>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

26. kolejka Eredivisie / 28. kolejka Jupiler Pro League (28.02-02.03)

Status
Zamknięty.
benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Kursy od Unibet:

Przed nami już finisz sezonu zasadniczego w Belgii, również coraz bliżej końca w Holandii. Emocje zatem gwarantowane. W JPL wciąż o pewne utrzymanie walczy zespół OH Leuven. Mons niestety bez szans na wyjście ze strefy barażowej. Zatem warto wziąć to pod uwagę w typowaniu. O TOP6 walka między Gandawą, a Genkiem. W Eredivisie natomiast trwa pościg PSV, które jest coraz bliżej czołówki. Rywal, beniaminek GA Eagles w zasięgu drużyny z Eindhoven. Ajax natomiast dąży do kolejnego triumfu w lidze. Niemniej rywal będzie groźny w kolejnej kolejce, bo Feyenoord. Będzie to hitowy mecz w holenderskiej ekstraklasie.

Zapraszamy do wspólnej dyskusji oraz analizy.

omerta 968

omerta

Użytkownik

Vitesse Arnhem - Roda JC Kerkrade
Bardzo fajna sprawa - może być perełka. Roda JC z serią pięciu porażek (bilans bramek 2-9), a w sobotę zagra bez dwóch podstawowych środkowych obrońców - Barta Biemansa (26/0) i Keesa Luijckxa (27/2), którzy wystąpili w ostatnim meczu. Obaj pauzują za kartki, podobnie jak inny stoper - Guy Ramos (4/0), który jesienią był kontuzjowany. Tym samym można powiedzieć jasno - defensywa w rozsypce, a w ofensywie wcale nie jest lepiej, bowiem ponownie wystąpić nie mogą lewy pomocnik, kapitan Mark Jan Fledderus (17/6) i napastnik Frank Demouge (16/4). Vitesse co prawda od początku roku zmaga się z problemami, straciło wiele w porównaniu z pierwszą częścią sezonu, ale przed tygodniem w końcu się przełamało (triumf nad RKC Waalwijk 3-1) i wydaję mi się, że to może być punkt zwrotny. Momentami na grę ekipy z Arnhem w rundzie rewanżowej nie dało się patrzeć i to są fakty. Jednak teraz może się to zmienić. Warto też podkreślić, że Vitesse w poprzedniej kolejce grało bez najlepszego strzelca Lucasa Piazona, który całe spotkanie przesiedział na ławce rezerwowych, a od pierwszych minut nie zagrał również Renato Ibarra. Ekwadorczyk wszedł po przerwie i zaliczył asystę, a bramkę zdobył młody Gruzin Valeri Qazaishvili (także wszedł na II połowę). Czyli kilka roszad i coś ruszyło. Przeciwko Rodzie JC w barwach Vitesse nie zagrają Patrick van Aanholt (27/5) i Kelvin Leerdam (25/7), ale ich i tak zabrakło już tydzień temu, a mimo to Nadreńczycy wygrali. Wobec zaistniałej sytuacji, proponuję wszystkie typy pod gospodarzy - zobaczymy co z tego wyniknie.
Vitesse @ 1.25 bet365
Vitesse -1,5 @ 1.77 bet365
Vitesse -2,5 @ 2.85 bet365
Vitesse over 2,5 @ 2.05 sportingbet
over 2,5 @ 1.44 bet365

Otrzymane punkty reputacji: +38
ebi85 212

ebi85

Użytkownik
Gent-Charleroi
Gent 1.55 bwin ✅
Krotko i na temat. W lidze belgijskiej pozostalo 3 kolejki do zakonczenia rundy zasadniczej. Gent ma 4 punkty straty do 6 miejsca dajacego awans do play off o mistrzostwo kraju. Szosta lokate zajmuje Genk, ktore jest w slabej formie i gra w ten weekend z Anderlechtem w Brukseli. Gent w ostatnich 5 meczach nie przegral, a ostatnio wygral na wyjezdze z lidem Stabdartem Liege 3-2. Charleroi w ostatnich 5 meczach zanotowal 4 porazki i jedne zwyciestwo w ostatniej kolejce. Wydaje mi sie, ze w tym spotkaniu wygraja pilkarze z Gandawy. Odrobia straty punktowe do szostego miejsca i zachowaja szanse na awans do play off.

Otrzymane punkty reputacji: +3
hektor1 703

hektor1

Użytkownik
ADO Den Haag - Nac Breda
Eredivisie
Kyocera Stadion
19:45

W 26 kolejce holenderskiej Eredivisie gospodarze z Den Haag podejmować będą podopiecznych Nebojša Gudelj - Nac Breda. Goście z dorobkiem 31 punktów zajmują 10 lokatę i mają na pewno aspirację na pierwszą ósemkę, co potwierdzili w ostatnich kilku spotkaniach. Do miejsca gwarantującego play offy Breda traci tylko 2 punkty. W ostatnich meczach Żółta Armia urwała punkty pretendentom do europejskich pucharów. Tydzień temu na wyjeździe bezbramkowy remis z Heerenveen, a jeszcze wcześniej remis z ekipą Ronalda Koemana - Feyenoordem 1:1. Dzisiaj natomiast na przeszkodzie stanie niewygodny rywal ADO Den Haag. Bociany po zmianie na ławce trenerskiej od razu ożyły, chyba poczuły wiosnę. ???? Zmiana podziałała na tyle motywująco, że zielono-żółci zremisowali bezbramkowo na GelreDome z Vitesse. Od tamtego meczu stery ADO przejął były asystent Henk Fraser. Henk, który w swojej przygodzie z Bocianami jeszcze nie przegrał, natomiast wyprowadził drużynę ze strefy spadkowej. Sytuacja w tabeli nadal nie napawa optymizmem, przewaga nad 16 Waalwijk to tylko 1 punkt.
Osobiście kieruję się w stronę Bredy, w ostatnim czasie pokazali, że zależy im na pierwszej ósemce. Jeżeli ktoś nie jest przekonany do końca ekipą Nebojša Gudelj, zawsze może pograć bezpieczniej. Teren jednak będzie wymagający. Kyocera Stadion lubi płatać figle. Sama federacja ma zastrzeżenia co do obiektu, na którym występują miejscowe Bociany.
Według bukmacherów zdecydowanym faworytem są gospodarze, co nie jest dla mnie do końca zrozumiałe.

Typy:
NAC Breda @ 3,70 ⛔
DNB (zakład bez remisu) - NAC Breda @ 2,75
✅ zwrot.
Unibet

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Mons vs. Oostende x2, 1.60 Bet365 2/10 ⛔ 3:0 - zagrali poniżej krytyki...
Jak pisałem we wstępnym poście, Mons już będzie i tak grało o utrzymanie z przedostatnią ekipą. Zatem dzisiaj pójdę w stronę Oostende. Gospodarze co prawda ostatnio odnotowali dość nieoczekiwany triumf przeciwko Kortrijkowi. Niemniej Kortrijk zmaga się z kryzysem formy. Beniaminek z Oostende wręcz przeciwnie. W lidze nie przegrali od pięciu spotkań, a i byli blisko awansu do pucharu Belgii. Natomiast Mons przed ostatnią wygraną przegrał pięć spotkań z rzędu. Jest to zdecydowanie najgorsza drużyna. Ponadto dzisiaj w szeregach outsidera nie zagrają: Soumah (20/1 pomoc), Shpungin (16/0 obrona), Sapina (15/1 obrona), Van Gijseghem (15/0 obrona). Zatem jak widać formacja defensywna będzie mocno okrojona. Gdzie w szeregach gości nie zobaczymy Brillanta (27/2 obrona) co jest ich największym osłabieniem. Oostende jako beniaminek udowodnił w tym sezonie, że mają potencjał. Mecz z pierwszej części sezonu zakończył się korzystnie dla przyjezdnych - wygrali 2:0. Dzisiaj również spodziewam się lepszego scenariusza właśnie dla beniaminka. Mons musi się skupić na posezonowej batalii o utrzymanie. Kurs na pewno jest korzystny na podwójną szansę.
Powodzenia.

ksboss 92

ksboss

Użytkownik
02.03 14:30 Feyenoord - Ajax
Szlagier holenderskiej eredivisie. Normalnie nie ruszam takich meczy, ale tu od początku zdziwiły mnie bardzo wysokie kursy na Ajax. Wiadomo mecz wyjazdowy z czwartą drużyną w lidze, w czwartek grany mecz w europejskich pucharach, to wszystko przemawia, za tym, że drużynie gości może być ciężko. Ale spójrzmy na to trochę z innej strony. Ajax dwumecz z Salzburgiem przegrał już u siebie i nie chodzi nawet o wynik nie do odrobienia ale styl w jakim piłkarze z Holandii ten mecz przegrali. Salzburg grając swoim pressingiem i wybieganiem mógł spokojnie jeszcze kilka bramek włożyć. W czwartek Ajax zagrał nieco przemeblowanym składem, jednak jakim by nie zagrał, niewiele by to zmieniło. Frank d e Boer przyznał, że w lidze nie ma możliwości gry z tak dobrymi drużynami. Pamiętajmy, że drużyna z Austrii w towarzyskim meczu wygrała, co prawda z ustawionym eksperymentalnie i trochę rezerwowym, ale jednak, Bayernem. Było 3:0 a ten kto oglądał ten mecz wie, że mogło być wyżej, podobnie jak w spotkaniu w zeszły czwartek. Własną ligę już &quot;pozamiatali&quot; mając 19 punktów przewagi nad kolejnym zespołem. Mecz z Feyenoordem to zupełnie inna bajka. Mecz o kolejne punkty, prestiż i w przypadku wygranej szansa na pozbawienie piłkarzy z Rotterdamu szansy na mistrzostwo. Tu Ajax będzie prowadził grę i mecz będzie wyglądał zupełnie inaczej, takie jest moje zdanie - dodam, że ligę holenderską oglądam raczej sporadycznie, z czego większość to mecze Ajaxu, ale jakieś tam pojęcie mam. Wypowiedzi piłkarzy czy trenera, że liga najważniejsza, nie biorę pod uwagę bo każdy tak mówi po jakiejś porażce, którą można w taki sposób wytłumaczyć. Nie zmienia to faktu, że kilku graczy, w tym dwóch środkowych obrońców - Veltman oraz Moisander, w czwartek nie zagrało.
Jeśli chodzi o składy. Feyenoord w pełnym składzie, w drużynie przyjezdnych zabraknie Boilesena, Fischera, Serero oraz Schöne, chociaż tych dwóch ostatnich ma cień szansy na grę.
Ajax ostatnio bez problemu ograł Alkmaar oraz Heerenveen, co prawda u siebie, ale jednak. Piłkarze Koeman&#39;a to minimalnie lepsza, przynajmniej patrząc na tabelę, drużyna od wyżej wspomnianych. Szansę ze względu na mecz wyjazdowy i podróż do Austrii podzieliłbym 50/50. Pewnie skończy się właśnie remisem, jednak jak zaznaczyłem na początku, kursy na gości są moim zdaniem przesadzone, dlatego gram:
Ajax +0.5 @ 1.724 Pinnacle ✅ (1:2)
Ajax DNB @ 2.450 Pinnacle
✅ (1:2)
Odnośnie dzisiejszego meczu Vitesse Roda zgadzam się całkowicie z omertą i zagrałem już, ostrożniej co prawda, ale za większą stawkę:
Vitesse -1.25 @ 1.606 Pinnacle (przy wygranej jedną bramką zwrot połowy stawki) ✅ (3:0)

B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
Zwolle - NEC
Zeszłotygodniowy mecz z PSV graczom z Nijmegen nie wyszedł. To co nie wyszło poprzednio może jednak zadziałać dziś. Zważywszy że gospodarze mają małe problemy kadrowe i że NEC umie grać z kontry co pokazało choćby w meczu z Vitesse. Samą końcówkę ligi gracze gości mają wyjątkowo trudną, będą grać z Twente Ajaxem i Alkmaarem, więc punktów muszą szukać teraz, gdyż później może być o nie wyjątkowo trudno. Pamiętam z poprzednich lat że obie ekipy żyły ze sobą zawsze dobrze i że zgodni inkasowały po 3 pkt w każdym sezonie. Czy tak będzie i w tym?
NEC DNB kurs 2,30
GO AHEAD EAGLS -PSV
PSV kurs 1,62 kursy STS

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Lierse vs. OH Leuven 2, 3.85 Unibet 0.5/10 ⛔ 0:0 - Leuven od 40&#39; w 9-tkę.

Krótko:
- Leuven musi wygrać by mieć jeszcze szanse na wyjście ze strefy barażowej o utrzymanie w lidze.
- Goście wielokrotnie udowadniali w ostatnich sezonach, że stać ich na walkę. Co prawda forma w ostatnim czasie nie jest satysfakcjonująca, ale nie mają dzisiaj nic do stracenia.
- Lierse nie ma kłopotu z utrzymaniem. Jedynie cud sprawi, że wejdą do strefy barażowej. Forma chwiejna, acz w ostatnich tygodniach słabsza.
- Kadry: gospodarze dzisiaj bez Losady (25/3 pomoc), Saidi (16/1 obrona), Menga (17/2) napad. To poważne osłabienia. Goście: bez poważnych osłabień! I to może być kluczowa wiadomość.
- H2H: Leuven wygrało pierwszy mecz w tym sezonie.
- Kurs warty gry. Niemniej tutaj wszystko się może zdarzyć. Mimo to, jest to zakład opłacalny do postawienia pieniędzy, ale bez szaleństw.

Powodzenia.

omerta 968

omerta

Użytkownik
Krótki komentarz do meczu Vitesse – Roda JC. Początek w wykonaniu gospodarzy bardzo fajny – usiedli na Górnikach i przez pierwszy kwadrans stworzyli sobie trzy setki, wykorzystując tylko jedną (100% okazje zmarnowali ponadto Atsu i Labyad). Później był przestój i czerwona kartka dla Roly’ego z Rody JC – rzut wolny i 2-0. Goście później, ale też wcześniej nie istnieli – nie mieli nic do powiedzenia. Z tym, że Vitesse po przerwie nie zachwyciło. Miało problem z atakiem pozycyjnym, boki obrony (van der Struijk i Achenteh) bez szału, nawet powiedziałbym, że słabo (celność „wrzutek” żenująca). Jasne, Roda JC broniła się całym zespołem, więc nie ułatwiała za bardzo Nadreńczykom, którym lepiej wychodzą kontry, ale o drużyny walczącej o wicemistrzostwo Holandii można było oczekiwać nieco więcej. Na szczęście w końcu padła bramka na 3-0 i typy 5/5. Jedyny plus, bo samo spotkanie jednostronne i to na słabym poziomie.
Od wyniku meczu w Arnhem zależało to, czy będę miał propozycje na niedzielę, a że udało się trafić wszystko, to niebawem coś wrzucę.

omerta 968

omerta

Użytkownik
Nie mam czasu na szczegóły, więc krótko.

Feyenoord Rotterdam – Ajax Amsterdam

Stawiam na Portowców. Byli bliscy wygrania w Enschede, to uda im się pokonać Ajax, który na De Kuip zagra ponownie bez Schone (11 goli + 7 asyst) i Fischera (7 goli), a więc dwóch Duńczyków mających coś do powiedzenia w ofensywie. Joden skompromitowali się w 1/16 finału Ligi Europejskiej, przegrywając dwukrotnie z Red Bull Salzburg (0-3, 1-3) i mi to w zupełności wystarczy by zainwestować w Feyenoord. Kompletnie nie widzę triumfu Ajacieden w Rotterdamie.

Feyenoord @ 2.15 bet365
over 2,5 @ 1.65 bet365

I to jedyna propozycja na niedzielę, ale konkretna :cool:

chelmianints 432

chelmianints

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Holandia, Eredivisie
Godzina: 14:30
Spotkanie: Feyenoord Rotterdam – Ajax Amsterdam
Typ: BTS
Kurs: 1.57
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Jak wiadomo jest to spotkanie na szczycie w Eredivisie, także na pewno będzie emocjonujące. W ostatnich 10 spotkaniach na stadionie Feynoordu, 9 razy obie ekipy strzelały gole. Do tego ogółem w 80% meczach pomiędzy tymi drużynami był BTS. Wystarczy spojrzeć na wspólne spotkania obu ekip. Wszystko przemawia, że i tym razem będzie tak samo. Typ BTS jak najbardziej do grania. Polecam!

ebi85 212

ebi85

Użytkownik
Alkmaar-Waalwijk
Alkmaar 1.40 bwin ✅
Dzisiaj gram Alkmaar na przelamanie. Zespol Dicka Advocaata w ostatnich 3 meczach zdobyl zaledwie 1 punkt. Ulegl Ajaxowi 0-4 i G.A Eagles 1-2 na wyjazdach i zremisowal z Utrechtem 1-1 u siebie. Waalwijk 2 porazki pod rzad z Vitesse i Nijmegen po 1-3. Alkmaar przy dobrych wiatrach moze jeszcze awansowac do fazy play off Ligi Europejskiej tylko musi zaczac wygrywac spotkania. Dick Advocaat to dobry i ambitny trener i nie chce mi sie wierzyc, ze nie osiagnie zwyciestwa w kolejnym 4 spotkaniu. Zawodnicy Alkmaar sa tez pewnie podbudowani ostatnim meczem w Lidze Europejskiej w ktorym wyeliminowali zespol Liberca.

Otrzymane punkty reputacji: +18
niewidzialny 238

niewidzialny

Użytkownik
Dyscyplina:piłka Nożna
Mecz: Feyenord Rotterdam- Ajax
Typ: Ajax ✅✅✅
Kurs:3,12
Godzia:14:30
Bukmacher:Unibet
Analiza: W niedzielne popołudnie na stadion Feyenordu zawita lider Eredevisie Ajax Amsterdam. Zawodnicy Frank de Boera w tygodniu pożegnali sie z Ligą Europy , gdzie dostali solidny łomot od Salzburga , przegrywajac w dwumeczu aż 6:1. Po 25 kolejkach , Ajax przewodzi stawce i ma 9 pkt przewagi nad trzecim Feyenordem. Zawodnicy Ronalda Koemana w ostatnich 5 kolejkach , zainkasowali 9 pkt , 3 remisy ( Twente , Breda, Vitesse) i 2 zwycięstwa ( Roda , Nijmegen). Ajax od 8 ligowych kolejek nie przegrał meczu na wyjezdzie , natomiast w 5 ostatnich potyczkach zdobyli 11 pkt , 3 spotkania zakonczone zwycięstwem ( Groningen, Heerenveen , Alkmar ) i 2 mecze zakończone podziałem punktów ( Utrecht , Zwolle ). W ekipie mistrza Holandii zabraknie Viktora Fischera , który nabawił sie kontuzji w ostatnim spotkaniu , ponadto w meczu nie wystąpią Nicolai Boilesen, Lasse Schöne, Thulani Serero. W ostatnich 5 potyczkach pomiędzy tymi drużynami , które rozgrywane byly na terenie Feyernordu padły 2 remisy , 1 wygrana Feyernordu , oraz 2 zwycięstwa Ajaxu. Uważam ze zwycięstwo przyjezdnych jest bardzo prawdopodobne i granie po takim kursie jest obowiązkiem. Jeżeli Ajax zgarnie pełną pule to będzie juz blisko wygrania kolejnego mistrzostwa Holandii.

Ajax over 1,5 bramki @ 2,33 ✅✅
Over 3,5 bramki w meczu @ 2,45⛔⛔
___________________________-
Pomogłem , Kliknij Dzięki

Otrzymane punkty reputacji: +1
B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
Feyenoord - Ajax
Mogę powtórzyć to co napisał Omerta. Duarte czy Bojan sa dobrz ale w starciu ze Zwolle czy z Rodą ale coś mi się wydaje że dziś Ajax dostanie po uszach. U siebie Feyenoord uskrzydlonym rykiem własnych trybun zawsze grał na 100 % swych możliwości. Fischer i Schone to naprawdę spore osłabienia i tym tłumaczyłbym, tak wysokie kursy dzis na Ajax.
Feyenoord kurs 2,20 wynik 1:2
over 2,5 kurs
I jeden suchar za mała stawkę
Groningen - Cambuur
Groningen kurs 1,95 Totomix
Opis
Poniosła mnie dziś ułańska fantazja...Przykro się na tą Holandię patrzy. Osłabiony Ajax okazuje się i tak lepszy od Feyenoordu. Oglądałem samą drugą połowę i prawda jest taka że mimo tego że więcej czasu czy piłce byli gracze gospodarzy to absolutnie nic z tego nie wynikało. Nie przypominam sobie również żadnej 100 % sytuacji w tej fazie spotkania dla graczy Feyenoordu. Ajax miał pół sytuacji i wcisnął. Omerta nie zgodzę się z tym co napisałeś o LE. Ajax nie tyle się skompromitował co po prostu olał te rozgrywki, jak zresztą i inne ekipy przyzwyczajone do grania w LM...Tak czy siak fakty są takie że nad czwartym Feyenoordem Ajax ma już 12 pkt przewagi.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom