>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

27 kolejka Ekstraklasy [30.04 - 02.05.2010r.]

Status
Zamknięty.
C 0

camuss

Użytkownik
Komus sie udalo ustrzelic Piasta, jesli tak to po jakim kursie - pytam z ciekawosci. Ja, na williamhill mialem 2.60 przed rozpoczeciem. Teraz spadlo juz do 1.35 ????

Ekstraklasa. Bukmacherzy wycofują mecz Lechia-Piast
W zakładach bukmacherskich nie można typować sobotniego meczu piłkarskiej Ekstraklasy Lechia Gdańsk - Piast Gliwice. Większość bukmacherów już wycofała to spotkanie ze swojej oferty. Wyjątkiem jest Tobet.com, ale na zwycięstwo gości jest i tak wyjątkowo niski kurs. Broniący się przed spadkiem Piast Gliwice zagra swój kolejny już &quot;mecz ostatniej szansy&quot; w sobotę o godzinie 14:45. Na gdańskim stadionie przy ulicy Traugutta zmierzy się z szóstą w tabeli Lechią Gdańsk. Piast, który zajmuje przedostatnie miejsce, traci do gdańszczan jedenaście punktów, więc logiczne byłoby, że faworytem tego spotkania są gospodarze.
Tymbardziej dziwi, że za zwycięstwo Lechii można zarobić więcej, niż gdyby mecz zakończył się wygraną Piasta. Tobet.com w przypadku przegranej gospodarzy za każdą postawioną złotówkę zapłaci tylko 1,95. Tymczasem, gdyby to Gliwiczanie schodzili z boiska pokonani, to za złotego zyskamy aż 3,45! Najmniej prawdopodobny zdaniem bukmacherów jest remis - stawka wynosi 3,60.

http://www.sport.pl/pilka/1,65039,7833664,Ekstraklasa__Bukmacherzy_wycofuja_mecz_Lechia_Piast.html

kostuch 142

kostuch

Użytkownik
Spotkanie: Odra Wodzisław - Arka Gdynia
Bukmacher: Betsafe
Typ: under 2.5
Kurs: 1.60

Analiza: Co prawda ekspertem od piłki nożnej nie jestem i nigdy nie będę, aczkolwiek stwierdzam że warto wytypować w tym meczu underek. Spotykają się bowiem dwie drużyny z dołu tabeli. Duża ilość bramek w takich spotkaniach to raczej rzadkość, tym bardziej gdy spotykają się drużyny z stery spadkowej w Polsce. Dlatego stawiam na under. I w sumie cóż tu więcej pisać? Mecz ten dla tych drużyn toczy się o naprawdę wysoką stawkę, którą jest utrzymanie. Myślę, że wynik 1-0 jest tu najbardziej prawdopodobny, gdyż obydwie drużyny przyjmą zapewne taktykę stricte defensywna na dzisiejszy mecz, aby nie stracić szybko i niepotrzebnie bramki. I w takiej konwencji będzie toczyło się to spotkanie. Dużo brudnej gry, fauli, w strefie środka pola. To dobrze rokuje na postawienie na under.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
A według mnie bardzo dobrze zrobił robson stawiając na lecha. Sląsk nie prezentuje nic wielkiego w ostatnim czasie. Tylko remis z Zagłębiem. Prawda, że Lech dość szczęśliwie wygrał z Lechią po golu Peszki, ale szanse Śląska na wygranie z kolejorzem są minimalne.

Sląsk vs Lech (HC 1:0) - X @ 3,45 - wydaje mi się że typ powinien wejść, ponieważ Lech na wyjazdach nie wygrywa przeważnie przekonywująco a dzis zwycięstwa potrzebuje.
heh no i to że nie prezentowali nic wielkiego to znaczy że będa grać lipe do końca świata?
przecież wiadomo że drużyny z Lechem, Wisłą czy Legią mają większą ochotę do gry a Śląsk chcąc nie chcąc miał się bić o górne miejsca niestety zabrakło wytrwałości...
zobaczymy jak potoczą się pojedynki z niższych szczebli, Śląsk wcale nie jest jeszcze bezpieczny żeby oddał Lechowi 3pkta mecze po nim gra z pretendentami do 1.ligi Arka, Odra, Piast ostatnie dwa to wyjazdy
Lech potrzebuje pkt? Wisła także ich potrzebowała, patrząc na jej kolejne mecze to żaden argument zwłaszcza że z Lechem to różnie bywało jak potrzebował pkt (przynajmniej rok temu)

Jak można zobaczyć po statach Śląsk u siebie potrafi ,, nie przegrywać,, z tymi lepszymi, a na pospolite ruszenie Lecha raczej bym nie liczył bo ostatni mecz z Lechią też może być czegoś początkiem
Lech na wyjazdach też nie ma się czym chwalić od 7 czy 8 miesięcy wygrali zaledwie dwa wyjazdy więc jaka mowa o nie przekonujących zwycięztwach? można spekulować o odpuszcaniu i takie tam ale sponsorzy motywujący w takich sytuacjach zawsze działają, odpowiednio posmarują to będą biegać bo wiadomo jaka jaest stawka
lepiej w ciemno postawić i widzieć już Lecha na tronie bo na Łazienkowskiej pewnie Wisła nie wygra a Lech wszystko co nie?

isenor 7

isenor

Użytkownik
Spotkanie: Śląsk Wrocław - Lech Poznań
Typ: 2
Kurs: 1.80
buk :
bwin
Jutro dnia 2 maja Lech bedzie mial szanse na odrobienie strat do Wisly ktora przegrala z Korona (0:1) i w przypadku wygranej Lecha bedzie miala juz tylko 1pkt pzewagi. Slask zajmuje 12 miejsce i jest juz raczej pewne pozostania w Polskiej Ekstraklasie. Po ciezko wywalczonych 3 pkt u siebie z Lechia, Lech pojedzie do Wroclawia po zwyciestwo w innym przypadku nie bedzie mial juz raczej szansy na Mistrza kraju. Gospodarze tego spotkania nie wygrali od 9 spotkan, 6 razy remisujac i 3 razy przegrywajac, druzyna z Poznania ma znakomita passe 9 meczow bez przegranej, 6 razy wygrywajac i 3 razy remisujac. Rok temu Lech wygral 2:0 w Wroclawiu, a na Bulgarskiej byl wynik 1:0 takze dla &quot;Kolejorza&quot;. Slask u siebie gra przyzwoicie, na 13 spotkan 6 wygrali, 4 zremisowali i 3 przegrali. Lech na stadionach rywali zdobyl 21 pkt, 5 razy wygrali 6 razy zremisowali i tylko 2 razy przegrali. W tym meczu nie zobaczymy napewno lidera zespolu z Wroclawia Sebastiana Mili, ktory bedzie pauzowal za kartki, z tego samego powodu nie zagra Krzysztof Wołczek. Niewiadomo czy zagra Piotr Celeban ktory doznal kontuzji w ostatnim meczu, niewiadomo takze czy beda mogli zagrac Amir Spahic i Vuka Sotirovici. Goscie na Slask wyjechali bez Semira Stilicia ktory pauzuje za kartki, do skladu wraca Seweryn Gancarczyk. Jezeli Lech bedzie wykozystywal swoje sytuacji i wkoncu Robert Lewandowski sie odblokuje to Lech powinien spokojnie wygrac to spotkanie, ale nie mozna zapomniec o innych zawodnikach ktorzy takze moga wygrac mecz, tak jak ostatnio Sławomir Peszko.

Q 0

quello

Użytkownik
Ślask-Lech sadze ze wygra lech wygrywajac zmiejszy przewage wisly na tylko 1 pkt za tydzien legia gra z wisla i sadze ze tu wisla tez straci pkt i moze wkoncu dac rade i byc majstrem.

horus 129

horus

Użytkownik
Polska Ekstraklasa | Śląsk Wrocław - Lech Poznań | Typ: 2 | Wynik: 0:3 ✅

Analiza: Śląsk Wrocław - Lech Poznań
✅
Wrocław - 02.05.2010r. - godz. 17:00 - stadion przy ul. Oporowskiej
Stawiając na Lech w tym spotkaniu sprzeciwiłem się swojej intuicji, która cały czas podpowiadała mi, że może być we Wrocławiu niespodzianka. Jednak fakt, że Wisła i Legia przegrały swoje mecze i potraciły punkty sprawia, że wola postawienia na Lech jest ogromna. Ekipa Kolejorza może zbliżyć się do wiślaków na 1 punkt, a że drużynę z Krakowa w następnej kolejce czeka bardzo trudny wyjazdowy mecz z Legią otwiera się przed Lechem ogromna szansa na mistrzostwo kraju, a tym samym start w kwalifikacjach do upragnionej Ligi Mistrzów. Śląsk od dawien dawna bez formy. Od 9 kolejek nie potrafi zwyciężyć. W tym czasie przegrał 3 spotkania i 6 zremisował. Gospodarze na dodatek będą dosyć mocno osłabieni, gdyż za nadmiar żółtych kartek nie zagra Sebastian Mila oraz Krzysztof Wołczek. Niepewni występu są również Vuk Sotirović, Amir Spahić, oraz Piotr Celeban. Drużyna Lecha z jednym poważnym brakiem, bowiem nie zagra Semir Stilić, zastąpi go prawdopodobnie Sergey Krivets, a na lewej stronie pomocy zobaczymy Jakuba Wilka. Do składu po pauzie za żółte kartki powraca Seweryn Gancarczyk. Wprawdzie Lech na wyjazdach nie zachwyca, ale uważam, że poznaniacy mają obecnie najlepszą 11-stkę i właśnie im daję największe szanse w przedarciu się wreszcie polskiego zespołu do fazy grupowej Ligi Mistrzów. Przy odpowiedniej formie są w stanie to osiągnąć, bowiem stadion i kibiców już mają na najwyższym europejskim poziomie. Tak więc dzisiaj liczę na Lecha. Prze ambitny Peszko, oraz zawsze groźny Lewandowski powinni dać 3 punkty Kolejorzowi.

krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Śląsk - Lech (Wynik pierwszej połowy)
Kurs: 2.47
Buk: Tobet
Analiza:
Po piątkowej porażce Wisły z Koroną przed Lechem Poznań nadarza się okazją zniwelowania straty punktowej do &quot;Białej Gwiazdy&quot; na jedno oczko. Aby tak się stało dzisiaj muszą wygrać ze Śląskiem i udowodnić tym samym, że są wstanie rywalizować i zdobyć tytuł mistrza Polski.
Ja na spotkanie ze Śląskiem proponuje zagrać, że Lech Poznań będzie prowadził już po pierwszej połowie. Podopieczni Jacka Zielińskiego według mnie nie będą długo czekać i już na początku meczu będą chcieli strzelić bramkę która pozwoli ustawić mecz. Według mnie Śląsk nie ma zbyt dużo argumentów które mogą zagrozić Lechowi, oprócz tego który od dłuższego czasu jest powtarzany a mianowicie, że w końcu Śląsk musi jakiś mecz wygrać (w tym roku ta sztuka się jeszcze nie udała). Będąc jednak realistą należy zwrócić uwagę na słabszą grę Śląska, ponadto Lech nie przegrał ze Śląskiem od 1997 roku a dzisiaj Ryszard Tarasiewicz nie będzie mógł skorzystać z usług Sebastiana Mili i Krzysztofa Wołczka a niepewny jest występ Piotra Celebana są to poważne osłabienia. W Lechu zabraknie jedynie Semira Stilicia ale Jacek Zieliński na pewno ma kim go zastąpić.
Myślę, że Lech od początku rzuci się na rywala w dzisiejszym meczu, strzeli dość wcześnie bramkę i będzie kontrolował przebieg gry tym samym wywożąc z Wrocławia cenne 3 punkty.

K 0

k0chas23

Użytkownik
Śląsk Wrocław - Lech Poznań
Kurs: 1.7
Buk: Unibet

Co do tego meczu mam największe wątpliwości, ale bardziej jestem przekonany, że to Lech odniesie dzisiaj zwyciestwo. W drużynie Śląska zabraknie pauzującego za kartki Sebastiana Mili, natomiast w Lechu zabraknie Stilica. Dużo większy problem ma drużyna gospodarzy, ponieważ Mila to kluczowy gracz tego zespołu, konstruujący swoimi podaniami wiele akcji. Ta strata jest nie do zastąpienia. Stilic jest także ważnym zawodnikiem Lecha, natomiast Jacek Zieliński ma zmienników. Dzisiaj w miejscu Stilica zobaczymy Siergieja Kriwca, który świetnie się spisuje w tym zespole i jestem pewien, że poradzi sobie w dzisiejszej roli. Na miejscu Kriwca zagra zaś Jakub Wilk, który dysponuje dobrym dryblingiem. Myślę, że Jakub również wykorzysta swoją szansę i pokaże trenerowi, że warto go wystawiać w pierwszym składzie. Jeśli dzisiaj Lech wygra, będzie tracił tylko punkt do Wisły Kraków, która w następnej kolejce zagra na wyjeździe z Legią Warszawa. Myślę, że to bardzo zmotywuje Lechitów, a mocno zmotywowany, skoncentrowany Lech potrafi sobie radzić bardzo dobrze, co pokazał m. in. w Lidze Europejskiej. Lech jest wg. mnie aktualnie najlepszą drużyną w Ekstraklasie. W ostatnich 5 meczach wygrywali aż czterokrotnie. Myślę, że i dziś odniosą zwycięstwo.

EDIT:

✅ 0:3

sutek 79

sutek

Forum VIP
Ta kolejka była naprawdę interesująca i różne rozstrzygnięcia padały. Korona wygrała z Wisłą i z tego powodu najbardziej ucieszyli się piłkarze Lecha Poznań który traci już tylko jedno oczko do Wisły. Przegrała Legia w Chorzowie z Ruchem z czego bardzo się cieszę, Legia już bez szans na tytuł dla mnie, trzymam teraz kciuki za Wisłę żeby wygrała w Warszawie.
Na dole tabeli ważne zwycięstwa Piasta,Odry i Czarnych Koszul, Arka chyba jedną noga w I lidze.

Ostatnie 3 kolejki będą bardzo ciekawe...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom