Legia - Śląsk
Legia wygra 1,68
BAH
Legia gra źle, wyjątkowo się nie odróżnia od reszty stawki, jednak jak w każdej słabej lidze jest zespół którego piłkarze mają nieco większe indywidualne umiejętności i ten zespół zostaje mistrzem. Inne drużyny nawet jeśli przez większość czasu prezentują się dobrze, nie są w stanie utrzymać takiego poziomu przez cały sezon. Rzadko ta zasada zostaje złamana.
W Legii mimo słabej gry nie ma co mówić o żadnym kryzysie czy niestabilności. Właściciel publicznie przyznaje że trener nie jest łatwy we współpracy i nawet niektórym piłkarzom się coś nie podoba, ale drużyna jest zdyscyplinowana (nie chodzi o grę) i jakieś kroki do przodu widać więc wszystko zostanie jak jest (wreszcie, o ile mówi prawdę). Przede wszystkim drużyna ma wygrywać jak najczęściej i kilka słabszych wyników nie jest w stanie zachwiać równowagi.
U gości mówi się o przełomie, wg mnie nic takiego nie widać, ale faktycznie gra się co nieco poprawiła. Nie obserwuję klubu jakoś szczególnie, ale sam trener przyznaje, że jest problem z grą na wyjazdach i będzie jeszcze dużo zmian i prób w grze defensywnej. Łazienkowska to nie jest twierdza, w której goście są sparaliżowani, ale dla drużyny w budowie może to być za duże wyzwanie.
Wg mnie Legia mecz powinna przechylić na swoją korzyść.
Zagłębie Sosnowiec - Lechia
Zagłębie 1x 1,62
BAH
Na pierwszy rzut oka Lechia powinna wypunktować Zagłębie, ale wg mnie obejrzymy znany schemat, w którym dość sensacyjny lider stopniowo ustępuje miejsca. Zagłębie utrzymania może nie wywalczy ale wyraźnie widać, że gra w przodzie wygląda zupełnie inaczej, jest wiara i są możliwości.
Lechia lekko pod kreską, nie wietrzyłbym zaraz kryzysu, po prostu jest trochę nerwowo i przeciwnicy też coś potrafią i punktować będą, szczególnie zespoły które też mają coś do ugrania. O tym meczu dodam kilka informacji, jak będzie bliżej meczu