Puszcza Niepołomice - Radomiak Radom
Typ : Obie drużyny strzelą gola
Kurs : 1.85
(polecam obejrzeć bramkę Radomiaka XD)
Bukmacher:
superbet
Puszcza stylem gry nie porywa i nie porwie, ale w naszej
ekstraklasie to w mojej opinii paradoksalnie najgorszy rywal do grania. Mocno zamknięci, grający pasywnie często przez pominięcie drugiej linii, oddający piłkę rywalom ale bardzo niebezpieczni przy stałych fragmentach gry i przy akcjach oskrzydlających. Radomiak zaś, w niezłej formie, pomimo porażki z Jagą w ostatniej kolejce pozostawili po sobie dobre wrażenie i ten fatalny początek rundy rewanżowej jest już ewidentnie za nimi. Radomiak wydaje się, że specjalnie już się o spadek obawiać nie musi, ale ogranie Puszczy nad którą mają obecnie 7 punktów przewagi znacznie ułatwi im sprawę, podopieczni Tułacza z kolejki na kolejkę muszą ciułać punkty w walce o utrzymanie. Bukmacher wystawia nam całkiem ciekawy kurs na bramki obu drużyn, w Puszczy zabraknie lidera drużyny i linii defensywy Craciuna, myślę że to na pewno zwiększa value po stronie Radomiaka, ale jednak jest to bardzo zdyscyplinowana ekipa, która w obu meczach u siebie w tym sezonie zdołała zdobyć bramki (z Zagłębiem i Rakowem).
edit : przepraszam za info o Craciunie, flashscore mnie oszukał.
Stal Mielec - Lech Poznań
Typ : Lech Poznań
Kurs : 1.90
Bukmacher:
superbet
Tutaj po prostu idę za glosem rozsadku, pomimo że Stal Mielec uwielbiam (choć nie jestem z nimi w żaden sposób związany emocjonalnie / geograficznie) to jest to bardzo ważne spotkanie dla Kolejorza. Wygrywając w Mielcu, wskakują z 5-tego miejsca na 3 i są po 26 kolejce w sferze pucharowej majac tyle samo punktow co drugi Slask Wrocław. To, że mają znacznie lepszą kadrę niż Stal nie ulega złudzeń. W Stali nie zagra Getinger, kapitan i bardzo ważna postać w defensywie, a Lech chcąc liczyć się w walce o puchary musi iść jak po swoje i nie pozwolić sobie na zgubienie punktów na Stali. Kurs ciekawy, nie wiem jak się zachowa więc jeszcze dziś biorę 1.90 i czekam na rozwój wydarzeń.