>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

25. kolejka Premier League [06.02.-07.02.2016]

Status
Zamknięty.
buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP

W 25. kolejce najciekawiej zapowiada się mecz pomiędzy Manchesterem City a Leicester. Vice-lider podejmuje lidera Premier League. Lisy wciąż rozpędzone, a ostatnia wygrana z Liverpoolem powinna dodać im jeszcze więcej pewności siebie. W niedzielę, nieco w cieniu sobotniego hitu, starcie Chelsea z Manchesterem United. Chelsea jeszcze nie przegrała pod wodzą Guusa Hiddinka. Manchester z kolei odniósł w ostatnim czasie dwie bardzo pewne wygrane. Styl gry w tych meczach może napawać optymizmem piłkarzy i kibiców United.

Zapraszam do dyskusji ;)

Otrzymane punkty reputacji: +4
buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Manchester City - Leicester

Wiele hitów w tym sezonie potrafiło rozczarować, bardzo często padał wynik 0:0, ale w tym wypadku powinniśmy oglądać bramki. City u siebie strzela mnóstwo bramek. W 12 meczach aż 33 bramki, nikt nie zdobył więcej. Średnia bramek/mecz u siebie to aż 3,80. W 12 meczach 10 razy pokryty był over 2,5. Warto dodać, że City u siebie traci często bramki i nawet najsłabsze drużyny w lidze potrafią strzelać na Etihad Stadium. Poniżej można samemu zobaczyć jak prezentuje się City u siebie.

http://www.flashscore.pl/mecz/UD75bEmj/#h2h;home

Leicester wciąż nie zwalnia tempa. Ostatnio wygrana z Liverpoolem 2:0, wcześniej 3:0 ze Stoke. Zaskakuje obrona, która w ostatnim czasie często gra na zero, co wcześniej nie było tak oczywiste dla stylu gry Leicester. Na Etihad jednak defensywa Lisów powinna w końcu skapitulować. Leicester na wyjazdach może pochwalić się dobrymi wynikami, bo nikt nie zgromadził w delegacjach więcej punktów niż oni. Nikt nie strzelił też tylu bramek co oni. 23 gole w 12 meczach, natomiast średnia bramek/mecz także imponująca, bo wynosząca 3,00.

Oba zespoły lubią ofensywną grę. Wprawdzie pierwszy mecz skończył się wynikiem 0:0, ale na ten mecz trafiła się obniżka formy Lisów (przegrali z Liverpoolem i zanotowali dwa remisy 0:0 z City i Bournemouth), a dla City był to wyjazd - w delegacjach to zupełnie inna drużyna niż na własnym podwórku. City preferuje długie utrzymywanie się przy piłce, natomiast Leicester świetnie wykorzystuje kontry.

Stawiam także hc+1 w stronę gości. Kursy na Leicester są za wysokie. Zespól ten już nie raz w tym sezonie potrafił ogrywać teoretycznie dużo mocniejszego rywala i nie przypadkowo jest liderem Premier League.

Trzeci typ to będą rzuty rożne. Ostatnio pisałem na temat rożnych w meczach Leicester, tak więc odsyłam do ostatniej analizy. Z Liverpoolem w rożnych było 4-12 na niekorzyść Leicester. Dodatkowo City u siebie przeważnie nabija sporo rożnych, tak więc handi -3,5 jak najbardziej do gry.

Man City - Leicester BTS @ 1,75 Bet365 ✅ 1:3
Man City - Leicester +1 @ 1,943 Pinnacle ✅
Man City -3,5 rożne @ 2,08 Unibet ✅ 11:4

Southampton - West Ham

Nie pierwszy raz buki przesadzają z kursem na West Ham. 5,50 na wygraną Młotów ze Świętymi to spora przesada. To są dwie drużyny na mniej więcej podobnym poziomie, a dodatkowo nieco lepszą drużyną jest West Ham, także tak wyraźnie faworyzowanie gospodarzy to po prostu absurd. W pierwszym meczu tych zespołów faworytem buków był również Southampton, a skończyło się to wygraną West Hamu. Święci wyszli z głębokiego kryzysu, który im towarzyszył w grudniu i na początku stycznia. Obecnie mają serię 4 meczów bez porażki. Wygrali u siebie z Watford, WBA, a na wyjeździe pokonali Man United i zremisowali z Arsenalem. W szczególności te dwa ostatnie wyniki mogą na papierze robić wrażenie, ale jak popatrzymy już na samą grę to nie wygląda to tak super kolorowo. United potrafi w tym sezonie grać tragicznie i tracić punkty z każdym, natomiast w meczu z Arsenalem świetnie bronił Forster, któremu Southampton może w głównej mierze zawdzięczać ten remis. West Ham oprócz wpadki z Newcastle notuje bardzo dobre wyniki. Pokonanie AV to formalność, remis z Man City, wspomniana wpadka z Newcastle, a wcześniej 3 wygrane, w tym z Liverpoolem i Southampton. Podobna forma obu drużyn, podobny poziom, także wg mnie tak duże faworyzowanie Świętych jest nie na miejscu. Na West Ham +0,75 mamy fajny kurs w okolicach 2,00.

Southampton - West Ham +0,75 @ 1,97 Marathonbet ⛔/ZWROT 1:0

Bournemouth - Arsenal

Kurs nieco powyżej 2,00 na wygraną Arsenalu to bardzo dobry kurs. Spodziewałem się, że będzie jakieś 1,75-1,80. Kanonierzy od 4 meczów nie potrafią wygrać, ale moim zdaniem często brakowało im szczęścia. Z Liverpoolem 3:3 na wyjeździe i strata decydującej bramki w samej końcówce. 0:0 ze Stoke nie jest złym wynikiem patrząc na to jak trudno gra się z The Potters na Britannia. 0:1 z Chelsea, ale jak każdy wie, przez większość meczu Arsenal grał w osłabieniu. Wreszcie 0:0 w meczu z Southampton, gdzie Arsenal miał mnóstwo sytuacji, ale brakowało skuteczności i fantastycznie bronił Forster. Do składu powraca już po 3-meczowej pauzie Mertesacker. Wszyscy podstawowi gracze są zdrowi. Każdy kto ogląda Premier League ten wie co potrafi grać Arsenal.

Bournemouth po słabej pierwszej połowie sezonu w końcu zaczęło grać i notować dobre rezultaty. Dobry grudzień i styczeń w ich wykonaniu. Powoli Wisienki oddalają się od strefy spadkowej. W ostatnich 3 meczach 2 wygrane i remis, jednak rywale nie byli zbyt wymagający. Na pewno podobać się może ofensywny styl gry tej drużyny. Wg mnie jednak nie uda im się sprostać drużynie Arsenalu. Jeśli tylko Arsenal zagra na swoim dobrym poziomie, to powinien wygrać.

Bournemouth - Arsenal 2 @ 2,09 Pinnacle ✅ 0:2

Otrzymane punkty reputacji: +11
sportingbet_pl 216

sportingbet_pl

Użytkownik
Manchester City - Leicester City
- Niezwykle interesująco zapowiada się otwarcie 25. kolejki Premier League. Obywatele zagrają z Lisami. Czy Pellegrini i jego podopieczni wyjdą na prowadzenie :?:
- Manchester City gra bardzo efektywny futbol w ostatnich tygodniach. Awanse w pucharze ligi czy Anglii, do tego są na drugim miejscu w tabeli. Jednak to nadchodzący pojedynek wzbudza najwięcej zagadek.
- Lisy grają swoje i nie patrzą na nikogo. W środku tygodnia w bardzo ładnym stylu pokonali Liverpool. A Vardy ponownie zachwycił strzelając dwie bramki, w tym jedna aspirująca do gola sezonu.
- Braki kadrowe są poważniejsze w zespole z Etihad Stadium. I to może być istotne przed tym meczem. Bony, Mangala, Kompany i oczywiście de Bruyne. Brak tego ostatniego był widoczny w meczu z Sunderlandem.
- W tym sezonie padł bezbramkowy remis na terenie Lisów. Rewanż może być podobny.
Kadrowo wydaje się, że wciąż silniejsi są zawodnicy z Manchesteru. Leicester ma jednak swój plan do którego brnie. Liczymy na następujący scenariusz:
Leicester lub remis, 2.30 Sportingbet ✅ 1:3

Otrzymane punkty reputacji: +6
medium0 48

medium0

Użytkownik
Liverpool - Sunderland
Obydwie drużyny strzelą gola @1.95 / Bet365 ✅
Wynik: 2:2

Odchodząc na chwilę od sobotniego hitu na Etihad, przyjrzyjmy się spotkaniu drużyny Kloppa z kandydatami do spadku. Nie wątpie w to że Liverpool jest w stanie ten mecz wygrać a co więcej - to jest ich obowiązek. Sunderland na wyjazdach gra po prostu tragicznie. Dziesięć ostatnich spotkań to 8 porażek i 29 straconych bramek jednakże warto zauważyć że tylko dwa razy nie udało im się strzelić honorowej bramki. Na wyjazdach udało im się ustrzelić już dwa razy Arsenal, Manchester City, Chelsea czy ostatnio Tottenham a w wygranym meczu ze Swensea zdobyli aż cztery bramki. The Reds u siebie nie są nie do pokonania i również tracą sporo bramek o czym świadczy zresztą niekorzystny bilans na własnym boisku. Gołym okiem widać jednak rękę Kloppa bo ten Liverpool naprawdę może ostatnio się podobać mimo szarpanych i szalonych niekiedy spotkań jak chociażby ostatnie z Norwich czy Arsenalem. Nie sądzę żebyśmy jutro zobaczyli hokejowy wynik ale BTS po takim kursie jest warty zagrania biorąc pod uwagę niestabilność defensywy gospodarzy. Sunderland będzie miał swoje okazje a co do tego że Liverpool zdobędzie przynajmniej jedną bramkę chyba nikt nie ma wątpliwości.

Tottenham - Watford
Tottenham over 1.5 bramki @1.61 / Bet365 ⛔
Wynik: 1:0

Drugim spotkaniem jakie rzuciło mi się od razu w oczy jest to w którym drużyna Tottenhamu podejmuje u siebie zajmującą 9 miejsce drużynę Watford. Drużyna gości gra w kratkę co też odzwierciedla jej miejsce w tabeli. Na wyjazdach punktowali tych których można było wypunktować jednak nie można powiedzieć że wyjazdy to ich mocna strona. Wygrane z Newcastle, Aston Villą czy Sunderlandem które zamykają tabele nijak mają się do tego co czeka ich w Sobotę. Fakt że ograli dobrze spisujące się w tym sezonie Stoke jednak Tottenham to wyższa półka na ten moment. Tottenham który w ostatnich 5 spotkaniach w tym czterech na wyjazdach odniósł komplet zwycięstw zdobywając przy tym 16 bramek! Są w naprawdę kapitalnej formie co poskutkowało wyprzedzeniem Arsenalu w tabeli i wskoczeniem na trzecie miejsce. Jutro mają obowiązek wygrać i spróbować utrzymać się jak najdłużej w pierwszej trójce. Przeciwnik nie jest wymagający i myślę że dwie bramki to minimum co gospodarze jutro ustrzelą. Zwłaszcza grając przed własną publicznością która oczekuje kolejnego okazałego zwycięstwa swojej drużyny.​

bzyq 216

bzyq

Użytkownik
na razie nie podam typu tylko odniosę się do tego co napisał @bułeczka
mianowicie chodzi mi o typ na rozne City -3,5
nie twierdzę, że to nie siądzie tylko trzeba mieć na uwadze to, że jutro w City nie zagraja na pewno Navas i De Bruyne, także na skrzydle będzie zapewne Sterling i Silva. Co do Hiszpana to nie jest to typowy skrzydlowy, ktory zbiega do linia i centruje, raczej lamie on akcje do srodka i szuka gry kombinacyjnej. Linia na rożne City wystawiona wg. mnie za wysoko. Wiem, że City nabija duzo kornerow ale brak wyzej wymienionej dwojki to sporo oslabienie, natomiast na boakch obrony( w awizowanych skladach jest Kolarov i Sagna) także tutaj też bym nie widzial wielu wrzutek z ich strony zwlaszcza mam tu na mysli Francuza, jeżeli chodzi o Serba to 2 sezony temu zasuwal na boku obrony i sam robil pare korkow w meczu, ale w tym sezonie znacznie obnizyl loty. Reasumujac radze ostroznie podejsc do tyow na kornery jutro na Ethihad.

G 370

golkiper

Użytkownik
ja jutro 2 typy ale walę je konkretnie mianowicie
Man City over 1,5 kartki
Aston Villa over 1,5 kartki
ÓNI

składy i opis meczu jakby ktoś chciał :
http://anglia.goal.pl/324966-aston-villa-vs-norwich.html
http://anglia.goal.pl/324967-man-city-vs-leicester.html
Sytuacja w tych meczach jest podobna z tym , że na odwrotnym biegunie tabeli. City podejmuje Lisy, mecz o fotel lidera Premier League, kto by pomyślał. City ten mecz powinno wygrać jeśli myśli o mistrzostwie jednak łatwe to nie będzie bo obrona ciągle elektryczna z Demichelisem i Otamendim na środku, a duet Vardy Mahrez co wyczynia to się w pale nie mieści. Myślę, że mecz będzie pełen walki tutaj nikt nie odstawi nogi sędziuje Taylor średnią ma nie najgorszą. Tutaj może zdarzyć się wszystko motywacji nie zabraknie a 2 kartki to baardzo niska linia jak na mecz o taką stawkę.
W drugim meczu, nie oszukujmy się, mecz o utrzymanie dla Villans. Mają 10 punktów do bezpiecznej strefy w której pierwszą drużyną jest ... Norwich. Kanarki przegrały 4 mecze z rzędu i jadą do Birmingham na niezłym wkurzeniu. Villa przegrywając jutro w zasadzie jest już w Championship , wygrywając jest 7 pkt. i jeszcze walka. W tym meczu kartek może być masa polecam też overy kartkowe. Sędziuje Atkinson, też nie najgorzej. Kości będą trzeszczeć jutro na Villa Park, tego jestem pewien. Mecz o 6 pkt. 2 kartki to minimum z minimum.
typy naprawdę bardzo prawdopodobne, polecam , pozdro

taiwoffinden 364

taiwoffinden

Użytkownik
Tottenham - Watford
W dwudziestej piątej kolejce Premier League na White Hart Lane przyjeżdża Watford.
Ostatnie mecze: TOTTENHAM
Norwich - Tottenham 0:3
Colchester - Tottenham 1:4
Crystal Palace - Tottenham 1:3
Leicester - Tottenham 0:2
Tottenham - Sunderland 4:1
Tottenham jest w fantastycznej formie, wygrywa mecze, zdobywa mnóstwo bramek, w kapitalnej dyspozycji są Harry Kane i Dele Alli.

Ostatnie mecze: WATFORD - na wyjeździe
Swansea - Watford 1:0
Southampton - Watford 2:0
Watford z kolei przegrał dwa ostatnie mecze wyjazdowe bez zdobycia gola, a z Tottenhamem nie wygrał od blisko 30-tu lat:
Pojedynki bezpośrednie: TOTTENHAM - WATFORD
28.12.2015, Watford - Tottenham 1:2
05.08.2012, Watford - Tottenham 0:1
27.01.2012, Watford - Tottenham 0:1
03.12.2008, Watford - Tottenham 1:2
17.03.2007, Tottenham - Watford 3:1
Podsumowując, dla mnie to jeden z pewniaków na sobotnie popołudnie.
Tottenham 1.50 ✅ Bet365

buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
na razie nie podam typu tylko odniosę się do tego co napisał @bułeczka
mianowicie chodzi mi o typ na rozne City -3,5
nie twierdzę, że to nie siądzie tylko trzeba mieć na uwadze to, że jutro w City nie zagraja na pewno Navas i De Bruyne, także na skrzydle będzie zapewne Sterling i Silva. Co do Hiszpana to nie jest to typowy skrzydlowy, ktory zbiega do linia i centruje, raczej lamie on akcje do srodka i szuka gry kombinacyjnej. Linia na rożne City wystawiona wg. mnie za wysoko. Wiem, że City nabija duzo kornerow ale brak wyzej wymienionej dwojki to sporo oslabienie, natomiast na boakch obrony( w awizowanych skladach jest Kolarov i Sagna) także tutaj też bym nie widzial wielu wrzutek z ich strony zwlaszcza mam tu na mysli Francuza, jeżeli chodzi o Serba to 2 sezony temu zasuwal na boku obrony i sam robil pare korkow w meczu, ale w tym sezonie znacznie obnizyl loty. Reasumujac radze ostroznie podejsc do tyow na kornery jutro na Ethihad.
Ja bardziej biorę pod uwagę to, jak gra Leicester w meczach z mocnymi zespołami. Pisałem o tym w poprzedniej kolejce.

Drugi typ to handi rożnych Liverpoolu. Już raz pisałem, że Leicester z mocnymi zespołami oddaje inicjatywę i skupia się na kontrach. Przeciwnik ciśnie i nabija dużą ilość rożnych. Z Tottenhamem było w rożnych 3-8, 5-9, 8-16, z City 1-13, z Chelsea 1-8, z United 1-8, z Evertonem 2-10. Jak widać często te różnice w rożnych są kolosalne. Oczywiście są też mecze, gdzie Lisy zdobywają podobną liczbę rożnych co przeciwnik, chociażby w pierwszym meczu na Anfield. W Unibecie jest handi -2 EH, czyli Liverpool potrzebuje zdobyć o 3 lub więcej rożnych niż Leicester.

daniel-7 888

daniel-7

Użytkownik
Tottenham Hotspur - Watford FC 1 @1,50 Bet365 ✅ 1:0
Jeśli na świecie istnieją pewniaki, to to jest jeden z nich. Naprawdę ciężko mi sobie wyobrazić dzisiaj potknięcie Kogutów. Drużyna Mauricio Pochettino jest w niesamowitym gazie. Idą od zwycięstwa do zwycięstwa. Nie interesuje ich rywal, stadion ani okoliczności przyrody. Co więcej, te zwycięstwa są odnoszone naprawdę w imponującym stylu. Pięć ostatnich meczów zwycięskich w tym 3 ligowe + trudny mecz pucharowy na King Power Stadium. Fakt, że rywale (poza Leicester) nieco słabsi, natomiast też odwrócenie losów meczu na zawsze niewygodnym Selhurst Park po bramce samobójczej w pierwszej połowie, robi wrażenie. Wobec obniżki formy City i Arsenalu, śmiem nawet twierdzić, że Koguty grają obecnie najlepszą piłkę w Anglii. To co wyprawia Harry Kane po niemrawym początku sezonu, to sama przyjemność na to patrzeć. Już niemal dogonił Vardy&#39;ego w tabeli strzelców, a tak jak wspomniałem baaaardzo długo nie mógł wejść w sezon. Świetnie w drugiej linii wygląda Delle Ali, choć przyznaję że jego występ dzisiaj jest nieco niepewny. Pauzuje w linii defensywnej także Vertonghen, lecz głębia składu jest wystarczająca, żeby te dziury załatać. Zwłaszcza w drugiej linii cała brygada młodych, gniewnych wychowanków którzy bez żadnych kompleksów radzą sobie na boiskach.
Co do Watford, to po średnio-kiepskim początku potem eksplodowali i ruszyli marszem w górę tabeli. Świetna współpraca pary napastników Igahlo - Deeney zadziwiała. Tak jednak teraz Troy nieco spuścił z tonu a Igahlo został osamotniony w ciężarze gry ofensywnej. Widać to od razu po wynikach. W kalendarzowym 2016 roku Watford wygrał tylko jeden mecz ligowy - z Newcastle. Ostatnio zremisowali bezbramkowo z Chelsea po dramatycznie słabym meczu z obu stron. W wyjazdowych meczach ze Swansea i Southampton, które nie grają nic ciekawego ostatnimi czasy, porażki do zera. Ogólnie na wyjazdach Watford radzi sobie o wiele słabiej niż na własnym podwórku. Bilans wyjazdowy 4-3-4, lecz wszystkie zwycięstwa zaliczone w okresie dobrej gry zimą 2015 i nad słabymi rywalami - Aston Villą, Sunderlandem, Stoke (stosunkowo najmocniejsze) i Newcastle.
Z dobrymi rywalami Watford na wyjeździe nie gra. A na pewno nie sądzę żeby postawili się rozpędzonemu Tottenhamowi, który ma realną szansę na miejsce w LM.
-----------------------------------------------------------------------------------
Manchester City - Leicester City X @3,75 ⛔ 1:3
Delikatnie, na wyczucie. City ostatnio gra po prostu poniżej możliwości. Powrót Aguero zbiegł się w czasie z poważną kontuzją De Bruyne. Obrona też jakby dziurawa pod nieobecność Kompany&#39;ego i Kolarova. Nie wiem jak z motywacją po ogłoszeniu objęcia drużyny przez guardiolę w przyszłym sezonie. Leicester swoje gra, Vardy znowu szaleje po nieco słabszym okresie. Moim zdaniem 1,62 na gospodarzy to mina przeciwpancerna.
Aston Villa - Norwich City 1 (DNB) @1,66 ✅ 2:0
Mecz słabych ze słabymi, w którym stawiam na gospodarzy. Natomiast leciuteńko ze stawką bo wiadomo (a właściwie nie wiadomo) co tam się może dziać dziwnego.
Liverpool FC - Sunderland AFC under 2,5 @2,00 ⛔ 2:2
Widzę value. Dramatycznie słaby w ofensywie Liverpool, kontra dobrze murujące osiłki Big Sama. Nawet nie wiem czy Liverpool to wygra, a co dopiero strzelając kilka goli. Jakieś 1:0 dla drużyny Kloppa już będzie tu sukcesem.
Southampton FC - West Ham United X2 @2,05 ⛔ 1:0
Kompletnie nie łapię tych kursów. Southampton jest ostatnimi czasy po prostu słabe. Mane kompletnie rozstał się z formą. Pelle grzeje tyłek na ławce, Austin też jeszcze nie wszedł do drużyny (raptem 10 minut w dwóch meczach) a w ataku biega bezproduktywny Shane Long. Obrona dziurawa, zresztą o wszystkim pisałem tydzień temu. W meczu z Arsenalem uratował ich Forster w bramce broniący 11 (!!!) strzałów celnych i kupa szczęścia. Powinni dostać conajmniej trójkę i zjazd do bazy. Jeśli nie poprawili wydatnie formy w ciągu tygodnia, to naprawdę kursy powinny układać się zgoła inaczej.
West Ham gra solidnie. Wrócił Payet i już widać jak ważny to zawodnik. Może w liczbach goli i asyst nie powala, ale robi naprawdę dużo wiatru na boisku. Atak sam dzielnie ciągnie Valencia, pomimo długotrwałych kontuzji Sakho i Carrolla. Wiele dobrego robi też Antonio przestawiony do pierwszej linii. Silny fizycznie i dobrze grający w powietrzu. W drugiej linii morderca Kouyate, który odgryza rywalom nogi, ale też jest przydatny pod bramką przeciwnika. Solidna obrona, ogólnie tylko dobrego bramkarza im brakuje żeby na stałe wejść na poziom 6-8 miejsca EPL. Tego typu kurs na X2 to jest śmiech na sali. Warto, naprawdę warto próbować.

magik90 3K

magik90

Użytkownik
Southampton vs West Ham
X2 |2,05| bet365
Buki pięknie poszalały z kursem na Młoty, ale nie ma co narzekać tylko brać.
W tym momencie dyspozycja obu ekip jest bardzo podobna i ten kurs na gości to tylko ze względu na grę na obcym podwórku, ale wiadomo że West Ham nie z takimi zespołami punktował na wyjazdach a szczególnie na początku sezonu gdzie wygrali 3 wyjazdowa spotkania pod rząd z Arsenalem, City i Liverpoolem. Kursy na Młotów gdy grają na wyjeździe są zwykle mocno przesadzone i zauważyłem już to dawno. Wyjazd do Boro wygrany 1:3, gdzie kurs na West Ham był 3,80! Remis z Aston Villą, która gra straszną padakę i kurs 3,20. Remis z United 0:0 i tutaj buki się skompromitowały z kursem na gości wystawiając 8,50! Dziś jest podobna sytuacja i nie ma się nad czym zastanawiać tylko to grać. Święci ostatnio coś zaczęli grać i dla tego mamy ten kurs na West Ham taki, ale nie ma co dać się zmylić.

M 272

mientosek

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia, Premier League
Godzina: 16:00
Spotkanie:
Tottenham - Watford
Typ: 1(-1,5 HA)
Kurs: 2,25
Bukmacher: Bet 365
Analiza:
Buki wyraźnie poszalały z kursami na ten mecz. Tottenham jest wg. mnie zdecydowanym faworytem tego meczu. Koguty ostatnio grają świetnie, nie chodzi tylko o wyniki, ale i o grę ! Dużą grają piłką, cały czas atakują, w świetnej formie są Alli czy Kane. Dzięki ostatnim wynikom wyrośli na jednych z głównych faworytów do mistrzostwa i ja się ku temu przychylam, bo grają z czołówki, póki co, zdecydowanie najlepszą piłkę. Bardzo dobrze grają na White Hart Lane. W tym sezonie odnieśli tylko dwie porażki co na standardy PL i jest genialnym wynikiem. Ich przeciwnicy to Watford, beniaminek który zajmuje zaskakująco wysokie 9 miejsce w lidze. Watford gra w kratkę zdarzają im się świetne mecz (3:0 z Liverpoolem), ale też porażki ze Swansea czy Crystal Palace. Z reguły jednak Watford wygrywa z kim ma wygrywać i przegrywa z kim ma przegrać, gdyż większość meczów z czołówką skończyła się porażką. Największym zagrożeniem ze strony Szerszeni jest z pewnością duet Deeney - Ighalo, ze wskazaniem na tego drugiego. W ostatnim meczu z Chelsea to właśnie ta dwójka była największym zagrożeniem dla The Blues. Ten mecz to będzie pojedynek Kane&#39;a i Ighalo, jednych z najlepszych napastników Ekstraklasy. Stawiam, że Totki wygrają ten mecz przynajmniej dwoma golami, myślę że spokojnie stać ich na strzelenie Szerszenie 2-3 bramek. Poprzedni mecz między tymi drużynami skończył się zwycięstwem ekipy z Londynu po golu Sona w doliczonym czasie gry, warto wspomnieć że był to gol ze spalonego, a padł po kontrze, która wynikła z próby wkręcania piłki do bramki przez Watsona i obrony Llorisa z linii bramkowej :grin:

prince91 136

prince91

Użytkownik
VS

Manchester City - Leicester City​

BTS @1.80 ✅
BTS w 1 połowie @4.50 ⛔

Mocne otwarcie 25 kolejki mamy dziś w Premier League. Na Etihad Stadium przyjeżdża lider z Leicesteru z niesamowitym duetem Vardy-Mahrez. Mimo, że nie będą w tym meczu faworytem, to podbudowani ostatnim zwycięstwem z Liverpoolem, będą dziś chcieli sprawić niespodziankę i utrzymać pozycję lidera. Gospodarze bez De Bruyne i brak tego zawodnika był widoczny w meczu z Sunderlandem, w którym Obywatele nie pokazali niczego nadzwyczajnego. Mimo wszystko liczę dziś na dość otwarte, szybkie spotkanie i mam nadzieję, że bramek nie zabraknie. Dla mnie najlepszą opcją na to spotkanie jest BTS, ale jeszcze spróbuję postawić, że w pierwszej połowie zobaczymy bramki z obu stron, bo jeśli któraś z drużyn szybko strzeli bramkę, to podejrzewam, że będzie szybka odpowiedź.

VS

Tottenham - Watford

Powyżej 1,5 w 1 połowie @2.75 ⛔
Kane strzelcem bramki @1.85 ⛔

Koguty bardzo dobra forma w ostatnich meczach i szkoda początku sezonu, gdzie w pierwszych czterech meczach zdobyli zaledwie 3 punkty, a jakby weszli lepiej w sezon to prawdopodobnie byliby liderem. U siebie wyglądają całkiem nieźle (6-4-2, 22:9) i inny wynik niż zwycięstwo miejscowych będzie niespodzianką. Po drugiej stronie Szerszenie, które na wyjazdach (4-3-4, 14:15) jakoś sobie radzą, ale forma z ostatnich meczów nie napawa optymizmem, choć ostatnie spotkanie z Chelsea bardzo przyzwoite. Liczę tutaj na więcej niż jedno trafienie w pierwszej połowie, bo Tottenham lubi mocno wchodzić w mecz a ofensywa ostatnio wygląda bardzo dobrze. Liczę też na gości, którzy też mogą sobie coś wypracować i zaskoczyć trafieniem.

VS

Aston Villa - Norwich​

Agbonlahor strzelcem bramki @3.75 ✅

Zachęca mnie tutaj kurs i mam nadzieję, że Anglik zagra od pierwszej minuty. Wiadomo, że nie wystąpi Ayew, który jest najlepszym strzelcem zespołu a Lwy u siebie w ostatnich meczach wyglądały nie najgorzej i powinni sobie stworzyć kilka dogodnych sytuacji.Tak więc mam nadzieję, że przy wsparciu kolegów wpisze się dziś na listę strzelców.​

ludozerca 606

ludozerca

Użytkownik
Man City - Leicester, Kto pierwszy zdobędzie 9 rzutów rożnych? City, kurs 2,50 Bet365 ✅ 55 minuta i zaksięgowane, mecz potoczył się w najlepszy sposób z możliwych ????
Nie oszukujmy się - Leicester zapewne przyjedzie do Manchesteru po remis, żeby zachować 3 punkty przewagi. Skupią na defensywie i od czasu do czasu postarają się wyprowadzić jakąś zabójczą kontrę. Obywatele, jeśli szybko nie strzelą gola, będą walić głową w mur, podobnie jak w pierwszym spotkaniu obu drużyn w tym sezonie, w którym City nabiło Lisom na wyjeździe aż 13 rzutów rożnych. Przyjemny kursik moim zdaniem, warto zaryzykować.
I spokojnie można też próbować ten sam zakład, ale na Tottenham, kurs 2,37 ✅. Spurs w ostatnich 4 pojedynkach u siebie nabijało co najmniej 9 rzutów rożnych, więc jest duże prawdopodobieństwo, że stanie się tak i tym razem, zwłaszcza, że rywal zostanie zapewne zdominowany przez gospodarzy od pierwszej do ostatniej minuty.
A tu jeszcze szybciej - 38 minuta. Takie zakłady lubię - po fajnych kursach i bez zbędnej nerwówki do końca meczu ????

Otrzymane punkty reputacji: +13
patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Manchester City - Leicester
Over 3.5 gola ✅
2.85

Unibet

Dzisiaj o 13:45 zostanie rozegrany hit kolejki w 25 serii spotkań Premier League. Zmierzy się ze sobą lider rozgrywek i drużyna z 2 miejsca w tabeli. Typuję w tym spotkaniu na over 3.5 gola. Pierwszy mecz jesienią rozegrany na boisku Leicester zakończył się wynikiem 0:0. Dzisiaj mecz będzie miał zupełnie inny przebieg. Moim zdaniem City grając przed własną publicznością będzie chciało za wszelką cenę wygrać i odrobić 3 punkty do ekipy Lisów. Moim zdaniem Manchester City od początku meczu zaatakuje co przełoży się na szybko zdobytą bramkę, która otworzy zdecydowanie mecz - Leicester będzie zmuszone do odrabiania strat - a tym samym otworzy się w obronie co powinno przynieść kolejne bramki. Drugi argument, za tym, że nie zabraknie w tym meczu goli to fakt, że spotkają się ze sobą dwie najlepsze ofensywy w tym sezonie. Manchester City zdobył w rozgrywkach aż 46 goli (1 miejsce w lidze), a Leicester ustrzelił 44 gole co jest 2 wynikiem w PL. Na koniec warto dodać, że obie ekipy w tym sezonie zaliczyły sporo wyników overowych. Gospodarze mają na koncie 8 wyników over 3.5 gola, a przyjezdni 7 razy zanotowali mecze gdzie wpadały co najmniej 4 gole. Mój typ to zdecydowana wygrana gospodarzy 4:1 i over 3.5 gola.

Otrzymane punkty reputacji: +14
massimo 215,4K

massimo

Użytkownik
Vardy gol ⛔było blisko i to kilka razy
2.87

Najlepszy strzelec Premier League jak zwykle dziś w pierwszym składzie,City jako gospodarz jest faworytem tego spotkania.Leicester jest w kapitalnej formie,w pierwszym meczu był bezbramkowy remis,teraz gdy nie ma De Bruyne ofensywa City trochę cierpi.Mahrez i Okazaki są nieobliczalni i nawet obronie City ciężko będzie ich zatrzymać a to oni przeważnie będą dogrywać do Vardiego,lis pola karnego jakim jest Anglik jest nie do zatrzymania w tym sezonie,myślę że jeśli nie z gry to z karnego tutaj będzie próbował ewentualnie.

niznekamsk 481

niznekamsk

Użytkownik
Fernandinho żółta kartka 3.00 ⛔
Fuchs zółta kartka 3.75 ⛔

Betsson

Jedno jest pewne - będzie mecz walki. Lisy niespodziewany lider - dawniej jechaliby do City na ścięcie. Teraz liderują i jak osiągną dobry rezultat to naprawdę mogą zaskoczyć na koniec sezonu(czego im życzę).

Głównym zadaniem Fernandinho będzie czyszczenie środka pola, stawiam że właśnie w środku pola może odbywać się największa walka i będzie potrzebny czyściciel. Mahrez/Okazaki/Vardy w tym sezonie szaleją więc ktoś musi ich powstrzymać. Otamendi/Demichelis - obrona mniej szczelna - dla mnie są dobrzy, jednak ewidentnie brakuje Kompanego. Dodatkowo Fernandinho się gotuje i właśnie liczę na to że w meczu z liderem to uczyni i dostanie karteczkę ;)
Co do Fuchsa - będzie miał dziś trudne zadanie. Będzie musiał wraz z kolegami zatrzymywać City, które będzie dążyć ze wszystkich sił żeby wygrać. Nawet mimo osłabień City będzie powinno latać skrzydłami, Silva/Sterling no i Aguero to świetni zawodnicy. Mecz walki więc stawiam że Austriak może popełnić błąd i dostać kartkę (w tym sezonie jeszcze chyba nie dostał - liczę na przełamanie).

Dodatkowo grałbym karnego - 3.10 ⛔

Powodzenia

e: 1-3. City cieniutko, brawo Lisy za wypunktowanie ich. Choć nic nie weszło to jednak cieszę że pieniądze przegrały z prawdziwą pasją ;)

kafar1997 72

kafar1997

Użytkownik
Manchester City - Leicester City
Typy :
X2 @ 2.30 ✅
Over 2.5 +BTS @2 ✅
Over 3.5 @2.5 ✅
Leicester Powyżej 1.5 gola @3.4 ✅
Obydwie strzelą gola w II połowie @ 3✅
5/5
Kursy : Bet365

Polecam zagrać powyższe typy . spotkanie na szczycie Premier League , Gospodarze na własnym boisku są bardzo mocni , strzelają dużo bramek i wygrywają większość spotkan. w ostatnich 5 meczach na Eitihad zanotowali aż 13 trafień i wygrali 4 z 5 konfrontacji. Leicester to najlepsza wyjazdowa ekipa ligi , grają swoje szybkie kontry i są niesamowicie skuteczni. ich defensywa ostatnio stała się murem i z każdą ekipą ligi są nawiązać równą walkę a czasem potrafią solidnie zdominować. Defensywa The Citizens jest ostatnio strasznie dziurawa , ciężko im o odnotowanie czystego konta , liczę tu na niezawodnego Vardyego i potencjał ofensywny obydwu ekip

Otrzymane punkty reputacji: +41
kafar1997 72

kafar1997

Użytkownik
Tottenham - Watford - Over 3.5 @ 3.25
Tottenham over 1.5 @ 1.61
Tottenham i over 2.5 @ 2.30
Harry Kane strzeli @1.90

Kolejne ciekawe typy . Tottenham to solidna ekipa , w ostatnich 5 meczach strzelili 16 bramek coraz realniejsze staje się top 4 dlatego nie ma miejsca na wpadke . uważam że gospodarze których główną armatą jest harry kane strzelą przynajmniej 2 bramki , bardziej skłaniał bym się w stronę 3 ponieważ są napradwe rozpędzeni. watford ostatnio przestał zadowalać, gra nie wygląda tak płynnie jak wcześniej i element zaskoczenia w postaci ighalo staje się coraz łatwiejszy do zablokowania . pamiętajmy również o Deeneyu który z łatwością zdobywa bramki . Defensywa tottenhamu wygląda solidnie , jednak mysle że przy wysoki prowadzeniu tottenham raz skapituluje

Brak czasu na analizę aczkolwiek typy przemyślane i również do gry :
Newcastle - West Brom -1. połowa - X @ 2.05
Liverpool + Tottenham ako @2.16

mediapunta 141

mediapunta

Użytkownik
Zaufam Kanonierom w tym sezonie jeszcze raz... Ostatnio zawodzą, ale każdy, kto oglądał ich mecze wie, że brakowało trochę szczęścia. Ekipę Arsenal ma świetną, to zgrany i ograny zespół, z powracającym po kontuzji Sanchezem, który w ostatnim meczu przeciwko Southampton dawał oznaki gry sprzed kontuzji. Dobrze wyglądała jego gra z Ozilem, fatalną zmianę dał Wallcott, mam nadzieję, że zacznie Campbell, choć media anonsują w wyjściowym składzie Anglika. A nuż będzie miał okazję by się zrehabilitować... Nie bez znaczenia jest powrót Coquelina i to właśnie na jego wpływ liczę najbardziej. Arsenal sprzed kontuzji Francuza był zespołem świetnie poukładanym, a on sam notował ogromną liczbę przechwytów, wyrastał na najlepszego defensywnego pomocnika ligi. Jego kontuzja osłabiła wyraźnie zespół, Flamini jest jaki jest i jutrzejszy duet Ramsey-Coquelin powinien przypomnieć, że Arsenal w kwestii mistrzostwa nie powiedział jeszcze ostatniego słowa.

Bournemouth jest w formie, nie przegrali od 4 spotkań, a ostatnia porażka to mecz na własnym stadionie z West Hamem. Młoty zdołały wówczas wbić im 3 gole, zresztą na własnym obiekcie klub Boruca radzi sobie słabo (3-3-6), stąd atut własnego boiska nie powinien być w tym przypadku aż tak znaczący.

Oczywiście gospodarze gole strzelać potrafią, w ataku groźny będzie wychowanek Arsenalu, Afobe. Sądzę jednak, że Arsenal wyjdzie odpowiednio skoncentrowany i zdecydują umiejętności poszczególnych graczy, a powrót do gry Coquelina spowoduje, że Arsenal wygra walkę o środek pola, zdominuje grę atakiem pozycyjnym i wyjedzie z Bournemouth z trzema punktami.

Arsenal @ 2.00 ✅ (0:2)

funias 691

funias

Użytkownik
Chelsea FC ₋ Man United
Manchester United powyżej 0,5 bramki @ 1.55 ✅ WilliamHill

Witam, ja postanowiłem zagrać na bramkę dla United w meczu z Chelsea. Pomyśleć można, że to strzelanie sobie w stopę, bo wszyscy wiemy jak topornie w ofensywie potrafią grać Czerwone Diabły. Ostatnio jednak coś ruszyło. W bardzo dobrej formie jest Martial, rozstrzelał się Rooney (w ostatnich pięciu ligowych spotkaniach zdobył 5 bramek). Wydaje mi się, że United co raz pewniej poczynają sobie z przodu. Po efektownej wygranej ze Stoke w drużynie na pewno są dużo lepsze nastroje. Widać, że nieco zmienił się styl ich gry. To już nie tylko ciągłe posiadanie piłki, ale czasami idą na wymianę ciosów jak chociażby w meczu z Newcastle (3-3). Chelsea to nie jest jakaś defensywa nie do przejścia, a kurs na poziomie 1,55 jest moim zdaniem wart gry. Nie tak dawno trzy gole na Stamford Bridge potrafił strzelić Everton, a dwa trafienia zaliczył nie porywający w ofensywie West Brom. Chelsea u siebie straciła najwięcej bramek ze wszystkich ekip Premier League. Jeśli Manchester chce się jeszcze liczyć w walce o czołowe lokaty nie ma co grać na 0 z tyłu, tylko muszą pokusić się o 3 punkty. Wytypować zwycięzcę tego meczu jest trudno, ale myślę, że United stać na gola. Ostatni pojedynek tych drużyn na Old Trafford to 0-0 i sądzę, że powtórki tego wyniku dzisiaj nie zobaczymy.
Przewidywane składy (za anglia.goal.pl):
Przewidywane składy:
Chelsea (4-2-3-1): Courtois – Azpilicueta, Terry, Zoima, Ivanović – Matić, Mikel, Hazard, Fabregas, Willian - Costa
United (4-2-3-1): De Gea – Brothwick-Jackson, Blind, Smalling, Darmian – Schneiderlin, Carrick, Martial, Mata, Lingard - Rooney

Pozdrawiam, powodzenia.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom