Ale nie fart wczoraj z tym Werderem, Schalke też nie musiało strzelać w 45' i było by wszystko ok, Schaff ma zostać w Werderze bo wcale źle ich nie prowadzi, na niego trzeba spojrzeć przez pryzmat całej pracy, a nie na jeden sezon. Zresztą już teraz można to śmiało powiedzieć Werder jest słaby personalnie, Arnautović gra pierwszy sezon w BL i gra na poziomie Lewandowskiego - wiec powinien grać na rezerwie, Pizarro trzyma poziom ale jest stary, Marin, żeby on dobrze grał to musi mieć kolegę prezentującego podobne umiejętności techniczna, Frings jest też jakiś nijaki w tym sezonie. Myślę, że latem przyjdzie napastnika, defensywny pomocnik, skrzydłowy i ktoś świeży w obronie i spokojnie Werder przyszły sezon zaliczy w pierwszej 7 gwarantującej udział w europejskich pucharach.
Co do S04 to zmiana trenera załatwi sprawę. Bo mają skład, ciekawe czy Manuel Neuer odejdzie bo sądzę, że awans w
LM i no prawie pewny awans do przyszłorocznej
LE, załatwiły sprawy finansowe Schalke na jakiś czas.
Co do dzisiejszych spotkań to Stuttgart racze da sobie radę i sprawa spadku prawie będzie rozstrzygnięta; spadnie Gladbach i St Pauli, Wolfsburg uratują baraże. Mainz –Bayer Leverkusen tu myślę, że ostatnio będący w dobrej formie strzeleckiej Aptekarze powinni wygrać Mainz, chociaż niekoniecznie łatwo im to przyjdzie, wydaje mi się, że wynik 1-2 czy 0-1 będzie najprawdopodobniejszy, chociaż dla mnie No Bet, bo nie widzę tu niec pewnego.