Górnik - Pogoń
powyżej 2,5 gola @2,0 forBET
powyżej 2 goli, powyżej 3 kartek i powyżej 10 rzutów rożnych @4,85 forBET
Dość treściwie, bo mecz już niedługo, ogólnie w tym meczu idę w stronę goli, Górnik u siebnie jest bardzo mocny, nie będę już po raz kolejny przytaczał średniej jaką mają mecze z ich udziałem, wspomnę tylko, że są najbardziej overowe z całej ligi, Zabrze pod koniec rundy złapało lekką zadyszkę, a i na wiosnę nie wystartowali zgodnie z planem, na 3 rozegrane mecze zaliczyli po jednej wygranej, remisie i przegranej, w ostatniej kolejce dosyć pechowy remis, bo w samej końcówce Angulo zmarnował karnego, Pogoń po tragicznym poczatku zaczeła wreszcie punktować i złapała kontakt z zespołami walczącymi o utrzymanie, na wiosnę jak narazie 2 wygrane i pechowa przegrana z Lechem, w ostatniej kolejce pokonali dobrze radzącą sobie ostatnio Wisłę Płock, Szczecin zdecydowanie lepiej sobie radzi w meczach u siebie, ale dzisiaj liczę na ich minimum honorową bramkę i kilka rożnych, Górnik myślę, że powinien strzelić co najmniej 2 gole, o rożne gospodarzty jestem raczej spokojny, bo grają ofensywną piłkę i cornerów w ich meczach nie brakuje, katrki liczę, że też zobaczymy, bo obie ekipy mają o co grać, Pogoń jak już wspomniałem wróciła do walki o utrzymanie, a Górnik jesli chce zagrać w europejskich pucharach to takie mecze musi wygrywać, jedyne co może niepokoić to warunki atmosferyczne.
Wisła - Korona
obie strzelą @1,65 forBET
podwójna szansa 0-0 @1,67 fortuna
Ciekawie zapowiada się również drugi dzisiejszy mecz w Krakowie pomiędzy Wisłą a Koroną, minimalnym faworytem jest zespół gospodarzy głównie przez to, że mecz rozgrywany jest u nich, ale Korona myslę, że powalczy. Wydaje mi się, że bardzo prawdopodobnym wynikiem w tym meczu jest podział punktów, jednak asekuracyjnie zagram podwójną szansę, że remis do przerwy albo na koniec, wydaje mi się również, że obie ekipy pownyy coś tu ustrzelić, H2H w tych starciach podpowiada, że górą są przede wszystkim gospodarze, mało kiedy któraś z ekip wygrywa mecze w delegacji, na wiosnę jak narazie lepiej prezentuje się Korona, która wygrała 2 mecze i jeden zremisowała, natomiast Wisła zaliczyła 2 remisy i raz wygrała. Obie ekipy na chwilę obecną walczą o pozostanie w Top8 na koniec sezonu zasadniczego. Podsumowując liczę na wyrównane spotkanie i prawdopodobnie podział punktów, a jak będzie okaze się za ok 2 godziny.
KE 68