Piast rzeczywiście gra dość dobrze, ale dzisiaj nie zagra w optymalnym składzie. Z urazami zmagają się obecnie Rudolf Urban, Mariusz Zganiacz, Tomas Docekal i Łukasz Krzycki. Co gorsza, za kartki będzie też pauzował imponujący ostatnio formą Wojciech Lisowski. Olimpia nie przyjedzie się bronić i myślę, że zagra ofensywnie. Piast Gliwice walczy o awans do T-Mobile Ekstraklasy i bardzo zależy mu na punktach, dlatego myślę że w tym meczu zobaczymy kilka bramek i zaryzykuję over 3.5 gola. Ostatnie mecze Piasta są underowe, ale chciałbym zauważyć że ststematycznie od 08.10.2011 Piast w każdym spotkaniu strzela co najmniej 1 gola. Wymiana ciosów Z Olimpia jest według mnie pewna. Pierwsze spotkanie tych zespołów zakończyło się zwycięstwem grudziądzan 2:0, więc jak widzicie są w stanie strzelać gole Piastowi.biorąc pod uwagę ostatnie 5 spotkań Piast jest liderem
Wszystko potwierdzilo sie w 100%. Nie pisze tego zeby pochwalic sie analiza a po to zeby bylo rozeznanie na przyszlosc. Pogon gra tragicznie od dawna, nie wiem jak oceniac wczorajszy mecz i czy w 100% byl on ustawiony tak jak przewidywalem ( 1 celny strzal na bramke i gol, Flota i celny strzal w Janukiewicza, pare dogodnych sytuacji jednak zachowywali sie jakby nie chcieli oddawac strzalow...). Konstruowanie akcji z przodu Pogoni kompletnie nie wychodzi, gra defensywna rowniez kuleje. Poszedlem na mecz bo nie byl transmitowany w telewizji a chcialem zobaczyc jak wyglada oddany mecz. Wiecej nie pojde bo szkoda 15zł na taki chłam.Swoja opinie na temat Pogoni i sytuacji ktora powstala przed runda wiosenna opisywalem wielokrotnie i granie przeciwko Portowcom przynioslo mi spory zysk. Jednak wyłamuje sie jutro i chyba zagram na nich. Ze wzgledow sportowych szanse oceniam 50/50 bo gra Pogoni jest tragiczna i to ze glownymi postaciami zespolu to wypaleni emeryci niestety nie przynosi efektu. Flota ambitnie podchodzi do meczow derbowych i nie pamietam kiedy przegrala. Po cichu mowi sie w Szczecinie - zaznaczam ze co mecz z Flota tak sie mowi i nigdy to nie ma miejsca - ze zostana dogadane 3 pkt dla granatowo-bordowych. Do tej pory bylem przeciwnikiem takich teorii jednak widzac pyszność wladz ze Smolnym na czele przed runda i naiwna pewnoscia w awans ze przyjdzie jak manna z nieba sadze ze niepokoj i strach osiagnal kulminacyjny poziom ze moga przekonywac finansowo Wyspiarzy. Bedac prezesem Floty dalbym im pstryczka w nos jednak patrzac na tabele i ostatnie poczynania Floty widac ze sezon odpuszczaja i procz prestizu ten mecz nie jest dla nich tak naprawde wazny a moga zyskac sporo, jak pisalem finansowo a rowniez wiadome jest ze z obecnym skladem w przypadku awansu wiele sie w ekstraklasie nie zdziala a wiec trzeba bedzie zrobic czystke i byc moze zostana oddani bez odstepnego wlasnie do Floty. Mecz ma wiele podtekstow ale nawet ja , pesymista ze Szczecina nie przewiduje kolejnego upokorzenia bo dno jest juz osiagniete i upasc sie nizej nie da. Bramek rowniez sie nie spodziewam bo Flota z Pogonia zawsze gra rozwaznie w defensywie a znajac ostatnie wyczyny napastnikow ze Szczecina 1 bramka to moze byc szczyt marzen. Gorzej jak przypadkowo Flota strzeli a mecz naprawde bedzie mial byc oddany to wtedy automatycznie musi byc 2-1.. Pogoń-Flota 1,75 Bet365 under 2 2,20 Bet365 edit: Dodam jeszcze kolejny pozasportowy aspekt. Data założenia 21 kwietnia 1948.