Spotkanie: Górnik Zabrze - Lechia Gdańsk Godzina: 18:00
Typ:
Lechia Gdańsk i powyżej 2.5 gola
Kurs: 3.00
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Witam Serdecznie to moja pierwsza analiza na forum mam nadzieję że trafna.
Stawiam na przełamanie niemocy wyjazdowej Lechii Gdańsk w końcu słaby Górnik to najlepszy moment na takie przełamanie. Bilans Lechii w rundzie wiosennej na wyjeździe to 2 porażki:
Zagłębie Lubin Lechia Gdańsk 1 : 0
Korona Kielce Lechia Gdańsk 4 : 2
W meczu z Zagłębiem nie mieli za dużo do powiedzenie Lubin solidna ekipa na wiosnę, Z Koroną po pierwszej połowie remis ze wskazaniem na Lechię, która miała kilka okazji na objęcie prowadzenia jednak na początku drugiej połowy w 48 minucie Gerson wyłapuję drugie żółtko i Lechia musi kontynuować grę 10. Kartka podcina morale i w konsekwencji przegrywają w Kielcach 4:2 mimo gry w osłabieniu wbijają jeszcze jedną bramkę Koronie.
Górnik hmm co tu dużo mówić czerwona latarnia
ekstraklasy.
Jeszcze na koniec rundy jesiennej można było myśleć pozytywnie o zespole górników którzy rozegrali 4 dobre mecze z trudnymi rywalami:
Zagłębie Lubin Górnik Zabrze 2 : 4
Górnik Zabrze Termalica B-B. 0 : 0
Jagiellonia Białystok Górnik Zabrze 2 : 3
Górnik Zabrze Piast Gliwice 5 : 2
Tak na wiosnę Zabrzanie nie potrafią się odnaleźć przegrali wszystkie mecze poza remisem z jeszcze słabszym Śląskiem Wrocław, który żeby strzelić gola musiał by mieć pustą bramkę chociaż to i tak nie było by pewne... Wrocławianie nie wykorzystali sporo okazji w tym meczu i powinni go wygrać.
Bilans wiosenny: 4 porażki i 1 remis
05.03.16 Legia Warszawa Górnik Zabrze 3 : 1
02.03.16 Górnik Zabrze Lech Poznań 0 : 2
26.02.16 Śląsk Wrocław Górnik Zabrze 0 : 0
21.02.16 Górnik Zabrze Ruch Chorzów 0 : 2
13.02.16 Cracovia Górnik Zabrze 3 : 0
Podsumowując nic nie wskazuję na to żeby górnicy mieli dzisiaj odprawić z kwitkiem napakowaną gwiazdami(jak na nasze podwórko) Lechię która to własnie na czerwonej latarni ma największą szansę na przełamanie złej passy na wyjazdach. Lechia dużo strzela Górnik słabo broni to skłoniło mnie dzisiaj na taki typ Pozdrawiam i życzę powodzenia