>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

26 kolejka Primera Division 01.03 - 04.03.2013

Status
Zamknięty.
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP

Bet365
Przed nami 26. kolejka ligowa i zaczynamy ją od dwóch spotkań w Madrycie. Najpierw Getafe zagra z Zaragozą i trzeba powiedzieć jasno, że gospodarze będą faworytem tego spotkania, bo ostatnio grają naprawdę fajną i ciekawą piłkę. W sobotę zaczynamy od Gran Derbi ale do tego spotkania będzie utworzony osobny temat. W sobotę także będziemy mieli ważny mecz dla Deportivo, a właściwie będzie to ostatni dzwonek by ruszyć i powalczyć o utrzymanie, a rywalem będzie nieobliczalne Rayo. Potem zobaczymy dwa derbowe pojedynki. Dla mnie mecz Osa-Athletic to derby, nawet jeśli obecnie Pampeluna to Navarra. Ostatnio Osa naprawdę w gazie, a teraz grają u siebie więc będą faworytem i ich zwycięstwo z pewnością nie będzie tutaj niespodzianką. Na koniec dnia derby Walencji. Wiadomo, że u siebie faworytem będzie Valencia ale czy aż takim by wystawiać na nich 1,5? Moim zdaniem nie, bo nie grają niczego nadzwyczajnego ale problem w tym, że Levante ostatnio w lidze radzi sobie słabo ale to też może być idealna okazja do przełamania.
W niedzielę zaczynamy jak zwykle w południe. Pierwszy mecz to Andaluzja i starcie drużyn, które są w dolnych rejonach tabeli. Dla Granady takie spotkania to musowo trzeba wygrywać, bo okazja by odskoczyć od strefy spadkowej jest idealna, a z kolei Mallorca w podobnej sytuacji do Deportivo i też jest to ostatni dzwonek by się odbić od dna. Potem przenosimy się do Katalonii, a tam mecz dwóch drużyn, które już raczej będą grały o środek tabeli. Obie drużyny za słabe są raczej na puchary ale za mocne na spadek w tym momencie. Wieczór zapowiada się bardzo ciekawie. Najpierw Malaga zagra z Atletico i będzie to spotkanie numer 2 tej kolejki, a potem Real Sociedad zagra z Betisem. Oba spotkania zapowiadają się pasjonująco i należy się spodziewać, że będzie w nich sporo emocji.
W poniedziałek dokończenie kolejki w Sewilli. Gospodarze będą wyraźnym faworytem i powinni sobie poradzić z Celtą. Ekipa z Galicji wprawdzie wygrała pierwszy mecz pod wodzą Abela Resino ale nie zagrali nic wielkiego. Teraz rywal o wiele trudniejszy, a do tego dochodzi fakt gry na wyjeździe więc Sevilla tutaj powinna bez większych problemów wygrać.
Zapraszam do dyskusji​

anshelmo1 95

anshelmo1

Użytkownik
Pierwszy rzucajcy sie w oczy pojedynek to oczywiscie Gran Derbi.Od poczatku ubieglego roku i rewanzowego meczu pucharu hiszpanii na Camp Nou gdzie padl wynik 2-2 a Madrytczycy byli o wiele lepsi Barca zostala magicznie rozszyfrowana , no moze pomijajac pierwszy mecz superpucharu hiszpanii - wowczas zwyciesto FCB na Camp 3-2 i pamietny blad Valdesa.
Oczywistym zjawiskiem bylo to , ze Barca od poczatku kadencji Guardioli czyli polowy 2008 posiadajac patent na ogrywanie &quot;Królewskich&quot; nie bedzie w swojej grze nic zmieniac i w tym czasie Real poprobuje eksperymentow personalnych i taktycznych..az w koncu zaskoczy... i udalo sie.W pierwszym meczu Copy na Bernabeu zobaczylismy wynik 1-1 mimo to Barca byla zdecydowanie lepsza i kontrolowala
w wiekszym stopniu gre - zawiodlo dobicie rywala.Mam nadzieje , ze nie pojawia sie glosy , ze to nieprawda..wiem wiem Real tez mial kilka wybornych okazji lecz Barca jeszcze wiecej mimo ubytkow w defensywie Realu.Gadanie , ze w tamtym meczu Oezil rozegral super mecz jest po prostu smieszne , owszem w koncowce cos szarpnal ale gdyby nie wyrownanie Varane po raz kolejny spotkalaby go fala krytyki.Mozecie mi wierzyc badz nie ale korzystny rezultat zwlaszcza odrabiajac straty zupelnie inaczej wplywa na ocene zawodnika i postrzeganie jego wystepu.
Jesli chodzi o rewanz na Camp Barcelona potwierdzila po raz enty , ze taktycznie jest uposledzona i za swoj styl chetnie by umarla.Wiadomo to jest wyjatkowe i niepowtarzalne z ich strony ale po jaka cholere dawac przez to wieksze szanse przeciwnikowi ? moze gdyby byl Tito na lawce wygladaloby to zgola odmiennie.Katalonczykom wystarczal wynik 0-0 i ustawienie ich w pierwszej kolejnosci musi zabezpieczyc tyly , wiadomym , ze Madryt zagra z kontry i , ze obrona FCB jest strasznie dziurawa ale to jak na zlosc Barca musiala rozegrac mecz jak z kazdym innym...no poza Realem w pierwszym meczu , wtedy zawodnicy nie targneli zbytnio do ataku i probowali kontrolowac gre nie zostawiajac duza miejsca na rozpedzenie sie Realowi.Doprawdy nie wiem kto stoi za idiotyczna gra Barcy u siebie.
Najblizsze ligowe Gran gospodarze rozegraja w dosc rezerwowym skladzie jak sie spodziewam ( 3 dni po tym spotkaniu rewanz na OT z MU) Barca na pewno wystawi swoj pierwszy garnitur chcac podbudowac sie po zenujacych meczach z Milanem i wlasnie Realem i jednoczesnie juz definitywnie pozegnac Madryt w walce o mistrzostwo i zakonczyc caly ten temat.Oczy tylko zwrocone na Atletico..Moje pytanie brzmi do tego spotkania czy ewentualnie upokorzony Real pojedzie odwaznie na OT ? Mourinho potrafi genialnie zmotywowac.Katalonia rewanz z Milanem rozgrywa w pozniejszym terminie niz Real.
Typ na spotkanie 2 badz ht/ft 2/2 a nawet zwyciestwo Barcy z handicapem.Na obecna chwile tak to wszystko widze.

adrianzz 146

adrianzz

Użytkownik
Co myślicie o meczu Getafe-Zaragoza? Niby wszystkie znaki na niebie i ziemii wskazują na win gospodarzy, nie powinno być niespodzianki ale jakoś nie mogę się zdecydować. Nie jesem specjalistą od piłki nożnej a potrzebny mi na piątek pewny typ z kursem ok 1.8 a boję się grać Lecha. Wypowie się jakiś specjalista w tej dziedzinie?

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Specjalistą nie jestem, ale w sumie bym uważał. Saragossa czeka na zwycięstwo, a nawet z Valencią zagrali dobry mecz i powinni chyba go wygrać. Nie chodzi mi o to, że prowadzili już 2:0, ale o to, że w końcówce meczu strzelili gola, ale sędzia go nie uznał, bo dopatrzył się faulu na bramkarzu. Ja przewinienia nie widziałem, ale powtórki nie widziałem więc w sumie nie chce jakoś innych do tego przekonywać.

Stracili jednak Apono czyli mózg zespołu, który często asystuje przy bramkach. Czerwo dostał bramkarz Franco, ale w Saragossie jednak ta kolejność bramkarz nie jest do końca ustalona (przynajmniej mi ciężko powiedzieć, który jest lepszy).

Getafe u siebie jednak to solidna marka i zdecydowanie są faworytem. Saragossa to jednak drużyna, która potrafi zaskoczyć i ich ostatnie mecze nie był tragiczne. Od meczu z Malagą forma jakby powoli rośnie. Z Realem Sociedad dwie bramki i czerwo ustawiły mecz, ale nawet po tym gospodarze potrafili się zmotywować i walczyć do końca. Gdyby było więcej czasu to kto wie.

Meczu z Osasuną nie oglądałem, ale goście podobno mieli swoje sytuacje.

Z Valencią tak jak mówię, dla mnie faulu nie było, ale mogę się mylić. Poza tym nie powinni puszczać tego 2:0, ale Jonas zamknął usta wszystkim krzykaczom (w tym mi).

Coś pewnie postawię, ale na pewno nie na Getafe.

adrianzz 146

adrianzz

Użytkownik
No właśnie analizując ostatnie mecze zacząłem się zastanawiać na over&#39;em w meczu i typie na bramkę w pierwszej połowie. Saragossa często dobrze wchodzi w mecz a później zdecydowanie oddaje inicjatywę żeby znowu w końcówce przycisnąć. Nie są pewni. Dlatego widzę tu bramki z obu stron i over powinien wpaść...

mmatizz 4,9K

mmatizz

Użytkownik
Real Madryt - FC Barcelona
90 procent internautów uważa, że w Klasyku powinni zagrać piłkarze, którzy zwykle rozpoczynają mecze na ławce rezerwowych. Zaledwie 10 procent z 30 tysięcy ankietowanych Asa sądzi, że Real Madryt powinien zagrać najmocniejszym składem. Zwycięstwo z Barceloną w dużo ważniejszym starciu w Pucharze Króla sprawiło, że kibice nie skupiają się na kolejnym el Clásico. We wtorek, zaledwie trzy dni po ligowym starciu z Barceloną Królewscy zagrają na Old Trafford. Tam José Mourinho będzie potrzebował najcięższych dział i wszystko wskazuje na to, że część piłkarzy z once de gala w sobotę odpocznie, a szansę na grę na Bernabéu dostaną zmiennicy. as.com realmadrid.pl
W sumie się nie dziwie, po takim triumfie w Pucharze Króla, ligowe Gran Derbi nie jest aż takie ważne. W poniedziałek, Królewscy wylecą już do Manchesteru na arcytrudny rewanż 1/8 Ligi Mistrzów. Barcelona na 100% wystawi najlepszą 11 ponieważ nie grają w tygodniu żadnego meczu. Real i tak już pierwszego miejsca nie zdobędzie, a ryzykowanie kontuzjami i przemęczeniem nie jest tego warte. Podobna sytuacja miała miejsce rok temu kiedy to Real przyjechał w roli lidera do Barcelony i wygrał 1:2.
Czy to tylko zasłona dymna czy ogromna lokata w postaci X2 za 1.40 w BaH?

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
A co powiecie na postawienie na Celtę Vigo? Sevilla miała mecz-rzeźnię z Atletico w CdR i na pewno odpadnięcie bardzo ich boli. Skoro odpadli w 1/2 Pucharu Króla, więc jeśli chcą zagrać w przyszłym roku w europejskich pucharach to muszą walczyć o top 7-8 w Hiszpanii. Zważywszy na to, że mają 5 punktów straty, to nie będzie aż takim łatwym zadaniem. Inaczej by to wyglądało, gdyby teraz grali z jakimś zespołem, który ma spokojny byt i dobrze realizuje cele przedsezonowe, ale nie z Celtą, która musi te punkty zdobywać. Nie jestem przekonany co do kwestii wykluczeń Kondogbii (4 mecze) i Medela (3 mecze) w Copa del Rey. Wiadomo, że czerwone kartki miały miejsce w pucharze, więc normalnie niby nie powinny wejść w życie PD, ale jeśli są to ataki brutalne (Francuz), lub agresywne zachowanie (Medel) to wydział dyscypliny może ich zawiesić na wszystkie oficjalne spotkania rozgrywane w Hiszpanii? Tak było z Pepe, który skopał piłkarza Getafe; tak było z Benitezem, który zachowywał się gwałtownie i agresywnie - rzucił bidonem w kogoś za co dostał kilkanaście meczów kary na wszystkie rozgrywki.
Dodajmy do tego wypożyczenie Spahica - chyba najrówniej grającego stopera w Sevilli i obrona wygląda blado, bardzo blado. Jeśli nie będą nadzwyczaj skuteczni, to goście mogą sprawić niemiłą dla nich niespodziankę. Kartka Aspasa to dla mnie &#39;pefka&#39; (?). Jest zagrożony zawieszeniem, a jako że następny mecz grają z Realem Madryt, to może odpuści kosztem derbów Galicji z Derpotivo, a zarazem meczu o 6 punktów.

Celta Vigo DNB @ 6.15 [1/10] Unibet
Aspas kartka @ ? [3/10]

EDIT.
Na oficjalnej stronie Sevilli już napisali, że Kondogbia nie zagra, a Medel będzie mógł wystąpić w najbliższym meczu. Mówi o tym zapis, że jeśli zawodnik jest zawieszony na 4 lub więcej meczów, to obejmuje to wszystkie rozgrywki w Hiszpanii. Medel jest na trzy spotkania, więc nie zagra w trzech następnych meczach Copa del Rey w następnym sezonie. Sevillistas mogą się jeszcze odwołać co do kary dla Francuza, więc jeśli dadzą radę przekonać i zmniejszyć do trzech spotkań, to prawdopodobnie zagra z Celtą. Mecz dopiero w poniedziałek, więc wszystko jest możliwe. Obrona Fazio &amp; Botia wygląda dość słabo na takich lisków jak Aspas.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Getafe-Zaragoza
Na początek chciałbym się odnieść do słów Ramzesa:
Nie chodzi mi o to, że prowadzili już 2:0, ale o to, że w końcówce meczu strzelili gola, ale sędzia go nie uznał, bo dopatrzył się faulu na bramkarzu. Ja przewinienia nie widziałem, ale powtórki nie widziałem więc w sumie nie chce jakoś innych do tego przekonywać.
Ja spotkania nie oglądałem ale obejrzałem skrót i moim zdaniem sędzia podjął słuszną decyzję przy tej sytuacji z końcówki. Obejrzałem kilka powtórek i uważnie się przyglądałem i w mojej ocenie Loovens miał kontakt z Diego Alvesem, czym utrudnił mu interweniowanie w tej sytuacji. Jak wiemy pole bramkowe, to miejsce gdzie bramkarz jest nietykalny więc jakikolwiek kontakt z nim, w tym miejscu jest praktycznie faulem więc podstawy z pewnością były by tego gola nie uznać.
Meczu z Osasuną nie oglądałem, ale goście podobno mieli swoje sytuacje.
W tym spotkaniu Osasuna zrobiła bardzo mądrą rzecz, a mianowicie oddała piłkę Zaragozie, a ta po prostu grała dramatycznie. Jakieś pojedyncze podrygi Rochiny czy Apono, to było zdecydowanie za mało.
A jeśli chodzi o najbliższe spotkanie, to właśnie brak Apono może być tutaj kluczowy. Strzelił już 7 goli, z czego chyba 6 po karnych ale jednak trafia i jest po Postidze numerem 2 w zespole, jeśli chodzi o bramki, a moim zdaniem numerem 1 jeśli chodzi o kreowanie gry. Od jakiegoś czasu też wyróżnia się moim zdaniem Ruben Rochina ale on jakoś ma problemy z wykorzystywaniem sytuacji. Do tego Apono bierze na siebie grę praktycznie od połowy boiska czyli jest po prostu mózgiem zespołu, który zaczyna akcje i ogólnie reguluje ich tempo. Ciekawe jak będzie w tym spotkaniu z kreowaniem gry ale sądzę, że ekipa z Aragonii postawi bardziej na skrzydła i wrzutki do Postigi, bo ten w powietrzu jest dobrym zawodnikiem. W ogóle chyba Postiga to ich jedyny atut w tym spotkaniu. W dodatku w bramce wystąpi nominalny trzeci bramkarz czyli Pablo Alcolea, bo za czerwoną kartkę będzie pauzował Leo Franco, a dalej kontuzjowany jest Roberto. Z Valencią wszedł i zagrał chwilę ale zaliczył jedną dobrą interwencję. Ciekawe jak wypadnie mu drugi mecz, gdzie od początku będzie trzeba grać. Pamiętamy, że nie dawno Raul Fernandez nieźle zagrał z Malagą, a potem zawalił jedną z bramek z Realem Sociedad... Jednak tutaj sytuacja trochę inna, bo Alcolea bronił w rezerwach więc ten rytm meczowy ma, a to jest ważne. W obronie zabraknie jeszcze Paredesa i to by było na tyle.
Getafe ostatnie spotkania ma bardzo udane i pokazują, że potrafią strzelać gole. Ogólnie są na 7. miejscu jeśli chodzi o ilość strzelonych goli w lidze, a mają więcej strzelonych goli niż chociażby Sevilla, gdzie teoretycznie mamy lepszych graczy ofensywnych. W Getafe świetnie spisują się Colunga i Barrada o czym pisałem z resztą, przed meczem na Balearach. Do tego pewnym egzekutorem karnych jest zawsze Diego Castro. Z tego, co widzę, to dalej brakuje Valery, a także w pomocy zabraknie Xaviego Torresa. Ostatnio tak jak pisałem, gracze ze stolicy grają naprawdę ciekawy futbol i jest to przede wszystkim futbol na poziomie, a nie jakaś przypadkowa wybijanka. Jeśli zaliczą jeszcze dobry finisz, to mają szansę na puchary ale z tym to zobaczymy. Wprawdzie Zaragoza walczy o utrzymanie, to jednak w piątkowy wieczór jedynym atutem w ich ręku będzie Helder Postiga i niewykluczone, że reprezentant Portugalii coś ustrzeli. Ja jednak wobec dobrej postawy Getafe w ataku, decyduję się na zakład, w którym potrzebuję dwóch goli gospodarzy po naprawdę atrakcyjnym kursie.
Getafe: 1. Moyá; 13. Codina; 2. Alexis; 4. M. Torres; 12. Fede; 15. Rafa; 16. Escudero; 5. Lacen; 8. Sarabia; 10. Gavilán; 14. P. León; 17. D. Castro; 19. Barrada; 21. Míchel; 23. Borja FF.; 24. H. Fraile; 7. Álvaro; 11. Colunga
Zaragoza: Pablo Alcolea (30), Kilian (40), Movilla, Álvaro, Bienvenu, Edu Oriol, Hélder Postiga, Montañés, Fernández, José Mari, Loovens, Stefan, Wílchez, Sapunaru, Abraham, Pintér, Rochina y Víctor
Getafe over 1,5 @ 2,10 Bet365✅2:0

edyp 186

edyp

Użytkownik
Popieram to co napisał kolega Mesut. Real swoje już udowodnił w ostatnim starciu z Barceloną. Ligowe starcie prawdopodobnie nie będzie dla nich zbyt znaczące z uwagi na rewanżowy mecz w Manchesterze. A dla Barcelony wręcz przeciwnie. Jest to szybko okazja to zmazania plamy, którą dali kilka dni temu. Jednak co jak co, ale 11 rezerwowych po stronie Madrytu bym się nie spodziewał. Sądzę, że będzie to mieszanka składu podstawowego z rezerwami i nie zdziwię się nawet jeśli takie gwiazdy jak Ronaldo, Ozil czy Di Maria również zagrają w tym meczu. Jednak nie więcej niż 60 minut. Albo zaczną i szybko zejdą, albo usiądą na ławce i wejdą na końcówkę. Ciężko powiedzieć co wymyśli Mourinho. Jedno jest pewne. Bardziej zależeć na wygranej będzie Barcelonie. Tylko chęci a umiejętności to dwie różne rzeczy. Ja bym skłaniał się ku remisowi w tym meczu. Nie wiem dlaczego, ale jakoś mi tak pasuje. I szukałbym jakiegoś underu. Nie zdziwiłoby mnie nawet 0-0.

sajmon2010 7

sajmon2010

Użytkownik
Popieram to co napisał kolega Mesut. Real swoje już udowodnił w ostatnim starciu z Barceloną. Ligowe starcie prawdopodobnie nie będzie dla nich zbyt znaczące z uwagi na rewanżowy mecz w Manchesterze. A dla Barcelony wręcz przeciwnie. Jest to szybko okazja to zmazania plamy, którą dali kilka dni temu. Jednak co jak co, ale 11 rezerwowych po stronie Madrytu bym się nie spodziewał. Sądzę, że będzie to mieszanka składu podstawowego z rezerwami i nie zdziwię się nawet jeśli takie gwiazdy jak Ronaldo, Ozil czy Di Maria również zagrają w tym meczu. Jednak nie więcej niż 60 minut. Albo zaczną i szybko zejdą, albo usiądą na ławce i wejdą na końcówkę. Ciężko powiedzieć co wymyśli Mourinho. Jedno jest pewne. Bardziej zależeć na wygranej będzie Barcelonie. Tylko chęci a umiejętności to dwie różne rzeczy. Ja bym skłaniał się ku remisowi w tym meczu. Nie wiem dlaczego, ale jakoś mi tak pasuje. I szukałbym jakiegoś underu. Nie zdziwiłoby mnie nawet 0-0.
Di Maria nie zagra bo ostatnio ???? . Ozil,Xabi,Varane moim zdaniem ławka bo to oni wybiegną na OT. Pepe raczej zagra jutro bo Varane jest w formie i pokazał to w ostatnim meczu więc zagra z Manchasterem. Nie wiem co z lewą obroną bo AS sądzi że bedzie tam Coentrao, ale ja myśle że zagra Marcelo bo po co Fabio wykorzystywać jak może odpoczać a Marcelo chociaż to teraz wielka niewiadoma powinien dać rade a taki mecz mu pomoże. Ale to wszystko co napisałem i inni napisali to tylko wielkie przypuszczenia, tylko Mou wie co zrobi ;p Moim zdaniem max 4 zmiany bedą. Xabi,Ozil,Varane tak jak pisałem raczej ławka, chociaż mogą np. z 45-30 min zagrać w drugiej, to się tyczy Xabiego najbardzej bo gdy Real gra bez niego rożnie ten środek wygląda, napisał bym nawet że nieciekawie. Co do zdań że Real odpusci to wgl w to nie wierze, przecież to GD, wojna od lat, w takich meczach oddaje się serce, i moze nie zagrają wszyscy to napewno nie bedzie to głęboka rezerwa ;)

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Real Madryt - FC Barcelona 1 @ 3.00 WilliamHill
Dziwi mnie faworyzowanie Barcelony w wyjazdowym starciu z Królewskimi. &lt;!--[if gte mso 9]&gt;&lt;xml&gt; &lt;w:WordDocument&gt; &lt;w:View&gt;Normal&lt;/w:View&gt; &lt;w:Zoom&gt;0&lt;/w:Zoom&gt; &lt;w:HyphenationZone&gt;21&lt;/w:HyphenationZone&gt; &lt;w:punctuationKerning/&gt; &lt;w:ValidateAgainstSchemas/&gt; &lt;w:SaveIfXMLInvalid&gt;false&lt;/w:SaveIfXMLInvalid&gt; &lt;w:IgnoreMixedContent&gt;false&lt;/w:IgnoreMixedContent&gt; &lt;w:AlwaysShowPlaceholderText&gt;false&lt;/w:AlwaysShowPlaceholderText&gt; &lt;w:Compatibility&gt; &lt;w:BreakWrappedTables/&gt; &lt;w:SnapToGridInCell/&gt; &lt;w:WrapTextWithPunct/&gt; &lt;w:UseAsianBreakRules/&gt; &lt;w ???? ontGrowAutofit/&gt; &lt;/w:Compatibility&gt; &lt;w:BrowserLevel&gt;MicrosoftInternetExplorer4&lt;/w:BrowserLevel&gt; &lt;/w:WordDocument&gt; &lt;/xml&gt;&lt;![endif]--&gt;&lt;!--[if gte mso 9]&gt;&lt;xml&gt; &lt;w:LatentStyles DefLockedState=&quot;false&quot; LatentStyleCount=&quot;156&quot;&gt; &lt;/w:LatentStyles&gt; &lt;/xml&gt;&lt;![endif]--&gt;&lt;!--[if gte mso 10]&gt; &lt;style&gt; /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:&quot;&quot;; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:&quot;Times New Roman&quot;; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} &lt;/style&gt; &lt;![endif]--&gt;Zakładam, że bukmacherzy sugerują się pozycją obu drużyn w tabeli oraz tym, że Królewscy już we wtorek zmierzą się w arcytrudnym i arcyważnym spotkaniu z Manchesterem United. Tym niemniej wątpię, żeby na Gran Derbi odstawiali nogę lub grali na mniej niż 100%. Takie postępowanie na pewno nie umknęłoby uwadze niezwykle wymagających kibiców stołecznych. Tym bardziej, że Barcelona przechodzi kryzys i nadarza się doskonała okazja by drugi raz z rzędu upokorzyć odwiecznego rywala. Podopieczni Mourinho może nie są w szczytowej formie, ale na chwilę obecną ich dyspozycja jest zdecydowanie lepsza niż Katalończyków.

Goście wystąpią w najsilniejszym zestawieniu, zaś w składzie gospodarzy zabraknie Benzemy, Casillasa, Ramosa, Xabiego Alonso oraz Di Marii. Mimo to wątpię, żeby te absencje miały kluczowy wpływ na dyspozycję Królewskich, którzy w podobnym zestawieniu ograli Katalończyków w Pucharze.

groven 2,2K

groven

Forum VIP

Ca Osasuna - Athletic Bilbao 0:1
Typ: 1 DNB
Kurs: 1.64

Bilbao z 12 wyjazdowych spotkań w tym sezonie wygrało tylko 2. Osasuna patrząc na ostatnią formę (4-5 meczy) znajduje się na samym szczycie tabeli. 4 ostatnie mecze - 3 winy i 1 remis. Na uwagę zasługuje ostatni mecz. W szoku byłem jak załatwili Levante na ich własnym boisku w ciągu 5 ostatnich minut, pakując im 2 bramki. 14 pozycja Osasuny nie jest jakimś dobrym wynikiem. Ale Bilbao jest jeszcze za nimi! Ich postawa to jedno z największych rozczarowań tego sezonu. Miała być walka o europejskie puchary, a mamy walkę o... utrzymanie. Kike Sola - napastnika Osasuny powinni najbardziej obawiać się obrońcy Athletic. Defensywa gości jest najgorsza w całej lidze nie licząc ostatniego w tabeli Deportivo. Stracili w sumie aż 50 bramek. Bilbao jest zagubione.. Potwierdził to ich ostatni mecz, w którym miało nastąpić przełamanie w derbach z Realem Sociedad. Zaczęło się dobrze 1:0, a skończyło się jak każdy wie. Sromotna porażka 1:3 i w sumie 3 porażka z rzędu. Morale upadły już na maxa. Czy są w stanie zatrzymać rozpędzoną Osasunę, która regularnie punktuje. 3 ostatnie mecze na własnym boisku = 3 wygrane. Myślę, że z Athletic będzie kolejne zwycięstwo. Argumentów za gośćmi nie ma co szukać na siłę, bo ich po prostu nie ma. No może są 3 atuty, nieco wymarłe ale są - Aritz Aduriz, Fernando Llorente i Iker Muniain. Ale co z tego skoro Ci dwaj ostatni wchodzili w 2 połowie z Realem Sociedad i nie stworzyli żadnego zagrożenia. Nazwiska nie grają, nie trybią, nie mają woli walki. No chyba, że przebłysk któregoś z nich da 1 punkt w meczu z Osasuna. Dlatego zabezpieczam się DNB i tam mamy niezły kurs.
Rcd Espanyol Barcelona - Real Valladolid 0:0

Typ: 1 DNB
Kurs: 1.31

Valladolid to bardzo niestabilna drużyna. Po serii gorszych meczy wygrali z Rayo Vallecano w ostatniej kolejce. Osobiście stawiałem na zwycięstwo gospodarzy wtedy, więc nieco się zdziwiłem takim obrotem sprawy. Teraz dalej gram konsekwentnie przeciwko nim. Espanyol po 3 zwycięstwach z rzędu przegrał na wy jeździe z Atletico Madryt 1:0 na wyjeździe. Kto wie jakby się potoczył ten mecz, gdyby nie ten rzu t karny i gol Falcao. Atletico nadal ma fenomenalny bilans home 13-0-0. Wi ęc d o końca nie ma co mieć pretensji do postawy Espanyolu. W nied zielę na Estadi Cornella-El Prat gospodarze niesieni dopingiem kibiców będą podejmować Valladolid . W tym roku wygrywali tylko z Mallorca (19 pozycja) i Zaragoza (17 poz ycja) no i ostatnio z Rayo. Pozostałe me cze Valladolid to porażki i remisy. Przyg ladając się statystykom zauważyłem , że zazwyczaj to Valladolid jako pierwszy strzela bra mkę w mecz u. Lecz potem przegrywają, albo remisują. Espanyol u siebie to solidna drużyna, w dodatku defensywa pogrywa sobie nieźle ostatnim i czasy. Tylko 1 bramka stracona w ciągu 3 ostatnich meczy jest dobrym osiągnięciem. Valladolid jest na et apie grania o nic. Z ligi nie spadną, puchary im nie grożą, w drużynie brak zdec ydow anego lidera, k tóry pociągnąłby zespół w gór ę tabeli. Skoro najlepszym strzelcem zespoł u jest Oscar Gonzalez (pomocnik) to mówi samo za siebie. Ni by szarpie Manucho , Bueno, Omar, ale te a taki są takie jakieś bez polotu i fi nezji. Wrzucam y piłkę w pole karne i dostawiamy nogi, a może się uda ???? Na Espanyol na chwile obecna to raczej za mało. Tak samo jak w przy padk u pierwszego meczu zagram z DNB, żeby spokojnie oglądać mecz. W os tatnim meczu aż 6 żółtych kartek dostali piłkarze Espanyolu, trzeba uważać, bo kolejna ic h wykluczy. W razie powodzenia typów mamy kurs na podwojenie budżetu które polec am.
ako: 2,15

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Ja jednak zagram w stronę gości w dzisiejszym spotkaniu, bo w ostatnim czasie widzę delikatny, ale jednak progres ich gry. Wiadomo, że jest kilka niewiadomych i nie wiadomo jak wyjdzie rozgrywanie w tym spotkaniu, ale kto wie może Victor Rodriguez zaskoczy na plus w tym spotkaniu? Był Apono, a mimo to zespół nie potrafił wygrywać więc może czas na zmianę (nawet podyktowaną kontuzją). Zastanówmy się co ten zespół ma dobrego.. Klasowego napastnika? Ma. Skrzydła? Przyzwoite. Rozegranie? Tu jest jest właśnie spory znak zapytania. Obrona przeciętna, ale akurat z tym wiele zrobić się nie da.
Getafe to solidny zespół, ale z tymi pucharami bym się tak nie wychylał. Po prostu wzrost formy po tym, gdy kilku zawodników wróciło po kontuzji. Głównie tu rozchodzi się o Barradę (ten był na PNA), bo gra zespołu w dużej mierze jest uzależniona właśnie od niego. Sam styl gry zespołu z Madrytu średnio mi się podoba. Wolę nieco bardziej efektowne drużyny, choć nie twierdzę, że Saragossą jest takim zespołem. Wręcz przeciwnie. Często faulują, ale potrafią wciągnąć rywala w szarpaniny. Typ ku niespodziance więc jakoś nie polecam szczerze mówiąc.
Getafe - Saragossa
Helder Postiga strzeli i Saragossa wygra 8,00 Williamhill ⛔ 2:0

anzelmo 268,5K

anzelmo

Użytkownik
Osasuna-Ath. Bilbao 02.03.2013 20:00 1 2,4 wh ⛔
pod typ dnia troszkę bezpieczniej pograłem dnb po 1,64 w unibet ⛔

Goście w tym sezonie graja bardzo słabo -ja wiem ze staty nie graja ale Bilbao z 12 wyjazdowych spotkań w tym sezonie wygrało tylko 2. Wszystko co było prestiżowe dla basków zostało przegrane.Seria 3 porażek z rzędu musi odbijać sie na morale zespołu.Gospodarze znowu sa w bardzo wysokiej formie ,zawsze byl to trudny rywal dla najlepszych ekip- u siebie graja bardzo agresywnie poprawnie w defensywie.Mecz 2 zespołów bodących blisko siebie w tabeli, dzieli je tylko 2 pkt. Drużyna z Pampeluny gra niezłe u siebie w tym sezonie 13 ( 5 - 4 - 4 ) 12 : 8 - 19 pkt.może nie strzelają za dużo bramek, ale tez ich nie traci, można w tym meczu poszukać opcji z kartkami, oraz myślę ze realna jest czerwona kartka w meczu.Kurs na win gospodarzy bardzo fajny, patrząc na ich formę ostatnio - dnb tagze wygląda fajnie do jakiegoś dubelka, a przy tym bardzo bezpiecznie. Nie sadze zeby guście którzy sa zespołem rozbitym byli wstanie wygrać i przełamać sie.Gra w ataku bardzo słaba, w obronie to juz praktycznie dramat aż 50 bramek straconych - mecz do grania na wielu płaszczyznach.Goście zamiast pucharów mogą spaść z ligi posiadając na prawdę bardzo ciekawy skład. Świetna szkółka- tylko ze nazwiska nie graja.U siebie Baskowie na początku ligi wygrali 1-0 ,pora na rewanż.

the-citizens 111

the-citizens

Użytkownik
Real Madryt vs. Barcelona​

Hit kolejki ligi hiszpańskiej Premier Division. Kilka dni wcześniej Real po bardzo dobrej grze na Camp Nou rozgromił Barce 1:3. Barca ostatnie mecze, bardzo słabo. Trudny mecz do typowania, ponieważ obie drużyny szykują się na LM. Barca na odrabianie strat z Milanem, a Real na korzystny wynik w Manchesterze. W Realu raczej nie zagrają:
Verane
Alonso
Di Maria
Cassilas
Benzema
Ramos
W Barcelonie zabraknie Xaviego i będzie to jedyne osłabienie Katalończyków.
W tym meczu stawiał bym jednak z lekka przewagą na Barce, ponieważ grają w każdym meczu optymalnym składem i po takiej klęsce na swoim boisku będą chcieli wszystkim udowodnić, że mogą zrobić to samo co Real. W madrycie raczej odpuszczają mecz, z racji tego, iż czeka ich arcy trudne spotkanie na Old Traford.
Moje typy:
Poniżej 3.5 gola @1,6 Pinnacle ✅
Barcelona win @2,4 William Hill ⛔

D 27

danielsan

Użytkownik
Real vs Barcelona DNB 2
Katalonczycy pelna motywacja by zmazac plame z wtorku, Real myslami przed najwazniejszym meczem w sezonie - Barcelona bedzie gryzc trawe by to wygrac Real niekoniecznie. DNB wyglada tutaj bardzo bezpiecznie, szczegolnie zauwazajac h2h w ostatnich latach, gdzie Barca lepiej prezentowala sie na Santiago niz u siebie. Na plus przemawia tez okolicznosc ze Ronaldo zacznie na lawce.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Bardzo fajnie zaczęła się kolejka, od trafionego typu na Getafe i oby tak dalej. Na sobotę póki co jedno cudo z mojej strony:
Osasuna-Athletic
Sam nie wiem jak ten mecz traktować ale dla mnie to jednak można zaliczyć, to do derbowego spotkania klubów Baskijskich. Wprawdzie Pampeluna to Navarra obecnie ale jak wspominałem, to na El Sadar co mecz są wywieszane ikurriny(flagi Kraju Basków), a także mnóstwo tam Basków więc można ich zaliczać w mojej ocenie do Euskadi. A jeśli chodzi o samo spotkanie, to zapowiada się bardzo ciekawie. Osasuna to tak po prawdzie zespół, który nie posiada zawodników, którzy potrafią grać jakoś widowiskowo i finezyjnie ale mamy tam zespół, gdzie walczy każdy i rywalom ciężko jest z nimi grać. Teraz jest praktycznie wymarzony rywal dla Osy, gdyż gra piłką, to nie jest ich specjalność, a lepiej czują się gdy muszą grać w defensywie. Wprawdzie w Walencji mogli stracić kilka goli w pierwszej połowie, to jednak po raz kolejny Andres Fernandez dał o sobie znać i dzięki niemu udało się zachować czyste konto. Teraz do obrony wraca Miguel Flano, a na pozycje defensywnego pomocnika Lolo, obaj po zawieszeniu za kartki ale na najbliższe spotkanie wypada Ruben i Raul Loe. Można się spodziewać, że Osa rozpocznie spotkanie z Andresem w bramce, w obronie Bertran, Flano, Arribas i Damia. Przed nimi zapewne dwójka Lolo i Oier, a może już Patxi Punal dostanie szansę od 1 minuty. W ataku na pewno Kike Sola, w pomocy tez pewnym można być Armenterosa ale pozostała dwójka jest dla mnie zagadką, chociaż jeśli miałbym tutaj wróżyć, to zapewne będzie Nino i ktoś z dwójki Francisco Silva - De las Cuevas. Jeśli chodzi o gości, to dobrze wiemy o ich problemach, które ciągną się od długiego czasu. Nie rozumiem natomiast faktu, że Bielsa dalej z uporem maniaka dalej gra praktycznie tym samym składem, bo to się po prostu kupy nie trzyma. Skoro nie idzie, to trzeba zrobić jakieś zmiany ale Loco tego nie robi. Teraz wprawdzie robi zmianę, bo do bramki wraca Iraizoz kosztem Raula Fernandeza. Nie wiem czy to dobrze ale moim zdaniem można by było pod koniec sezonu, o ile by sobie zapewnili utrzymanie, spróbować młodego Kepe Arrizabalage, bo skoro broni w młodzieżowych reprezentacjach, to coś musi umieć. Jeśli chodzi o obronę, to tu jest świetna informacja, bo w kadrze meczowej mamy Borje Ekize. Ciekaw czy wystąpi od początku, czy jednak będzie tylko opcją rezerwową, bo jednak kontuzja jego była nieprzyjemna i czytałem, że dopiero w tym tygodniu wrócił na pełne obroty więc nie wiem czy może jednak San Jose nie pozostanie na środku defensywy. A w pozostałych formacjach zapewne bez zmian...
Osasuna u siebie straciła ledwie 8 goli w 13 spotkaniach, z czego tylko Barcelona i Granada były w stanie strzelić po 2 gole. Tak więc na 13 spotkań aż w 7 udało zachować czyste konto. W tym spotkaniu powinni wygrać ale uważam, że przy obecnej formie Athletic, a także fatalnej skuteczności jaką prezentują oraz ostatniej dyspozycji prezentowanej przez Aduriza, to uważam, że Andres Fernandez po raz kolejny będzie w stanie po stronie strat zapisać okrągłe 0. A z przodu liczę na kolejnego gola Kike Soli, który ostatnio strzela sporo jak na niego.
Osasuna: Andrés Fernández, Ricardo, Miguel Flaño, Arribas, Nano, Damiá, Marc Bertrán, Puñal, Lolo, Oier, Francisco Silva, Masoud, Cejudo, De las Cuevas, Armenteros, Nino, Kike Sola y Llorente
Athletic: Iraizoz, Toquero, Aurtenetxe, Laporte, San José, Iturraspe, Llorente, De Marcos, Ibai, Raúl, Susaeta, Iraola, Aduriz, Ander Herrera, Castillo, Ekiza, Igor Martínez y Ramalho
Osasuna wygra do zera @ 4,10 Unibet⛔0:1

Jak Levante poda kadrę meczową, to może i na coś się zdecydują w derbach Walencji i edytuję tego posta.

konar25 2,9K

konar25

Użytkownik
Panowie nie przedadzajcie za bardzo z tym odpuszczaniem meczu Real-Barca Mourinho i odpuszczanie spotkania z Barcelona? Nie sadze... A forma Barcelony wątpię żeby wzrosła skonczcie z tymi glupotami o motywacji! BTS i tyle ✅

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
W meczu Deportivo liczę na wymiany ciosów. Gospodarze czekają na zwycięstwo od dłuższego czasu i bez wątpienia nie będą kalkulować. Rayo to jest drużyna, która może przegrać i wygrać z każdym. Grają ofensywnie i to wszystkim się podoba. Depor też jeśli chodzi o obronę to wiele do zaoferowania nie ma. Do tego nie zagra Kaka, który po transferze występował na środku obrony. Do składu Rayo wraca natomiast Lass i jest to wzmocnienie siły ofensywnej. Ostatnio ten zawodnik musiał pauzować za kartki w meczu z Valladolid. Teraz ciężko mi wytypować zwycięzcę. Jak dla mnie to jest 50/50. Deportivo czeka na zwycięstwo i jak nie teraz to kiedy? Rayo jednak może równie dobrze ograć gospodarzy więc powiem krótko, że liczę na dobry mecz i bramki. Słabe obrony i mocny atak obu drużyn da over, a przynajmniej powinien.
Deportivo - Rayo
Powyżej 2,5 gola 1,75 Bet365 ⛔ 0:0

W derbach Walencji szukałbym kartek. Obie ekipy grają bardzo agresywnie. Nietoperzom zdarzają się mecze kiedy sami potrafią pokryć całą linię kartek! Sędzia Velasco Carballo co prawda idealny pod dawanie kartek nie jest, ale ostatnio w meczu drużyn, które grają ostro (Osasuna i Saragossa) pokazał aż 14 żółtych kartek. W Hiszpanii w ostatnim czasie pokazuje się sporo kartek. Linia w &quot;normalnym&quot; meczu bez większego prestiżu to przeważnie 6,5 więc nie rozumiem dlaczego w derbowym pojedynku miałoby tych kartek tyle nie być. Wyliczam sobie powoli, którzy gracze mogliby dostać kartkę i te 6-7 kartek to jest absolutne minimum. Ballesteros, Diop, Iborra, Tino Costa, Parejo, Victor Ruiz to jedni z główny kandydatów do kartki, a w takich spotkaniach to i zawodnikom takim jak Soldado czasem się &quot;coś wymsknie&quot;.
Valencia - Levante
Powyżej 7 kartek (7 kartek=zwrot) 1,90 Bet365 ZWROT 7

Otrzymane punkty reputacji: +2
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom