Co do dzisiejszych meczów to pełna zgoda z
@aleksander21
Zarówno w kontekscie typu na Sampdorię jak i odnośnie meczu Milanu z Hellas.
Sampa przełamała niemoc i wygrała w Bergamo po dobrym meczu. Eto'o zdobył bramkę. Wraca dziś Eder do składu, ogólnie to Sampdoria w najmocniejszym zestawieniu,a Cagliari jednak ma słabą grę w defensywie. z Hellas dawali się łatwo kontrować. No i dziś Cagliari bez Contiego co zostało wyżej wspomniane.
Milan to wg mnie jeden wielki chaos, niby kadra szeroka, ale zawodnicy bardzo przeciętni. Z przodu to indywidualiści jak świetny Menez i przebojowy Cerci, ale ja tam chemii nie widzę. Nie ma zgrania, tak jak słusznie zostało zauważone Destro żyje z podań, a Menez i Cerci to egoiści. Od dawna Milan sprowadza takich graczy o trudnym charakterze, a teraz mają ich na pęczki w składzie. Takich trudnych do ułożenia, byli przecież Balotelli, Mexes, Boateng, Taarabt, jest Menez, Cerci, który uważa się za wielkiego, a jednak nie poradził sobie w Ateltico, i kilku jeszcze by tak można wymienić.
Milan to trzeba odpuścić chyba sobie do końca sezonu i czekać na letnie mercato aż wypzredadzą połowe składu i nowy trener z jakąś wizją to poukłada... w Pippo jakoś nie wierzę. Niby fajny, ale nie ma charyzmy jednak. Nie wiem czy ma posłuch w szatni czy nie,ale w Milanie był już przecież Seedorf i w roli kumpla piłkarzy się nie sprwadził. Do takich graczy z wysokim ego trzeba wg mnie kogoś z charyzmą, kto nie będzie się patyczkował, który ma dodatkowo wizję gry, a czy Inzaghi takową ma hm, jeżeli tak to cięzko taką zauważyć w tym sezonie bo gra Milanu chaotyczna i słaba.
Z Empoli na San Siro wyglądali jak nie Milan! Przecież Empoli ich cisnęło i Diego Lopez miał co robić od początku, a liczenie na błysk Meneza to trochę za mało by myślec w większosci meczów o punktach, a wspomniany Menez się zaciął i od 4 kolejek nie strzela.
Europejskie puchary dla Milanu to w tej chwili mrzonka jak dla mnie. Na tę chwilę jest kilka lepiej grających ekip, które mają pomysł i są w dobrej formie ponadto.
A jak widzicie jutrzejsze mecze ? Na San Paulo Napoli podejmie Inter, w
Coppa Italia niedawno oba zespoły grały i Napoli awansowało po golu w doliczonym czasie Higuaina. Teraz też Napoli faworytem, ale jednak Inter w dobrej dyspozycji strzeleckiej. Chociaż ostatni mecz z Fiorentiną zaprzecza tej teorii o dobrej dyspozycji strzeleckiej bo pudłowali ...Ale jednak sytuacji wykreowali sporo po przerwie i Neto miał co robić.
Ja w kazdym razie mam na jutro upatrzone dwa inne mecze. W miarę możliwości je postaram się opisać