Dzieki za mile slowa, fajnie opisales te spotaknia, ostatnio taka lipa w tym dziale, wiec tym bardziej. Ja zaraz swoje spostrzeżenia napisze.
Swoja drogą jak sprawdzasz składy do polecam najbardziej:
Probabili Formazioni
Serie A: scopri
le probabili formazioni del prossimo turno di
Serie A. Per ogni partita titolari, squalificati, indisponibili e diffidati.
www.gazzetta.it
Każdy mecz w najblizszej kolejce, absencje (
Indisponibili ), pauza za kartki (
Squalificati ), zagrozenie pauza (
Diffidati ). Do tego stopnia tam fajnie podaja, ze nawet w % szansa danego zawodnika na wystep. Trzeba zawsze patrzec na date aktualizacji, ja do tego czytam rozne inne portale o wloskiej pilce, tez czasami pomaga.
Oczywiscie nie bede krytykowal, zebys tak tego nie odebral, ale troche jest innych informacji na temat skladu, chociaz Juventusu.
Napisze tak jak Ty po kolei mecz, ale dla mnie ta kolejka ciezka do typowania, na koncu podam swoj typ najpewniejszy na kolejke.
Juventus - Lazio
Po pierwsze jest szansa na odzyskanie Bonucciego i De Ligt, ten pierwszy raczej na pewno nie zagra od poczatku, nie jest gotowy na 90 minut. De Ligt w sobote bedzie wiadomo czy zagra. Cuardado ma zagrac od pierwszej minuty, a Arthur na lawce
Pirlo sie wypowiadal w tym tygodniu, ze dla nich kazdy front jest wazny i nie ma zadnego odpuszczania, nawet jak za pare dni Liga Mistrzow. Lazio ostatnio slabo, ale pamietajmy, ze w tygodniu odpoczywali, wiec beda na swiezosci. W obronie nadal brak Radu czy Luiza Felipe, z przodu maja mega zgranie, przeciez pare sezonow w podobnym skladzie wystepuja. Ja bym poczekal do oficjalnych skladow, ale jakbym mial cos grac to powyzej 2.5 gola, bo juz ostatnio Spezia powinna tutaj strzelic z 2 bramki.
Spezia- Benevento
Ja na tym meczu chyba najbardziej sie skupie i postawie pieniadze. Napisze to jeszcze raz- Spezia to najlepiej grajacy beniaminek w
Serie A, potrafia z kazdym grac jak rowny z rownym, ostatnio z Juve bardzo przyjemnie ich sie ogladalo, Prawda, skonczylo sie 0;3, ale tam bardzo dlugo bylo 0:0, po stracie bramki po prostu Spezia sie otworzyla, a jeszcze trzeba dodac, ze nie trafili karnego w koncowce. Wygrali z Sassuolo na Mapei Stadium co nie jest latwe, wygrali z Milanem, strzelili Romie 3 bramki, moze to robic wrazenie. W pierwszym meczy na wyjezdzie "zjedli" popularne Czarownice, tam bylo 3:0 dla Spezii, tutaj graja u siebie. Fakt bez publicznosci, ale swoj stadion to swoj. Jest kapialny Gyasi, Nzola, Verde czy ten, ktorym interesuja sie najwieksze kluby- Agudelo. Szkoda troche, ze wypadl Podega, ale on juz od dluzszego czasu nie jest dostepny. U gosci kontuzja podstawowego obroncy, dla mnie Spezia to bierze, zastanawiam sie nad czysta wygrana albo 1X i powyzej 1.5 gola po 1.70..
Udinese- Sassuolo
Juz mialem dawno nie typowac meczu z udzialem Udinese bo ich sie po prostu nie da ogladac. Sassuolo naprawde fajnie zagralo z Napoli, te akcje na linii Locatteli- Berardi- Caputo tak milo sie oglada. Udinese ma klopoty jak nie gra z czolowka, bo po prostu nie moga murowac bramki. Sassuolo praktycznie w pelnym skladzie, Berardi sie nie wykartkowal, gdzies do taśmy Sassuolo lub remis po kursie 1.55 mozna sprobowac.
Roma- Genoa
Wypadl Veretout, wiec duzo strata bo to jedna z najlepszych postaci w szeregach Fonsceci. Genoa gra fajnie ostatnio, polecam zobaczyc akcje Shomudorova z derbow ostatnich, jest kapitalny. Do tego pilkarze, ktorzy maja cos tutaj do udowodnienia bo przeciez grali w Rzymie- Destro, Strootman czy Zapaccosta. Roma moze tutaj nie miec wcale latwo, za kartki bedzie pauzowal Kumbulla, a wiec obronca. Jakbym cos mial typowac to over 2.5 bramki bo kurs fajny, a tutaj pada sporo goli, niezaleznie kto gra, a trzeba napisac, ze Spinazolla czy Pellegrini w wybornej formie.
Crotone- Torino
Plaga covidu w Turynie, wiec niewiadomo jak to wplynie, pewnie testy beda powtarzane, ale na ten moment goscie bez Belottiego, Bremera, Linettego czy Singo. W Crotone zmienil sie trener, mecz z Atalanta nic nam nie mowi, bo tam chyba 2 dni tylko mial na przygotowanie, na gola Crotone prosze nie patrzec, bo to byl prezent od defensywy Atalanty. Dla mnie takie nazwiska jak Ounas, Simy, DiCarmine czy nawet Reca w koncu odpala, jest to najgorsza defensywa w lidze, ale jestem sklonny zagrac Crotone lub remis i powyzej 1.5 gola po 2.20.
Napoli- Bologna
Ciezko to Napoli sie typuje w tym sezonie. Wraca tutaj Osimhen, a wiec w koncu typowa 9. Zielinski w kapitalnej formie, notuje obecnie najlepszy sezon chyba od 10 lat we Wloszech jak jest. Wraca po zawieszeniu Koulibaly, ale to juz nie jest taka jakosci jak sezon temu w defensywie gospodarzy. Po ostatnim meczu Bologny na Sardynii, Mihajlovic bardzo mocno "opierdzielil" swoich graczy. Serb jest znany ze swojego charakteru, jestem przekonany, ze Bologna tutaj wyjdzie zmotywowana. Jest szybki Barrow, do tego Soriano, Sansone czy techniczny Orsolini. Prosze nie patrzec na ten typ, bo kibcuje Bologny od paru sezonow, ale w zyciu nie postawilbym tutaj na zwyciestwo Napoli. Najblizej mi do over 2.5 goli po fajnym kursie, Tomiyashu nadal niedostepny wiec Insigne bedzie wchodzil jak w maslo.
Ja biore tak na ten moment:
Spezia lub remis i powyzej 1.5 gola 1.70 @totalbet
Edit- Poszło własnie info, że Schiatarella i Insignie zostali wykluczeni przez trenera Benevento z powodow dyscyplinarnych, a to dwaj podstawowi gracze, typ tym bardziej popieram, srodek pola gosci bedzie slaby.
Reszte meczy moze pozniej opisze.