West Ham - Newcastle / 1X + over 1.5 @1.48
West Ham w delikatnym dołku. Po dwóch przegranych kolejno z Leeds 2:3 i United 1:0 przyszł wygrana dopiero w dogrywce z Kidderminster w pucharze po golu w 121 minucie Jarroda Bowena, następnie wyszarpane 1:0 z Watford i remis na King Power 2:2. Newcastle z kolei po dwóch remisach zanotowanych z United i Watfordem zanotowało 3 wygrane z Leeds, Evertonem i Aston Villą. Teraz poraz na solidny test i wyjazd na Stadion Olimpijski do Londynu. Do kontuzjowanych w ekipie Eddiego Howe'a dołączył Kieran Trippier, który zaliczył solidny powrót do
Premier League. West Ham w tym sezonie gra solidnie i wydaje mi się, że nawet bez zwyżki formy są w stanie wygrać ze Srokami, a przynajmniej nie przegrać. W formie jest Bowen, który w ostatnich 5 ligowych spotkaniach zdobył 6 bramek i asystę. Ponadto Młoty u siebie są naprawdę silną drużyną o czym świadczyć mogą wygrane z Chelsea czy Liverpoolem. Wiadomo, że w Newcastle jest powiem świeżości i są na fali ale ciężko im będzie urwać coś z ekipą Moyesa. Wydaje mi się, że West Ham powinien zgarnąć komplet, jednak zabezpieczenie na wypadek remisu warto rozważyć biorąc pod uwagę formę Srok.
Liverpool - Norwich / Liverpool strzeli gola w obu połowach @1.50
Wiadomo kto jest niekwestionowanym faworytem tego starcia, zwłaszcza, że do drużyny wrócili już Mane i Salah. Co prawda występ Joty jest zagrożony ale do gry po dłuższej przerwie wrócił też Firmino, ktory nawet zdobył w tygodniu bramke z Interem. Przypuszczam, że Norwich przyjeżdżając na Anfield raczej będzie się bronić aniżeli grać otwarcie. Przy ofensywie Liverpoolu to raczej normalne. Wydaje mi się, że podopieczni Kloppa od razu ruszą do ataku. W ostatnich 4/5 meczach w PL, udawała im się ta sztuka aby zdobyć gola w obu połowach. W ostatnich dwóch spotkaniach z Norwich także. Gonią City w lidze i tracą do nich 9 pkt (w tym mają 1 zaległy mecz), oraz mają gorszy bilans bramkowy, dlatego też pewnie będą chcieli go poprawić aplikując Kanarkom kilka bramek. Co też istotne Liverpool to nie jest drużyna, która mając 2-3:0 gra spokojnie i utrzymuje się przy piłce tylko szukają okazji do 4-tej czy 5-tej bramki.
Aston Vila - Watford / 1X + over 1.5 @1.53
Podobnie jak w pierwszym typie, Aston Villa jest tutaj faworytem. Nic dziwnego skoro Szerszenie zdobyły zaledwie 2 pkt w ostatnich 5 kolejkach po remisach z Burnley i Newcastle i zdobyły w tych spotkaniach... 1 bramkę. Villans po objęciu sterów przez Gerrarda wyglądają lepiej, solidne transfery - dobrze to wygląda. Póki co brakuje jeszcze wyników ale wydaje mi się, że te przyjdą z czasem między innymi po takich meczach jak ten sobotni. Takie spotkania trzeba wygrywać. Skład na papierze dużo lepszy, grają na własnym obiekcie i to trzeba wykorzystać. Przegrali u siebie czterokrotnie lecz trzeba wspomnieć że przegrane te miały miejsce z West Hamem, City czy Chelsea, a więc lepszymi ekipami. W sobotę powinni zgarnąć komplet, jednakże bezpieczniej podeprzeć się remisem.
City - Tottenham / City + City ov 5.5 RR + over 0.5 ŻK Tottenhamu @1.70
Manchester leje ostatnio wszystkich jak leci. Po remisie ze Świętymi, cztery kolejne wygrane a bilans tych spotkań 15:1. Tottenham to ostatnio obraz nędzy i rozpaczy. Wystarczy sobie odpalić choćby ich wyczyny w obronie w meczu z Wolves. Trzy przegrane z rzędu i nie wydaje mi się, żeby akurat na Etihad zdołali się przełamać. Sam Conte mówił, że zespół w zimowe okienko się osłabił aniżeli wzmocnił oddając 4 graczy a biorąc szrot z Juve. Wiadomo też jak z takimi meczami bywa, spodziewamy się gradu bramek i czasami on pada, jednakże w ostatnim czasie hitowe starcie to zazwyczaj 1-2 bramki. Mowa tu meczach z Chelsea, United czy poprzednim wygranym przez Spurs 1:0 (w 7 ostatnich spotkaniach między tymi ekipami tylko 2x padł over). Ekipa Guardioli znajduje się w kluczowym momencie walki o majstra i biorąc pod uwagę, że The Reds zgarną komplet z Norwich w tym meczu nie mogą pozwolić sobie na stratę punktów. Co do rożnych, City w każdym domowym meczu pokrywało taką linie i można powiedzieć że lubują się w tych SFG. Świadczyć o tym mogą liczby z ostatnich spotkań kolejno od meczu z Arsenalem: 5/9/9/11/11/9/12/6. Trzeci aspekt to kartka Spurs, wydaje mi się, że przynajmniej jedną złapią, biorąc pod uwage, że w każdym z ostatnich 5 spotkań w PL łapali co najmniej jedną a na wspomniane wyżej 7 ostatnich spotkań od 2019 roku tylko raz nie dostali żółtka. Sędziować będzie A. Taylor, który w 26 spotkaniach w tym sezonie pokazał 113 ŻK i 6 CK co daje średnią 4.35/mecz. Wydaje mi się, że obrona Tottenhamu może mieć problemy z szybkimi zawodnikami City i któreś ze starć zakończy się kartką.
Ja wszystkie powyższe bety gram w MaxiZysk na
iforbet.
Ponadto wydaje mi się, że warto rozważyć:
Arsenal @1.46
Chelsea X2+over 1.5 @1.51
Brighton 1X+każda drużyna ov 2.5 RR @1.73