdy po minięciu rywala dostajesz kosę. W meczu na jesieni pomiędzy tymi drużynami widzieliśmy sporo żółtych kartek. Dziś liczę na czerwo.

ŁKS - Korona
Czerwona kartka [3,00] Tobet ✅

Otrzymane punkty reputacji: +14
kunciapek 896

kunciapek

Użytkownik
Tak pisałem o kieleckim klubie przed ich ostatnią potyczką z Zagłębiem:
wszyscy w Kielcach zapowiadają walkę o europejskie puchary, jednak już nie raz tak bywało i następowała seria meczy bez zwycięstwa i puchary były ale do obejrzenia w TV.
I po tamtym spotkaniu tylko się w tym przekonaniu utwierdziłem. Dziś wygrana Korony byłaby dla mnie sporym zaskoczeniem. Więcej do stracenia ma oczywiście ŁKS. To on walczy o utrzymanie i brak punktów w dzisiejszym meczu znacznie utrudni pozostanie w Ekstraklasie. I pomijając nawet aspekty czysto sportowe pokieruje się tym czym przed meczem Ruchu Chorzów z Górnikiem w zeszłej kolejce. Wtedy to remisowała cała góra tabeli. W tej kolejce solidnie dzielą się punktami drużyny z dołu tabeli:
- Cracovia 1-1
- Lechia 1-1
- Zagłębie (już pewne utrzymania) 1-1
- ŁKS ??? X ???
Czystego remisu się jednak nie podejmę, wybiorę trochę bezpieczniejszą opcję:
ŁKS Łódź - Korona Kielce połowa lub koniec spotkania X @ 1,52 bwin
ŁKS - Korona Kielce over 1,5 @ 1,40 bwin

Otrzymane punkty reputacji: +6
cien-27585 209

cien-27585

Użytkownik
No nie wiem czy to jest najlepszy pomysł. ŁKS-u jeden punkt nie urządza. By się utrzymać potrzebują pełnej puli. Korona gra słabo i wylew ich poirytowania widzieliśmy w meczu z Zagłębiem. ŁKS gra coraz lepiej (szkoda, że tak późno). Z Krakowem dali dobry mecz i w drugiej połowie nie było widać kto walczy o utrzymanie. Kilku zawodników którym przyszyto łatę &quot;wypalonych&quot; pokazuje, że to jeszcze nie koniec i z meczu na mecz udowadniają swoją wartość. Ja szukam tu typu na czerwoną kartkę. Korona wiemy jak gra - najbrutalniejszy zespół ligi. To nawet nie jest twarda gra, ale zwyczajne chamstwo i prostactwo. Poziom B klasy, gdy po minięciu rywala dostajesz kosę. W meczu na jesieni pomiędzy tymi drużynami widzieliśmy sporo żółtych kartek. Dziś liczę na czerwo.

ŁKS - Korona
Czerwona kartka [3,00] Tobet
dobry typ Ramzesa ale kurs porażka Betsafe ma @ 4,25;) Expekt też więcej 3,55

rambo131 8,3K

rambo131

Forum VIP
Spotkanie: ŁKS Łódź - Korona Kielce
Typ: Dokładny wynik 0-0
Kurs:8,50 -&gt; 5,00
Buk:Unibet

Analiza:

W ostatnim spotkaniu 27 kolejki T-Mobile Ekstraklasy zagrają zespoły ŁKS Łódź oraz Korony Kielce. Oba zespoły w tym sezonie walczą o inne cele. Korona Kielce która miała być głównym kandydatem do spadku okazała się czarnym koniem rozgrywek i walczy o europejskie puchary. ŁKS Łódź po słabym początku sezonu spisuje się coraz lepiej, nadal niestety nie wydostał się ze strefy spadkowej, jednak porównując początek sezonu z tym co gra teraz widać ewidentny progres w zespole Andrzeja Pyrdoła i Piotra Świerczewskiego. Typuję dzisiaj 0-0 po moim zdaniem zawyżonym kursie który wynosi 8,50 w Unibet. Dlaczego remis i 0-0 ? Obie ekipy nie mogą przegrać tego spotkania. Dla obu to spotkanie jest bardzo ważne. Gospodarze nie pałają dużymi możliwościami w ataku, zaś goście potrafią się solidnie bronić. Myślę, że będzie to mecz walki, mecz w środku pola, gdzie nikt nie będzie odstawiał nogi. Jeśli dziś któraś ekipa przegra to może się pożegnać zarówno z grą w najwyższej klasie rozgrywkowej jak i o europejskich pucharach. Korona Kielce wiadomo nie wygrywa meczy umiejętnościami, lecz charakterem na boisku, sądzę że dzisiaj będzie remis typując dokładny wynik 0-0. Pozdrawiam Rambo131

lukasz84_84 86

lukasz84_84

Użytkownik
Popieram Typ Kunciapka na remis do przerwy lub na koniec spotkania... Ten mecz jak pisaliście będzie zacięty i być może nawet brutalny, a z tego nic dobrego nie wyniknie. Liczę na nieskuteczną grę obu zespołów i mało bramek, co w polskiej lidze zdarza się często...
ŁKS - Korona ( 0:2 ) 0:2
Typ: Remis do przerwy lub na koniec spotkania
Stawka: 1,65
Bukmacher: Millenium

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom