robson-united
Użytkownik
Napoli - Milan
Milan bez Romagnolego i robi się więc znak zapytania na środku obrony, Alex + Zapata na stoperze hmm, czy wytrzymają? Romagnoli byłby pewniejszy, ale cóż Sinisa widzi to inaczej.
Z perspektywy Milanu w ostatnim czasie muszę przyznać, że w świetnej formie Keisuke Honda, wreszcie można by rzec bo wiele razy w tym dziale go krytykowałem za postawę w pierwszej połowie sezonu, ale różnica w jego grze jest naprawdę duża, teraz Honda to jedna z jaśniejszych postaci, ale Milan nadal miewa chimeryczną twarz, niby Bacca wybitny snajper, porównywalny z Higuainem na pewno i nikt co do tego wątpliwośći mieć nie powinien, ale jest też Niang.
O wyniku tego meczu mogą przesądzić niuanse, indywidualności lub po prostu pasja z jaką gospdoarze zaatakują rossonerich. OSobiście się nie mogę doczekać tego meczu, kursy wyraźnie faworyzują Napoli, owszem są świetni, ale po ostatnich kilku meczach doszedłem do wniosku, że trzeba zacząć szanować Milan, a w tych kursach tego szacunku nie widać za bardzo...
Spojrzałem w zwykłą statystykę i bilans ostatnich meczów, na 16 ostatnich spotkań Milan przegrał raptem 1! Z Bologną u siebie na San Siro 0:1, po tym meczu miała miejsce ta cała afera z Cercim. To musi budzić szacunek, ja więc się nie pokuszę o wytypowanie zwycięzcy, wierzę w emocjonujące starcie, tak po prostu.
Napoli: Reina - Hysaj, Koulibaly, Albiol, Ghoulam - Allan, Jorginho - Callejon, Hamsik, Insigne - Higuain
Milan: Donnarumma - Abate, Alex, Zapata, Antonelli - Honda, Montolivo, Bertolacci, Bonaventura - Bacca, Niang
A swoją opinie wyraziłem by może komuś pomóc lub sprowokować do dyskusji, ta jest jak najbardziej mile widziana
Skoro więć nie ma faworyta i 1x2 nie do gry to hmm, gole? Obie strzelą? Over? a może to jakże wyświechtane w oczach wielu kibiców piłkarskich stwierdzenie "hity w Italii zawodzą i są nudne" to może under2,5 ?
Każda opinia mile widziana, zapraszam