04.05.2017 g. 20.00 Hoffenheim- Bayern
-
Typ: 1 (+1)
Kurs: 1,92
Marathonbet
Stawka 5j
Nikt się chyba nie spodziewał przed sezonem że pojedynek Hoffenheim- Bayern będzie pod koniec sezonu meczem na szczycie Bundesligi. Wieśniaki pod względem ilości porażek są jedną z najlepszych ekip w Europie w obecnym sezonie. Tylko 2 ligowe porażki po 26 kolejkach, mniej ma ich tylko Bayern.
Hoffenheim jest mocne, szczególnie na własnym boisku gdzie odprawili w tym sezonie już Bayer, Keol, Hertę czy Schalke. Również BVB nie dało rady ugrać tam 3 pkt i mecz zakończył się podziałem puktów.
Bayern z Lewandowskim na szpicy ostatnio w wybornej formie ostatnie 5 ligowych pojedynków to 5 zwycięstw i bilans bramkowy 21-0!!! Jednak każda seria się kiedyś kończy i uważam iż po pierwsze Bayern tym razem straci gola, a po drugie może im być strasznie ciężko o 3 punkty i upatruję w tym spotkaniu podziału punktów lub zwycięstwa gospodarzy, jako główny typ zabezpieczam się jednobramkowym zwycięstwem Bayernu, ale alternatywnie podam kilka ciekawy typów.
Dlaczego gram przeciw Bayernowi? Oto kilka czynników:
-
świetna seria Bayernu, 5 przekonywujących zwycięstw z czystym kontem- lubię grać na przerwanie takich serii bo łatwo upolować wysoki kurs
-
masówka na Bayern, ludzie widząc wyniki 6-0; 8-0; 3-0 idą w ciemno na Bayern, a to bywa złudne
-
świetne wyniki wieśniaków na własnym podwórku- bilans 8-5-0
-
H2H, Bayern nawet w czasach kiedy Hoffenheim walczyło o ligowy byt miał tutaj problemy z gładkimi wygranymi:
22.08.15 BUN Hoffenheim Bayern 1 : 2
18.04.15 BUN Hoffenheim Bayern 0 : 2
02.11.13 BUN Hoffenheim Bayern 1 : 2
03.03.13 BUN Hoffenheim Bayern 0 : 1
01.10.11 BUN Hoffenheim Bayern 0 : 0
21.09.10 BUN Hoffenheim Bayern 1 : 2
08.08.09 BUN Hoffenheim Bayern 1 : 1
16.05.09 BUN Hoffenheim Bayern 2 : 2
-
absencje w drużynie Carlo Ancelottiego:
Neuer (o tym gościu wiele nie trzeba mówić, jeden z najlepszych bramkarzy na świecie, prawdziwy mur na linii bramkowej);
Thiago (główny reżyser gry, wychowanek Barcelony, który jest niczym Xavi za najlepszych lat, dużo widzi, jednak trener daje mu odpocząć);
Dauglas Costa (dynamiczny skrzydłowy z atomowy strzałem, w tym sezonie może nieco przyćmiony ale potrafi odpalić, jego brak to również znaczący ubytek),
Muller (genialny podwieszony napastnik czy skrzydłowy, niedawno był wielką gwiazdą, jednak od 2 lat w cieniu Lewego, sezon generalnie średni, ale ostatnio pokazuje się z dobrej strony- zapewnił 3 pkt z M`gladbach oraz dwukrotnie ustrzelił z Augsburgiem)
- kalendarz Bayernu â jutro mecz z 3 zespołem w tabeli, w weekend 8.12 szlagier z BVB, a 4 dni później arcyważny pojedynek z Realem Madryt w
LM, myślę że trener może mocno porotować składem. Szczegółowy kalendarz Bayernu na kwiecień przedstawia poniższa grafika:
Alternatywne typy:
1X @ 2,33 Unibet 3/10
1X + BTTS @ 3,45 Marathon 2/10
under 3 @ 1,94 Marathon 3/10