>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

27 kolejka Primera Division 08.03 - 10.03.2014

Status
Zamknięty.
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Osasuna-Malaga
Osa w całkiem fajnej dyspozycji domowej(nie licząc meczu z Athletic Bilbao) i generalnie punktują, tak jak powinni, a poniedziałkowe starcie to kolejna dobra okazja na 3pkt. Wiadomo, że ich sytuacja nie jest taka peewna, gdyż nad strefą spadkową mają 3pkt przewagi, a tutaj w przypadku wygranej mogą przesunąć się nawet na 11 miejsce! Javi Gracia powołał wszystkich zawodników z pierwszego zespołu(24 osoby) na to spotkanie, a więc problemów kadrowych brak, co może cieszyć. Rywalem Malaga, która gra fatalnie i na ten moment ma tyle samo punktów, co otwierająca strefa spadkową Almerie. Nie da się ich oglądać to raz, a dwa że z tej fatalnej gry nic nie wynika. Schuster ma szeroką kadrę - swoją drogą czy Malage stać by utrzymać tylu zawodników przy jednych rozgrywkach - i żongluje co mecz, a mimo tego wyników nie ma. Na początku sezonu chociażby Sergi Darder był pewniakiem, a ostatnio często nie dostawał się do kadry meczowej. Portillo w ubiegłym sezonie był dobry na faze pucharową LM, ale teraz jest za słaby na walkę o utrzymanie...
Nie widzę żadnych powodów, by goście mieli zdobyć punkty w Pampelunie, gdyż jest to mega trudny teren, o którym w tym sezonie dużo lepsze drużyny traciły punkty. Kurs naprawdę fajny i myślę, że można spokojnie przyłożyć na Ose.
Osasuna @ 2,30 Bet365⛔0:2

Real Sociedad-Rayo Vallecano

Idealny mecz na moją taktykę z overami bramkowymi na drużyny. RSSS u siebie, rywal z obroną dziurawą jak sito więc wnioski nasuwają się same. Po stronie gospodarzy możliwe absencje Claudio Bravo czy Iona Ansotegiego, którzy dzisiaj nie trenowali. Ewentualnymi zastępcami będą Zubikarai i Mikel. Niby nie powinno być problemu, bo przecież w ofensywie to sobie nadrobią. Poza Griezmannem i Rubenem Pardo, reszta miała wolne od reprezentacji, więc akurat problemów z siłami nie będzie. Griezmann i Vela to rzecz jasna motory napędowe zespołu i to oni powinni karać rywali. Ciekawi mnie sytuacja z ustawieniem w środku pola. Rayo lubi grać piłką, a przy braku Trashorrasa i Baeny w środku pola będzie tam dziura i straty, a to oznacza kontry. Dlatego nie zdziwi mnie, gdy Arrasate będzie chciał wystawić Elustondo oraz Bergarę, a przed nimi kogoś z trójki Zurutuza, Canales, Ruben Pardo.
Zatem liczę, że poza grą w ataku pozycyjnym, dojdą również kontry i takiego spotkania jak z Levante mieć nie będziemy. Zatem kurs na over 2,5 naprawdę ciekawy i zagrać trzeba musowo.
Real Sociedad over 2,5 @ 2,50 William Hill⛔2:3 - dno dna

Otrzymane punkty reputacji: +4
malin157 72,4K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Piłka nożna, Primera Division
10.03.2014 22:00
Real Sociedad San Sebastian – Rayo Vallecano
Typ: 1
Kurs: 1.48
Betfair

Spotkanie kończące 27 kolejkę Primera Division. Walczący o europejskie puchary Real Sociedad San Sebastian zagra u siebie z walczącym o utrzymanie Rayo Vallecano. Gospodarze są zdecydowanym faworytem tego spotkania, jest to zespół bardzo skuteczny na własnym stadionie, wygrali aż 8 z 12 spotkań, tylko raz przegrali, a ich bilans bramkowy jest znakomity, 30 bramek zdobytych i zaledwie 8 straconych, w tym elemencie są najlepszym zespołem ligi. Ostatnio u siebie w świetnym stylu pokonali Barcelonę 3:1. Mają stabilny skład, brak większych problemów kadrowych, dziś zabraknie z ważniejszych ogniw tylko obrońcy Ansotegi. W zespole gospodarzy bardzo dobrze wygląda linia ataku, Francuz Griezmann, którym interesują się wielkie kluby angielskie ma na koncie 15 bramek, Meksykanin Vela 10, a teraz doszedł jeszcze ofensywnie usposobiony Canales z Valencii, ta formacja jest naprawdę mocna. Goście natomiast kadrowo są słabszym zespołem niż w zeszłym sezonie stąd ich problemy i bardzo niska pozycja w tabeli. Jest to zespół specyficzny, lubią grać piłką, utrzymywać się przy niej, takiego sposobu gry są uczeni, ale brakuje w tym zespole jakości. W składzie często dochodzi do zmian i nawet dziś ciężko wytypować pierwszą jedenastkę, na pewno nie zagrają Tito, Galeano i Mojica w obronie, zabraknie ważnego podstawowego pomocnika Trashorrasa. Zespół ten oczywiście potrafi sprawić niespodziankę, ale to nie powinno zdarzyć się z tak klasowym rywalem jak Real Sociedad, to za silny rywal dla nich. Rayo jest dobrym zespołem do obstawiania, ponieważ jest bezkompromisowy, najrzadziej w lidze remisują, na wyjazdach, wygrali 3 spotkania z 13 a aż 8 przegrali, bilans bramkowy 9:30. Szykuje się pewne zwycięstwo drużyny gospodarzy.

Otrzymane punkty reputacji: +1
sebolo 207

sebolo

Użytkownik
Czy ktoś oglądał mecz Real Sociedad v Rayo ? Może coś ktoś powiedzieć na temat tego meczu ? Co się stało, że się zesrało ? Dziękuje

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Czy ktoś oglądał mecz Real Sociedad v Rayo ? Może coś ktoś powiedzieć na temat tego meczu ? Co się stało, że się zesrało ? Dziękuje
Ja oglądałem. Tak to jest jak się gra wtedy kiedy przyjeżdża Barcelona, żeby się wszystkim pokazać, a jak przyjeżdża Rayo, jest poniedziałek 22, to się wychodzi żeby odbębnić. Może przemawiają przeze mnie emocje, choć wysoko skontrowałem na Rayo w przerwie; ale pamiętam jak mi przez nich nie weszła Barcelona, a dzisiaj taki piach. Defensywa jak dzieci we mgle. Atak jeszcze jako tako. Jeden z najlepszych graczy Griezman wszedł dopiero jak byli w dupie ok 70 min przy wyniku 2:3. Ewidentnie zlekceważyli przeciwnika, a Rayo walczy przecież o utrzymanie.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Obrona fatalnie, bo Rayo mogło strzelić więcej na dobrą sprawę. Ale i atak słabo, bo po mimo 2 strzelonych goli to niewiele się działo. Zwłaszcza w drugiej połowie praktycznie żadnego zagrożenia nie było i umówmy się, że gdyby nie, geniusz Rubena Pardo to Real Sociedad nawet by walki nie podjął.
Griezmann wszedł na 30 minut ale co z tego skoro widziałem, że nie biegał. Była strata piłki i reszta zespołu próbowała odebrać piłkę rzucając się pressingiem, a Griezmann sobie spokojnie chodził po boisku i się przyglądał. Generalnie fatalne zawody, szczególnie w drugiej połowie, bo w pierwszej to jeszcze jakoś wyglądało.

sebolo 207

sebolo

Użytkownik
Ja oglądałem. Tak to jest jak się gra wtedy kiedy przyjeżdża Barcelona, żeby się wszystkim pokazać, a jak przyjeżdża Rayo, jest poniedziałek 22, to się wychodzi żeby odbębnić. Może przemawiają przeze mnie emocje, choć wysoko skontrowałem na Rayo w przerwie; ale pamiętam jak mi przez nich nie weszła Barcelona, a dzisiaj taki piach. Defensywa jak dzieci we mgle. Atak jeszcze jako tako. Jeden z najlepszych graczy Griezman wszedł dopiero jak byli w dupie ok 70 min przy wyniku 2:3. Ewidentnie zlekceważyli przeciwnika, a Rayo walczy przecież o utrzymanie.
No widzisz, kontra pomogła nie stracić kasy, akurat byłem poza domem :/ . Można było się domyśleć, skoro Rayo potrafiło zremisować, to handi Sociedadu nie miał tu w ogóle racji bytu. Kontrowanie było jak najbardziej wskazane, no ale cóż, lepiej takie mecze oglądać live. Ten weekend nie należał do celnie typowanych :/
EDIT : Apropo Osasuny ? też jakieś dwa słowa ? Bo wynik w ogóle w drugą stronę ???? Ktoś oglądał ?

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Ale i atak słabo, bo po mimo 2 strzelonych goli to niewiele się działo.
Przez grzeczność napisałem, że atak jako tako, ale w sumie masz rację, ofensywa też tragiczna, jak by wszyscy mieli nogi z drewna. W trakcie tego meczu przy 2:3 zacząłem sprawdzać czy może mają w czwartek LE i się oszczędzają, a ja zapomniałem, że są uczestnikiem LE, ale nie - dobrze pamiętałem nie mają żadnej LE, a następny mecz 16.03. Po prostu chyba za bardzo świętowali w weekend, a dzisiaj totalny piach, a Tobie to naprawdę współczuję bo jak było to 2:1, a potem 2:2, a potem... 2:3 za każdym razem myślałem, że wejdzie Ci ten bet. to wydawało się tak pewne... No cóż Sociedad zawiódł na całej linii. Jak przyjedzie Real albo Atletico może znowu coś zagrają...

No widzisz, kontra pomogła nie stracić kasy
W przerwie skontrowałem, ale przy 2:2 i 2:3 lekko zagrałem na 1 i 1x. Nie wiem w co wierzyłem bo widać było jak grają. W rezultacie jednak i tak ocaliłem połowę pierwotnej stawki. W przerwie meczu kurs na Rayo lub remis był ok 5,50
Czyżby Rayo jednak się utrzymało w Primera :smile:
Jak się utrzyma to będzie jedyny pożytek z tej dzisiejszej wygranej, bo fajnie ich grać jak grają z TOP3

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom