Granada-Mallorca
W południe zaczynamy niedzielne zmagania od Andaluzji. Granada gra u siebie i jest faworytem starcia z Majorką. Przed tygodniem w sobie tylko znany sposób Granada doznała ośmieszającej ją porażki z Celtą. W pierwszej połowie wprawdzie Celta grała nieźle ale w drugiej połowie Granada grała o wiele lepiej ale dostała fartownego gola autorstwa Mario Bermejo. Teraz pora na zwycięstwo, bo kolejna strata punktów nie wchodzi w grę, gdyż sytuacja ich po mimo tego, że na ten moment jest w miarę dobra, to jednak nie gwarantuje im jeszcze utrzymania. Na niedzielne spotkanie Lucas Alcaraz nie będzie miał do dyspozycji Nyoma w obronie(kartki), a poza tym brak nowych osłabień. Ich rywalem będzie znajdująca się w strefie spadkowej Majorka. Ekipa z Balearów na ten moment, to obraz nędzy i rozpaczy, a jak się ich widzi, to naprawdę aż coś się robi... Tak na dobrą sprawę jedynym zawodnikiem, który coś tam robi jest Giovanni Dos Santos. Hemed, Victor czy inni ofensywni zawodnicy są kompletnie bez formy i nic nie grają. Do tego pamiętajmy, że Majorka na wyjazdach osiąga katastrofalne wyniki i nie jest dla nikogo praktycznie zagrożeniem. W mojej ocenie kurs na Granadę wygląda naprawdę apetycznie i warto go pobrać, bo po mimo tego, że Majorka walczy o utrzymanie, to jednak Granada tez jego nie jest pewna, a to gwarantuję, że na serio podejdą do spotkania.
Granada: Toño y Roberto; Brayan Angulo, Siqueira, Iñigo López, Borja Gómez, Mainz y Juanma Ortiz; Recio, Nolito, Mikel Rico, Iriney, Torje, Brahimi y Buonanotte; Ighalo,
El Arabi y Aranda
Mallorca: Calatayud, Hutton, Anderson, Pina, Pereira, Nsue, Giovani, Tomer, J. Márquez, Tissone, Aouate, Nunes, Bigas, Víctor, Martí, Luna, Alfaro, Kevin i Fontàs
Granada @ 2,05 William Hill1:2 - ale kicha przegrać z Majorką...
Real Sociedad-Betis
William Hill bardzo ładnie wyleciał z wysokim kursem na bts-a w Donostii-San Sebastian. W Tobecie 1,72, w Bet365 1,8 a w WH mamy ponad 1,9 i to mi się właśnie podoba. Co do samego spotkania, to zapowiada się ono niezwykle ciekawie. Wprawdzie Real Sociedad do tej pory stracił bardzo mało goli na Anoeta ale przed nimi naprawdę nie łatwe spotkanie. Przede wszystkim w barwach Txuri-Urdin zabraknie Illarramendiego i Chory'ego Castro, którzy są kontuzjowani. Tak więc w środku pola można się spodziewać Markela Bergarę, a obok niego zapewne ktoś z dwójki Pardo - Zurutuza ale chyba Montanier zdecyduję się na bardziej doświadczonego z tej dwójki, który przed tygodniem wrócił po długich zmaganiach z anemią i zaliczył asystę przy golu Veli. W kwartecie ofensywnym zapewne Vela zmieni Castro w podstawowej "11". Myślę, że to nie osłabi zespołu, bo przecież reprezentant Meksyku to najlepszy gracz RSSS w tym sezonie i ostatnie posadzenie go na ławce było w mojej ocenie niezwykle nieprzemyślaną decyzją francuskiego szkoleniowca, z resztą już nie pierwszą i nie ostatnią... Poza tym w ofensywie zapewne zobaczymy tych samych zawodników, którzy zaczęli mecz na San Mames. W defensywie może być problem, bo Betis uwielbia spotkania z takimi ekipami, które lubią prowadzić grę, a gospodarze do tego będą zmuszeni. Tutaj już jest rola Rubena Castro, którego można się spodziewać od 1 minuty w miejsce Jorge Moliny. Wysoki napastnik miał kilka spotkań by przekonać do siebie Pepe Mela, podczas nieobecności Rubena Castro ale grał fatalnie. Tyle okazji co zmarnował w trzech ostatnich spotkaniach, to głowa mała, a strzelił tylko raz, po rzucie rożnym z Malagą. Ja myślę, że właśnie rzuty rożne mogą tutaj pomóc Betisowi, bo ostatnio pokazali, że potrafią zdobywać gole po tym elemencie gry. Benat zagrał kapitalny mecz przeciwko Maladze i teraz zapewne i Ruben Castro by chciał skorzystać z jego doskonałych podań. Okazji do kontr powinno trochę być więc właśnie wspomniany snajper Verdiblancos będzie bardzo w nich groźny, podobnie jak Joel Campbell i może Dorlan Pabon, który ostatnio też się przełamał. Jak wiemy defensywa Betisu to nie jest nic szczelnego, chociaż w ostatnich 3 spotkaniach stracili tylko 1 gola.
Moim zdaniem kursy wystawione przez Tobet czy Bet365 są poprawnie, a ten wyskok WH uważam za value więc pobieram.
Real Sociedad: Bravo, Zubikarai; Carlos Martínez, Dani Estrada, Mikel, Cadamuro, Iñigo, De la Bella, José Ángel; Pardo, Ros, Markel, Zurutuza; Xabi Prieto, Agirretxe, Vela, Ifrán, Griezmann
Betis: Adrián, Casto, Chica, Ángel, Nacho, Paulao, Amaya, Mario, Cañas, Beñat, Joel, Juan Carlos, Fausto, Pozuelo, Nono, Pabón, Molina y Rubén Castro
BTS @ 1,91 William Hill3:3