>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

25 kolejka Primera Division 26-28.02 2010

Status
Zamknięty.
inter 5

inter

Użytkownik
Athletic Bilbao - Valencia
Typ: 1 @ 2.50 Bet365
Baskowie w tym sezonie rewelacyjnie spisują się na własnym boisku, bilans: 9-0-3. W ich szeregach szczególnie wyróżnia się reprezentant Hiszpani Fernando Llorente i myślę, że dzisiaj kibice się na nim nie zawiodą. Po ostatnich dwóch porażkach wyjazdowych Athletic przed własną publicznością z pewnością podejdzie do tego spotkania zmobilizowany. Bilbao chce się utzrymać do końca sezonu w czołówce tabeli i reprezentować swój kraj w przyszłorocznych pucharach. Dzisiaj wsparcie będą mieli od swoich entuzjastycznych kibiców, którzy jak zawsze kibicują do ostatniej minuty. Druzyna Valencii w ostatnich meczach gra bez jakiegoś przekonania. Co prawda w LM bardzo dobrze zaprezentowali się przeciwko Schalke, jednak nie potrafili tego udokumentować zwycięstwem. Ligowy remis w poprzedniej kolejce z Gijonem u siebie też na pewno nie napawa optymizmem. Sądzę, że dzisiaj Bilbao zgranie 3 punkty po zaciętym meczu.

P 95

piotrek_

Forum VIP
VS

Ciekawy mecz dzisiaj zapowiada się na El Sardinero . Racing ostatnio nie gra aż tak źle. Generalnie drużyna gospodarzy nie przegrała już od 4 meczów. Wygrali z Sevillą , zremisowali z Saragossą na wyjeździe , z Valencią u siebie, pokonali na wyjeździe Getafe. Być może dopisuje im szczęście, być może jednak obecna forma i mobilizacja pozwala im zdobywać upragnione punkty. Faktem jest, że obecna gra pozwala im zdobywać to czego oczekują. Jeżeli dzisiaj wygrają są w stanie zrównać się punktami z Mallorcą oraz Getafe i walczyć o 10 miejsce. W drużynie gości ostatnio widać małe spowolnienie. Remis z Malagą, przegrana z Deportivo i Levante . Wprawdzie w ostatnim meczu w ramach LE Villarreal wygrał 2:1 po golach dwóch najlepszych napastników, Nilmara i Rossiego. Nie mniej co się wydarzy w dzisiejszym meczu trudno przewidzieć. Szukanie tutaj 1x2 nie jest najlepszym pomysłem. Racing to ostatnio zdyscyplinowana drużyna , która nie pozwala sobie na tak lekkomyślne zagrania jak kiedyś to miało miejsce. Dziś możemy ujrzeć wyrównany mecz. Obie drużyny stać na to by strzelić dzisiaj gola . Drużyna Garrido w końcu musi się przełamać po ostatniej fatalnej passie w lidze. Jeżeli dzisiaj Valencia by straciła punkty z Bilbao a Villarreal pokonało gospodarzy, &quot;Żółta Łódź Podwodna&quot; zajęła by 3 miejsce. Także priorytetem w drużynie gości dzisiaj będzie jak najszybciej zdobyty gol. Dobrze wiedzą, że zwlekanie ze zdobyciem gola ostatnio przyniosło fatalne skutki.
Dzisiaj być może o wygraną będzie ciężko ale Racing również nie spocznie na laurach i bez gola na pewno tego meczu nie będa chcieli zakończyć. . Czy dzisiaj będzie powtórka z poprzedniego sezonu gdy Villarreal pokonało gospodarzy 1:2 ?

Typy:

Obie strzelą -- @ 1.83
Gol przed 32:00 min -- @ 1.83
✅

Otrzymane punkty reputacji: +6
tbm 642

tbm

Forum VIP
Athletic Bilbao - Valencia Typ: 1 @ 2.50 Bet365
Popieram ten typ.
W Athletic nie zagra dzisiaj boczny obrońca Iraola, który pauzuje za kartki. Poza tym nie ma większych osłabień. Valencia bez Aduriza, zdobywcy 9 bramek w tym sezonie La Liga oraz Miguela, który został odsunięty od kadry drużyny. Do składu powraca natomiast Mata.
Valencia w styczniu i lutym seryjnie punktowała. Pomógł w tym jednak stosunkowo łatwy terminarz. Trafiali na przeciwników osłabionych kadrowo lub przechodzących kryzys formy, aczkolwiek trzeba przyznać, że ograć rywala w słabości też trzeba - to charakteryzuje mocne drużyny. Z pewnością taką jest Valencia, ale szczerze mówiąc limit szczęścia chyba został wyczerpany. Baskowie przegrali ostatnie dwa spotkania, ale na Camp Nou dzielnie przeciwstawili się Barcelonie. Na San Mames z pewnością zagrają o zwycięstwo. Jestem zdania, że Llorente, Muniain czy Toquero poprowadzą gospodarzy do zwycięstwa.
Kurs 2,50 uważam za atrakcyjny i godny spróbowania.
Athletic Bilbao - 2,50 w Bet365 ⛔ 1:2
EDIT: Po tym meczu przekonałem się do Valencii.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Malaga - Almeria

Czas powrócić do pisania analiz.
W ostatni dzień lutego 2011 roku w Hiszpanii odbędzie się przysłowiowy mecz na szczycie, lecz tym dolnym. Ponieważ Malaga i Almeria okupują sam koniec dolnej części tabeli. Co prawda Almeria ma 4 punkty więcej, ale do końca sezonu pozostało przecież jeszcze bodajże 13 kolejek.
Według mnie znacznym faworytem w tym meczu jest Malaga, a czemu ? Już piszę.
Podczas zimowej przerwy Malaga w okienku transferowym nie próżnowała i wzmacniała się coraz to kolejnymi zawodnikami, to tylko świadczy o tym, że właściciele chcą utrzymać się na najwyższym szczeblu hiszpańskich rozgrywek.
Przykładowo tacy zawodnicy jak Gabriel Milito (FC Barcelona) czy Martin Demichelis (Bayern Monachium) grają teraz w Maladze na wypożyczeniu.
Trzeba również wspomnieć o Julio Baptista sprowadzony z AS Romy, lecz ten zawodnik niestety nabawił się kontuzji.
Należy jeszcze wspomnieć o fakcie, że Malagę przejęli szejkowie, a trenerem zespołu jest sam Pellegrini (wcześniej również znane nazwisko jak Manuel Jesualdo Ferreira, który prowadził w latach 2006-2010 czołowy portugalski klub FC Porto) który jeszcze w poprzednim sezonie prowadził Real Madryt, a wcześniej Villarreal 2004-2009.
Niektórzy uważają, że Malaga gra nadal taką padakę, jaką grała, ale ja tak nie uważam. Dla mnie ten zespół spokojnie może wyrwać się z dolnej części tabeli.
Ostatnio mieli bardzo ciężki terminarz, ale zdołali ugrać korzystne punkty.
22 stycznia spotkali się z Valencią, aktualnie 3 siłą La Liga i walczyli z nią jak równy z równym. Mecz zakończył się wynikiem 4:3 dla gospodarzy po bramce w 88 minucie. Ale należy dodać fakt, że Malaga ten mecz grała od 15 minuty w 10, a od 65 minuty w 9, a pomimo to, zdołali jeszcze wyrównać na 3:3 w 79 minucie.
Ostatni ich mecz to wyjazd na Villarreal, czyli też przeciwnik z wyższej półki. Zdołali zremisować 1:1. Wcześniej grali u siebie z zawsze silnym Getafe, mecz zakończył się wynikiem 2:2. A jeszcze wcześniej grali z Sevillą, czyli też czołówka La Liga, wynik 0:0.
Malaga ostatnio wygrała u siebie 4:1 , 5 grudnia 2011 z Racingiem i 2 stycznia 2011 , 1:2 wyjazdowy mecz z Sportingiem Gijon, teraz czas na kolejne zwycięstwo ze słabą Almerią.
Almeria natomiast to nieobliczalny zespół, raz potrafią wygrać czy zremisować z kimś z czołówki tabeli, a raz głupio przegrać.
Zapomniałem jeszcze dodać, że Malaga teraz będzie miała prawdziwy piłkarski maraton.
Dziś 28 lutego grają z Almerią. W czwartek 3 marca piekielnie trudny wyjazd na Real Madryt. A za 3 dni po Madrycie u siebie z Osasuną. Więc teoretycznie Malaga może trochę odpuścić wyjazd na Madryt by zdobyć punkty z takimi przeciwnikami jak Almeria czy Osasuna.
Malaga - 1,90 bet365 3:1 ✅
Źródło: http://sportowe-analizy.blogspot.com/2011/02/malaga-almeria.html

rifraf7 246

rifraf7

Użytkownik
Trzeba przyznać, że Malaga po serii porażek podniosła się i powalczyła z potentatami ligi. Korzystne remisy z Getafe, Villarealem i Sevillą pokazują, że jeszcze sami zawodnicy wierzą w utrzymanie. Po transferach zimowych trzeba stwierdzić, że głównie została wzmocniona obrona, co wydaje się sensownym ruchem, bo jest ona najgorsza w całej lidze. Jednak sprowadzenie Demichelisa nie uważam, za najlepsze, ostatnio nie prezentował wysokiej formy. W ostatnich spotkaniach tylko raz zachowali czyste konto, z Sevillą właśnie. Jednak strata 3 bramek z Valencią, czy 2 u siebie z Getafe nie powinna się przydarzyć drużynie walczącej o awans. Dzisiaj będzie doskonały test obrony Malagi. Almeria strzeliła tylko 8 bramek w 12 wyjazdach. Malaga nie powinna z nimi stracić bramki. Nadal kontuzjowany jest ofensywny pomocnik Duda, nie zdolny do gry jest Babtista. Ciężko może być strzelić gola defensywnie nastawionej Almerii. Teoretycznie remis nikogo tu nie urządza, ale myślę, że Almeria może grać na remis. Do końca jeszcze 13 kolejek i tak na prawdę każdy pkt się liczy. Najbardziej pasuje mi w tym meczu under 2,5, przy całkiem przyzwoitym kursie 1,85, ale ostatecznie wstrzymałbym się z typowaniem tutaj i na spokojnie poobserwował formę obu zespołów.

jagr 5,7K

jagr

Użytkownik
Zgodze sie z tobą mój drogi kolego ale jakos nie wydaje mi sie by Malaga mimo osłabien nie chciała zgarnąc trzech punktów wygrana pozwoli im na przeskoczenie Almeri i zbliżenie sie na jeden punkt do Saragossy,oczywiscie każdy punkt dla Almeri jest wazny jednak warto dodać że oni jakos na wyjazdach specjalnie nic ciekawego nie pokazują większosc punktów będą chcieli zdobyć przed własną publicznoscią zespół Almeri potrafi zaskoczyć ale czy dzisiaj będa wstanie wygrać ?? Od paru dni obserwuje spadek kursu na Malage na początku było 2,10 o ile sie nie myle a dzisiaj juz jest 1,85.Z czymś to musi być związane.A kusi mnie kurs na Malage a szanse daje 60%/40% na korzyść gospodarzy.I mimo wszystko wydaje mi się że to jednak Malaga wygra i nie będzie tu remisu.No chyba że sypną się czerwone kartki.A dla obu zespołów jest to mecz dużej wagi.

aptrade 24

aptrade

Użytkownik
Mecz Malagi z Almerią to spotkanie o 6 punktów. Jak kolega wyżej wspomniał, Malaga miała ostatnio trudny terminarz. Muszą więc zdobywać punkty i to u siebie. Malaga jednak będąc gospodarzem, nie ma zadawalającej passy pod tym wzgdledem (2-2-7), Alemaria na wyjezdzie podobnie (2-2-8). Brak Baptisty na pewno będzie osłabieniem. Uważam,ze jeśli Malaga nie popełni więszych błędów w obronie to jest w stanie wygrać to spotkanie i wyprzedzić przedostatnio Alemrię o jeden punkt. Ostatnie mecze pokazały, że chcą walczyć i utrzymać się w Primera Division. Myślę, że spotkanie skończy się wynikiem 1:0 lub 2:1

P 95

piotrek_

Forum VIP
VS

godz. 21:00

Czytając nowinki na temat tego meczu zauważyłem, że na dzisiejszy mecz spadły ceny biletów. W związku z tym, na pewno Ci którym obecnie cena nie odpowiadała zdecydują się na dzisiejszy mecz przybyć , no a zresztą przecież poniedziałkowy mecz to rzecz święta. Kibice dzisiaj dopingować będą zespół Pellegriniego , który na chwilę obecną zamyka tabelę La Liga i wraz z Almerią stoczy bój o 3pkt. Jak trafnie poprzednicy zauważyli remis tutaj jest dla obu zespołów bardzo niekorzystny. Nie mniej to Almeria ma 1 pkt przewagi nad Malagą. Obie drużyny dzisiaj zaczną mecz spokojnie bez szarżowania i bombardowania strzałami drużyny przeciwnej. Malaga zacznie z ustawieniem 4-2-3-1, natomiast Almeria dwoma napastnikami z Uche i Ulloa na czele. Trudno powiedzieć coś pozytywnego na temat obu drużyn gdyż ich zwycięstwa to rzadkość. Malaga swój ostatni mecz wygrała dzień po nowym roku Gijonem na wyjeździe. Ładnie przywitali nowy rok ale to wszystko na co było ich stać. Widać jednak, że to Almeria potrafiła więcej strzelać i skuteczniej walczyć niż Malaga o punkty. Trener Almerii w wywiadzie co chwila podkreślał , że to oni mają dzisiaj najlepszą okazję na zagarnięcie 3 pkt i przyczynią się do spuszczenia gospodarzy z ligi.
Nigdy jednak nie wiadomo co na tak ważny mecz wymyśli Pellegrini. Być może nic a być może zacznie szaleć przed meczem z wyjściowym składem tak jak Bakero w Lechu. Dzisiejszy mecz nie zapowiada się nam overowo i sądzę, że drużyna, która pierwsza strzeli dziś gola dowiezie pozytywny rezultat do końca meczu.
Typy:

Brak gola przed 29 :00 min - @ 1.83

Obie nie strzelą -- @2.00

Under 2.5 -- @ 1.95

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom