>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

26. Kolejka Bundesligi 16-18.03.2012

Status
Zamknięty.
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Krótko i na temat :]. Hannover ostatnio w formie, wysoka wygrana w czwartkowym spotkaniu Ligi europejskiej z Standardem, wcześniej w BL bardzo mylący wynik, H96 przegrało 3-0 z Werderem przypadkiem, Bremie wpadało wszystko co mieli, a H96 gdyby nie to, że dostali bramki to by spokojnie Werder zdominował i wywalczył korzystny wynik. Atut własnego boiska po stronie Hannoveru to dużo, bo oni u siebie nie przegrywają wcale. Abdellaoue się przełamał, Ya Konan łapie formę, a Diouf super transfer (ale nie gra jutro) , solidna defensywa plus konsekwencja i dużo uwagi przykładane do taktyki to Hannover dzisiaj. Kolonia bez Podolskiego to o polowe słabszy zespół i jeszcze do tego słabo spisują się na wyjazdach. Moim zdaniem czysty win Hannoveru, 3 punkty które chłopaki z AWD sobie dopiszą tuż przed ciężkim wyjazdowym spotkaniem z Bayern Monachium w przyszłej kolejce.

Hannover 96 - 1. FC Köln Typ:1 Kurs:1,6
Tobet

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Kaiserslautern - Schalke

Tutaj jest jak dla mnie Value i to po stronie Schalke. Gospodarze to zdecydowanie najsłabsza ekipa w lidze. &quot;Kaiserslautern ma niby handicap w postaci własnego boiska gdzie rywalom gra się ciężko jednak Schalke ze swoim potencjałem spokojnie powinno zdobyć tutaj 3 punkty. U Kurtza w składzie warto wyróżnić w przodzie walecznego Kouemahe, rozgrywającego Tifferta i Sahana, który ostatnio daje się zauważyć. Pozostałe nazwiska De Witt, Dick to fachowcy od stałych fragmentów i uderzeń z dystansu. Gospodarze słyną z agresywnej gry w pierwszych etapach, są bardzo dobrze przygotowani pod względem kondycyjnym i dzięki walce i ambicji często zdobywają punkty ale realia są okrutne i z takimi nazwiskami o utrzymanie w BL będzie bardzo ciężko. Jakości też brakuję w ofensywie i rzadko strzelają. Ostatnio Schalke dało ciała z Freiburgiem ale oni faktycznie poprawili swoją grę , tutaj nie ma siły 3 pkt są konieczne tym bardziej, że skład zdecydowanie lepszy a niżeli w ostatniej potyczce z Freiburgiem.Typowa potyczka ekipy grającej na poziomie II BL przeciwko ekipie aspirującej do gry w LM. Trzeba brać i tyle, oczywisty typ.Schalke ostatnio zażegnało kryzys zaś Lautern ciągle się pogrąża.

Schalke -0,5 @ 2,10
Schalke -1 @ 3,28
Jak zielono to z grubego Z

Otrzymane punkty reputacji: +6
doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
1. FC Kaiserslautern - FC Schalke 04
Spotkanie najgorszego zespołu bundesligi jakim jest Kaiserslautern gdzie gra dwóch naszych rodaków (Borysiuk i Świerczok) mają coraz mniejsze szansa na pozostanie w bundeslidze. W dodatku dzisiaj do tej drużyny przyjeżdża zespół Schalke 04 który jest w niezłym gazie. Ostatnio udowodnili to choćby w lidze europy gdzie rozbili Twente. Gospodarze nie wygrali jeszcze meczu od 15 spotkań. Drużyna Stevensa traci zaledwie 4pkt do Gladbach które wczoraj wygrało. Podobno celem piłkarzy jest zakończenie sezonu na podium. Do tego trzeba regularnie punktować. Po stronie Diabłów niema zbyt wiele atutów. Drużyna traci szkolne bramki w dodatku nie do końca linia defensywy pracuje z pomocą. W ich drużynie zabraknie dzisiaj Dorge&#39;a Kouemahy. W pierwszym składzie na pewno zobaczymy Borysiuka ale sam meczu nie wygra. Schalke zagra bez Ralfa Fahrmanna, Larsa Unnerstalla i Benedikta Howedesa.
Kaiserslautern: Sippel - Dick, Simunek, Abel, Jessen - Borysiuk, De Wit - Sukuta-Pasu, Tiffert, Derstroff - Wagner
Schalke; Hildebrand - Uchida, Papadopoulos, Matip, Fuchs - J. Jones, Holtby - Farfan, Raul, Draxler - Huntelaar
sędzia: Peter Gagelmann

Win Schalke 04 @@ 2,20 ✅
✅
Over 2,5 @@ 1,85 ✅ ✅

D 120

dankas

Użytkownik
1.FC Kaiserslautern - Schalke 04 Gelsenkirchen 2 @2,05 Bwin
Nie będe się zbytnio rozwodził, bo wszystkie argumenty opisali koledzy wyżej. Gra Kaiserslautern jest tragiczna, zdecydowanie najgorszy team Bundesligi, i główny kandydat do spadku. Schalke ostatnio w gazie - w czwartek pokonali aż 4:1 mocne Twente, i awansowali do ćwierćfinału Europa League. Wcześniej wygrali 3:1 z także groźnym Hamburgiem. Brak Howedesa i Fahrmanna zmusza ich do ofensywnej gry, by odsunąć piłkę od własnej bramki. Pisałem to przed meczem z Twente, i dokładnie tak wyglądała taktyka Konigsblauen. Potencjał w ofensywie (Huntelaar, Raul, Farfan, Draxler itd.) kontrastuje z nienajlepszą defensywą Kaiserslautern. Ostro grający Borysiuk znów może wylecieć z boiska, lub szybko załapać kartkę a wtedy środek pola na pewno przejdzie pod panowanie Schalke. Atut własnego boiska to jedyny argument Kaiserslautern - ale moim zdaniem za mały by coś dzisiaj ugrali.

billi 207

billi

Użytkownik
Kaiserslautern-Schalke
under 2,5@ 1.84 Pinnacle ⛔
Kurcze,niezłego rebusa miałem przed tym meczem,z resztą dalej nie jestem pewny wyniku,w ogóle nie jestem przekonany co do Schalke w ostatnim czasie po tym jak przegrali we Freiburgu ,nie patrzę na przegrane z Bayernem i Gladbach bo to żadna ujma. Mocno do myślenia dał mi mecz Z Hamburgiem na Veltins Arenie, Schalke za nic w świecie nie chciało przyjąć roli gospodarza i to Hamburg prowadził grę na połowie gospodarzy(!), bramki dla Schalke takie jak zwykle-długa piłka na Huntera albo karny,zauważcie jedną rzecz Schalke nie potrafi grać pozycyjnym :? jeśli mają grać w pozycyjnym to się strasznie męczą przykład - Schalke-Mainz 1-1 ( kto wie jak to by się skończyło wtedy ,gdyby nie indywidualna akcja Obasiego), morał z tego płynie taki-Schalke ma słaby środek a biorąc pod uwagę to ,że Lautern ma środek mocno zagęszczony i waleczny,może być im dzisiaj 2 razy ciężej w pozycyjnym niż zwykle. I teraz taka sprawa- Schalke ma wyjazd,szybki kontr atak ,czyli to co lubią najbardziej lub długa piłka,ale skoro ja zauważyłem fakt iż Schalke jest najgroźniejsze z kontry to sztab szkoleniowy Lautern nie zauważył? Na 100% Hunter będzie miał dzisiaj obskrobane &#39;&#39;marchewki&#39;&#39;, boję się także o występ Raula-lata już nie te,żeby kopać się po nogach wg. mnie cała nadzieja na zwycięstwo w tym meczu dla Schalke opiera się na Farfanie,dzięki swojej szybkości może wygrać pojedynek 1 vs. 1 (Lautern gra dobrze w ofensywie tylko jako kolektyw,pojedyncze jednostki są słabe) i dośrodkować w pole karne lub puścić płaską piłkę a tam Hunter lub Raul będą musieli &#39;&#39;tylko&#39;&#39; dołożyć nogę lub głowę, osobiście uważam,że na niezdarnych ,prostych obrońcow ze wzgórza Betzenberg efektywniejsze będą płaskie wbicia w pola karne.
W bramce dzisiaj nie zobaczymy młodego Trappa,do bramki wskakuje o niewiele starszy Sippel, można to analizować na 2 sposoby . Pierwszy jest taki - Sippel mało gra,nie ma rytmu meczowego,piekielnie mocna ofensywa Schalke z powrotem pośle go na ławkę. 2 opcja,ta której ja hołduję- w Bundeslidze nawet gdy 17 latkowie wchodzą na zmianę to wstydu nie robią,Sippel przez 2 ostatnie sezony był podstawowym bramkarzem,na pewno się nie &#39;&#39;osra&#39;&#39; tylko będzie zmotywowany ,aby wywalczyć miejsce w składzie i w bramce będzie wyczyniał cuda. W ataku nie ma Kouemahy,najlepszego napastnika (nie patrzę na liczbę goli tylko na grę),ofensywa czerwonych diabłów i tak jest uboga bez Kouemahy jeszcze biedniejsza,szczerze mówiąc nie widzę dzisiaj Lautern w ataku,przeciwko dobrej i agresywnej obronie Schalke.
Pamiętam mecz Lautern-Koln ( 0-1),gospodarze wysłuchiwali gwizdów od własnych kibiców,cofnęli się na własną połowę 10 piłkarzami,Kolna grało sobie po obwodzie linii obrony,gola wtedy (o ile dobrze pamiętam) strzelił Chichi tuż po wejściu na boisko z rzutu rożnego,gdyby nie ten stały fragment skończyło by się 0-0,ten mecz służy mi za przykład tego jak gospodarze potrafią się zamurować.
Stałe fragmenty,właśnie to może być dużym atutem Schalke,świetnie je opanowali,Lautern kiepsko je broni.

groven 2,2K

groven

Forum VIP
t0mson radzi postawić na Schalke i trzeba go posłuchać ;) A tak na poważnie to jedyny dzisiaj mecz z Bundesligi, któremu warto się przyjrzeć. Kolonia może powalczyć z Hannoverem, więc lepiej ominąć to spotkanie. Ewentualnie na siłę zagrać - obie strzelą. Wydaje się, że Schalke 04 drobny kryzys ma już za sobą. Po trzech porażkach z rzędu, w ostatnich dniach S04 odniosło dwie ważne wygrane. Nastroje w zespole dobre, kurs na wygraną gości przyjemny, więc nie ma co szukać niespodzianki, tylko grać na Schalke. A więc czas zacząć niedzielną masówkę na Schalke! Pokuszę się o typ że Schalke wygra do zera, w końcu Kaiserslautern nie zdobyło bramki od 3 kolejnych meczy, a grali z rywalami z dużo niższej półki niż dzisiejsi goście.

1.FC Kaiserslautern - Schalke 04
wynik: 1:4

Typ: Schalke wygra do zera
Kurs: 3.25

Otrzymane punkty reputacji: +3
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom