Spotkanie:
Atletico Madryt - Osasuna Pampeluna
Typ:
Bramkowy remis (1:0)
Kurs:
4,5
Bukmacher:
bet365
Analiza:
Już za niespełna kilka minut rozpocznie się mecz kończący 26. kolejkę w hiszpańskiej Primera Division, w którym to spotkają się bardzo nierówno grające Atletico oraz również nie zachwycająca w tym sezonie Osasuna. Teoretycznie faworytem są gospodarze, ale ja nie pokuszę się o postawienie na nich, ponieważ są drużyną niesłychanie chimeryczną. Potrafią pokonać wielką Barcę, by zaraz potem przegrać ze słabą Almerią. Dlatego też tak na prawdę ciężko powiedzieć na co ich stać, więc nie zdziwi mnie ani ich ewentualne zwycięstwo 3:0 czy 4:0, ani tym bardziej jakaś minimalna porażka 0:1. Istotnym faktem w kontekście dzisiejszego mecz jest to, że zespół z Madrytu czeka w czwartek rewanżowe spotkanie ze Sportingiem Lizbona w ramach Ligi Europejskiej. Osobiście widzę tu analogię do wydarzeń z zeszłego poniedziałku, kiedy to Valencia, także mająca rozegrać mecz w
LE zaledwie zremisowała z Santanderem. Myślę, że w tym momencie dla Atletico dużo ważniejsze są właśnie te rozgrywki aniżeli liga, w której nie mają już większych szans na odegranie jakiejś roli. O awansie do pucharów raczej nie mają już co marzyć, więc pozostaje im walka w
LE.
Z kolei goście z Pampeluny jakimś niesamowicie wymagającym rywalem nie są, ale jak pokazuje historie potyczek pomiędzy tymi drużynami, potrafią przeciwstawić się piłkarzom z Madrytu. W ostatnim pojedynku rozegranym na Estadio Vicente Calderón rozgromili gospodarzy aż 4:2!. Na aż tak drastyczne rozstrzygnięcie nie liczę, ale remis jest z pewnością w zasięgu przyjezdnych.