>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

27 kolejka I Ligi 21.04 - 22.04 2012

Status
Zamknięty.
jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Arka Gdynia - Kolejarz Stróże
Typ: Arka Gdynia
Kurs: 1,75
Bukmacher: bwin
Generalnie Stróże to przeciętny zespół, ze słabym stadionem, średnimi piłkarzami, wprost przeciwnie do Arki. Ale aż dziwne, że obie ekipy mają tyle samo punktów w lidze (!). Tłumacząc niejako tę nieścisłość, chyba należy skłaniać się ku hipotezie, że to Arka nie wykorzystała szansy na znacznie większą zdobycz punktową i lepsze miejsce w tabeli. Tak, gdyby nie remisy z Grudziądzem i Flotą (oba mecze były spokojnie do wygrania), to dzisiaj mówilibyśmy o liderze z Gdyni. I nie ma w tym jakiegoś większego subiektywizmu. Potoczyło się jednak inaczej. Nie chcę pisać, że Arka musi w sobotę wygrać, przełamać się itd. Po prostu śmiem twierdzić, że zwycięży lepszy zespół, bo takim są właśnie żółto-niebiescy. Mam również nadzieję, że Stróże nie przyjadą - tak jak Flota - murować własnej szesnastki. Bo jeśli zagrają choć ciut odważniej, to Arka to wykorzysta z łatwością. Murawa jest świetna, gdynianie lubią i potrafią grać po ziemi, z klepki. Słowem - nic tylko wygrać. Wygrać i złapać kontakt z pierwszą trójką. Zostało osiem kolejek do końca ligi. Jeszcze nie wszystko stracone.

portowiec 4

portowiec

Użytkownik
Pogoń Szczecin - Flota Świnoujście 1
Limit pecha i impotencji strzeleckiej portowej jedenastki został już chyba wyczerpany. Po katastrofalnym rozpoczęciu rundy rewanżowej, i w konsekwencji tego zwolnieniu trenera Sasala, Pogoń zaczyna łapać wiatr w żagle. Po zatrudnieniu trenera Tarasiewicza widać lekki progres. Derby Pomorza Zachodniego zawsze wzbudzają wiele emocji i żadna z drużyn nie odpuści. (plotki na temat oddania punktów zaprzyjaźnionej Pogoni uważam za absurdalne) Seria 5 meczów bez zwycięstwa musi się w końcu zakończyć, gdyż nie kto inny jak właśnie Pogoń Szczecin zasługuje na awans do ekstraklasy i musi to pokazać w tym arcyważnym meczu. Po zremisowanym spotkaniu z Radzionkowem 1-1 Pogoń spadła na 3 miejsce w tabeli i musi ten mecz wygrać, aby liczyć się w walce o awans, mając przed sobą ciężkie wyjazdy do Ząbek, Gdyni i Łęcznej.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Swoja opinie na temat Pogoni i sytuacji ktora powstala przed runda wiosenna opisywalem wielokrotnie i granie przeciwko Portowcom przynioslo mi spory zysk. Jednak wyłamuje sie jutro i chyba zagram na nich. Ze wzgledow sportowych szanse oceniam 50/50 bo gra Pogoni jest tragiczna i to ze glownymi postaciami zespolu to wypaleni emeryci niestety nie przynosi efektu. Flota ambitnie podchodzi do meczow derbowych i nie pamietam kiedy przegrala. Po cichu mowi sie w Szczecinie - zaznaczam ze co mecz z Flota tak sie mowi i nigdy to nie ma miejsca - ze zostana dogadane 3 pkt dla granatowo-bordowych. Do tej pory bylem przeciwnikiem takich teorii jednak widzac pyszność wladz ze Smolnym na czele przed runda i naiwna pewnoscia w awans ze przyjdzie jak manna z nieba sadze ze niepokoj i strach osiagnal kulminacyjny poziom ze moga przekonywac finansowo Wyspiarzy. Bedac prezesem Floty dalbym im pstryczka w nos jednak patrzac na tabele i ostatnie poczynania Floty widac ze sezon odpuszczaja i procz prestizu ten mecz nie jest dla nich tak naprawde wazny a moga zyskac sporo, jak pisalem finansowo a rowniez wiadome jest ze z obecnym skladem w przypadku awansu wiele sie w ekstraklasie nie zdziala a wiec trzeba bedzie zrobic czystke i byc moze zostana oddani bez odstepnego wlasnie do Floty. Mecz ma wiele podtekstow ale nawet ja , pesymista ze Szczecina nie przewiduje kolejnego upokorzenia bo dno jest juz osiagniete i upasc sie nizej nie da.
Bramek rowniez sie nie spodziewam bo Flota z Pogonia zawsze gra rozwaznie w defensywie a znajac ostatnie wyczyny napastnikow ze Szczecina 1 bramka to moze byc szczyt marzen. Gorzej jak przypadkowo Flota strzeli a mecz naprawde bedzie mial byc oddany to wtedy automatycznie musi byc 2-1..
Pogoń-Flota 1,75 bet365 ✅
under 2 2,20 bet365 ✅

edit:
Dodam jeszcze kolejny pozasportowy aspekt.
Data założenia 21 kwietnia 1948.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Ja liczę na przełamanie Polonii Bytom. Po trzech wyjazdowych meczach Polonia zagra w końcu u siebie. Przyjeżdża Dolcan, który na wiosnę radzi sobie nieźle. Zremisowali z Arka na trudnym terenie, pokonali również Wisłę w meczu wyjazdowym, a u siebie zachowali punkty ze słabo spisującym się na wiosnę Zawiszą. Mecz z serii o 6 punktów. Jeśli Bytomianie nie wygrają tego meczu to utrzymanie może się znacząco oddalić. Na wyjazdach grają słabo więc mecze domowe muszą być odskocznią. Remis w meczu z Dolcanem nic in nie daje, bo jest to bezpośredni rywal w walce o utrzymanie. Liczą się tylko 3 punkty. Jeśli chodzi o Dolcan to ich gra nie jest niczym nadzwyczajnym. Czyhają na kontry i liczą na swoich asów w drużynie. Jeśli kluczowi zawodnicy tacy jak Tataj nie mają dnia to forma całego zespołu spada. W Płocku dostali karnego z kapelusza. Druga bramka to przewrotka Tataja, a poza tym w ofensywnie nie pokazali nic wielkiego. Dla Polonii grunt to nie stracić pierwszej bramki. Powinni narzucić Dolcanowi swój styl gry uważając tym samym na kontry. Zespół z peryferii Warszawy gubi się w grze pod presją. Jeśli Bytomianie wyjdą na ten mecz naładowani to powinni ogarnąć ten mecz. Dla ekipy z Ząbek wygrana w Płocku była pierwszym zwycięstwem wyjazdowym od dłuższego czasu. Polonia jutro zdobywa trzy punkty. Tak to widzę.
Polonia Bytom - Dolcan Ząbki
Polonia Bytom [2,15] Tobet
⛔ 1:1

Otrzymane punkty reputacji: +10
avezubr 4

avezubr

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna I liga
Spotkanie:piast Gliwice-Olimpia Grudziądz
Typ: Gole obu drużyn- Tak
Kurs: 1,95
Bukmacher: Expekt

Wybrałem na dzisiaj mecz I ligi pomiędzy Piastem Gliwice a Olimpią Grudziądz. Każdy kto chociaż trochę interesuje się tymi rozgrywkami wie jak nieprzewidywalna jest to liga i dlatego decyduje się zagrać na zdobycz bramkową obu drużyn. Skłania mnie ku temu kilka faktów a więc, grający o awans Piast u siebie radzi sobie dobrze i z bilansem 6-4-0 19:10 zajmuje 6 miejsce biorąc pod uwagę mecze w roli gospodarza. Olimpia natomiast z wyjazdowym bilansem 2-5-6 14-21 zajmuje 15 miejsce w tabeli przyjezdnych słabo prawda? Owszem tylko jest tu mały haczyk bo biorąc pod uwagę ostatnie 5 spotkań Piast jest liderem natomiast Olimpia zajmuje.....4 miejsce! Ich bilans to 2-3-0 i 10-7 więc są w formie i myślę, że to w zupełności wystarczy na strzelenie chociaż jednej bramki Gliwiczanom bo to, że oni strzelą jest pewne jak to, że Edyta Górniak nie zaśpiewa hymnu na euro.
Po kursie prawie 2 zł warto wziąć pod uwagę taki typ.
Pozdrawiam

groven 2,2K

groven

Forum VIP
biorąc pod uwagę ostatnie 5 spotkań Piast jest liderem
Piast rzeczywiście gra dość dobrze, ale dzisiaj nie zagra w optymalnym składzie. Z urazami zmagają się obecnie Rudolf Urban, Mariusz Zganiacz, Tomas Docekal i Łukasz Krzycki. Co gorsza, za kartki będzie też pauzował imponujący ostatnio formą Wojciech Lisowski. Olimpia nie przyjedzie się bronić i myślę, że zagra ofensywnie. Piast Gliwice walczy o awans do T-Mobile Ekstraklasy i bardzo zależy mu na punktach, dlatego myślę że w tym meczu zobaczymy kilka bramek i zaryzykuję over 3.5 gola. Ostatnie mecze Piasta są underowe, ale chciałbym zauważyć że ststematycznie od 08.10.2011 Piast w każdym spotkaniu strzela co najmniej 1 gola. Wymiana ciosów Z Olimpia jest według mnie pewna. Pierwsze spotkanie tych zespołów zakończyło się zwycięstwem grudziądzan 2:0, więc jak widzicie są w stanie strzelać gole Piastowi.

Piast Gliwice - Olimpia Grudziądz / nd. 22.04.2012 godz. 18.00
Wynik: 1:0 ⛔
Over 3,5 gola
Kurs: 3.65

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Swoja opinie na temat Pogoni i sytuacji ktora powstala przed runda wiosenna opisywalem wielokrotnie i granie przeciwko Portowcom przynioslo mi spory zysk. Jednak wyłamuje sie jutro i chyba zagram na nich. Ze wzgledow sportowych szanse oceniam 50/50 bo gra Pogoni jest tragiczna i to ze glownymi postaciami zespolu to wypaleni emeryci niestety nie przynosi efektu. Flota ambitnie podchodzi do meczow derbowych i nie pamietam kiedy przegrala. Po cichu mowi sie w Szczecinie - zaznaczam ze co mecz z Flota tak sie mowi i nigdy to nie ma miejsca - ze zostana dogadane 3 pkt dla granatowo-bordowych. Do tej pory bylem przeciwnikiem takich teorii jednak widzac pyszność wladz ze Smolnym na czele przed runda i naiwna pewnoscia w awans ze przyjdzie jak manna z nieba sadze ze niepokoj i strach osiagnal kulminacyjny poziom ze moga przekonywac finansowo Wyspiarzy. Bedac prezesem Floty dalbym im pstryczka w nos jednak patrzac na tabele i ostatnie poczynania Floty widac ze sezon odpuszczaja i procz prestizu ten mecz nie jest dla nich tak naprawde wazny a moga zyskac sporo, jak pisalem finansowo a rowniez wiadome jest ze z obecnym skladem w przypadku awansu wiele sie w ekstraklasie nie zdziala a wiec trzeba bedzie zrobic czystke i byc moze zostana oddani bez odstepnego wlasnie do Floty. Mecz ma wiele podtekstow ale nawet ja , pesymista ze Szczecina nie przewiduje kolejnego upokorzenia bo dno jest juz osiagniete i upasc sie nizej nie da. Bramek rowniez sie nie spodziewam bo Flota z Pogonia zawsze gra rozwaznie w defensywie a znajac ostatnie wyczyny napastnikow ze Szczecina 1 bramka to moze byc szczyt marzen. Gorzej jak przypadkowo Flota strzeli a mecz naprawde bedzie mial byc oddany to wtedy automatycznie musi byc 2-1.. Pogoń-Flota 1,75 Bet365 under 2 2,20 Bet365 edit: Dodam jeszcze kolejny pozasportowy aspekt. Data założenia 21 kwietnia 1948.
Wszystko potwierdzilo sie w 100%. Nie pisze tego zeby pochwalic sie analiza a po to zeby bylo rozeznanie na przyszlosc. Pogon gra tragicznie od dawna, nie wiem jak oceniac wczorajszy mecz i czy w 100% byl on ustawiony tak jak przewidywalem ( 1 celny strzal na bramke i gol, Flota i celny strzal w Janukiewicza, pare dogodnych sytuacji jednak zachowywali sie jakby nie chcieli oddawac strzalow...). Konstruowanie akcji z przodu Pogoni kompletnie nie wychodzi, gra defensywna rowniez kuleje. Poszedlem na mecz bo nie byl transmitowany w telewizji a chcialem zobaczyc jak wyglada oddany mecz. Wiecej nie pojde bo szkoda 15zł na taki chłam.
Jesli ktos WIDZIAL (zaznaczam widzial bo specow ktorzy oceniaja mecz bo relacji albo wynikach nie potrzebuje) to prosilbym o ocene druzyny Dolcanu. Musza walczyc o utrzymanie, wyniki na wiosne w miare dobre i szukalbym tutaj niespodzianki ich zwyciestwa za tydzien z Pogonia.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom