>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

27. kolejka LOTTO Ekstraklasy (31.03-3.04.2017)

Status
Zamknięty.
TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Wisła Płock-Cracovia 1 @2.0 Unibet ✅

Po wczorajszej porażce Korony i mając w perspektywie spotkanie Legii z Pogonią ekipa z Płocka ma ogromną szansę na dołączenie do grona kandydatów walczących o Top8. Obecnie ekipie z Płocka brakuje 3pkt do znajdującej się właśnie a 8 miejscu Korony, jednak gorszym bilansem nie są w stanie ich przeskoczyć (Korona wygrała 2 bezpośrednie mecze) no ale zwyciężając będą mogli w ostatnich 3 kolejkach powalczyć o upragnione top8, z Lechem co prawda może być ciężko, ale z Łęczną i Arką mogą powalczyć (chociaż na wyjeździe)
Podstawą są dzisiaj 3pkt i trzeba je najpierw zdobyć.Cracovia zajmuje przedostatnią pozycję, nie zachwycają własnych kibiców zarówno grą i skutecznością, sytuacja kadrowa również nie jest do pozazdroszczenia, już jakiś czas temu poważnego urazu nabawił się filar Pasów Covilo, pauzować za kartki będą Budziński, Wójcicki, z urazem boryka się także Jaroszyński, dochodzą także kłopoty zdrowotne Malarczyka

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
15:30 Arka - Górnik
Typ: 2X
Kurs: 2.02
buk: unibet
Wynik: 2:4 ✅ izzi​

Kolejne spotkanie gdzie idę w stronę gości. Górnik w ostatniej kolejce sprawił sporą sensację remisując bezbramkowo na wyjeździe z Lechem w Poznaniu. Szczerze jak zobaczyłem Pitrego na środku obrony to pierwsze słowa jakie padły to, &#39;&#39;ku*** to się nie może udać&#39;&#39;, a jednak się udało. Smuda miał nosa albo dużo szczęścia. Dziś jednak już tak nie będzie bowiem wy kartkowany Gerson wróci na boisko i to od pierwszych minut. Górnik w tym sezonie wygrał tylko jedno spotkanie na wyjeździe, w październiku z Wisłą Płock 2:1 i tylko Korona Kielce ma na wyjazdach gorszy bilans od drużyny z Lubelszczyzny. Nie chce pisać, że ten bilans trzeba poprawić, ale ekipa Smudy w każdym spotkaniu musi szukać przynajmniej jednego punktu aby po podziale mieć jakiś mniejszy dystans do pozostałych drużyn. Co do stylu jaki prezentują goście to zespół może wygrywać swoje mecze walką i ambicjami. Idę w stronę gości, bowiem twierdza Gdynia nie jest już nie do zdobycia tak jak to miało miejsce na początku sezonu. Z tego co widzę w ekipie gospodarzy zabraknie najlepszego ofensywnego gracza Rafała Siemaszko. Na dodatek Arka w ostatnich spotkaniach traci przynajmniej po jednym golu i na solidną obronę niema co tutaj liczyć. Mecz z pewnością będzie wyrównany bo obie ekipy prezentują podobny poziom, i liczę tu na kolejny pomysł Smudy na to spotkanie, który może sprawić, że po podziale puntków końcówka sezonu będzie wyborna.

Otrzymane punkty reputacji: +1
mefiuu 7,8K

mefiuu

Użytkownik
Jagiellonia Białystok - Termalica Bruk-Bet
Jutro w pierwszym niedzielnym meczu aspirująca do Mistrzostwa Polski Jagiellonia Białystok podejmie Termalice Bruk-Bet Niecieczę. W ostatnich dniach wypłynęła informacja, jakoby Czesław Michniewicz został zwolniony z Niecieczy. W mojej opinii to aktualnie po Jacku Magierze najlepszy trener w Polsce, a tak pomyśleć. W zeszłym sezonie Michniewicz ugrał dla Pogoni najlepszy wynik w XXI wieku i ... został zwolniony. Teraz robi dla Niecieczy najlepszy wynik w historii klubu i ... zwolniony. Dziś pierwszy kwietnia i nie wiem czy to prawda czy żart Prima Aprillisowy, ale natknąłem się na informacje że Czesław Michniewicz obejmie zespół chińskiej ligi - Yanbian.
Ale do rzeczy.
Michał Probierz zbudował sobie na prawdę fajny skład nie mając do dyspozycji dużych pieniędzy i chwała mu za to, bo Jaga w tym sezonie to takie Leicester z poprzedniego sezonu Premier League. Patrząc na sposób gry, jakość zespołu czy warunki do dobrego wyniku w Ekstraklasie to Białostocki klub jest daleko za Lechem, Legią czy Lechią dlatego musi dać z siebie więcej od nich, aby osiągnąć sukces. Jagiellonia w przeciwieństwie do poprzedniego sezonu potrafi grać ofensywnie. Nie tylko się bronić i szukać kontrataków,a le też wymienić kilka podań w środku pola i poszukać podania prostopadłego, co poskutkowało bardzo dobrymi wynikami z zespołami, które preferują grę z &quot;kontry&quot;. Natomiast w meczach, w których przeciwnik próbuje zdominować Jagę, ona sobie z reguły nie radzi. Po przerwie zimowej taka sytuacja była z Wisła Kraków (1:3) czy z Lechią Gdańsk (0:3). A zespoły, które postawiły na głęboką defensywę wysoko ulegały Jadze: 5:0 Łęczna, 4:1 Śląsk czy 4:0 Korona Kielce. Jutro do Białegostoku przyjeżdża zespół, który chyba najbardziej gra defensywnie w Ekstraklasie. Sam Czesław Michniewicz wielokrotnie podkreślał, że gra taką piłkę na jaką pozwala mu sytuacja kadrowa. Ma takich a nie innych zawodników i gra ofensywna mogła by się skończyć dla nich wysoka porażką. Dodatkowo Nieciecza w głębokim chaosie po stracie takiego trenera jak Czesław Michniewicz. W tygodniu treningi prowadził drugi trener. Próbowano natychmiast zakontraktować nowego szkoleniowca, ale nikt wartościowy nie chciał się podjąć pracy w krainie kostki brukowej. Jutro jestem przekonany, że przez większość meczu będziemy widzieć obraz Termaliki głęboko cofniętej pod swoim polem karnym i czekającej na wyprowadzenie kontrataku. Natomiast Jagiellonii da to wiatr w żagle. Czy to Rafał Grzyb czy Jacek Góralski potrafią grać piłką po ziemi. To nie tylko defensywni zawodnicy, ale również potrafią rozgrywac na przyzwoitym poziomie. Na bokach jest dwóch dość szybki, ale przede wszystkim bardzo dobrze wyszkolonych technicznie graczy - Przemka Frankowskiego i Fedora Cernycha. Piłkę fenomenalnie rozgrywa Kosta Wasiliew. Pokazują to jego liczby, które są nieziemskie. (13 goli i tyle samo asyst). Teraz dodatkowo Jaga dorobiła się bardzo dobrego napastnika. Brakowało dobrej &quot;9&quot; i zespół na tym tracił, bo musiał tam grac Cernych, a na skrzydle wychodzili inni zawodnicy, którzy nie bardzo pasują do wizji Michała Probierza. Sheridan może nie ma jeszcze nie strzelił goli, ale ciężko z marszu napastnikowi wprowadzić się do zespołu. Za to Irlandczyk ma na swoim koncie już dwie asysty w 3 meczach. To myślę niezły początek jego przygody z Ekstraklasą. Jutro spodziewam się jednostronnego meczu, w którym pełną kontrolę nad przebiegiem spotkania będą mieć podopieczni Michała Probierza. Myślę że wynik będzie oscylować w okolicach 2:0 - 3:0.
TYPY:
1 @ 1,65 (STS) ✅
1 ha -1,5 @ (Unibet) ⛔

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Jagiellonia - Termalica
Typ: 1 ✅
Kurs: 1.65
Wynik:​

W górze tabeli zrobił nam się naprawdę niezły ścisk. Cztery ekipy, które walczą o majstra nie mają zamiaru na chwilę odpuścić. Dzisiejsze spotkanie dla Jagiellonii powinno być spacerkiem. W sześciu spotkaniach tej rundy drużyna z Niecieczy ani razu nie wygrała i zdobyła tylko trzy punkty, a jej przewaga nad dolną częścią tabeli stopniała do trzech punktów. Z powodu tak słabych wyników z klubu zwolniony został Michniewicz. Dziwna sytuacja bo przed rundą wiosenną Michniewicz świetnie sobie radził z Niecieczą będąc cały czas w górze tabeli, lecz jak to jest w ekstraklasie po sześciu kolejkach trzeba zwalniać ludzi. Słynne słoniki poprowadzi teraz asystent trenera Marcin Węglewski, jednak co nowego może wnieść asystent trenera, który został zwolniony?. Wydaje mi się, że nic i potrzebna tu jest całkiem nowa miotła aby Termalica zaczęła zdobywać punkty. Białostoczanie u siebie grają bardzo dobrze, i w tej rundzie cały czas pokazują swoje aspiracje na mistrzostwo. Michał Probierz w przerwie zimowej nie musiał w końcu nikogo się pozbywać i w składzie min. z Cernych, Vassilijevem, Góralskim czy Frankowskim jest w stanie powalczyć o mistrzostwo. Jagiellonia prezentuje naprawdę dobry futbol na który się przyjemnie patrzy. Jeśli w przerwie reprezentacyjnej nie doszło do jakichś wielkich zmian gospodarze powinni wygrać ten mecz.
Dzisiaj zapewne pójdzie masówka na Jagiellonię.

Otrzymane punkty reputacji: +5
szwedzik 36,5K

szwedzik

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska Ekstraklasa
Godzina: 18:00
Spotkanie:Lechia Gdańsk - Zagłębie Lubin
Typ: Lechia Gdańsk ✅
Kurs: 1.85
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Witam serdecznie,
Od zawsze mówie,nię będe typował Ekstraklasy i I ligi bo tam sa cuda,ale zawsze wracam i coś tam się wymyśli. Czasami wejdzie a czasami nie,czyli tak jak wszędzie.
Zapraszam wszystkich na mój typ dnia 27. kolejki polskiej ekstraklasy Lechia Gdańsk zmierzy się na swoim stadionie z Zagłębiem Lubin.Gospodarze plasują się aktualnie czwartej pozycji w ligowej stawce z dorobkiem 46 punktów na koncie (14-4-8). Lokatę niżej znajduje się Zagłębie, które jak dotąd zgromadziło 38 &quot;oczek&quot; (10-8-8)
Lechia po 3 porażkach z rzędu chce wrócić na wysokie miejsce które jeszcze nie dawno zajmowała,Piłkarze Piotra Nowaka bardzo dobrze się spisują na własnym boisku natomiast Piłkarze Piotra Stokowca niexle grająnna wyjazdach ale według mnie lepszą drużyną jest Lechia,nie mam wątpliwości że obie drużyny grać w piłke potrafią ale Zagłębie nie do konca mnie przekonuje,wydają mi się być w słabszej formie,lepiej podobało mi się zagłębie z poprzedniego sezonu.
Przewidywane składy:
LECHIA (4-4-2): Kuciak – Wojtkowiak, Janicki, Maloca, Wawrzyniak, Flavio Paixao, Sławczew, Krasić, Wolski, Kuświk, Marco Paixao
ZAGŁĘBIE (4-2-3-1): Polacek – Todorovski, Madera, Guldan, Dziwniel, Piątek, Kubicki, Woźniak, Starzyński, Janoszka, Buksa.
Nie zagrają:
LECHIA: Milinković-Savić, Peszko (zawieszenie)
ZAGŁĘBIE: Forenc, Jach, Petravicius (kontuzje)

Tak jak pisałem wczesniej,Lechia musi przerwać złą passe czyli trzy porażki z rzędu z Legią u siebie 1:2 i dwie wyjazdowe z Ruchem 2:1 i Lechem 1:0
Zespół Zagłębia w ostatnich pięciu kolejkach zdobył zaledwie cztery punkty, które zgarnął w starciach z najsłabszymi drużynami w lidze – Górnikiem Łęczna i Cracovią. W ostatniej serii gier ekipa pod wodzą Piotra Stokowca uległa minimalnie dobrze dysponowanemu Ruchowi Chorzów.
Powodzenia !

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Widzę straszną masóweczkę na Jagę, ja bym uważał, nowy trener, więc efekt nowej miotły może zadziałać. Wolę zagrać na over bramkowy, niż czysty win gospodarzy.

Otrzymane punkty reputacji: +42
instynkt 13

instynkt

Użytkownik
Jagiellonia zamyka mi fajny kuponik puszczony w Totolotku. ???? Sam nie jestem pewny tej Jagi. Jeszcze wczoraj wydawała się dość prawdopodobnym typem, a dzisiaj mam troszkę mieszane uczucia. ????
Jedynie co mnie utwierdza, żeby nie robić kontry to to, że kurs idzie troszkę w górę. Jak na gospodarzy to dobry znak. Wczoraj podobnie było z Legią, a wygrała dość pewnie...

andvari1x2 1K

andvari1x2

Użytkownik
ja bym uważał, nowy trener, więc efekt nowej miotły może zadziałać.
Ta miotła do końca nie jest taka nowa ???? ,a na serio, to Termalica Nieciecza nie ogłosiła jeszcze nazwiska nowego szkoleniowca i drużynę „Słoni” w spotkaniu z Jagiellonią Białystok ma poprowadzić dotychczasowy asystent Czesława Michniewicza Marcin Węglewski.

Otrzymane punkty reputacji: +7
ajayinho 2,4K

ajayinho

Użytkownik
Jagiellonia Białystok - Bruk Bet Termalica Nieciecza
TYP: Jagiellonia Białystok ✅
Kurs: 1.65 Unibet
Witajcie, jeżeli ktoś ma wątpliwości czy zagrać ten mecz to ja jako skromny obserwator podpowiem Wam, że warto. Wiadomo, przerwa reprezentacyjna i nowy tymczasowy trener Marcin Węglewski (asystent Michniewicza) może dać impuls Termalice i być może drużyna Słoni będzie drugim Leicester. Jednak dziś grają z Jagiellonia i nie wydaję mi się że mogą zepsuć święto na stadionie Jagi. Jest piękna pogoda co przełoży się pewnie na frekwencje, dodatkowo Legia wygrała z Pogonią i jest tymczasowym liderem. Myślę, że motywacji na ten mecz nie zabraknie drużynie Probierza. Z gry wypada Burliga, po stronie gości bez większych osłabień. Powodzenia i dobrego widowiska.

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Jagiellonia - Bruk Bet
+2,5 gola
1,94 unibet ⛔
Ja tam idę dzisiaj w stronę bramek. Wiadomo, że w Polskiej kopanej jest mnóstwo wałków ???? dlatego też nie decyduję się grać na gospodarzy, bo kurs mega zdradliwy. Jaga u siebie trzeba przyznać bombarduje swoich rywali jak tylko się da. Są drugim zespołem w tabeli, a także drugim zespołem który ma najwięcej goli. Bo aż 50! Imponujący wynik. Nie miej jednak mogą być zbyt pewni, ale jeśli tylko będą mieć chłodny umysł to i tutaj spokojnie wygrają. Nie miej jednak uważam, że goście też będą mieli swoje nieliczne akcje, a kto wie może okażą się na tyle precyzyjne, aby bramkarz Jagi wyciągał piłkę z sieci? 3 gole.. kurs, jak najbardziej do ugryzienia. Nie zdziwię się jak do meczu sam ten kurs na ten over spadnie.

pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Lechia Gdańsk - Zagłębie Lubin
Typ: wygra Lechia i padnie over 2,5 bramki ⛔
Kurs: 2,75
forbet
Lechia Gdańsk podejmie na swoim obiekcie Zagłębie Lubin. Gospodarze to obecnie czwarta ekipa ligi. Na swoim stadionie dotychczas wygrała aż 10 razy co jest najlepszym wynikiem w lidze. Przegrali ledwie dwa razy, ostatnio z Legią Warszawa 1-2 oraz pod koniec sierpnia z Niecieczą. Podopieczni Nowaka ulegli rywalowi w ostatnich trzech spotkaniach co jest najgorszą serią klubu od grudnia 2015 roku. Lubinianie są w tabeli tuż za Gdańszczanami z 38 oczkami na koncie. Na wyjazdach nie idzie im źle, przegrali ledwie trzy razy. Stracili tylko 13 bramek, najmniej w lidze. W Lechi za kartki nie zagra Peszko który pauzuje jeszcze za czerwoną kartkę którą zobaczył w meczu z Lechem. W meczach z udziałem gospodarzy pada średnio 2,81 bramki na mecz. Na wiosnę goście strzelili zaledwie 5 bramek jest to jeden z najgorszych wyników, mniej strzelili tylko Górnik i Nieciecza. Lechici będą chcieli przerwać złą passę i zaatakują od samego początku co może zaowocować bramkami. W barwach Biało-Zielonych zagra Rafał Janicki, posiada on na swoim koncie najwięcej żółtych kartek w lidze (10). Na ostatnie dziesięć spotkań tych ekip aż siedem wygrywali gospodarze. Myślę że Lechia przełamie złą passę i wygra te spotkanie oraz padnie minimum trzy bramki.

mefiuu 7,8K

mefiuu

Użytkownik
Ruch Chorzów - Piast Gliwice
Bardzo ciekawy mecz na zakończenie 27 kolejki naszej kochanek Ekstraklasy. Obok Lecha Poznań w rundzie wiosennej Chorzowianie to najlepsza ekipa ligi. Grają fenomenalnie w defensywie. Od 4 meczy w ogóle nie stracili bramki a strzelają sporo. Całą grę robi Patryk Lipski i wypożyczony z Warszawy Jarek Niezgoda. Ten pierwszy genialnie potrafi grać piłką przodem do bramki, bardzo dobrze potrafoi zagrać prostopadłe podanie, ma znakomity przegląd pola. Jednym słowem ma wszystko aby zostać piłkarzem klasy światowej. Piast po przejęciu sterów przez Dariusza Wdowczyka również zaczął grać bardzo dobrze w ofensywie, również strzela bardzo duzo goli ale kompletnie nie radzi sobie z defensywą. Defensorzy Piasta popełniają masę błędów, które skutkują w ostatnim czasie wynikami hokejowymi tego zespołu. Nie licząc zespołów na &quot;L&quot; (Lech, Legia, Lechia) to te dwa zespoły grają najładniejszą dla oka piłkę, stwarzają sobie bardzo dużo sytuacji bramkowych i myślę że dziś będziemy świadkami bardzo fajnego dla oka meczu. Raczej nie będziemy oglądać &quot;szachów&quot; w środku pola, tylko bliżej w tym meczu będzie do tzw &quot;wymiany ciosów&quot;, co zazwyczaj skutkuje większą ilością bramek. Osobiście spodziewam się wyniku 3:1 - 3:2 dla Ruchu Chorzów. Za mniejsza stawkę wart spróbować Ruch + BTS czy BTS + o2,5.
Typy:
over 2,5 @ 1,92 (Unibet) ⛔
over 3,5 @ 3,25 (Unibet) ⛔
Ruch więcej niż 5,5 rzutów rożnych @ 1,90 (STS)

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Ruch - Piast
Typy:
Ruch @ 2.10 ⛔
powyżej 2.5 gola @ 1.87 ⛔
Niezgoda gol @ 1.89 ⛔
Badia gola @ 3.45 ⛔
biedne te Derby ⛔
To spotkanie naprawdę wygląda wybornie jak na Derby Śląska. Gospodarze gdyby nie ujemne punkty mogli by teraz spokojnie bić się o pierwszą ósemkę. Piłkarze Ruchu Chorzów w tej rundzie nie zaznali goryczy porażki. Cztery z tych meczów „Niebiescy“ rozstrzygnęli na swoją korzyść, a raz zremisowali. W ostatnim czasie gra chorzowian naprawdę robi wrażenie, a doceniony za dobre wyniki został trener Fornalik. Zwycięstwa nad Legią Warszawa czy Lechią Gdańsk tylko to potwierdzają. Młodzież Ruchu w każdym spotkaniu pokazuje charakter i walkę dzięki czemu tak wielką determinacją zdobywane są punkty i odbijanie się od dna tabeli. Wielki uznania należą się dla Jarosława Niezgoda. 22-letni piłkarz jest w świetnej formie strzeleckiej. Ogółem w tym sezonie zdobył już 10 bramek. Jednak słowa uznania należą się dla całego zespołu, który pracuje na trzy punkty w każdym spotkaniu i nigdzie tutaj nie ma przypadku jeśli chodzi o zdobywanie goli. Po przyjściu Wdowczyka Piast Gliwice szybko odmienił swoje oblicze. Przed przyjściem Pana Dariusza zespół miał spore problemy z odnoszeniem zwycięstw. Pod wodzą doświadczonego szkoleniowca „Piastunki“ zanotowały dwie wygrane z rzędu i dziś przyjeżdżają do Chorzowa z myślą odniesienia tylko zwycięstwa. Jednak najgorszym mankamentem drużyny gości jest obrona. Piast ma jedną z najsłabszych linii obrony w Ekstraklasie. W 26 meczach gliwiczanie dali sobie strzelić aż 46 bramek. W świetnej formie jest ostatnio Gerard Badia, który w trzech ostatnich meczach strzelił aż pięć goli i zanotował dwie asysty. Zarówno Ruch jak i Piast, które znajdują się w dole tabeli ostatnio grają bardzo dobrze, obie drużyny strzelają sporo goli i spisują się bardzo dobrze w ofensywie więc derby Górnego Śląska tym razem powinny być bardzo ciekawe.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Ruch Chorzów - Piast Gliwice⛔
Ilość celnych strzałów gosp. over 5,5 @2.0. Totolotek

Pojedynek ekip z dolnej części tabeli jednak zapowiadający się bardzo ciekawie.Ruch na wiosnę w tym roku na 6 meczów ekstraklasy zdobył 13pkt co jest naprawdę dobrym wynikiem, zaznaczyć także należy że wygrali min z Legią na Łazienkowskiej, Lechią u siebie czy Zagłębiem L na wyjeździe.Piast Gliwice od kiedy objął ich Wdowczyk także uzyskał progres, co prawda Piast Wdowczyka przegrał pierwsze spotkania z Wisłą, jednak szkoleniowiec miał zbyt mało czasu na przygotowanie zespołu, efekty było widać natomiast w następnych meczach gdyż Piast odniósł zwycięstwo w Gdyni i Wrocławiu strzelając aż 7 goli, czyli rzec można ofensywna myśl Wdowczyka robi podobną robotę jak w Wiśle Kraków gdzie chyba każdy pamięta jak te mecze wyglądały.Dzisiaj szykuje nam się ofensywny mecz, gdzie dwie drużyny zaczęły grać i będą dążyć do kompletu punktów, do tego ich zmusza sytuacja w tabeli, w tym wypadku pójdę w stronę gospodarzy że będą stwarzać częstsze zagrożenie, aczkolwiek myślę że będzie to bardziej spotkanie na wymianę ciosów.

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Ruch Chorzów vs Piast Gliwice
Over 2.5 &amp; Ruch @ 3.50 forBET
⛔
Jak już koledzy wyżej zaznaczyli Ruch zwłaszcza u siebie to bardzo dobra drużyna, kiedy wydawało się, że już jest źle i będą czerwoną latarnią Fornalik zaczarował i mamy co mamy. Niezgoda, aż miło popatrzeć jak się chłopak rozwija. Legia może sobie pluć w brodę, że nakupiła tych Necidów i innych co gubią się w drodze na stadion ;).
Spotkanie będzie ofensywne, nie ma wątpliwości, każdy tutaj potrzebuje 3 punktów.
Piast generalnie traci dużo głupich bramek - w spotkaniu ze Śląskiem, które obserwowałem z trybun obrona Gliwiczan grała bardzo słabo, gubili krycie często, często też łamali linię spalonego, co na tym poziomie jest naprawdę słabe. 46 bramek straconych w 26 meczach mówi samo za siebie. Dodatkowo bramkarz jakoś im nie pomaga. Co do Overa przekonuje fakt, że w gazie jest własnie Badia , generalnie z przodu nie wygląda to źle i jeśli poprawiliby grę obronną, to z utrzymaniem problemów być nie powinno.
Ruch, aby marzyć jeszcze o TOP 8 musi dzisiaj wygrać i tak też moim zdaniem będzie.
Przewidywane składy - za sportowe fakty:
Ruch Chorzów: Hrdlicka - Konczkowski, Grodzicki, Helik, Kowalczyk - Przybecki, Urbańczyk, Surma, Lipski, Moneta - Niezgoda.
Piast Gliwice: Szmatuła - Mójta, Korun, Sedlar, Mraz - Badia, Murawski, Vranjes, Zivec - Bukata - Jankowski.

his_airness 16,2K

his_airness

Użytkownik
Ruch Chorzów - Piast Gliwice
W Derbach Śląska na stadionie przy ul. Cichej chorzowianie podejmą gliwickiego Piasta. Obie drużyny w ligowej tabeli dzieli zaledwie punkt. Do tej pory Ruch zgromadził 29 oczek, zaś Piast punkt mniej. Oba zespoły mają na swoim koncie passę dwóch zwycięstw z rzędu w ostatnich ligowych kolejkach. Różnica jest taka, że Ruch może pochwalić się pięcioma meczami bez porażki, na co złożyły się cztery zwycięstwa i remis, a Piast zwycięstwem dwie kolejki temu przeciwko Śląskowi przerwał fatalną serię sześciu przegranych meczów z rzędu. Gospodarze wg bukmacherów są faworytem tego spotkania. To nie może dziwić, mimo tego, że oba zespoły w ostatnim czasie prezentują się dobrze. Jednak Ruch potrafił ograć takie ekipy jak Zagłębie, Legia czy Lechia, więc kursy wystawione na ten mecz są moim zdaniem prawidłowo dobrane. Piast może sprawić niespodziankę w tym spotkaniu i nie można ich przekreślać. Szczególnie, że w dobrej formie znajduje się lider zespołu Gerard Badia. Odpowiedź gospodarzy to przede wszystkim kapitalna forma Jarosława Niezgody, który jest z Legii tylko wypożyczony i patrząc na obecną formę napastnika &quot;Niebieskich&quot;, zapewne w następnym sezonie wróci na Ł3, by wzmocnić zespół aktualnego mistrza Polski. Właśnie między innymi dzięki takim piłkarzom jak Lipski czy Niezgoda wybrałem swój typ na to spotkanie, który uważam może nie tyle za value, co po prostu za okazję, którą po takim kursie trzeba zagrać. Oprócz wymienionej dwójki o sile ofensywy drużyny z Chorzowa stanowią też tacy piłkarze jak Moneta czy Przybecki, którzy w tym spotkaniu wystąpią od pierwszej minuty. Tyły zabezpieczać ma dwójka Surma - Urbańczyk, a więc połączenie rutyny z młodością. Mam nadzieję, że oba zespoły nawet jeśli podzielą się punktami, to sprawią na koniec kolejki dobre widowisko i zobaczymy w tym spotkaniu kilka bramek. Liczę też na co najmniej dwie ze strony gospodarzy. Najlepiej w obydwu połowach po jednej. Pozdrawiam.
Ruch Chorzów strzeli bramkę w obydwu połowach @3.40 Unibet ⛔

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom