>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

27 kolejka Orange Ekstraklasy [25-27.04.2008r.]

Status
Zamknięty.
tbm 642

tbm

Forum VIP
Przed nami 27 kolejka Orange Ekstraklasy, w której niekwestionowanym hitem będzie spotkanie Legii Warszawa z Wisłą Kraków. Zanim jednak ten emocjonujący mecz, przed nami m.in walka o utrzymanie i bardzo ważny mecz Polonii Bytom z Ruchem Chorzów.

Zapraszam do typowania i analizowania spotkań tej kolejki Orange Ekstraklasy ;)

Oto pary wraz z notowaniami u bukmachera Bwin:

nazimek 0

nazimek

Forum VIP
Polonia Bytom - Ruch Chorzów 1 2,,5

Wg. mnie strasznie zawyżony kurs na gospodarzy. Bytomianie generalnie na wiosne grają dobrze, brakuje im jednak trochę szczęścia. W ostatnim meczu nastąpił jednak chyba przełom. W pięknym stylu wygrali w Łodzi z Widzewem 4-2 (do przerwy 4-1). Nie było to przypadkowe zwycięstwo. Polonia od początku wiedziała jak ma grać i bardzo dobrze wypełniała założenia taktyczne trenera Probierza. Teraz w derby Śląska podejmą u siebie Ruch. Niebiescy już są raczej pewni utrzymania. Polonia wciąż walczy o uniknięcie spadku. Ruch w ostatnich spotkaniach nie spisuje się raczej dobrze. W ostatnich 5 spotkaniach zaledwie 1 zwycięstwo. Bytomianie w 3 spotkaniach 5 punktów. Wydaje mi się, że drużyna trenera Probierza jest w stanie wygrać to spotkanie. Ba! Jeżeli zagrają z takim zaangażowaniem jak w piątek to stanie się to na 100%.

sonia 0

sonia

Użytkownik
Ja bardziej bym powiedział że to Widzew przegrał mecz niż Polonia go wygrała, ponieważ nic ciekawego nie pokazała. Na tle Widzewa zagrali dobrze choć Widzew miał sporo sytuacji do zdobycia goli Ja tutaj widziałbym wygraną Ruchu ponieważ jeśli chorzowscy przegrają to zrobi im się nie ciekawa sytuacja

mateja33 0

mateja33

Użytkownik
Groclin - Widzew @1 @1.3
Jeszcze tydzień temu Groclin jako jedyny mógł namieszać coś w walce o mistrzostwo i przeszkodzić Wiśle. Jednak Groclin przegrał z Lechem tym samym mistrzostwo świętowali w Krakowie, jednak Groclin ma szanse na wicemistrzostwo. Obecnie zjamuje 4 miejsce. I dlatego muszą wygrać mecz w Łodzi. A w Widzewie humory nie doskwierają przegrali arcyważny mecz z Polonią, więc najprawdopodobniej spadną do 3 ligi. Rok temu Widzew przywiózł z Grodziska bezbramkowy remis, ale tym razem górą będzie Groclin:!: ????

Cracovia - Lech @2 @2.4
Lech gra od kilku dobrych tygodni znakomicie. Kolejoż wygrał 5 ostatnich meczy z czego 3 na wyjeździe. Poległa między innymi Legia i Groclin. Lech ma tylke samo pkt. co Legia więc jeśli marzy o wicemistrzostwie musi to wygrać. Jednak Cracovia ostatnio też gra dobrze. W trzevh ostatnich meczach wygrywali krakowianie, ale Lechici są bardziej zdeterminowani i wygrają to spotkanie.

Legia - Wisła @X @ 3.1
Narazie bez analizy może dam później ????

sieku 31

sieku

Użytkownik
Zagłębie S. - Lublin @2 @1.8
Sosnowiec już dawno zapenił sobie ostatnie miejsce w lidze i wygrał w tym sezonie tylko 3 mecze, ostatnio z Legia. Zagłębie grało wtedy tragicznie. Lublin wygrał z Jagiellonią wysoko bo 5-2. Wydaje się że powoli łąpią formę więc z Sosnowcem powinni sobie poradzić a kurs też w miare ????
5-2 z Jagą to chyba nie jest oznaka dobrej formy?? Mistrz Polski grający z beniaminkiem który jest osłabiony brakiem bramkarza i gra w 10... 2 stracone gole to nie jest raczej oznaka zespołu o którym mozna powiedzieć ze wraca do formy... ale co tu mówić o powrocie do formy skoro liga nie jest priorytetem Lublinian? W przyszłym tygodniu grają rewanż z Legią i muszą dać z siebie maksa bo wynik jest otwarty a przeciwnik bardzo wymagający. Zapewne znowu paru kluczowych graczy nie zagra przeciwko Sosnowcowi... jeśli nawet nie większość bo trener może zlekceważyć przeciwnika.
Lublin nie jest w formie, gra słabo - w kratkę. Odpuszczają ligę dla PP i otwarcie o tym mówią. Przeciwnika pewnie zlekceważą... Myślę że to może być mecz no bet. Piłkarze sosnowca wcale nie muszą sie godzić na 3 lige i dobra grą skusić 2 ligowe zespoły do zakupów. Piłkarze o co grać maja.
Gdybym miał obstawiać ten mecz to za 1/10 dałbym na X ale kurs na 2 jest beznadziejny moim zdaniem.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Panowie... Nie wiem jak tam u Was wyglądała sytuacja z geografią, ale w Orange Ekstraklasie gra drużyna Zagłębie Lubin, a nie żaden Lublin jak piszecie. W Lublinie gra 2-ligowy Motor ;) To taka moja mała uwaga.

sutek 79

sutek

Forum VIP
Ja powiem tak Zagłębie gra o przysłowiową &quot;pietruszkę&quot; więc według mnie nie warto stawiac na graczy z Lubina. Zagłębie jest słabe ale gra u siebie z zespołem dla którego ten mecz jest o nic, sam myślałem nad typem na gości ale się wycofałem bo 1,80 na drużynę która gra na wyjeździe to mały kurs i ja z niego z skorzystam

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Spotkanie: Cracovia Kraków – Lech Poznań wynik: 3:2
Typ: 2 ⛔
Analiza:

Juro czeka nas dość ciekawie zapowiadający się pojedynek w Orange Ekstraklasie. Chodzi mi tu o spotkanie Cracovii Kraków z Lechem Poznań. Piłkarze z Krakowa zajmują obecnie 9 miejsce w tabeli i nie walczą już o nic. Natomiast ekipa z Poznania jest vice liderem. Jednak ma taki sam dorobek punktowy jak Legia Warszawa i punkt przewagi nad Groclinem. Więc za bardzo nie mogą pozwolić sobie na jakąkolwiek stratę punktów jeśli myślą o ukończeniu sezonu na tym miejscu. O ile można liczyć, że Wisła urwie jakieś punkty Legii, o tyle strata punktów przez Groclin w pojedynku z Widzewem raczej nie wchodzi w rachubę.
Piłkarze Cracovii w ostatnim ligowym meczu ulegli w derbach Krakowa Wiśle 2:1. Tym samym została przerwana ich seria ośmiu meczy bez porażki. Natomiast Lechici na wyjeździe pokonali w bitwie o drugie miejsce w tabeli Groclin 2:1. Było to już ich piąte zwycięstwo z rzędu. W jutrzejszym meczu w kipie gości zabraknie Zlatka Tanewskiego i Ivana Djurdjevicia. Natomiast gospodarze będą musieli radzić sobie bez ich bramkarza nr 1 czyli Marcina Cabaja, który obejrzał w pojedynku z Wisłą czerwoną kartkę. Ale czy jego brak wpłynie na wynik meczu? Wydaje mi się, że nie. W tym meczu nie ma zdecydowanego faworyta. Za Cracovią na pewno przemawia fakt, że od ich awansu do I ligi Lech ani razu nie wywiózł ze stadionu przy ulicy Kałuży kompletu punktów. Ja jednak myślę, że jutro podopieczni Franciszka Smudy przełamią tą serię podtrzymując z kolei inną tj zwycięstw z rzędu.
Pewność typu: 7/10

sutek 79

sutek

Forum VIP
ŁKS - Bełchatów
W meczu ŁKS-u z Bełchatowem jak dla mnie albo czysta jedynka albo under. ŁKS ma dobre stosunki z GKS-em ( kilka razy chciał już wypożyczyc stadion w Bełchatowie, władze GKS bez problemów byś się zgadzali ), teraz ŁKS potrzebuję bardzo punktów by utrzymac się w lidze zaś goście z górniczego miasta o nic już w tym sezonie nie grają, więc nie zdziwię się jak jutro ŁKS wygra. Mecz odbędzie się przy pustych trybunach, ale na boisku ŁKS będzie walczył na całego bo piłkarze z Al.Unii zdają sobie sprawę jak ważny jest to mecz, zresztą ŁKS w ostatnim czasie gra bardzo dobrze i ma sporo szansę na zdobycie kompletu punktów z GKS-em
ŁKS win @ 2,15
Under 2,5 @ 1,70

Cracovia - Lech

Sporo z Was gra na &quot;Kolejorza&quot; ja się nie odważę grac przeciwko Cracovii tym bardziej że gra ona na własnym terenie na którym zawsze była groźna dla każdego i tym razem Lech będzie miał ciężki orzech do zgryzienia. Lech wiadomo walczy o drugie miejsce w tabeli, gospodarze już praktycznie sie utrzymali więc teoretycznie wygrana Lecha jest prawie pewna ale nie dla mnie. Cracovia gra w tej rundzie bardzo dobrze, zresztą poznaniacy spisują się jeszcze lepiej. Obie drużyny tracą mało goli co jeszcze nie dawno było by bardzo dziwne teraz oba teamy znacznie poprawiły grę w destrukcji i widac to w tabeli ponieważ punktów znacznie więcej niż jesienią. Według mnie zaprzyjaźnieni kibice Cracovii i Lecha nie zobaczą wielu trafień
Under 2,5 @ 1,70

kafi87 9

kafi87

Użytkownik
Witam moje typy na dzisaj to
Groclin -Widzew X 4,6
Widzew gra o utrzymanie sie w lidze sadze ze bedzie mogl powalczyc i moze byc w grodzisaku remisik ????
Zaglebie sosnowiec- Zaglebie lubin 2 1,8
Moze i gra Lubin o przyslowiowa pietruszke ale sadze ze bedzie chcial sie pokazac i powinien wygrac w sosnowcu

peja 1

peja

Użytkownik
Również uważam że Widzew może dzisiaj urwać punkt Grodziszczanom, chociaż sytuacja jest katastrofalna, ale jak sami piłakrze mówią będą grać do końca.. nowy trener ( Wójcik) napewno lepszy od poprzedniego (Żub) to też pozytyw.. no jak drużyna gra o utrzymanie to jednak już na te 100% bynajmniej tak powinno być.. W Grodzisku nie gra się łatwo, zwłaszcza w tym sezonie, ale myśle, że Widzewiacy dzisiaj zdobędą choć punkt..

pzdr !

lalo 36

lalo

Forum VIP
Zaglębie Sosnowiec - Zagłębie Lubin✅✅✅ 0:3
Sosnowiec gra źle, Sosnowiec gra wręcz tragicznie i moim zdaniem zasłużenie spadają z I ligi bo to jeszcze nie miejsce i poziom dla Nich. Lubliniacy także nie prezętują takiej formy jak w zeszłych sezonie i są &quot;dopiero&quot; na 6 pozycji w tabeli. Ostatnio po dobrym meczu pokonali Jagielonie 5:2 i myślę że są na fali i pokonają także dzisiaj Sosnowiczan :spokodfhgfh:
Cracovia Kraków - Lech Poznań⛔⛔⛔3:2
Cracovia jeszcze nie przegrała w tej rundzie na własnym obiekcie i jak na razie trener Majewski bardzo dobrze zarządza drużyną która jest dosyć młoda i niedoświadczona ale jak na razie idzie im dobrze. Lech który walczy z Legią i Groclinem o vice lidera tabeli gra w tej rundzie dobrze u siebie co było zawsze ich wielkim plusem ale także bardzo dobrze radzi sobie na wyjazdach. Myślę że Kolejorz przełamie dzisiaj magie własnego stadionu Cracovi i wywiezie z Krakowa komplet punktów :spokodfhgfh:
pozdROWienia ????

emdzej 0

emdzej

Użytkownik
Chyba nie sposób skorzystać jutro z promocji jaką dają na Wisłę Kraków w meczu z Legią.2,5 na 2 i 1,4 na x2 to kapitalne kursy ,które powinny wejść.W Legii szpital nie zagra kilku bardzo ważnych zawodników jak np.Chinyama ,Giza czy Rzeźniczak.Na prawej pomocy zagra niedoświadczony Rybus a do obrony wraca rekonwalescent D.Choto.Wiślacy natomiast z kłopotem bogactwa i może tak być ,że Niedzielan z Matusiakiem usiądą na ławce.Do tego na stadionie będzie garstka widzów z Warszawy i może tak być ,że kibice Wisły będą w większej liczbie.
Wisła win - 2 - 8/10
Wisła x2 - 1,40 - 9/10

sutek 79

sutek

Forum VIP
Widzew baty, Sosnowiec baty, Górnik baty, wszystkie po 0:3. Oglądałem mecz Lecha z Cracovią i goście nie pokazali niczego godnego uwagi i zasłużenie przegrali. Witkowski strzelił hattricka ale miał więcej szczęścia niż rozumu ale trzy sztuki wsadził. Jutro mecz który mógłby się jeszcze jakiś czas temu wydawac się że będzie decydujący o mistrzostwie ale jednak słaba gra Legii i dobra Wisły już tą kwestię roztrzygneły. Kto wygra ? Bardzo ciężko mi odpowiedziec na to pytanie bo naprawdę może byc różnie, jak dla mnie nie do gry to spotkanie.

sieku 31

sieku

Użytkownik
Chyba nie sposób skorzystać jutro z promocji jaką dają na Wisłę Kraków w meczu z Legią.2,5 na 2 i 1,4 na x2 to kapitalne kursy ,które powinny wejść.W Legii szpital nie zagra kilku bardzo ważnych zawodników jak np.Chinyama ,Giza czy Rzeźniczak.Na prawej pomocy zagra niedoświadczony Rybus a do obrony wraca rekonwalescent D.Choto.Wiślacy natomiast z kłopotem bogactwa i może tak być ,że Niedzielan z Matusiakiem usiądą na ławce.Do tego na stadionie będzie garstka widzów z Warszawy i może tak być ,że kibice Wisły będą w większej liczbie.
Fajnie że napisałeś analizę... szkoda że bez bladego pojęcia o temacie!
W Legii ciężko mówić o &quot;szpitalu&quot;. Są poważne braki w ataku ale jakich zawodników. Giza staje na głowie by nie trafiać do bramki, nawet z 1 metra a Chinyama też się ostatnio zaciął i za snajpera już raczej nie robi. Polecam pbejrzeć parę meczy w wykonaniu Wojskowych - po zimie nowy pupilek Urbana, Rybus odwala kawał dobrej roboty w ataku i jest regularnie wpuszczany na boisko. W razie potrzeby zagra od początku spotkania. Bramki natomiast zaczął zdobywać Roger i tu kuriozalnie ostatniu właśnie Chinyama zgrywał mu piłki. Myślę że brak tej pary jest raczej do przeskoczenia, zwłaszcza pamiętając jakim składem Legia ograła 1,5 tygodnia temu Wisłę w Krakowie.
Choto nie wraca po kontuzji bo to nie jest jego pierwszy występ po rekonwalescencji, grał już i całkiem sobie radził razem z Astizem. W duecie mogą stanowić barierę nie do sforsowania...
&#39;Kłopot bogactwa&#39; to pewnie brak Clebera i Sobola?
No a ostatnie zdanie to już majstersztyk! Na Łanienkowskiej będzie mniej Warszawiaków niż Krakusów. :spokodfhgfh: Cudo!!! Minimalna znajomość polskiego futbolu wystarczy by wiedzieć że to spotkanie bez względu na tabelę i inne pierdoły jest dla wielu kibiców najważniejszym i ogromnie prestiżowym. A jeśli myślałeś o konflikcie z Walterem i spółką to bardzo słabo zinterpretowałeś informację. Planowane podwyżki biletów nie wpłyną na frekfencję podczas derbów Polski ani podczas żadnego innego meczu. Aby z lekka przybliżyć Ci temat to ostatnio skandowano &quot;Chcemy droższych biletów&quot;... To nie jest mecz w którym cena biletów ma znaczenie.
To by było tyle jeśli chodzi o analizę henryka.
A odnośnie samego meczu to typowy no bet z lekkim wskazanie ma Legię. Ja pewnie się skuszę na niezłe kursy na Wojskowych ale do kuponów granych za grubiej to nie polecam. Legia walczy o 2 lokatę i każdy punkt jest na wagę złota bo rywale nie odpuszczają - Wisła ma już co chciała, a że niezwycięzone być nie musi pokazała ostatnio właśnie Legia!
Skorża powinien teraz myśleć o poszerzaniu ławki i regularnym wprowadzaniu żadziej grających zawodników. Powinien się skupić na pucharach w Polsce i nadchodzącej LM. Ale przecież jeśli uzna że jego zespół nie ma szans to znowu odejdzie...
Typy na over/under są chyba jeszcze bardziej ryzykowne ale skłaniałbym sie do over.

Edit:
Do tego na stadionie będzie garstka widzów z Warszawy i może tak być ,że kibice Wisły będą w większej liczbie.
Aby matematycznie przedstawić nonsens tego stwierdzenia to proszę: widzów było 10 000. Z Wisły 600 :] Miało przyjechać 1200 Krakowian ale Dziewulski stwierdził że mają zgode z Lechem a Lech odpalił 2 race więc... ze względów bezpieczeństwa jeszcze ograniczył im bilety. 9 400 do 600 ... ????
A Legia zasłużenia wygrała i padł over 2,5... a no i jako pierwszy w tym sezonie &#39;niedoświadczony&#39; Rybus strzelił Wiśle 2 gole ????
Pozdrawiam i polecam na przyszłość choć troszkę poczytać na dany temat zanim zaczniesz pisać analizę :p

buzero 59

buzero

Użytkownik
Legia-Wisła handicap 0-1
typ X
kurs 4,45
EXPEKT
Mecz kończacy kolejke....
Po dzisiejszym zwycietwie groclinu i porazce lecha jak legia wygra bedzie na 2 miejscu......to nie powtarzalna okazja aby wskoczyc na drugie miejsce......
Obie drużyny w tabeli Orange Ekstraklasy dzieli przepaść. Wisła ma bowiem 17 punktów przewagi nad zajmującą obecnie trzecie miejsce Legią. Piłkarze &quot;Białej Gwiazdy&quot; już przed tygodniem zapewnili sobie jedenasty w historii tytuł mistrza Polski, jednak nie zamierzają ułatwiać zadania kolejnym rywalom.

Piłkarze Legii jeżeli chcą myśleć o wicemistrzostwie Polski muszą pokonać Wisłę. W obecnym sezonie ligowym jeszcze żadnej drużynie nie udała się ta sztuka. Kibice warszawskiego zespołu mają jednak nadzieję, że ich drużyna powtórzy niedawny wyczyn z Pucharu Ekstraklasy, kiedy to grając w rezerwowym składzie wygrała w Krakowie.
Mimo slabego meczu w pucharze polski i remisu u siebie 0-0 mysle ze walczaca o 2 miejsce legia bedzie przewazala nad wisla ktora o nic nie walczy no moze o to aby sezon skonczyc bez porazki ale z taka forma jak ostatnio w pucharze w meczu z groclinem to sie to nie uda......(groclin [rzewazal mial nawet karnego i powinien wygrac mecz.....wisla grala slabo....)
Wisla to co pokazuje w ostatnich meczach to widac ze brak u nich ambicii i woli walki bo sezon i tak zalicza do udanych i powoli mysle ze niektorzy sa juz na ME a nie ktorzy na urlopach....miala byc rywalizacja w zespole a jej nie ma sklad jest raczej zelazny i mimo iz nie zachwyca to trener zmienia go tylko wtedy gdy musi....moze poza kilkoma wyjatkami......Dlatego uwazam ze legia wygra ambicja i wola walki.....
Wiślacy wyjechali jednak w mocno osłabionym składzie. Trener Maciej Skorża nie będzie bowiem mógł skorzystać z trzech podstawowych zawodników - Arkadiusza Głowackiego, Clebera, Radosława Sobolewskiego, a także Radosława Matusiaka. Pierwszą dwójkę w podstawowym składzie zastąpi prawdopodobnie Dariusz Dudka i Adam Kokoszka, natomiast miejsce w środku pola zajmie Tomas Jirsak. A wic jak widac bardzo powazne braki kadrowe u gosci....mimo iz nastepcy sa to jednak nie to samo Dudka znowu zagra na srodku obrony czyli tam gdzie nie lubi a kokoszka uwazam go za talent ale popelnia czesto bledy i nie jest jeszcze taki pewny na obronie.....
Również szkoleniowiec Legii Jan Urban nie będzie mógł skorzystać ze wszystkich zawodników. Pauzować za kartki muszą Takesure Chinyama i to mimo wszystko uwazam za duze oslabienie bo mimo iz jest nie skuteczny to potrafi wypracowac duzo sytuacji w meczu pod bramka rywali....oraz Jakub Rzeźniczak. Kontuzja po raz kolejny wyeliminowała z gry Sebastiana Szałachowskiego. Niewykluczone, że do składu po długiej przerwie wróci natomiast Brazylijczyk Edson ale nie wiadomo na ile jest gotowy.....choc na pewno przydalby sie gospodarzom....
Reasumujac uwazam ze po zacietym meczu wygra legia 2-1 ....na pewno nie wygra wiecej niz jedna bramka - stad moj typ....choc remis jest rownierz prawdopodobny....
TAKA OTO ANALIZE PRZEDSTAWILEM DZISIAJ W TYPACH DNIA....PIEKNIE WESZLO......MAM NADZIEJE ZE WIELE OSOB SKORZYSTALO.....

emdzej 0

emdzej

Użytkownik
Dobra Sieku już tak się nie rozpisuj :p Dowaliłem faktycznie z tym ostatnim zdaniem.Jak Cię uraziłem to sorry bo widzę ,że Twoja riposta była długa.Myślałem nawet ,że esej napiszesz do tego.A co do meczu do gdyby Brożek trafił karnego to byłoby 2-2.I x2 by weszło.Na przyszły raz napisz mi na PW ,że popełniłem błąd.
ps.dla mnie Rybus to niedoświadczony gracz.Jeśli dla Ciebie ograny to spoko :p ????

sieku 31

sieku

Użytkownik
Dobra Sieku już tak się nie rozpisuj :p Dowaliłem faktycznie z tym ostatnim zdaniem.Jak Cię uraziłem to sorry bo widzę ,że Twoja riposta była długa.Myślałem nawet ,że esej napiszesz do tego.A co do meczu do gdyby Brożek trafił karnego to byłoby 2-2.I x2 by weszło.Na przyszły raz napisz mi na PW ,że popełniłem błąd.

ps.dla mnie Rybus to niedoświadczony gracz.Jeśli dla Ciebie ograny to spoko :p ????
Dlatego pisałem w tym temacie a nie na PW by inni forumowicze mogli zapoznać się z moimi uwagami, zwłaszcza Ci mniej obeznani z tematem.

Wypowiedź była długa ale czytanie nie boli... ciężko napisać wyczerpująco w 5 zdaniach.

Nie uraziłeś mnie, bo niby jak skoro Twoja analiza nie tyczyła się mojej osoby?

No gdyby Brożek się nie skompromitował to byłoby 2:1... bo bramka dla gości padła po niewykorzystanym karnym, więc mecz mógłby się inaczej potoczyć.

Rybus &#39;ograny&#39; moze nie jest na tle starych wyjadaczy ale nie może to być żaden argument na jego niekorzyść... regularnie gra po zimie i z bardzo dobrymi efektami.

Legia wygrała i wszedł over, mimo to nadal uważam ze mecz był raczej no bet, czyli go grania głównie dla kibiców :p

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom