>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

26 kolejka Primera Division 10-12.03.2012

Status
Zamknięty.
robson11 3,3K

robson11

Użytkownik
Przepraszam za off topic

Wyobraź sobie że to profesjonalna piłka nożna , gdzie zawodnicy wykonują swoją pracę. Takie pisanie o zmęczeniu itd to można pisać w dziale Ekstraklasa , następnie policz sobie ile jest drużyn w LIGA BBVA , a ile w Pl.
To nie fifa ze wskaźnikiem zmęczenia piłkarza. Czas na odpoczynek , wymuszający przed Euro dopiero nadejdzie , ale nie teraz.
Profesjonalizm profesjonalizmem, ale wskaż mi trenera, który wystawia ZAWSZE, przez 38. kolejek, takich samych zawodników jeżeli tylko są zdolni do gry. Nie ma. Akurat dzisiaj Real wyszedł prawie najmocniejszym składem, brakuje tylko Benzemy, który IMO na chwilę obecną jest w lepszej dyspozycji od Igły, ale gadki, że piłkarze w najlepszych ligach świata nie wymagają odpoczynku są śmieszne. Nie mówię, że mają odpoczywać co 2-3 mecz, ale granie cały czas tą samą jedenastką jest niemożliwe - jeden lepiej zniesie trudy grania meczów co trzy dni, inny gorzej. Zmęczenie często niesie za sobą spadki formy, a spadki formy ławkę, więc nic z niczego się nie bierze.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Pisałem, że chce zagrać w sobotę Malage i Real Sociedad. I co? Oczywiście, że dzisiaj odpuściłem typowanie, a obie te ekipy swoje spotkania wygrały więc tylko mogę płakać nad swoją głupotą... Jednak niedziela zapowiada się o wiele ciekawiej, jeśli idzie o emocje i atrakcyjność spotkań, a przynajmniej ja tak uważam:
Atletico-Granada
Kurs na Atletico niski, bo i niczego innego nie można się było spodziewać, jednak ja nie mam zamiaru grać na ich zwycięstwo, a tym bardziej jakiekolwiek handicapy. Może i ostatnio ograli Besiktas 3:1 ale w mojej ocenie Atletico inaczej gra w LE, a inaczej w La Liga. W meczu z Granadą to ja się spodziewam, że nie zobaczymy fajerwerków i raczej to się skończy 1:0/2:0. Co ciekawe obie ekipy przed tym spotkaniem mają nie najlepszą sytuację kadrową. Szczególnie goście mają mnóstwo problemów, bo zabraknie Siqueiry, Jary, Frana Rico, Daniego Beniteza, Yebdy, Papy Diakathe, Roberto, a ponadto na drobne urazy narzekają Carlos Martins i Jaime Romero. Jak więc widać problemy naprawdę ogromne ale głównie dotyczą one linii pomocy, więc zmiennicy będą mieli trudną robotę. Atletico z kolei dalej bez Diego, Antonio Lopeza, za kartki nie zagra Filipe Luis, a do pierwszej dwójki nieobecnych(kontuzjowanych) dołączył jeszcze Tiago więc jego nie zobaczymy w pomocy Rojiblancos. No więc po obu stronach widzimy niesamowite starty i ciekawe teraz jak zagrają zmiennicy. Na pewno lepszych zmienników mają gracze Atletico więc i u nich niespodziewam się tak ogromnych problemów jak u gości z Andaluzji. I właśnie tutaj zmierzam do kolejnego typu, a mianowicie rozchodzi się o kartki. Linia 60pkt za kartki jaką wystawił Sportingbet jest w mojej ocenie dość niska zważając na to jak obie ekipy grają. Granada w ostatnim meczu zaliczyła 4 kartki, chociaż przy ich rywalu Valencii to wynik cienki, bo Nietoperze wtedy dostali aż 9 kartek!!! Jednak te 4 kartki to też efekt zabiegu taktycznego ze strony Abela Resino, bo kartki dostawali Rico, Benitez, Jara i Siqueira by się wyczyścić na mecz ze Sportingiem Gijon, który nie wątpliwie będzie dla nich o wiele ważniejszy niż starcie z Atletico, w którym grając w nawet najmocniejszym składzie raczej by zbyt wiele nie zawojowali. A z kolei Atletico za kadencji Simeone też lubi złapać trochę fauli, a co za tym idzie i kartki się sypią, dlatego uważam, że 7 żółtych kartek w tym meczu, to nie jest zbyt wygórowana linia, a może i się jakaś czerwień trafi, to i przy okazji ułatwi powodzenie tego typu.

Granada nie strzeli @ 1,85 SB✅2:0
Under 3,5 @ 1,40✅
Over 60pkt za kartki @ 2,30✅

Espanyol-Rayo Vallecano

Kursy wskazują, że faworytem są gospodarze ale nic bardziej mylnego. Dla mnie jeśli ktoś ma ten mecz wygrać, to tym zespołem będzie Rayo. Dlaczego? Chociażby dlatego, że Espanyol jest w słabej formie, przystąpi do tego meczu z kilkoma osłabieniami oraz Rayo to jedna z rewelacji tego sezonu. Tak więc mamy kilka powodów i teraz czas rozwinąć co nieco myśl. Najpierw o formie Espanyolu. Może i nie grają źle ale po prostu brak porządnego napastnika oraz cienka obrona dają o sobie znać. Jedyną mocną formacją jest pomoc ale i w meczu z Rayo to może być problem, gdyż zabraknie Vladimira Weissa i Forlina. Ten pierwszy to najlepszy ofensywny gracz i kreator większości akcji Papużek, a ten drugi to podstawowy defensywny pomocnik. Poza tym na środku obrony zabraknie Rodrigueza więc jak widać sytuacja różowa nie jest. Rayo z kolei bez Labaki, Daniego i Diego Costy, z tym że ten ostatni to jedynie podstawowy zawodnik ale pamiętajmy, że on przyszedł dopiero w styczniu. Co ciekawe gdyby brać tylko wyjazdową dyspozycję drużyn w lidze, to Rayo zajmuje 4 pozycją i w tej specjalności są gorsi jedynie od pierwszej ligowej trójki. Widziałem w tym sezonie Rayo i ta ekipa naprawdę może się podobać, gdyż zdobywają sporo bramek ale zarazem i sporo tracą. Tak więc moim zdaniem kurs na Rayo to jakiś żart ale my możemy z tego skorzystać i zagrać na ekipe z Madrytu po naprawdę korzystnym kursie i nawet jeśli to nie siądzie to nie będzie czego żałować, bo value jest ogromne.
Rayo DNB @ 2,60 SB⛔5:1...
Rayo strzeli @ 1,40✅

Valencia-Mallorca
Tutaj już krócej ale też co nieco o tym spotkaniu. Faworytem jest rzecz jasna Valencia ale jednak tutaj trzeba poczekać bardziej na składy, bo Emery może zrobić jakieś korekty by dać odpocząć swoim graczom przed rewanżem w Eindhoven. Nietoperze w tym meczu bez Ruiza, który w czwartek odniósł kontuzję w meczu z PSV i już w pierwszej połowie zszedł z boiska. Ale po 5 miesięcznej przerwie wraca do kadry meczowej Hedwiges Maduro i to jest z pewnością największe wydarzenie dotyczące tego spotkania. Valencia ostatnio w Granadą w meczu ligowym nie zachwyciła ale ostatecznie wygrała 1:0, jednak pamiętajmy, że Nietoperze są o wiele lepsi na Estadio Mestalla i jeśli już mają gdziekolwiek wygrywać to łatwiej im to zrobić tam, aniżeli na jakimkolwiek innym stadionie. Goście to też ekipa własnego boiska ale co ciekawe przed tygodniem nie potrafili u siebie pokonać Osasuny, a to w mojej ocenie nie jest trudne zadanie, gdyż ekipa z Reyno de Navarra na wyjazdach jest cienka. Również i drużyna z Balearów wrażenia poza wyspą swoją nie robi i zazwyczaj wracają bez punktów, a jeśli już to z punktem. W tym meczu zabraknie wśród nich Piny i Pau Cendrosa. Moim zdaniem warto tutaj pograć na Nietoperzy ale pamiętajmy, że nalezy najlepiej poczekać do ogłoszenia oficjalnych składów na to spotkanie, gdyż różnie może być.

Valencia @ 1,50 SB
⛔2:2 - na szczęście nie zagralem ich ostatecznie.

O Barcelonie mi się nie chce zbytnio pisać, bo to oczywiste, że na nich warto brać handi i overy na gole, bo wracają na odpowiednie tory, a poza tym Racing w najbliższym meczu nie będzie mógł skorzystać ze swojego podstawowego bramkarza Tono i to będzie z pewnością spory kłopot, jak i również brak Lautaro Acosty. Jednak nie wykluczone, że i Racing coś strzeli, bo Barca bez Pique, Abidala i możliwa jest absencja Puyola, tak więc ode mnie takie cudo:
Barca over 2,5 @ 2,00 SB⛔0:2 - cienizna i minimalizm się objawil...

Osasuna-Athletic Bilbao
Na sam koniec niedzielnych zmagań czeka nas prawdziwy hit tej kolejki czyli kolejne derby Kraju Basków. Przed tygodniem Athletic ograł Real Sociedad 2:0, a teraz Los Leones będą chcieli ograć Osasune w historycznej stolicy Kraju Basków. Chyba każdy kto widział mecz w LE, MU-Athletic nie ma wątpliwości, że Leones to na chwilę obecną trzecia siła La Liga, albo inaczej mówiąc najlepsza ekipa spośród tych będących na ziemi... W najbliższym spotkaniu trener Bielsa będzie miał wreszcie do dyspozycji wszystkich graczy więc można się spodziewać jakichś roszad w składzie. Tym bardziej, że Athletic za kilka dni czeka rewanż z United w LE, a potem mecze z Valencią i Atletico Madryt więc też nie łatwe mecze. Ja się spodziewam, że Llorente zasiądzie na ławce i dopiero w drugiej połowie wejdzie na boisko. Również spodziewam się, że ktoś taki jak Ander Herrera również zasiądzie na ławce, a też raczej można być pewnym, że od początku zagra Fernando Amorebieta więc wtedy zejdzie Mikel San Jose, chyba że Martinez pójdzie wyżej do linii pomocy to wtedy San Jose zagra w podstawowym składzie. To tyle o Los Leones i czas przejść do graczy Osasuny. To jest zespół własnego boiska co najlepiej pokazują liczby. Na 35 zdobytych punktów aż 25 ugrali na Estadio Reyno de Navarra, gdzie udało im się ograć Barcelone, Levante czy też remisując z Valencią. Tak więc ekipy z czołówki mają tam nie łatwe mecze, co pokazało także spotkanie z Atletico, gdzie Rojiblancos wygrali jedynie 1:0. Jednak jest kilka problemów kadrowych, bo zabraknie Dejana Lekica, Balde, Lolo i Timora. Jednak tacy gracze jak Raul Garcia czy Nekounam w mojej ocenie będą musieli wziąć ciężar gry na siebie jak zwykle i pociągnąć zespół do dobrej gry.
Niby faworytem tutaj są goście ale przed tygodniem nic wielkiego nie pokazali w derbach i bym powiedział, że bardziej tam podział punktów powinien być, aniżeli ich zwycięstwo więc tutaj zostawiam ich zwycięstwo w spokoju i wybieram typ na gola z obu stron.
BTS @ 1,70 SB✅2:1
Over 2,5 @ 2,00✅
Over 12 rogów @ 3,05✅15
Edit: Athletic Bilbao w podstawowym składzie bez Javiego Martineza i Llorente. Skład ma wyjść taki: Iraizoz; Iraola, San Jose, Amorebieta, Aurtenetxe; Iturraspe, De Marcos, Ander, Susaeta, Muniain; Toquero

Otrzymane punkty reputacji: +5
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Jeśli chodzi i mecz, który odbędzie się w południe to ja mam nieco inne zdanie. Te mecze, które docelowo są transmitowane z myślą o azjatyckich klientach często bywają ciekawe. Nie wiem czy to zbieg okoliczności, czy może mecze po prostu są tak wybierane, ale ja jestem w stanie uwierzyć, że jutro coś się podzieje. Atletico jest po LE i mogą być trochę zmęczeni. Po części może to odbijać się na lidze, bo odnotowaliśmy wyraźny spadek formy zespołu z Madrytu. Gdy Simeone objął zespół to te wyniki były zadowalające. Teraz ta gra nie jest ani efektowna ani efektywna. Granadę zdecydowanie stać na to, by jutro strzelić bramkę. Dobrze by było już z rana obejrzeć mecz w którym padnie kilka goli i właśnie tego się spodziewam. Granada z Valencią źle nie grała, były momenty słabe, ale były też momenty bardzo dobrej gry i sytuacja na boisku wyglądała tak jakby to Valencia przegrywała i była tym gorszym zespołęm. W tym wypadku zabrakło jedynie bramki. Atletico zapewne wygra ten mecz, ale kurs jest absolutnie nie do grania. Kursy na over też mnie specjalnie nie podrywają, a właśnie w BTS widzę lekkie value.
Atletico - Granada | BTS [2,00] Bet365 ⛔ 2:0

pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Atletico Madrid - Granada CF

Typ: Atletico Madrid
Kurs: 1,31
bwin

Dla mnie Atletico Madryt to stuprocentowy pewniak do wygranej dzisiejszego dnia. Zajmują oni dziewiąte miejsce w tabeli i walczą o Europejskie Puchary. Na swoim obiekcie ulegli tylko dwukrotnie i stracili prawie najmniej bramek w lidze bo dziewięć, mniej straconych ma tylko Barcelona. Ostatnie ich spotkania to pasmo remisów w ostatnich pięciu spotkaniach aż czterokrotnie. dzisiaj jest szansa na komplet punktów. Grenada ostatnio gra słabiutko na wyjeździe wygrała tylko trzykrotnie w dwunastu meczach resztę przegrała. Ich ostatnie mecze zakończyły się porażkami z Villarealem i Osasuną Pampeluna. W ekipie Grenady zabraknie na ten mecz kliku ważnych graczy. Roberto, Diakathe, Siqueira, Benitez, Martins, Rico, Yebda, Jara to zawodnicy którzy maja na koncie co najmniej po jedenaście spotkań w tym sezonie. Można by pokusić się nawet o typ na handi lub że Atletico strzeli w obydwu połowach.

(handicap 0-1)
Typ: Atletico @ Kurs: 1,87

Która drużyna wygra obydwie połowy?
Typ: Atletico @ Kurs: 2,75

bwin

popijava 87

popijava

Użytkownik
kurs na Rayo to jakiś żart ale my możemy z tego skorzystać i zagrać na ekipe z Madrytu po naprawdę korzystnym kursie i nawet jeśli to nie siądzie to nie będzie czego żałować, bo value jest ogromne
Nie ma czego żałować jak nie siadzie?! Ja bym żałował przegranej kasy i dlatego nie ruszam. Poza tym jak tam nie widzę specjalnego value. Większe jest na Mallorcę i tu bym raczej uderzał, bo Nietoperze będą się oszczędzać przed rewanżem w pucharach. Mieli awans ale dali ciała. Poza tym Valencia w ostatnim czasie cieniutka, trzeba czasem popatrzeć na wyniki.

Po przerwy Rayo bierze czteropaka!

z kolei Atletico za kadencji Simeone też lubi złapać trochę fauli, a co za tym idzie i kartki się sypią, dlatego uważam, że 7 żółtych kartek w tym meczu, to nie jest zbyt wygórowana linia
Tylko że sędziuje Lahoz, a on nie odróżnia piłki nożnej od futbolu amerykańskiego. U niego mozna faulować bezkarnie, stąd jest ulubieńcem Mourinho. Under kartkowy trzeba brać!

lesieck 1

lesieck

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Hiszpania, Primera Dyvision
Spotkanie:
Espanyol - Rayo Vallecano
Typ: Rayo Vallecano
Kurs: 3,60
Bukmacher: Bwin
Analiza:
Dzisiaj o 12.00 czyli w samo południe czasu polskiego w Barcelonie, rozpocznie się spotkanie, w którym miejscowy Espanyol podejmie rewelacyjnie spisującą się drużynę beniaminka,
Rayo Vallecano. Drużyna Espanyolu przeżewa bardzo poważny krysys sportowy i kiepsko spisuje się w obecnym sezonie. Wlidze nie zdołali wygrać już od pięciu spotkań,w których zdobyli zaledwie dwa punkty, a przy takiej formie i dyspozycji zanosi się na kolejny taki mecz, co może oznaczać spadek o kolejne pozycje z i tak już kiepskiego, dwunastego miejsca. Co innego można powiedzieć o dzisiejszym rywalu piłkarzy z Barcelony. Drużyna beniaminka spisuje się wręcz rewelacyjnie, wygrywając niemal mecz za meczem i to daje in bardzo dobrą 8 pozycję w ligowej tabeli. W dziesięciu ostatnich meczach wygrali aż siedem i nie ma dla nich specjalej różnicy, czy grają u siebie czy na wyjeździe. Ich zwycięstwa nie są jakieś wymęczone. Przeciwnie, strzelają bardzo dużo goli, np w ostatnim meczuu siebie z Racingiem Santender (4-2) czy na na wyjeżdzie 3 tygodnie temu z Levante (5-3). Dwa tygodnie temu podejmowali u siebie Real Madryt, i choć przegrali 0-1, to pokazali się naprawdę z bardzo dobrej strony. Sądzę, ze tak samo dobrą grę zaprezentują dzisiaj z Espanyolem.

dzipkis 897

dzipkis

Użytkownik
Spotkanie : Racing Santander - FC Barcelona 0:2 ⛔
Typ : Racing Santander - FC Barcelona (powyżej 2.5 gola)
Kurs : 1,50
Bukmacher
: bet-at-home

W dniu dzisiejszym ekipa z El Sardinero podejmie na własnym stadionie wicelidera Primera Division, FC Barcelonę. Katalończycy w ubiegłą środę rozbili na własnym stadionie 7:1 Bayer Leverkusen i prezentując piękny dla oka futbol zapewnili sobie awans do ćwierćfinału elitarnej Ligi Mistrzów. Styl w jakim Blaugrana rozprawiła się z Aptekarzami był niesamowity, a popis Leo Messiego, który zaaplikował ekipie z BayArena aż pięć goli stając się tym samym jedynym zawodnikiem, któremu udało się strzelić w tych rozgrywkach popularną &quot;manitę&quot; w jednym meczu. W dodatku statystyki &quot;Atomowej Pchły&quot; w ostatnich dniach są piorunujące - 11 goli w 4 meczach. Zdobywał je kolejno z Bayerem (1 gol), z Valencią (4 gole), Atletico (1 gol) oraz właśnie z podpiecznymi Robina Dutta. Widać, że Argentyńczyk bardzo pewnie zbliża się do pobicia swojego rekordu strzeleckiego z poprzedniego sezonu (53 trafienia w 55 meczach) mając już na swoim koncie 48 bramek, a do końca sezonu jeszcze ponad 2 miesiące (!). Niewiarygodne statystyki Messiego pokazują tylko jak wielki potencjał ma Barca, kiedy gra Leo. Oczywiście bez Messiego Pep Team i tak jest obecnie jedną z dwóch (obok Realu Madryt) najlepiej prezentujących się drużyn, mających najwyższą formę natomiast grajać z Mesjaszem podopieczni Guardioli są nie z tej ziemi utwierdzając nas już o tym nie raz. Jeśli chodzi o sam typ to oprócz wspaniałych statystyk strzeleckich po stronie drużyny z Camp Nou za jego pokryciem przemawia również fakt, że Barcelona w pięciu ostatnich meczach ligowych traciła bramki - Gijon (3:1), Atletico (2:1), Valencia (5:1), Osasuna (2:3) i Sociedad (2:1). Podobna sytuacja ma się w LM, kiedy to Barca w obu meczach z Bayerem traciła po jednej bramce. Na sam koniec przedstawiam wyniki z pięciu ostatnich meczów pomiędzy tymi drużynami :

FC Barcelona - Racing Santander, 3:0
FC Barcelona - Racing Santander, 3:0
Racing Santander - FC Barcelona, 0:3
FC Barcelona - Racing Santander, 4:0
Racing Santander - FC Barcelona, 1:4

Ponadto można spróbować zwiększyć próg bramkowy o jeden co osobiście zrobiłem na osobnym kuponie.

Typ : Racing Santander - FC Barcelona (powyżej 3.5 gola) 0:2 ⛔
Kurs : 2,35

cien-27585 209

cien-27585

Użytkownik
Racing vs Barcelona
Kurs na 2 jak zwykle znakomity:? Ale da sie coś ciekawego znaleźc w ofercie.Barca rozpędzona , powoli wraca forma, ostatnio zniszczyli Leverkusen, którego co prawda nie stawiało zbytnio oporu ale Barca grała dobry mecz. Tak naprawdę liga już jest stracona można grać bez spiny, do finału Pucharu Króla jeszcze trochę czasu, do L.Mistrzów też , dzisiaj można postrzelać. Racing bez wygranej od 2 miesięcy, nie wierzę, żeby stawili opór. Barca bez Sancheza i Abidala pewnie Tello dostanie szansę myslę, że Barca wygra strzelając 3-4 gole.
Barcelona strzeli w obu połowach @ 1,80 Expekt ✅

kunciapek 896

kunciapek

Użytkownik
W pełni popieram typ użytkownika cień, który sam już zagrałem. Jak zauważył Ligę już raczej przegrali, więc mogą sobie pozwolić na trochę luźniejszą grę. A jak gra Barcelona na luzie nie trzeba nikogo przekonywać. Ostatni wyczyn Leo Messiego musi robić wrażenie na wszystkich, bez względu na &quot;przynależność&quot; klubową. I w związku z tym znalazłem ciekawe zdarzenie, a mianowicie na hat-tricka w wykonaniu Leo. Tak jak już wspomniałem Liga może i przegrana jednak tytuł najlepszego strzelca nadal w zasięgu gracza Barcy. 4 bramki straty do Ronaldo wcale nie tak wiele jak na umiejętności obu graczy, którzy strzelają jak na zawołanie. Tak więc mój typ na to spotkanie:
Lionel Messi 3 bramki lub więcej. 5,00 bwin ⛔
dla mniej odważnych proponuje również:
Lionel Messi 2 bramki lub więcej. 2,10 bwin ✅

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Racing - Barca
Over 3 gole
1.83
⛔

Dzisiaj o godzinie osiemnastej zero zero zostanie rozegrany bardzo interesujący mecz w ekstraklasie hiszpańskiej - Premiera Divison pomiędzy Racing Santander, a Barceloną. Jest to mecz w ramach dwudziestej szóstej kolejki spotkań. Gospodarze po dwudziestu pięciu meczach plasują się na pozycji numer osmiemnaście (w 20 drużynowej lidze), a goście są na drugim miejscu zaraz za Realem Madryt. Stawiam w tym meczu na over 3 gole z opcją zwrotu przy trzech bramkach. Swój typ argumentuję dwoma faktami. Pierwszy jest taki, żę goście to najbardziej overowa drużyna w lidze. FC Barcelona na 25 meczy miała aż 16 razy over 2.5 gola co daje około 65% meczy. Bardzo dużo. Drugi fakt to walka jaką toczy Barcelona z Realem Madryt. Moim zdaniem będą chcieli wysoko wygrać z Santanderem aby udowodnić odwiecznym rywalom, że jeszcze nie złożyli broni w walce o mistrzostwo kraju. Ostatnie mecze Barcy to 7:1 w LM z Leverkusen i 3:1 ze Sportingiem Gijon. Jak widać Padały overy 3.5 gola. Dzisiaj bedzie podobnie. Stawiam 1:4 dla gości. Messi musi gonić też Ronaldo w klasyfikacji o koronę króla strzelców. Zapowiada się ostre strzelanie.

miedziu_tychy 94

miedziu_tychy

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Hiszpania - BBVA Spotkanie: Osasuna Pampeluna - Athletic Bilbao Typ: Athletic Bilbao Kurs: 2.63
Bukmacher:
Pinnacle
Analiza: Dziś o godzinie 21:30 dojdzie do spotkania między Osasuną, a Athletic Bilbao. Na pierwszy rzut oka, można by rzec: co tu w ogóle analizować, skoro Bilbao ogrywa Manchester, czemu nie miałoby pokonać Osasuny ? Lecz nie będzie tak łatwo, a wpłynie na to kilka czynników. Pierwszym z nich jest zmęczenie po czwartkowym meczu w LE. Los Leones niespodziewanie pokonali na Old Trafford zespół Manchesteru United 3:2. Patrząc na ten wynik i przeciwnika do głowy rzuca się jedna myśl - pewnie strzelili 3 przypadkowe bramki, lecz nie, tak nie było. Zespół Athletic kontrolował cały mecz mogąc go wygrać znacznie wyżej. Trener Marcelo Bielsa poinformował, że da odpocząć kilku graczom. Przewidywany skład Lwów na dzisiejsze derby: Iraizoz – Iraola, San Jose, Amorebieta, Aurtenetxe – Iturraspe – Herrera, De Marcos – Susaeta, Toquero, Muniain

Skład bardzo podobny do tego z potyczki z MU, lecz brak jednego gracza dostrzega chyba każdy. Jest nim Fernando Llorente, zdecydowanie najlepszy strzelec Bilbao w tym sezonie. Z pewnością jego brak w dzisiejszym spotkaniu może być kluczowy w ostatecznym rozrachunku. Teraz troszeczkę o Osasunie. Jest to zespół, który u siebie gra zdecydowanie lepiej niż na wyjeździe. Bilans 7-4-2 w domowych spotkaniach daje im pod tym względem 4 pozycję w BBVA. Niby wszystko OK, lecz obecnie prześladuje ich plaga kontuzji. Luis Mendilibar nie może skorzystać z usług 8 kontuzjowanych zawodników. Są nimi m.in. Kike Sola, Lekic, Masoud, Ibrahim Balde, Ricardo oraz David Timor. Do zespołu wraca Bertran. Wyszczuplona kadra może okazać się dziś głównym powodem przez który Osasuna przegra z Athletic. Trener gospodarzy wpisał aż 7 zawodników z defensywy w protokół, bo inaczej nie miałby kogo posadzić na ławce. Sądzę, że dobra seria oraz forma jaką może pochwalić się Athletic będzie dziś kluczem do zwycięstwa. Obie ekipy walczą o europejskie puchary, więc mecz jak najbardziej o 6pkt. Stawiam na wyrównany mecz i zwycięstwo 3:2 Athletic. Jeśli zagrają takie spotkanie jak w Manchesterze, rywale nie będą mieli nic do powiedzenia. Kurs warty grania.
mój typ z Typera

robson11 3,3K

robson11

Użytkownik
Racing - FCB (handicap 2-0) 2 ⛔⛔⛔ 0:2
Kurs: 2,10
Bwin
Krótko, bo zaraz mecz. FCB praktycznie w najmocniejszym zestawieniu z Alvesem, Mascherano i Puyolem w defensywie, defensywnego zagra Busquets, w środku pola Xavi z Iniestą, przed nimi jako fałszywa dziewiątka Fabregas, po bokach Pedro, który przeczuwam, że dzisiaj przełamie się i strzeli brameczkę, po drugiej stronie Cuenca i na szpicy Messi. Na ławce jest mega szybki Tello, który pewnie dostanie swoje kilkanaście minut. Forma wydaje się, że wraca, na wyjazdach gra się nam strasznie ciężko, ale dzisiaj powinno nastąpić przełamanie, bowiem Racing to jakiś potężny rywal nie jest. Ktoś podawał wyniki z historii i doskonale świadczą one o tym, że FCB z tym rywalem gra się dobrze. Dzisiaj będzie dobra gra, a to oznacza wysokie zwycięstwo. Po cichu liczę też, że Messi dojdzie CR w klasyfikacji strzelców, a do tego potrzebne trzy gole. Pożyjemy, zobaczymy... Dla ryzykantów: Racing - FCB, DW: 0:4, 0:5 lub 0:6 [4,50] bwin ⛔⛔⛔ 0:2. Który zawodnik strzeli pierwszą bramkę w meczu? Pedro [4,50] bwin ⛔⛔⛔ Leo.
Będzie karny? TAK [brak kursu] ✅✅✅ Messi na 2:0.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
VS

I na koniec kolejki proponuje spore value jakie widzę w meczu Villarreal-Getafe. Oczywiście faworytem tego spotkania są gospodarze, którzy w tabeli co prawda są za dzisiejszym rywalem, ale na swoim El Madrigal są naprawdę trudnym rywalem do ogrania. Dla Villarreal to naprawdę ciężki sezon. Po ubiegłorocznym sezonie, który zakończyli w pierwszej czwórce i dzięki temu mogli zagrać w LM, w tym wszyscy spodziewali się, że jeszcze bardziej zadomowią się w czołówce, a tym czasem po 25 kolejkach mają na swoim koncie zaledwie 27pkt i są tylko 3 &quot;oczka&quot; nad strefą spadkową. Jednak jest pozytyw w ich postawie, a nim na pewno jest gra u siebie, bo na wspomniane 27pkt aż 21 zdobyli u siebie, gdzie w 12 spotkaniach polegli jedynie raz, a było to 23 października ubiegłego roku z Levante, gdy to ekipa z Walencji była w gazie. Poza tym udało im się zremisować z Athletic Bilbao, Valencią czy Barcą. Ja widziałem te dwa pierwsze mecze i powiem szczerze, że były to wyrównane pojedynki i oglądało się je z niekłamaną przyjemnością. Jako próbkę możliwości tego zespołu wrzucę taki oto filmik:

Widać na nim jak potrafią grać szybko po ziemi piłką, a graczy mają do takiej gry naprawdę świetnych. Cani, Bruno Soriano, Borja Valera, Marcos Senna. Do tego nie dawno doszedł Alejandro Martinuccio, który w ubiegłym roku poprowadził Penarol do finału Copa Libertadores. W ataku mamy również Nilmara i Marco Rubena, który akurat się wykurował na pojedynek z Getafe ale ja się spodziewam, że mecz zacznie na ławce i w ataku zagra Nilmar, a zaraz za nim albo obok niego zagra Martinuccio. Dorzucę jeszcze garść statystyk odnośnie Villarreal. U siebie na 12 spotkań, zdobyli 20 bramek, z czego w aż 8 meczach zdobywali co najmniej 2 bramki.
Getafe również tego sezonu do udanych zaliczyć nie może, bo 15 miejsce to nie jest szczyt marzeń i możliwości dla tego zespołu. Jednak Getafe ma trochę podobną cechę, co ich rywal zza miedzy czyli Rayo Vallecano, a mianowicie punktuje solidarnie u siebie i na wyjeździe, co na pewno jest bardzo dobre w kontekście walki o utrzymanie, bo o pewnym bycie to gracze Getafe jeszcze mówić nie mogą. Jednak to też nie jest jakaś cienka ekipa, bo posiadanie takich zawodników jak Dani Guiza, Miku, czy Diego Castro to jest coś. Jednak dalej problemy w defensywie ma trener Luis Garcia dalej nie może skorzystać z Rafy, Ustariego, Mailely, Lopo, Rubena Pereza i Pedro Riosa. O ile argentyński bramkarz Ustari nie gra cały sezon, o tyle pozostali byli graczami, którzy grali może nie zawsze w podstawowym składzie ale jednak ich brak może być odczuwalny szczególnie w linii obrony, która od meczu z Espanyolem właśnie ma problemy kadrowe i tydzień temu przegrali właśnie z Malagą1:3, chociaż akurat tam bramki padały głównie przez pomocników Getafe, bo wszystkie bramki padły zza pola karnego, a ostatnia autorstwa Santiego Cazorli została strzelona tuż przed linią połowy boiska.
Podsumowując to Villarreal dla mnie jest jednak lepszą ekipą niż Getafe, a poza tym są drużyną o większej kulturze gry, która lubi sporo poklepać, dlatego ja tam lubię Żółtą Łódź Podwodną i nie wyobrażam sobie La Liga w przyszłym sezonie bez nich i myślę, że do tego nie dojdzie, a jako że dzisiaj jest dobra okazja na zdobycie 3pkt to ja biorę typ na co najmniej 2 gole ze strony gospodarzy. Jeszcze zerknięcie na H2H i się tylko utwierdzam w tym typie, gdyż na 7 spotkań obu ekip na El Madrigal aż 6 wygrał Villarreal i raz był remis.
Villarreal over 1,5 @ 2,05 Sportingbet⛔⛔⛔⛔⛔

P 31

pantryx1993

Użytkownik
12.03. godz. 21:00 HISZPANIA: Primera Division
Spotkanie: Villarreal CF - Getafe CF
Typ: Villarreal CF
Kurs: 2,04
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Dzisiejszego wieczoru dojdzie do zakończenia 26 kolejki w hiszpańskiej primera division. Naprzeciw siebie staną zespoły Villarrealu i Getafe. Mecz zapowiada się wyśmienicie będzie to bezpośrednia walka między tymi zespołami o miejsce w tabeli. Drużynie Villarrealu świetnie wychodzą mecze na własnym obiekcie. W obecnym sezonie odnieśli tam tylko jedną porażkę. Dla porównania ekipa Getafe bardzo dobrze radzi sobie w meczach wyjazdowych i pod tym względem zajmuje zgoła odmiennie miejsce czyli 10. Jest to spory awans. Ekipa Getafe dużo pkt uzbierała w meczach wyjazdowych co zapewne jest atutem w dzisiejszym meczu. Ale trzeba spojrzeć na to z tej strony, że będą musieli wydrzeć pkt drużynie, która niezmiernie rzadko przegrywa u siebie. Dlatego moim faworytem jest Villarreal. Obecna forma obu ekip nie jest zachwycająca. Getafe nie wygrało ostatnich 5 meczy w lidze natomiast Villarreal wygrał 2 odpowiednio 4 i 5, więc teraz przeżywają drobny kryzys spowodowany meczami wyjazdowymi. Sądzę, że w dzisiejszym meczu powinni się odkuć. Na papierze są zdecydowanie lepsi od swojego rywala.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom