Zagłębie Lubin - Raków Częstochowa
BetBuilder: Raków Częstochowa wygra, Zagłębie Lubin powyżej 3.5 rożnego
Fortuna @2.75
W grze o triumf w
Ekstraklasie można powiedzieć śmiało, że zostały już tylko trzy kluby, Lech Poznań, Jagiellonia Białystok i obecnie liderujący Raków i to właśnie Raków moim zdaniem na koniec sezonu będzie mogł cieszyć się z utrzymanego pierwszego miejsca. Dość odważnie jak na 9 kolejek przed końcem sezonu, czas pokaże.
Właśnie w 9 kolejce na przeszkodzie Rakowa stoi wyjazdowe spotkanie z Zagłębiem Lubin - drużyną będącą w strefie spadkowej, drużyną, która na 10 ostatnich spotkań wygrało tylko jeden raz, dwa razy remisując i aż 7 razy zaliczyli porażkę. Forma drużyn to aktualnie dwa odległe bieguny, Raków - komplet zwycięstw w pięciu ostatnich meczach i bilans bramkowy 11-3 - najlepiej ofensywnie i ex equo na czele w defensywie z Lechem i Jagiellonią, natomiast Zagłębie - 1 punkt w pięciu meczach z bilansem bramkowym 3:9. Dla mnie zdecydowanym faworytem jest Raków i myślę, że kurs ponad 2.00 jest bardzo dobry do pogrania.
Edit; widzę że
R
rr62dga zagrał już ten sam typ, dlatego dodaje rzuty rożne Zagłębia, z tego co widzę to niezłe mają statystyki pod tym względem. Przedstawię tylko ostatnie 5 spotkań: 8, 13, 8, 7, 7, idąc tym tropem myślę, że 3 rogale na
podbicie kursu jak znalazł.
Edit: na potrzeby konkursu zmieniam delikatnie typ, że Zagłębie wykona więcej kornerów.