>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

26 kolejka Orange Ekstraklasy [18-20.04.2008r.]

Status
Zamknięty.
tbm 642

tbm

Forum VIP
Spotkanie: Lech Poznań - Dyskobolia Grodzisk
Typ: over 2,5 ✅
Kurs: 2,02
Bukmacher: Bwin

Analiza:

Ostatnie cztery spotkania w wykonaniu piłkarzy Lecha Poznań to komplet zwycięstw z zachowanym czystym kontem w grze obronnej. Skąd więc typ na dużą ilość bramek? Co prawda mecz Lecha z Dyskobolią jest spotkaniem derbowym, ale nie są to derby typu &quot;derby Krakowa&quot; czy też &quot;derby Łodzi&quot;, gdzie dominuje waleczność, czy też gra jest bardzo ostra. W derbach Wielkopolski, które nomen omen mogą być ostatnimi na najwyższym szczeblu na kilka lat (przenosiny Groclinu do Wrocławia) spodziewam się ładnej dla oka gry piłkarzy, potwierdzonej zdobyczami bramkowymi. Zarówno Lech jak i Dyskobolia mają o co w tym meczu grać. Oprócz prestiżu jakim jest zwycięstwo w derbach, do stawki należy dorzucić walkę o wicemistrzostwo Polski i awans do kwalifikacji Pucharu UEFA. Trener Smuda w przerwie zimowej znacznie odmienił styl gry swojej drużyny i teraz Kolejorz sporą wagę przywiązuje do gry obronnej, ale mimo to uważam, że w sobotnim meczu zarówno gospodarze jak i goście będą mieli sporo okazji do strzelania bramek. Argumentuję to faktem mówiącym iż Dyskobolia z 44 bramkami, a Lech z 42 bramkami zajmują odpowiednio 2 i 3 miejsce w klasyfikacji najskuteczniejszych drużyn. Sobotni pojedynek jest uznawany również za pojedynek dwóch kreatorów gry. Rafała Murawskiego i Radosława Majewskiego. Osobiście uważam i bardzo na to licze, że zarówno jeden jak i drugi staną na wysokości zadania i bardzo dobrymi podaniami będą obsługiwali swoich kolegów z ataku. Jeśli chodzi o pierwszą linię to w drużynie Dyskobolii po okresie lekkiego przestoju do najwyższej dyspozycji zdaje się powracać Adrian Sikora, który rozegrał bardzo dobry mecz przeciwko Zagłębiu Lubin przed tygodniem. Jego partnerem w ataku będzie najprawdopodobniej Filip Ivanowski, którego zadaniem będzie walka w pojedynkach główkowych z defensorami Lecha oraz zgrywanie piłek do szybkiego Sikory. Współpraca między tymi zawodnikami w rundzie rewanżowej układa się bardzo dobrze i wydaje mi się, że przy odpowiedniej współpracy z wspominanym Majewskim oraz celnymi dośrodkowaniami skrzydłowych Laty i Piechniaka, Dyskobolia zdobędzie co najmniej jedną bramkę w tym meczu. Jednakże według mojej opinii Grodziszczanie także i coś stracą. W składzie Lecha na ten mecz zabraknie dotąd dwóch podstawowych graczy - Marcina Kikuta oraz Henry Quinterosa, ale trener Smuda na szczęście nie narzeka teraz na multum urazow w druzynie, więc na pewno będzie wstanie zastąpić tych piłkarzy. W linii ataku możemy spodziewać się Hernana Rengifo, którego partnerem będzie Piotr Reiss bądź też &quot;joker&quot; z Warszawy Przemysław Pitry. Co prawda &quot;Reksio&quot; mający już swoje lata na karku nie jest może w najwyższej dyspozycji, ale w takim meczu jak derby Wielkopolski, a dodatkowo bezpośrednia walka o wicemistrzostwo powinien zagrać na najwyższym poziomie. Swoje powinno zrobić także i jego doświadczenie, które może być niezwykle cenne w końcówkach czy to pierwszej połowy czy też końcówki samego spotkania. Podsumowując, uważam iż w tym meczu padnie dużo bramek, poniewaz obie drużyny dysponują dużą siłą ofensywną, a zarówno jednym jak i drugim zdarzają się błędy w defensywie. Do tego dochodzi olbrzymia motywacja o której już wspominałem, a także fakt iż w ostatnich latach na stadionie przy Bułgarskiej widowiska pomiędzy tymi drużynami zawsze były interesujące i padało w nich kilka bramek.

sutek 79

sutek

Forum VIP
To co zagrał Widzew to jest kabaret. Ogólnie już nigdy w tym sezonie nie postawię na Widzew i wam także to proponuję ponieważ ten zespół nic nie gra. Pod wodzą tego antytrenera Zuba osiągnie co najwyżej III ligę. My kibice Widzewa dziś pokazaliśmy że nie akceptujemy grania jak w kabarecie i przez całe spotkanie balllady o Zubie i Bakalarczyku ( anty dyrektor sportowy ), tylko w przerwie było tak jak zawsze na trybunach czyli super zabawa i fanatyczny doping. Ogólnie Widzew przegrał a ja wraz z całym Zegarem świetnie się bawiłem ;) Za tydzień Widzew gra w Grodzisku z Groclinem ciekawy jestem jaki kurs wystawią buki ale pewnie mały ale &quot;jedynka&quot; na 1000% wchodzi
Kibice Dumą Widzewa

sutek 79

sutek

Forum VIP
1# Zacznę może od spotkania Lecha z Groclinem czyli Derbach Wielkopolski. TBM w tym spotkaniu widzi over 2,5, ja sam tego typu nie zagram ponieważ Lech zaskakuje mnie w tej rundzie przede wszystkich bardzo dobrą grą w defensywie kierowanej przez będącego w świetniej dyspozycji Bartosza Bosackiego. Lech u siebie gra bardzo dobrze, zanotował aż 9 zywcięstw, dwa remisy i jedną jedyną porażkę z Wisłą Kraków. Groclin to solidny zespół który w tej rundzie pokazuję swoją wartośc, zespół z Grodziska Wlkp. nie przegrał od... 11 spotkań, notując w tych meczach, 8 wygranych i trzy remisy. Warto tutaj zaznaczyc że obie drużyny nie straciły gola od czterech meczów ligowych, co pokazuję że formacje defensywne zarówno Lecha jak i Groclinu są silnymi punktami drużyny. Lech z pewnością będzie dziś głośno dopingowany przez swoich kibiców, dla jednej i drugiej drużyny to bardzo ważne spotkanie ponieważ te dwie drużyny walczą przecież o tytuł wice mistrza Polski więc stawka jest duża, ten mecz może na koniec rozgrywek miec decydujące znaczenie. Ofensywy obu zespołów także nie zawodzą strzelą sporo goli ale jeśli gra się z zespołem lepszym tak jak np. Lech tydzień temu w Warszawie to dużo nie postrzela, z drugiej strony to samo dwa tygodnie temu jak Groclin grał w Zabrzu mecz zakończył się bezbramkowym remisem.
2# Mecz w Kielcach według mnie będzie jednostronny i kwestia jest tylko taka ile goli strzeli Korona. Zagłębie na wyjazdach gra katastrofalnie słabo, grali na wyjazdach 12 spotkań i proszę zgadnąc ile z nich przegrali ? 100 %. Korona u siebie jest zespołem znacznie silniejszym niż na terenach rywali ma bilans na własnym obiekcie 8-2-2, w Kielcach wygrały tylko Zagłębie Lubin i Ruch Chorzów. Co prawda w Koronie było ostatnio troszkę zawirowań z korupcją jak i wycofaniem się z klubu sponsora Krzysztofa Kliciego oraz odsunięcie od zespołu trzech piłkarzy: kapitana Hermesa, Rutki oraz Zabłockiego. To wszystko już jest chyba za Koroną która teraz widac skupiła się na grze w lidze, ostatnio zremisowała na ciężkim terenie na Cracovii 1:1 a wcześniej pokonała u siebie będący ostatnio w bardzo dobrej dyspozycji ŁKS Łódź. Sosnowiec przegrał 5 meczów z rzędu. W klubie z Sosnowca nie ma piłkarzy z umiejętnościami pierwszoligowymi i to wszystko wychodzi w praniu. Korona wygra zdecydowanie i pokaże Zagłębiu miejsce w szeregu
3# Mecz w Lubinie podobnie jak w Kielcach według mnie będzie zdecydowanie dominacją gospodarzy. Niektórzy pisali że trener Ulatowski ta odpocząc niektórym piłkarzom przed Pucharem Polski, byc może tego nikt nie wie. Zagłębie u siebie nie robi raczej psikusów (wyjątek remis z Bytomiem), zaś Jaga na wyjazdach jest lekko mówiąc bardzo słaba. Widziałem zespół z Białegostoku na Widzewie całkiem nie dawno i muszę szczerze przyznac że dawno na Widzewie nie widziałem tak słabej drużyny jak Jagiellonie, fakt Jaga u siebie gra dobrze ale na wyjazdach to jest zupełnie inny zespół, dużo gorszy zespół. Zagłębie od dawna nie wygrało bo już od trzech mecze piłkarze &quot;Miedziowych&quot; nie potrafią zwyciężyc. Nie lepiej jest w &quot;Zółto-Czerwonych&quot; ponieważ przegrali oni swoje ostanie cztery mecze w lidze. Dla mnie Zagłębie wygra gra u siebie, jest zespołem zdecydowanie lepszym i bardziej doświadczonym pozostaje im to udowodnic na placu gry
1# Under 2,5 ⛔ mega pech
2# Korona -1 ✅
3# Zagłębie ✅

tbm 642

tbm

Forum VIP
W meczu Zagłębia Lubin z Jagiellonią mimo wszystko spodziewam się, że trener Ulatowski będzie oszczędzał siły najważniejszych piłkarzy, ale mimo to Miedziowi powinni wyjsć zwycięsko z tego spotkania. Wydaje mi się jednak, ze goście są wstanie strzelić choćby jedną bramkę przez co wynik tego spotkania będzie overowy ;)

Zagłębie Lubin - Jagiellonia Białystok
Zagłębie - 1,40 ✅
over 2,5 - 1,95 ✅

&quot;Gieksa&quot; Bełchatów podejmie na swoim stadionie Ruch Chorzów, który przed tygodniem wygrał po emocjonujacym meczu 3:2 z Odrą Wodzisław. Niebiescy uważani sa za jedną z lepszych ekip rundy wiosennej, ale tak naprawdę ich forma jest mocno w kratkę i raz grają bardzo dobrze, a innym bardzo słabo. Patrząc jednak na rozsypującą się potęgę z Bełchatowa wydaje mi się, że Niebiescy spokojnie mogą z nimi walczyć o dobry wynik. Jednakże nie podejmuje się typowania końcowego rezultatu, a jedynie gram remis do przerwy, bo co jak co ale mecze z udziałem Belchatowa często zaczynają się tzw. &quot;badaniem przeciwnika&quot;.

GKS Bełchatów - Ruch Chorzów
X do przerwy - 2,10 ⛔

lalo 36

lalo

Forum VIP
...
Lech Poznań - Groclin Dyskobolia
Lech jest w rundzie wiosennej w na prawdę dobrej dyspozycji i widać tutaj znakomitego szkoleniowca jakim na pewno jest Franciszek Smuda. Lech jeżeli wygra to spotkanie wyprzedzi Groclin i na pewno awansuje na 3 pozycję a być może i na drugą gdy Legia się potknie w Wodzisławiu, co jest bardzo prawdopodobne bo Odra gra dobrze u siebie a szczególnie z ekipami z górnej części tabeli. Kolejorz wygrał ostatnio &quot;derby&quot; z Legią a na dodatek w Warszawie, zagrali tam dobre spotkanie, dobrze zagrał także Murawski oraz Rengifo. Lech ostatni mecz przegrał 5 kolejek temu w można powiedzieć już mistrzami Polski z Krakowa, przegrali to dość pechowo ale już kolejne 4 mecze wygrywali, natomiast Groclin już nie błyszczy tak jak na początku sezonu i widać że byli najlepiej przygotowani na początek rundy a teraz albo Oni zwolnili z tonu albo cała reszta ich dogoniła. Sądzę że chłopaki z Poznania którzy na pewno będą wsparci swoimi kibicami odprawią z kwitkiem piłkarzy Groclinu i mogą wygrać tutaj nawet handicapem :spokodfhgfh:
GKS Bełchatów - Ruch Chorzów
O problemach GKS już chyba nie muszę mówić bo każdy z pewnością je zna, natomiast Ruch nie ma się czym martwić , no jedynie o swoja dobrą formę jaką prezentują w tym sezonie żeby jej nie stracić :jezora54: Ruch walczy tutaj nie tylko o 3 pkt... to jest spotkanie o 6 pkt. bo jeżeli wygrają to zbliża się do Bełchatowa który zajmuje 9 miejsce na tylko 1 pkt. Bełchatów po zmianie trenera nie grał źle bo raz wygrał z Jagielonią i potem mieli 2 remisy z z Legią 2:2 oraz z Polonią Bytom 0:0. Będzie to mecz na pewno pełen walki i ambicji ale moim zdaniem z małą przewagą Ruchu gdzie cała grę prowadzi kapitan - Grzyb, jednak zaasekuruję się tutaj podpórką bo czuję że w tym meczu będzie remis :]
1# - 1
2# - X2
pozdROWienia ????

aarek21 0

aarek21

Użytkownik
Gratuluję TBM dobrego typu choć przyznaję iż miałeś dużo a nawet bardzo dużo szczęścia typując over w meczu Lecha.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Racja ;) Honorowa bramka dla Dyskobolii padła już w ostatniej minucie doliczonego czasu gry ;) Tak czy siak najważniejsze, że ostatecznie typ trafiony. Oprócz tego spodziewana przeze mnie &quot;strzelanina&quot; miała miejsce w Lubinie gdzie Zagłębie wygrało 5-2 z Jagiellonią. Nie trafiłem jednak typu na remis do przerwy w meczu w Bełchatowie, gdzie GKS najwidoczniej przebudził się i pokonał Niebieskich z Chorzowa.

Dzień dzisiejszy to przede wszystkim 175. Derby Krakowa. Faworytem wydaje się być Wisła, która zwyciężając w derbach może przypieczętować zdobycie mistrzowskiej korony, ale na chwilę obecną osobiscie nie mam jeszcze żadnego typu na ten mecz.

sieku 31

sieku

Użytkownik
Co do meczu w Lublinie to pamiętajmy że decyzja z 11&#39; minuty ustawiła mecz i wynik... Słaba Jaga, bez pierwszego bramkarza mogła jeszcze tylko z większym kretesem przegrać. Mecz mógłby mieć nieco inny przebieg gdyby czerwieni nie było ale nie będę się zapuszczał w przebieg tego spotkania, poczekam na dokładne relacje w tv.

Co do Bełchatowa to mam wrażenie że rozpoczynają okres gry w przysłowiową kratkę... czyli następny mecz będzie im ciężko szedł [ nie sprawdzałem jeszcze z kim]

Co do Wisły to oni wczoraj &#39;zdobyli&#39; majstra... ciężko mi sobie wyobraxić by nie świętowali ale może jednak odezwał się w nich duch profesjonalizmu i powstrzymali się... jeśli nie to dziś może być ciężko.
*dermy rządzą się własnymi prawami
*zespoły grające z mistrzem podwójnie się mobilizują
*cracovia gra nieźle z defensywie
*wisła gra o totalnie nic a wczoraj miała powód do świętowania
*wisła lubi przy jednobramkowym prowadzeniu utrzymywać wynik
*rozluźnienie w ich grze uwidocznił ostatnio drugi skład Legii
Ja bym ten mecz odpuścił... po co grać niski kurs?

A 0

amk77

Użytkownik
Gornik Zabrze - LKS Lodz ⛔
Typ - Typ: 1 1,65

Wedlug mnie jest to najciekawsze spotkanie dwudziestej szostej kolejki Orange Ekstraklasy. Gornik Zabrze, który praktycznie nie walczy już o nic w lidze, będzie podejmowal LKS, braniacy się zawzięcie przed spadkiem. Trenerzy zapowiadaja, ze zgarna po trzy punkty, jednak ktos dzisiaj musi przegrac, gdyz remis nie wchodzi tutaj w gre, bylby zbyt krzywdzący dla obydwu druzyn. Gornik nie na darmo stara się zbudowac w Zabrzu zespol na miare walki o europejskie puchary, w tym sezonie udalo się wybic ponad ligowa przeciętność, glownie za zasluga trenera oraz wreszcie przemyślanych ruchow kadrowych. Pilkarze pana Ryszarda Wieczorka nie zaznali smaku porazki już od czterech kolejek. Dzisiaj nie będzie mogl on wystawic Kirysa i narzekającego na uraz Brzeczka. LKS ostatnio znacząco poprawil swoja gre, udalo się im wygrac kilka bardzo waznych meczu i oddalic się od przedostatniego miejsca w tabeli, jednak walka o utrzymanie trwa nadal. Marek Chojnacki może desygnowac do gry wszystkich najwazniejszych pilkarzy z powracającym do gry bramkarzem Wyparlo… Chociaz jego forma to ogromna zagadka, zwazywszys na kiksy, które przytrafialy mu się wczesnie. Dla LKS-u jest spotkanie wyjazdowe, kibice Gornika maja się pojawic na stadionie w masowej ilości, zas z Łodzi nie wyjechalo ich zbyt wielu. Niesieni dopingiem z trybun Gornicy, szukający szasny na jak najwyższy awans w tabeli powalcza o komplet punktow. Maja obecnie zespol duzo lepszy, w skladzie znajduje się kadrowich, najbardziej perspektywiczny pilkarz młodego pokolenia Tomasz Zahorski oraz Dawid Jarka, poczynaniami obrony pokieruje Tomasz Hajto, przezywajacy jakby druga (a może raczej kolejna ) młodość. Stawiam na przekonujące zwycieztwo gospodarzy, kurs na czysta „jedynke” także bardzo dobry wiec nie warto szalec, a szanse bardzo wysokie.​

sutek 79

sutek

Forum VIP
Dokładnie Derby rządzą się swoimi prawami. Craxa w tej rundzie gra bardzo dobrze szczególnie w defensywnie. Widać tutaj pracę &quot;doktora&quot; Majewskiego który postawił na swoim i jak na razie udawadnia że jest znakomitym szkoleniowcem. Ja osobiście nie grał bym tego meczu ale za lekko stawkę można dać under
Bardzo ciekawy mecz w Zabrzu, Górnik jest faworytem bukmacherów ale według mnie &quot;icki&quot; z ŁKS-u mają szansę na zdobycie punktów w Zabrzu. Dużo zależy czy w bramce ŁKS-u stanie Wyparło bo jest on silnym punktem drużyny. Ogólnie ciężki mecz do wytypowania ale x2 za lekko stawkę można spróbować
by Sutek ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom