Roma- Empoli:
BTS, El Shaarawy to score, over 10.5 rożnych, minimum 2 kartki dla każdej drużyny - 47.00 @melbet
Kurs meeega przesadzony na to zdarzenie. Po pierwsze Roma dzisiaj zagra w mega okrojonym składzie, cały trzon defensywy Rzymian jest wykluczony z tego spotkania, pauzuje Manolas, Kolarov i Fazio. Tutaj widzę spokojnie gola dla piłkarzy Empoli, więc pierwsze zdarzenie bez problemu powinno wejść, zresztą na samo BTS jest w granicach 1.50.
Drugie zdarzenie to gol
El Shaarawego, tego najbardziej się obawiam w tym typie. Pauzuje co prawda Dzeko, Under, Pellegrini, De Rossi, a z kolei niepewny występ jest Schicka. Jakby nie patrzeć to zostaje nam tylko Włoch z piłkarzy, który może ten przód Rzymian pociągnąć. Dodam, że na gola
El Shaarawego jest w granicach 2.10. Myślę, że dobrą opcją jest zagrania ewentualnej „kontry”, że nie strzeli gola po kursie 1.60 - 1.65.
Trzecie zdarzenie to powyżej 10.5 rożnych. Tutaj nie będę się rozpisywał, bo po prostu obie drużyny to maszynki do nabijania rożnych. Średnie z udziałem tych drużyn to grubo ponad naszą linię, zresztą pojedynczy kurs wynosi 1.55.
Ostatnie zdarzenie to minimum po 2 kartki dla każdej z drużyn, co na Włoską ligę nie jest jakoś zbyt wygórowana linia. Sędzia dzisiejszego spotkania ma średnią ponad 4 kartek/ na mecz. Bardzo „przemeblowana” obrona Romy może nie wyrabiać i nie raz bronić się faulem. Empoli walczy o utrzymanie, więc odpuszczania też nie będzie. Pow 1.5 kartki Romy kurs- 1.53, pow 1.5 kartki Empoli kurs - 1.27.
Podsumowując łącząc wszystkie te wydarzenia dostaniemy 1.50x 2.10x 1.55x 1.53x 1.27 = 9.30, przy czym nie znajdziemy buka, gdzie połączymy to wszystko razem. Tutaj Melbet daje nam prawie 5 razy taki kurs i ja z niego korzystam ????